Soundtrack k druhému "Stmívání" vede americký žebříček

29.10.2009 14:49 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Oba hlavní americké žebříčky hlásí změnu na vrcholu - mezi alby se do čela vyšplhal soundtrack k druhému díru upírské ságy "Twilight - New Moon", který porazil Tima McGrawa. Mezi singly triumfuje elektronický pop projektu Owl City a jejich povedené písničky "Fireflies".
Owl City - Fireflies
© facebook interpreta
Nenápadný, ale povedený hitík jednočlenného projektu Owl City "Fireflies" doputoval až do čela americké hitparády. Třiadvacetiletý Adam Young z Minnesoty vydal dvě nepříliš úspěšné desky a průlom se mu povedl až s albem "Ocean Eyes", jehož první singl "Fireflies" putoval žebříčkem od letošního července. Owl City trochu překvapivě přeskočili Jasona Derulo, který si s "Watcha Say" už pomalu dělal zálusk na číslo jedna. Musí zůstat na dvojce, Jay Sean klesá s "Down" z jedničky na trojku.

V desítce vítáme Beyoncé se "Sweet Dream" a připisuje si dvanáctý Top 10 hit v sólové kariéře. Velký skok se podařil zpěvačce jménem Ke$ha, která se skladbou "Tik Tok" poskočila z šesté desítky na číslo 22. Není to její první žebříčkový úspěch, s Flo Ridou vedla se skladbou "Right Round". Vedlo se i Usherově novince "Papers", která z chvostu stovky udělala skok na číslo 33.

Nejvýše postavenou novinku mají znovu herci seriálu "Glee" s předělávkou "Sweet Caroline" na čísle 34, na padesátce debutuje Adam Lambert s "Time For Miracles". Na čísle 57 představuje svoji novinku "Gangsta Luv" Snoop Dogg a o čtyři čísla níže startuje Tim McGraw se singlem "Southern Voice". První americký singl z nové desky Leony Lewis se jmenuje "Happy" a debutuje na čísle 97, novince Rihanny "Russian Rullette" patří přesně stovka.

    Top 10 - singly:
  1. Owl City - Fireflies
  2. Jason DeRulo - Whatcha Say
  3. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  4. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  5. Jay-Z ft. Rihanna & Kanye West - Run This Town
  6. Lady GaGa - Paparazzi (Remixes)
  7. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  8. Britney Spears - 3
  9. Black Eyed Peas - I Gotta Feelin'
  10. Beyoncé - Sweet Dreams

Různí - New Moon (OST)
© facebook interpreta
Indie hudebníci jako Bon Iver, Lykke Li nebo Death Cab For Cutie si společně užívají čísla jedna na americkém albovém žebříčku se soundtrackem k druhém dílu upírské ságy. "Twillight: New Moon" prodal v prvním úplném týdnu 153 tisíc kusů a poskočil z dvojky na vrchol. Stal se tak letos druhým soundtrackem, který vládne prodejnímu žebříčku, tím prvním byl samozřejmě "Hannah Montana: The Movie". I hudba k prvnímu dílu "Twilight" vedla albové pořadí, prodalo se jí tehdy 165 tisíc kusů.

Vítězství soundtracku je velkým překvapením. Favoritem tohoto týdne byl totiž jednoznačně Tim McGraw a jeho novinka "Southern Voice". Country zpěvák má už v kapse čtyři čísla jedna, tentokrát ale přidal jen pátý zářez do sbírky druhých míst. 137 tisíc je výrazným poklesem z předloňských 325 tisíc alba "Let It Go", tak bídný start neměl McGraw od začátku devadesátých let. Spokojený může být alespoň s dvanáctým číslem jedna na country žebříčku.

Na trojku klesá dva týdny vítězící Michael Bublé s "Crazy Love", Jay-Z se drží na čtyřce a Miley Cyrus je pátá. V desítce se poprvé objevuje projekt Owl City s albem "Ocean Eyes", které tento týden poskočilo z dvacítky na osmičku. Může za to samozřejmě hit "Fireflies".

Dva evropští interpreti hlásí nejlepší zámořská umístění: desítku si připisuje Joss Stone s "Colour Me Free", Rammstein jsou s "Liebe Ist Fur Alle Da" třináctí. Jejich maximem bylo zatím číslo 45.

    Top 10 - alba:
  1. Různí - New Moon (OST)
  2. Tim McGraw - Southern Voice
  3. Michael Bublé - Crazy Love
  4. Jay-Z - The Blueprint 3
  5. Miley Cyrus - The Time Of Our Lives
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  7. Taylor Swift - Fearless
  8. Owl City - Ocean Eyes
  9. Barbra Streisand - Love Is the Answer
  10. Joss Stone - Colour Me Free

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY