shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 20. září

Muse dobyli britský albový žebříček

Vydáno: 20.09.2009 22:32 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Byl to silný týden na novinky, ale Muse s "The Resistance" přesto prodali třikrát tolik, co album na druhém místě, a připisují si vítězství číslo tři ve své kariéře. Peter Andre je třetí a Jay-Z čtvrtý. Nové číslo jedna je i v singlech, v nichž vládne r'n'b mladíček Taio Cruz s "Break Your Heart".

Taio Cruz - Break My Heart
© facebook interpreta
Osmnáctiletý britský r'n'b zpěvák Taio Cruz se s "Break Your Heart" dočkal své první jedničky v UK Top 40. Dosavadním maximem bylo číslo tři pro "Take Me Back" s Tinchy Striderem jako hlavní hvězdou. Sólově to dosáhl maximálně na pětku a to loni s "Come On Girl". Nové číslo jedna propaguje jeho druhé album "This Way Out". Singlu se v prvním týdnu prodalo 65 tisíc kusů.


Taio Cruz - Break Your Heart

David Guetta a Akon zůstávají se "Sexy Chick" znovu těsně pod vrcholem. Dvojky a trojky sbírají už měsíc, poté co klesli z vrcholu. Britové Madonnu neopouští, ani když se jí moc nedaří a její "Celebration" dostali na trojku. Po dvou méně úspěšných singlech z "Hard Candy" je to návrat do formy a jedenáctý Top 3 hit v této dekádě.

Zatímco v USA se "She Wolf" Shakiry nemůže pořád nějak chytit, v Británii už skladba poskočila na pětku a to na CD vychází až zítra. Pro kolumbijskou star je to šestý britský Top 10 hit a za týden bude určitě útočit na vrchol. Svůj největší hit v Británii slaví americká kapela Paramore. "Ignorance" na čtrnáctce překonalo skladbu "Misery Business", která se před dvěma lety dostala na sedmnáctku. Od té doby posbírali tři singly v poslední třetině Top 75.

Patnáctý je Jay-Z s Aliciou Keys, jejichž "Empire State Of Mind" pomohlo určitě k vysokému debutu provedení na nedávných MTV WMA. Na čísle 21 debutuje zpěvačka a herečka Paloma Faith se singlem "New York". Její debutový singl "Stone Cold Sober" se vyšplhal až na sedmnáctku. Růžky vystrkují hity zpoza oceánu - Pitbull je s "Hotel Room Service" na čísle 29 jen díky downloadům a Taylor Swift poskočila s "You Belong With Me".

Další americká hvězda Jay-Z má ještě jednu novinku na čísle 35 s trackem "Young Forever". Se skladbou postavenou na osmdesátkovém hitu německé kapely Alphaville mu pomáhá britský zpěvák Mr Hudson, což byl patrně důvod, proč skladba vyjde v Británii na singlu. Čtyřicítku uzavírá Cliff Richard & The Shadows se skladbou "Singing The Blues". Rekordman britských žebříčků si připisuje Top 40 hit číslo 125.

    Top 10 - singly:
  1. Taio Cruz - Break Your Heart
  2. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch (D)
  3. Madonna - Celebration
  4. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town (D)
  5. Shakira - She-Wolf (D)
  6. Pixie Lott - Girls And Boys
  7. The Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  8. Dizzee Rascal - Holiday
  9. Mini Viva - Left My Heart In Tokyo
  10. Sugababes - Get Sexy

Muse - The Resistance
© facebook interpreta
Britský albový žebříček podle očekávání ovládli Muse s novinkou "The Resistance". Je to jejich třetí studiové album v řadě, které dosáhlo na jedničku. Tentokrát jsou prodeje v prvním týdnu masivní - statistici hlásí 148 tisíc kusů. Album aktuálně vede i v Holandsku, Irsku, Austrálii a v obou žebříčcích v Belgii.

Vera Lynn klesá se svým hitovým výběrem na dvojku, i to je ale velký úspěch v týdnu nabitém novinkami. Za ní totiž zůstal například zpěvák a televizní všudybyl Peter Andre, který s comebackem "Revelation" figuruje na trojce. Takhle vysoko naposledy bodoval v roce 1990 s platinovým albem "Natural", které obsahovalo dva hity číslo jedna. Až čtyřka zbyla na Jay-Zho a jeho novinku "The Blueprint 3". Je to skoro k neuvěření, ale pro newyorského rappera je to první album, které se dostalo nejen do Top 5 či Top 10, ale dokonce i do Top 20. Maximem pro něj zatím bylo číslo 23 s "The Blueprint 2: The Gift & The Curse" z roku 2002.

Stabilní úspěchy doma slaví manchesterský bard David Gray, který sice s "Draw The Line" nezopakoval jedničku předchozího alba "Life In Slow Motion", i tak na pětce slaví páté Top 10 umístění. Neúspěchem skončil první týden pro nastupující hvězdičku Pixie Lott. Firma Universal Music si od ní slibovala podobné úspěchy jako od Amy Winehouse nebo Duffy, Pixie ale po dvou hitech číslo jedna startuje s debutovým albem "Turn It Up" až na šestce. Desítka vítá ještě Marka Knopflera s "Get Lucky" na devítce.

Reedice desek The Beatles se v druhém prodejním týdnu propadly a nejúspěšnější je "Sgt. Pepper" na třináctce. "Abbey Road" je hned na dalším místě a "Revolver" na sedmnáctce. Do Top 40 se dostalo celkem šest jejich desek. Ve třicítce jsou s novinkami i Porcupine Tree s "The Incident" na čísle 23 a o příčku níže Megadeth s "Endgame".

    Top 10 - alba:
  1. Muse - The Resistance
  2. Vera Lynn - We'll Meet Again - The Very Best Of
  3. Peter Andre - Revelation
  4. Jay-Z - The Blueprint 3
  5. David Gray - Draw The Line
  6. Pixie Lott - Turn It Up
  7. Kings of Leon - Only By The Night
  8. David Guetta - One Love
  9. Mark Knopfler - Get Lucky
  10. Florence And The Machine - Lungs


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Naživo: David Guetta ve třetím dni Szigetu vzýval devadesátky, Mimi Webb si odbyla maďarskou premiéru a tajná toitoika byla nalezena (13.08.2023 21:23)
- Fotogalerie: David Guetta roztančil na Szigetu desítky tisíc lidí (13.08.2023 14:15)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Naživo: Muse přivezli na Rock For People výpravnou show (12.06.2023 14:49)
- Fotogalerie: Muse na Rock For People v obrazech (12.06.2023 14:20)
- Nejvíc nej: Pomíjivost života, pandemie i strach o planetu v nejkrásnějších baladách Muse (26.05.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu