shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 35. týden

Lady GaGa je zpět

Vydáno: 02.09.2009 18:36 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Politici kvičí, protože jim sebrali hračky, ale Karel Gott může i nadále spokojeně vrnět blahem. Odolal nájezdům a zůstává nejprodávanější. U korýtka zůstávají i Black Eyed Peas. Velkolepý obrat zažila Madonna, další nástup do Top 10 Lady GaGa. Závěrem trocha historie aneb starý desky jsou hezký.

The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
RÁDIA - První desítka nejhranějších skladeb v rádiích vydržela bez Lady GaGa čtyři týdny. Někomu se to může zdát jako krátká doba (já se hlásím), ale její fanoušci jsou opačného názoru. Mocně zesilují a zešilují pokaždé, když se ozvou tóny nejnovějšího hitu "Paparazzi". Vzhledem k tomu, jak často se tak děje, můžeme hovořit o nové GaGarinománii. A páté místo bude jistě teprve začátkem. Největšího propadu se v rámci míst nejvyšších dožila Alesha Dixon. Trojka se nám přemalovala na devítku. Však už na to má, holka, nárok. Song "The Boy Does Nothing" zabírá místo v žebříčku už třicet tři týdny. Bronz tak jejím pádem získal David Guetta. Stříbro i zlato se nemění. Tím, kdo tentokrát desítku opustil, je band The All American Rejects. Spadl o dvanáct čísel na dvaadvacítku.

Z pohybů v další desítce se pozornost soustředí na dvě dámy. Beyoncé by ráda opět vlítla mezi smetánku. Osm míst vzhůru však stačilo jenom na jedenácté pořadí. Zůstat těsně za vraty, to naštve. Linkin Park by s "New Divide" mohli vyprávět (aktuálně dvacet pět). Za sedm dní ji navíc může ještě předběhnout Madonna. Rádiové vlny si s její novinkou "Celebration" nejdříve jenom tak pohupovaly. Směšná vyčkávací taktika ji minule dokonce vyplavila na samé dno tabulky. Ale týden se s týdnem sešel a vlny už ji kamarádsky plácají po vypracovaných ramenou. Ze stovky se totiž rázem stala osmnáctka.

Ještě o něco níže bude na minulých 168 hodin s láskou vzpomínat trojice interpretů, pro něž je výsledné umístění tím nejlepším od jejich vstupu do jámy lvové. Společné mají zatím neprovařené jméno a sympatický způsob boje, tedy songy, kterými si říkají o místo pod solárkem. Na třicet trojce je to Daniel Merriweather a jeho příspěvek "Change". Agnes už sice začíná být se svým "Release Me" trošku protivná, ale dokud je třicátá pátá, není to ještě tak zlé. Trojlístek uzavírá Oceana. "Cry Cry" si vykoledoval třicáté šesté místo.

A co nového v druhé padesátce hitparády? Support Lesbiens přesprintovali třicet tři míst. Písničku "Životní" opatřili obrazovým sestřihem ze seriálu "Přešlapy", pro který bude hudebně neurážlivou titulní písní. Pravidelně bychom ji měli slýchat pravděpodobně od konce září, pozici padesát devět proto rozhodně nelze brát jako konečnou. Méně nápadně se sune skladba "Peace" od Depeche Mode. Po sedmi týdnech je šedesátá pátá. Stejnou taktiku zvolili i Sunrise Avenue. Jejich "Whole Story" má hned následující flek. Obě kapely jdou krok sun krok kupředu třetím týdnem a pro obě to znamená nejlepší umístění. Bohužel stoupat přestali domácí Charlie Straight. Ale už to, že se po jedenácti týdnech s "Platonic Johny" drží momentálně na sedmdesátce, je nutno považovat za úspěch. Jo, abych nezapomněl, hitparáda s pořadovým číslem třicet pět je zcela bez novinek.

Top 10 - rádia:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Lily Allen - Not Fair
  3. David Guetta - When Love Takes Over
  4. Rahman A.R./Pussycat Dolls - Jai Ho!
  5. Lady GaGa - Paparazzi
  6. Lady Sovereign - So Human
  7. Green Day - Know Your Enemy
  8. Eminem - We Made You
  9. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
  10. Pink - Please Don't Leave Me

Karel Gott - 70 hitů
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Michael Jackson (ne)oslavil jedenapadesáté narozeniny. Jako dárek jsme mu k tomuto jubileu připravili ústup. V první desítce zůstaly už jenom dva nosiče: "Essential" na sedmičce a "Thriller / 25th Anniversary" na devítce. Kdo zaplnil to prázdné místo v našich uších? Především dvě novinky. Hned třetí místo, za Karlem Gottem a Danielem Landou, zabrala nová placka od Davida Guetty "One Love". A i na čtvrtém místě je novinka: "Bravo Hits 2009/2". Zlatej Majkl. Na šestku dosáhl po minulé třicítce Leonard Cohen s DVD verzí záznamu koncertu z Londýna. Vycouvali nám Black Eyed Peas. Místo sebe poslali na desítku Lady GaGa. Koho také jiného, že?

Klasický prodej zahájil Aleš Brichta s "Deratizérem". Místo svačinového sáčku dostal plastovou krabičku. Obsah zůstal stejný. Jako novinka skončil na šestnátce. O dvě šprušle níže je čtvrtý novic. Žádná sláva. "Mega Hits 2009" "Deratizéra" neobsahuje, alespoň že tak. A abychom novotou čpící desky dotáhli do konce, zaostříme na padesátý flek. I když v tomto případě jen někdo sfouknul prach. Reedice Olympiku "Když ti svítí zelená."

Hned deset alb hlásí návrat do žebříčku. Nejúspěšnějším comebackem je Leonard Cohen s titulem "Essential". Znovu se dobře prodává i Tomáš Klus, Eva Pilarová, Katapult, a protože se blíží pražský megakoncert Kabátu, začali si fanoušci opět opatřovat "Corridu". Asi aby ji měli do páru. A smutná zpráva na závěr. Karlovi zbyla v celém pořadí jenom ta jedna zlatá trojdeska.

Top 10 - prodejnost:
  1. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  2. Daniel Landa - Nigredo
  3. David Guetta - One Love
  4. Různí - Bravo Hits 2009/2
  5. Hannah Montana - The Movie
  6. Leonard Cohen - Live In London DVD
  7. Michael Jackson - Essential
  8. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  9. Michael Jackson - Thriller / 25th Anniversary
  10. Lady GaGa - The Fame

A na závěr návrat do minulosti. Oficiální česká hitparáda za dvoutýdenní období do 28.8.1996.

Nejdříve alba. Nejprodávanějším titulem se mohl chlubit Robert Miles. Ano, je to k nevíře, že autor jediného hitu "Children", který se dochoval, měl kdysi i celou desku. Už třináct let uplynulo od vydání zázračného alba "Jagged Little Pill". Alanis Morissette má od té doby početné řady fanoušků i u nás. Už tenkrát ji vynesly vstříc stříbrné pozici. Z bronzu udělala tvrdý kov Metallica, a to s kolekcí "Load". Pokud se ptáte, kde byli naši, tak hned za čtvrtými Backstreet Boys skončilo "20 let písniček" Jana Nedvěda.

Ještě o trochu zábavnější je pořadí nejúspěšnějších singlů. Jedničku si zajistili Kelly Family, kteří družně zpívali "I Can't Help Myself". Dvojkou byli Fugees s "Killing Me Softly", trojka patřila kousku Glorii Estefan "Reach". Těsně za vítězi skončil Suggs. Páté místo si zabalil už skoro kultovní kousek Mr. Presidenta "Coco Jamboo". První z domácích má číslo šest. "Krásný léto přijde" podepsali Style, což byla tehdejší pánská verze dnešní Verony. Což nás přivádí k myšlence dne, že každá doba má svou Veronu.

Tak zase za týden, veroňáci!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 35. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu