shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 17. září

Jay-Z triumfuje v Americe, nejvíce ale prodali The Beatles

Vydáno: 17.09.2009 11:29 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jay-Z ovládl americký žebříček nejprodávanějších desek s albem "The Blueprint 3". Pořadím ale zamíchaly reedice The Beatles, kterých se v USA prodalo celkem přes 600 tisíc. Čtyři z nich by se vešly do Top 10. V singlech už Black Eyed Peas dovršili svoje půlroční panování.

The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Black Eyed Peas už vládnou americkému žebříčku neuvěřitelných šest měsíců. "I Gotta Feeling" je tento týden podvanácté na jedničce a společně se stejnou statistikou "Boom Boom Pow" se to tedy rovná už půl roku v čele Hot 100. A zatím to vůbec nevypadá, že by BEP někdo z vrcholu sestřelil. Všichni velcí soupeři zůstávají v uctivé vzdálenosti. Jay Sean s "Down" je druhý, Miley Cyrus třetí a Jay-Z čtvrtý. Jedinou změnu v první desítce je návrat Cobra Starship s "Good Girl Go Bad" do Top 10.

Vzhůru letí novinka Lady GaGa "Paparazzi", které nové remixy vydatně pomohly na posun z čísla 44 na osmnáctku. Ve dvacítce je už také Flo Rida s "Be On You" a připisuje si šestý Top 20 hit v kariéře. Nejvýše postavenou novinku týdne má osazenstvo nového seriálu "Glee", který začal první sérii na stanici FOX. V prvním díle zazněla coververze "Take A Bow" Rihanny v podání herečky Lea Michele, ale číslo 44 je připsáno seriálu jako celku.


Cast Of Glee - Take A Bow

O šest příček níže startuje potenciální kandidát na budoucí jedničku - společný singl Jay-Zho a Alicie Keys "Empire State Of Mind". Skladba z Jay-Zho nové desky "The Blueprint 3" zazněla na závěr předávání cen MTV a okamžitě vystřelila na jedničku na iTunes, kde se drží dodnes.

Jay-Z má ve stovce ještě jednu novinku - "Forever Young" postavenou na osmdesátkovém hitu německé kapely Alphaville. Originál se v roce 1984 dostal na číslo 65, nová verze je o deset příček níže. Na čísle 91 startuje nový singl Three Days Grace "Break" a o tři příčky níže se do stovky vrací po fackovacím skandálu Chris Brown jako parťák objevu Ester Dean ve skladbě "Drop It Low".

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  3. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  4. Jay-Z - Run This Town
  5. Kings Of Leon - Use Somebody
  6. Taylor Swift - You Belong With Me
  7. Jason DeRulo - Whatcha Say
  8. Mariah Carey - Obsessed
  9. Pitbull - Hotel Room Service
  10. Cobra Starship - Good Girl Go Bad

Jay-Z - The Blueprint 3
© facebook interpreta
Před pěti lety se potkali na nechvalně známém mashupu DJ Dangermouse "Grey Album" a teď spolu soupeří v americkém žebříčku. Rapper Jay-Z a britské legendy The Beatles jsou hlavními šlágry aktuálního vydání amerického albového žebříčku. Nejdříve newyorský rapper. Jeho novinka "The Blueprint 3" je už celkově jedenáctým albem, které dostal na vrchol Top 200. Překonal tím i Elvise a v historické tabulce už před ním jsou jen The Beatles, kteří jich posbírali devatenáct.

Jay-Z prodal v prvním týdnu velmi slušných 476 tisíc kusů, čímž překonal svoje poslední album "American Gangster". Nicméně na Eminemovo "Relapse" - nejrychleji prodávané album roku - mu chybělo ještě asi 120 tisíc.

Rapper si připisuje jedničku, ale nejvíce desek minulý týden prodali The Beatles. Ve středu 9.9. se začaly prodávat remasterované reedice všech jejich studiových alb a celkově se jich prodalo 626 tisíc. Nejžádanější bylo album "Abbey Road" s 89 tisíci kusů. Nebýt přísných pravidel Billboardu, který desky starší osmnáct měsíců vyřazuje z hlavního žebříčku, byla by poslední natočená deska brouků na trojce, těsně za Miley Cyrus a jejím EPčkem. Do Top 10 by se dostaly i další tři desky z remasterované série.

Minitabulka The Beatles vypadá následně: "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (74 tisíc), "The White Album" (60 tisíc), "Rubber Soul" (58 tisíc), "Revolver" (46 tisíc), "Help!" (39 tisíc) atd. Přiznivou zprávou je, že luxusní boxset "The Beates In Mono" už za oceánem vyprodal všech dvanáct tisíc kusů a EMI bude muset lisovat další.

Zpátky do běžného provozu v Top 200, kde Whitney Houston klesá s "I Look To You" z jedničky na trojku. Čtyřka vítá další hiphopovou novinku - návrat Raekwona a jeho "Only Built 4 Cuban Linx Pt. 2". Člen Wu Tang Clan se vrací do Top 10 potřetí v kariéře a jeho stejnojmenný debut také před čtrnácti lety bral čtyřku.

Hitová kompilace country dvojice Brooks And Dunn "#1s ... And Then Some" je na pětce a na osmičce startují rockeři Boys Like Girls s "Love Drunk".

    Top 10 - singly:
  1. Jay-Z - The Blueprint 3
  2. Miley Cyrus - The Time Of Our Lives EP
  3. Whitney Houston - I Look To You
  4. Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx Pt. 2
  5. Brooks And Dunn - #1s ... And Then Some
  6. Trey Songz - Ready
  7. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  8. Boys Like Girls - Love Drunk
  9. Kings Of Leon - Only By The Night
  10. Taylor Swift - Fearless

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Beatles (Monthy, 17.09.2009 11:53) Reagovat

    Nutno říci že k prodejnosti Beatles svou troškou do mlýna přispěli i čeští fandové Fab Four, neboť je pořád výhodnější nechat si komplet poslat z USA než jej zakoupit u nás...

    • Re: Beatles (Miroslav Böhm, 17.09.2009 12:44) Reagovat

      Tak jiste to asi nebude, protoze pokud jsou v US stejna pravidla jako v Britanii, pak se CD urcena pro export do prodejnich hitparad nezapocitavaji... Alespon to tak jeste loni platilo.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Recenze: Album "I Beatles" Milana Bátora je hravou poctou nesmrtelné hudbě Brouků (12.12.2023 14:30)
- Hudba v tisku: Nádherná kniha "1964: Oči bouře" je kronikou fotografií a vzpomínek Paula McCartneyho na beatlemánii (26.11.2023 11:00)
- Video: Videoklip k "Now And Then" The Beatles je nostalgický a nečekaně vtipný (08.11.2023 10:23)
- Audio: Takhle by The Beatles zněli dnes. Definitivně se loučí písní "Now and Then" (02.11.2023 15:50)
- The Beatles potvrdili vydání definitivně poslední písně "Now and Then". Poprvé ji uslyšíme příští čtvrtek (27.10.2023 09:11)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Audio: Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní (19.04.2023 18:12)
- Video: The Beatles zvou v novém klipu k "Here, There and Everywhere" na nekonečné turné (08.12.2022 10:02)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu