shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 39. týden

To se oslaví!

Vydáno: 30.09.2009 20:11 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Návštěva papeže zanechala stopu i v čerstvém pořadí hitparád. Madonna se vyšvihla silou své padesátky z nuly rovnou na první místo. V první desítce nejhranějších skladeb nastala apokalypsa. A celkový součet novinek překonal počet přikázání. Bůh nás chraň!

David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over
© facebook interpreta
RÁDIA - Jako na houpačce se mění interpreti na prvním místě. Tentokrát jsou těmi úplně nejvýše David Guetta s Kelly Rowland. Dosavadní tahouni Black Eyed Peas skončili až třetí. K ústupu je díky svému dravému chrupu přemluvil Pitbull. Ono to tedy bude spíše díky komerční vypočítavosti, ale kdo by to chlapci vyčítal. Hlavně, když po sobě uklidí. Koště v rukou mají i členové kapely Kryštof. Cestičku před sebou si smýčí s ledovým klidem kvasícího burčáku. Singl "cyRáno" už je čtvrtý.

Poté, co se Beyoncé plácala se singlem "Sweet Dreams" ve třetí desítce, přišlo za třicátý devátý týden nečekané povýšení na šesté místo. Polepšil si také Milow, z třináctky se procpal na sedmičku. Pořádný dav před sebou rozcupovali během sedmi dní Novaspace. Nejspíše odstoupil dobrovolně, aby nemusel poslouchat jejich produkci. My ovšem musíme, neb éter unese všechno. Včetně návratu September do první desítky.

"Životní" putování Support Lesbiens se zastavilo na jedenáctce. I šikovně napsaná píseň je někdy více, než tisíc doktorů. Své by o tom mohl přednášet také Robbie Williams. Jeho anatomická novinka "Bodies" má po dvou týdnech třináctku. Pokud někdo jel v minulém týdnu v dopingu, byla to děvčata z Pussycat Dolls. "Jai Ho!" sice konečně opustilo patro nejvyšší, ale zároveň si neuvěřitelně polepšily dvě jiné jejich skladby. Obstarožní "I Hate This Part" ze sedmdesát jedničky na devatenáctku a novinka "Hush Hush" dokonce z osmdesát jedničky na dvacítku. Možná by někdo měl prověřit jejich pohlaví.

Smolařkou kola je Pink. Track "Please Don't Leave Me" proměnil bronz na dvacáté páté místo a novější náhradník "Funhouse" ztratil sedmnáct příček, když se zastavil na čtyřiatřicítce. To minule novinkově roztoužená Ewa Farna si vyzpívala postup o devatenáct šprušlí a její (vydavatelský) dům tak opravdu zní smíchem.

Jdeme na novinky. Za tou nejvyšší na sedmdesátce stojí Busta Rhymes s Mariah Carey. Singl "I Know What You Want" už má sice nejlepší léta za sebou, ale všichni moc dobře víme, že v české rozhlasové hitparádě je možné všechno. Zbylých osm kousků se seřadilo od osmdesátého třetího místa níže. Je mezi nimi Eminem, Akon i znovuobživlá Natalie Imbruglia. Nejnadějnější potenciál vylítnout vzhůru má ovšem skladba "Meet Me Halfway". Trendaři už vědí, pro zbytek světa doplním, že se jedná o další věc od Black Eyed Peas z jejich poslední desky. Startuje na devadesát jedničce. Tak uvidíme, jestli jenom jméno stačí.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - When Love Takes Over
  2. Pitbull - I Know You Want Me
  3. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  4. Kryštof - cyRáno
  5. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  6. Beyoncé - Sweet Dreams
  7. Milow - Ayo Technology
  8. September - Can't Get Over
  9. Lady GaGa - Paparazzi
  10. Novaspace - Dancing Into Danger

Madonna - Celebration
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Každý zná od ní alespoň jednu písničku, každý s ní chce slavit. Madonna má radost z prodeje, posluchač z koupě. A pak že neexistuje ideální vztah. V rámci vyváženosti stylů i kvality jsou na druhém místě Pearl Jam. Na deváté album "Backspacer" se čekalo opravdu dlouho. Všichni, kteří grunge přežili ve zdraví a s celou hlavou, mají zase důvod k radosti. Také na sedmdesátiny není zrovna krátká čekací lhůta. Kdo se bojí, že se jich nedožije, může vzít za vděk alespoň těmi Gottovými. Zádumčivými můžou naopak být vítězové minulého týdne. Danielu Landovi došly náboje a skončil osmý. Petr Kolář postrádá elektrický náboj a dopracoval se na sedmičku. Whitney Houston má všeho dost, takže poskočila z devítky na šestku.

Sedmnáctku si po dvou týdnech vydrnkal všemi milovaný hlasový ekvalizér Jakub Smolík. Na důkaz toho, že Lucie Vondráčková je po operaci ve stále zlepšující se formě, kdosi skoupil další várku jejího "Fénixe". Ten se tak z minulé čtyřicet devítky propopelil až na dvanáctku. Fanoušci Tří sester už dál nesnesli pohled na dominanci Michaela Jacksona v žebříčku a rozhodli se pro pomstu. Na dvacátou čtvrtou pozici dostali výběrovku hlásící jemu natruc, že jejich kapela je už "20 let naživu".

Naživu je stále také Barbra Streisand, která vydala desku jazzových standardů "Love Is The Answer". Pro začátek dvacáté deváté místo. Možná si s ní jednou zazpívají i členové kapely Sonata Arctica. Vlasy už na to mají. Jejich novinkové album startuje na třicet šestce. Domácí scénu zastupuje duo Wabi a Miky Ryvolovi s nahrávkou "Hobousárny". Ať už to znamená cokoliv, má to čtyřicáté první místo. Posledním debutantem v pořadí je zestárlá partička Europe. Všechny jejich dlouholeté příznivce upozorňuju, že na desce "Last Look At Eden" není písnička "The Final Countdown" ani v experimentálním remixu. Třeba příště.

Top 10 - prodejnost:
  1. Madonna - Celebration
  2. Pearl Jam – Backspacer
  3. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  4. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  5. Nelly Furtado - Mi Plan
  6. Whitney Houston - I Look To You
  7. Petr Kolář - Akusticky v Karlíně
  8. Daniel Landa - Nigredo
  9. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu
  10. Miley Cyrus - Hannah Montana 3

Listí padá ze stromů, je čas schovat se do domů. Tak zase za týden, melancholici!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Mariah (Lucifrid, 01.10.2009 10:31) Reagovat

    No ja si myslim, ze tam IFPI maji chybu. Mariah Carey na 70. miste s Bustou Rhymes a songem I Know What You Want? Nemel by to byt novy singl I Want To Know What Love Is? Bohuzel to maji i na ofiko strankacz, uz jsem jim pisla.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií (23.04.2024 08:00)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Audio: Pearl Jam ve dvouminutové "Running" laškují s punkem (23.03.2024 19:28)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu