shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 24. září

Black Eyed Peas a Jay-Z prodlužují v Americe svoje panování

Vydáno: 24.09.2009 10:35 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jay-Z zůstává s "The Blueprint 3" za oceánem na čísle jedna. Polepšila si i Whitney Houston, bronz patří novince Muse. V singlech třináctý týden vládnou Black Eyed Peas s "I Gotta Feelin'", Jay-Z má v desítce dva singly a dorazila do ní i Lady GaGa s "Paparazzi".

The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Na vrcholu amerického singlového žebříčku se znovu nic nemění - po třinácté vedou Black Eyed Peas a "I Gotta Feelin'". BEP už vypouštějí třetí oficiální singl z desky - "Meet Me The Halfway" tento týden startuje svoji pouť v Hot 100 na čísle 75. Pořád tak existuje šance, že BEP budou prvním interpretem v historii, který dostane na vrchol tři skladby v nepřerušované řadě. Na "...Feelin'" tento týden mohutně útočil Jay-Z s "Run This Town". Newyorský rapper a jeho parťáci Kanye West a Rihanna poskočili na dvojku. Není to ale jediná skladba podepsaná Jay-Zho jménem, kterou najdeme v Top 10. Vysoké prodeje na iTunes vytáhly na pětku jeho duet s Alicií Keys "Empire State Of Mind".

I Kanye West má v desítce dva zásahy, oba ale jen jako host. Ten druhý přišel se skladbou "Forever" kanadského rappera Drakea, jenž je na osmičce suverénně nejvýše postavenou novinkou týdne. V tracku hostují ještě Eminem a Lil Wayne. Drake boduje i na třináctce s "Best I Ever Had" a na sedmnáctku postoupil jeho další singl "Successful". A aby toho nebylo málo, jeho další skladba "I'm Going In" boduje na čtyřicítce.

V cestě vzhůru pokračuje Lady GaGa, jejíž "Paparazzi" vytáhla remixová kolekce už na sedmičku. Jen dva týdny vydržela v desítce Mariah Carey s "Obsessed" a spadla na jedenáctku. Mariah těsně před vydáním nové desky vypustila nový singl, vpravdě otřesnou coververzi Journey "I Want To Know What Love Is", která startuje tento týden na čísle 66.

Překvapením je postup pro Muse, jejichž "Uprising" už patří číslo 37. Další britská akvizice, zpěvačka Leona Lewis startuje s novým singlem "Happy" na čísle padesát. Hiphopový objev Kid Cudi je ve společnosti MGMT a Ratatat se skladbou "Pursuit Of Happiness" na čísle 59 a novinka Bon Jovi "We Weren't Born to Follow" na devadesátce. Po třinácti letech se do stovky vrací Alice In Chains. "Check My Brain" startuje na čísle 99 a je to třetí skladba kapely, která se dostala do Hot 100. Naposledy to byl "Heaven Beside You" v roce 1996.


Kid Cudi ft. Ratatat & MGMT - Pursuit Of Happiness (Late Show With David Letterman)

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Jay-Z ft. Rihann & Kanye West - Run This Town
  3. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  4. Taylor Swift - You Belong With Me
  5. Jay-Z ft. Alicia Keys - Empire State Of Mind
  6. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  7. Lady GaGa - Paparazzi (Remixes)
  8. Drake - Forever
  9. Kings Of Leon - Use Somebody
  10. Jason DeRulo - Whatcha Say

Jay-Z - The Blueprint 3
© facebook interpreta
Na čísle jedna albového žebříčku zůstává Jay-Z. Jeho "The Blueprint 3" prodal ve druhém týdnu dalších 298 tisíc kusů a hravě překročil hranici potřebnou ke zlatému ocenění. Jay-Z na poslední chvíli posunul vydání desky a pro některé obchody tak byl minulý týden premiérový. Vysoké prodeje hlásí i další bývalá jednička - Whitney Houston, která se s "I Look To You" vrátila na dvojku se slušným výsledkem 156 tisíc. Důvod je jasný: Whitney byla na návštěvě v populární talkshow Oprah Winfrey, což v Americe znamená obrovskou reklamu.

Britští Muse potvrzují svůj vysoký kredit i za oceánem a jejich novinka "The Resistance" bere bronz za 128 tisíc kusů. Předchozí deska "Black Holes And Revelations" startovala na devíce se sotva polovičními prodeji. Čtyřka patří debutantovi - Kid Cudi a jeho "Man On The Moon: The End Of Day" se těsně přehoupl přes stotisícovou hranici. Jiný rapový nováček Drake obstaral svůj start ve velkém hudebním byznysu sedmipísňovým EPčkem "So Far Gone" a patří mu šestka. Za ním je další rapper Lil Boosie se "Superbad". Na devítce vybojovali svoji pátou Top 10 Megadeth s "Endgame".

Mark Knopfler je s "Get Lucky" na sedmnáctce, boyband Honor Society dostala "Fashionably Late" na osmnáctku a kytarista KISS Ace Frehley boduje s "Anomaly" o deset příček níže. Z dalších novinek nesmíme zapomenout na španělsky zpívané album Nelly Furtado "Mi Plan", kterému patří číslo 39, Pete Yorn a Scarlett Johansson jsou s "Break Up" na čísle 41 a osm let zdržené album "Kamaal The Abstract" rappera Q-Tipa patří číslo 77.

A co reedice The Beatles odsunuté do katalogového žebříčku? "Abbey Road" se prodalo padesát tisíc a stačilo by to v hlavním žebříčku na sedmičku, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" by patřila jedenáctka. I nadále se skvěle prodávají "Number Ones" Michaela Jacksona, který by v neredukovaném pořadí patřila devítka.

    Top 10 - alba:
  1. Jay-Z - The Blueprint 3
  2. Whitney Houston - I Look To You
  3. Muse - The Resistance
  4. Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day
  5. Miley Cyrus - The Time Of Our Lives EP
  6. Drake - So Far Gone EP
  7. Lil Boosie - Superbad: The Return Of Boosie
  8. Taylor Swift - Fearless
  9. Megadeth - Endgame
  10. Black Eyed Peas - The E.N.D.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • nekecej (wtf, 24.09.2009 10:49) Reagovat

    zášt vůči Mariah Carey je fakt uz smešna. Když už chcete krizitovat, tak byste aspon mohl vedet, že I want to know what love is neni od Journey ale od Foreigner. A to jestli se vam coververze libi nebo ne, je vedlejsi a nikoho to tady nezajima. Obsessed se v americke hitparade drzi uz tri mesice na vysokych přičkach a celkova prodejni čisla jsou proto skvěla.

  • MC (dw, 24.09.2009 19:11) Reagovat

    Souhlas. Verze Mariah sklidila výborné recenze opravdu prestižních magazínů, mohu citovat např. Enterteiment Weekly: "Mariah + Gospel Choir + "I Want To Know What Love Is" = Ecstasy".

  • Mariah (maiky, 25.09.2009 21:45) Reagovat

    Je až nad slnko jasné, že musicserver.cz nemiluje Mariah. Vidím to z ich recenzii. Druhý singel z jej pripravovaného albumu je skvelý. Lenže na musicservery sa zrejme kvalita nehodonotí. Redaktory hodnotia osobu Mariah. Mne je tiež protivná ale hlas a piesne má božské. A to nemôže uprieť nik v musicservery. Možno keby natočila niečo "kolovrátkové" z bezvýrazným hlasom a lá Madonna tak by ju hodnotili inak. Niekde som čítal na musicservery že piesne Mariah rýchlo omrzia. Myslím, že ten kto to napísal vie o hudbe h..... Mariah do každej piesne dá hlas, zbor, a niečo o čom môžu mnohé speváčky len snívať - cit. Takmer každú pieseň vyburcuje od najtichších tónov až po tie najvyššie (ako to je napokon aj I want to know what love is). A keby jej piesne rýchlo omrzeli, predávali by sa jej albumy v miliónových nákladoch, vytisla by na vrchol by 18 number one nahrávok, bola vyhlásená za najpedávanejšiu speváčku všetkých čias? Myslím, že toto všetko hovorí o kvalite jej piesní. Nie som jej zarytý fanda ale myslím, že takých speváčok ako je ona by som spočítal na jednej ruke a ešte by mi dva palce ostali volné.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Naživo: Muse přivezli na Rock For People výpravnou show (12.06.2023 14:49)
- Fotogalerie: Muse na Rock For People v obrazech (12.06.2023 14:20)
- Nejvíc nej: Pomíjivost života, pandemie i strach o planetu v nejkrásnějších baladách Muse (26.05.2023 08:00)
- Audio: Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní (19.04.2023 18:12)
- Vyjde nové album od Whitney Houston. Kompilace "I Go To The Rock" bude plná gospelu (27.02.2023 08:12)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (10-1) (27.01.2023 20:30)
- Recenze: Film "Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody" je civilním příběhem největšího hlasu (nejen) své generace (26.12.2022 09:00)
- Audio: Muse si do klavírní balady "Ghosts" pozvali francouzskou Mylene a italskou Elisu. A je to nádhera (12.12.2022 11:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu