Colbie Caillat má v USA první číslo jedna v kariéře

03.09.2009 11:15 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Zpěvačka Colbie Caillat vybojovala se svým druhým albem "Breakthrough" jedničku v Top 100. Za ní zbrojí na příští týden Miley Cyrus, jejíž nové EP se začalo prodávat v pátek a jen v několika obchodech. I to jí stačilo na třetí příčku. Mezi singly už týden číslo 21 vládnou Black Eyed Peas.
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Black Eyed Peas se v čele singlového žebříčku udrželi ještě jeden týden. Na "I Gotta Feelin'" si ale už brousí zuby dva favoriti - Jay Sean už je s "Down" na dvojce, zatímco Miley Cyrus a její "Party In The U.S.A." ovládla digitální žebříček a zbrojí především na příští týden, kdy se její nové EP začne prodávat po celých Státech. Někteří bloggeři už konec vlády BEP ohlásili na tento týden, nakonec se to ukázalo jako trochu předčasné. Za týden by to ale už mohla být realita.

V desítce se tento týden nic nemění, což znamená, že Mariah Carey ani Shakira se umístění v Top 10 znovu nedočkaly. Vzhůru spěchá Jason Derulo s "Whatcha Say", který je už třináctý. Velký skok se povedl i Colbie Caillat, jejíž "Fallin' For You" poskočilo z páté desítky na číslo osmnáct. Michael Franti a jeho reggae hymna "Say Hey (I Love You)" si polepšila na číslo 25.

Nejvýše postavenou novinku mají Pearl Jam, jejichž "Fixer" patří číslo 56, což je zhruba standartní umístění pro jejich pilotní singl. Country partička Love And Theft startuje s "Runaway" o devět příček níže. Post-grungeoví Creed zbrojí na comeback a "Overcome" nasazují na čísle 73 jako první singl po sedmileté pauze. "Paparazzi" Lady Gaga patří číslo 74 a Weezer dostali novinku "(If You're Wondering If I Want You To) I Want You To" na číslo 82. Z dalších novinek jmenujme alespoň start R Kellyho a jeho zatím nepatřičně nazvané skladby "Number One" na příčce 96.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  3. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  4. Kings Of Leon - Use Somebody
  5. Taylor Swift - You With Me
  6. Jay-Z - Run This Town
  7. Drake - Best I Ever Had
  8. Keri Hilson - Knock You Down
  9. Cobra Starship - Good Girls Go Bad
  10. Pitbul - Hotel Room Service

Colbie Caillat - Breakthrough
© facebook interpreta
Novou nejprodávanější desku v USA má zpěvačka Colbie Caillat. Její druhé studiové album "Breakthrough" prodalo v premiérovém týdnu 106 tisíc kusů, čímž vylepšilo páté místo jejího debutu "Coco", který je v Americe dvakrát platinový. Žádná další deska se přes stotisícovou hranici nedostala. Na dvojce jsou křesťanští rockeři Skillet s albem "Awake" a 68 tisíci prodaných kusů. Kvarteto z Memphisu hraje už třináct let, na úspěch si ale zadělalo až se sedmým albem "Comatose", které startovalo v žebříčku na čísle 55, ale pomalu se ho prodal skoro půlmilion.

Jen tři dny stačily Miley Cyrus k tomu, aby dostala na bronzovou příčku svoje sedmipísňové EP "The Time Of Our Lives". Album se prodává výhradně v síti Wal-Mart a o víkendu ve vybraných obchodech posbíralo 62 tisíc zájemců. Miley tak nasbírala za svoji krátkou kariéru osm Top 10 umístění, samozřejmě včetně desek jejího alter-ega Hannah Montana, a příští týden si to o jedničku rozdá s novinkou Whitney Houston.

Ze starých desek se v Top 5 udrželi jen Kings Of Leon, kteří se s "Only By The Night" drží čtyřky. Američtí rockeři zatím slavili úspěchy hlavně v Británii, britská zpěvačka Imogen Heap je na tom opačně. Doma se její deska stěží dostala do Top 40, v USA patří "Ellipse" pětka. Její předchozí album "Speak For Yourself" se dlouhé měsíce pohybovalo ve druhé stovce žebříčku a nenápadně se ho prodalo 430 tisíc.

Její krajané Arctic Monkeys dostali svoji novinku "Humbug" na patnáctku. Pohoršili si, druhé album "Favourite Worst Nightmare" startovalo na sedmičce. V Top 20 máme ještě tři další novinky. Osmnáctka patří indie zpěvačce Ingrid Michaelson a její třetí a nejúspěšnější desce "Everybody", chasidský rapper Matisyahu je s "Light" na devatenáctce a dvacítku uzavírají křesťanští rockeři Needtobreathe s "The Outsiders".

Zklamáním je číslo 26 pro rapperku a herečku Queen Latifah a její comebackové album "Persona". Více se čekalo i od Willieho Nelsona a jeho "American Classic", kterým patří číslo 43. Veterán Smokey Robinson chtěl s deskou "Time Flies When You're Having Fun" oslavit půlstoletí v žebříčcích, ale číslo 59 ho k otevření šampaňského příliš neopravňuje. Koncertní provedení "Sgt. Pepper Live" Cheap Trick a New York Philharmonic Orchestra Američany moc nezaujalo a patří mu číslo 83.

    Top 10 - alba:
  1. Colbie Caillat - Breakthrough
  2. Skillet - Awake
  3. Miley Cyrus - The Time Of Our Lives
  4. Kings of Leon - Only By The Night
  5. Imogen Heap - Ellipse
  6. Reba McEntire - Keep On Loving You
  7. George Strait - Twang
  8. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  9. Taylor Swift - Fearless
  10. Různí - Now That's What I Call Country Vol. 2

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY