shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 43. týden

Rammstein jsou novou českou jedničkou

Vydáno: 28.10.2009 14:50 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Útok na první signální vyšel. Rammstein převálcovali prodejní hitparádu stejně jako minulý vítěz "Kudykam". Dařilo se i dalším novinkám. No Name i Horkýže Slíže jsou v Top 10 a do žebříčku se vešel i DJ Tiësto. Daleko menší rozruch panuje na rozhlasových vlnách.

Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
© facebook interpreta
RÁDIA - První desítka nezaznamenala žádný větší výkyv. A nekonal se ani pokus o převrat. Dva návraty do její náruče jsou spíše symbolickou revolucí. Minule devatenáctá Beyoncé si se "Sweet Dreams" na šestce zopakovala prozatím nejlepší umístění. To Lily Allen může na podobné opáčko zapomenout. Kdysi první, nyní osmá. Ale protože je pátek čas jejího koncertního debutu u nás, v příštím pořadí nejspíše ještě tak dvě místa k dobru urve. Black Eyed Peas se sice na zdejších pódiích nepředstavili, ale jedničku si už potřetí v řadě urvali i tak. Nelly Furtado nevydržela nátlak Davida Guetty a podstoupila mu stříbrnou pozici. Hned za ní jsou na čtyřce domácí Support Lesbiens, kteří tímto tahem odsunuli Agnes k páté metě. O skomírajících hitech vládnoucích panovníků popu byla řeč už minule. Za uplynulých sedm dní se pro ně situace ještě zhoršila. Robbie Williams devítka, Madonna desítka.

Po drobném zaváhání z minulého týdne si polepšila Ewa Farna, která má před sebou vydání nové desky i výjezd na turné. "Toužím" má čtrnáctku. Shakira polevila a potvrdila tím starou pravdu, že zdání klame. Místo předpokládaného průniku mezi nejlepší přišla ztráta tří míst. Jako na houpačce se daří písničce "cyRáno". Pád z nejvyšších pater do poloviny třetí desítky vystřídal současný vzestup k číslu sedmnáct. Od společného songu Chinaski a No Name se možná čekal větší tah na branku. Jejich přehnaná srdcebolná nostalgie po starých časech sice nezabrala okamžitě, ale přesto je z rádií slyšet čím dál více. Svědčí o tom i aktuální dvacátá pozice. Pro "Ná, ná, náá" je to po jedenácti kolech rekord.

Minulá novinka "This Is It" připisovaná Jacksonovi si polepšila o čtyři příčky, když skončila čtyřiatřicátá. Tentokrát nebyla zaregistrovaná novinka žádná. Uvidíme, jestli příští týden bude štědřejší. Zatím můžeme letmo nahlédnout do druhé padesátky hitparády, kterou otevírá September s kdysi stříbrným hitem "Can't Get Over". Padesátá sedmá je Whitney Houston. Návrat prostřednictvím singlu "Milion Dollar Bill" a hlavně celé desky se jí vydařil. Teď už jenom, aby ve zdraví utáhla také celé koncertní turné, což bude hlavně záležet na obsahu její osobní lékárničky. Své by jí o tom mohli povyprávět členové Depeche Mode, kteří už snad mají drogové excesy zdárně za sebou. Track "Peace" si u nás polepšil o třináct míst. Je to nejvyšší pozice za patnáct týdnů jeho pobytu v žebříčku.

Top 10 - rádia:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. David Guetta - When Love Takes Over
  3. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  4. Support Lesbiens - Životní
  5. Agnes - Release Me
  6. Beyoncé - Sweet Dreams
  7. David Guetta - Sexy Bitch
  8. Lily Allen - Not Fair
  9. Robbie Williams - Bodies
  10. Madonna - Celebration

Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Doprovodná deska recenzenty poněkud rozpačitě přijatého představení "Kudykam" nevydržela na špici ani dva týdny. Vystřídala ji přímočařejší show. Rammstein nejspíše při vědomí toho, jak málo už můžou hudebnímu světu nabídnout, opatřili své novince prezentaci ve stylu vykřičeného domu s červeným neonem nade dveřmi. A protože jsme jenom lidi, zabralo to. Teď už jenom, aby vyjeli na turné s Tokio Hotel. To teprve bude ta pravá pornografie.

Rozpaky mohou panovat i z dalšího pořadí nejprodávanějších alb. Například na čtvrtou pozici dosáhl, dle podkladů IFPI, Miro Žbirka s výběrovou kolekcí "22x2 The Best Of", která se přitom v žebříčku neukázala od desátého týdne minulého roku. Nejpravděpodobnější příčinou tohoto nenadálého vzestupu může být jeho právě probíhající turné. Podobný kousek se povedl také Věře Špinarové. Deváté místo náleží jejímu výběru "To nejlepší". Ten naposledy bodoval letos hned zkraje jara, kdy mu patřilo číslo čtyřicet sedm. Pojďme raději ke skutečným novinkám.

No Name shrnuli to nejlepší, přidali k tomu duet s Chinaski i nějaký ten remix a pod názvem "Best Of" se jim podařilo po prvním týdnu dorazit na sedmičku. Další slovenský zástupce je jen o tři pozice horší. Horkýže Slíže naštěstí nerekapitulují. Jejich sbírka čerstvých melodií byla pokřtěna jménem "54 dole hlavou". "Sečteno podtrženo" zvolila jako výborný titul pro svou další nahrávku partička Škwor. Sílící fanouškovská základna mu zajistila čtrnácté místo.

Druhá čtveřice novinek už je čistě přeshraniční záležitostí. Očekávaná Shakira startuje na dvaadvacítce. Miley Cyrus se chlubí nakupováním ve Wallmartu (24) a Pink koncertem v Austrálii (34). DJ Tiësto má i v naší vlasti dost oddaných solventních tanečníků. "Kaleidoscope" skončil jejich přičiněním na čtyřiačtyřicítce.

Top 10 - prodejnost:
  1. Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
  2. Hapka/Horáček - Kudykam
  3. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  4. Miro Žbirka - 22x2 The Best Of
  5. Madonna - Celebration
  6. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl ještě kluk
  7. No Name - Best Of
  8. Waldemar Matuška - Sbohem lásko … Zlatá kolekce
  9. Věra Špinarová - To nejlepší
  10. Horkýže Slíže - 54 dole hlavou

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 43. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • . (Kostěj Nesmrtelný, 28.10.2009 21:46) Reagovat

    Solidní mindráček, Petře, že?

  • Horkyze slize (tsz, 29.10.2009 14:27) Reagovat

    U HS se asi do pořadí nikterak nepočítá počet stažení jejich alba přes t-music,že ne? Jen se ptám :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Abstraktním klipem "Studený štart" lákají No Name na brzy startující turné (21.03.2024 14:26)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Video: No Name zvou klipem "Ak nejde o všetko" na jarní turné (08.03.2024 08:14)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu