shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - srpen 2009

Měsíc v hip hopu - srpen 2009

Vydáno: 08.09.2009 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Konec léta v hip hopu příliš plodný nebyl, přesto vydal na dosud nejobsáhlejší vydání. Ze srpnových událostí vyčnívala tři jména: Jay-Z, Drake a u nás Hip Hop Kemp. A k tomu nějaká oznámení těhotenství, zatčení, úmrtí, rozchodů, partnerství, odkladů a leaků.

NOVINKY Z USA

Lil Lil Wayne
Lil Lil Wayne
© facebook interpreta
Minule jste si stěžovali, že se v měsíci v hip hopu objevuje příliš mnoho drbů, co nemají s hudbou nic společného. Začneme tedy zcela vážně. Lil Wayne čeká miminko. Teda, ne přímo on, ale jeho přítelkyně Lauren London (nelogicky však pochází z Los Angeles), kterou nejspíše dostal na svůj sympatický vzhled. Nebyl by to rapový svět, kdyby to nemělo háček. Lauren si nebyla jistá, jestli otcem nebude spíše interpret Push Montana, s kterým s přestávkami pařila poslední roky. On si to však nemyslí a Lil Wayne dle interview v rádiu věří, že dítě je jeho. Ve dvaceti sedmi letech tak bude mít Dwayne Michael Carter, Jr. své čtvrté dítě. Dceru má s exmanželkou, syna s neznámou vysokoškolačkou, další dítě údajně teprve čeká s r'n'b zpěvačkou Niveou a toto bude jeho čtvrtý potomek. Bude to Lil Lauren nebo Lil Lil Wayne? Nebo Lil Push? Bonus: Wayne podporuje chození do školy.

Nejnovější deska Jay-Zho s předstihem unikla na internet
Jay-Z - The Blueprint 3
© facebook interpreta
Jay-Z je v měsíci v hip hopu jako doma. Jeho jedenácté album "The Blueprint 3" (nyní se píše bez horního indexu trojky) vychází již 11. září a je to znát. Čím na sebe upozornil v srpnu? Předně tím, že se postupně na internet dostalo celé album. Na konci srpna unikly tři tracky produkované Timbalandem, "Off That", "Reminder" a "Venus vs. Mars". a následovaly je skladby "Thank You" a "Hate" produkované Kanye Westem,. "Run This Town" a "D.O.A. (Death Of Auto-Tune)" jsme už tu měli dříve, takže více než polovina alba byla rázem venku.

31. srpen to ale korunoval, v to pondělí totiž byl celý třetí "Blueprint" na netu. Stane se to každé desce, otázkou je jen kdy. Jay-Zmu album uletělo docela brzo. Na den releasu mimochodem Jay-Z plánuje benefiční koncert v Madison Square Garden na podporu rodin policistů a hasičů, kteří zemřeli ve službě. Pamatujete si ještě, co se stalo 11. září, že?

Bulvární plátky pak nejvíce zajímal incident, který se Jay-Zmu přihodil v chorvatském Dubrovníku, kde byl na dovolené s Beyoncé. Jejich bodyguard se totiž dostal do potyčky s paparazzim, který pár filmoval. Z videa nelze usoudit, co se přesně stalo, protože velká část šarvátky je jakoby vystřižená nebo mimo záběr, konec je však jasný: novinář hází svůj stativ po osobním strážci a ten jej pak hází do vody. Jestli vás to video bavilo, tak tady je střet natočen z jiné kamery.

Drake: hukot okolo nováčka
Drake
© facebook interpreta
Slovíčko "hukot" je chabý překlad původního anglického výrazu "buzz", který lépe vystihuje to, co se okolo Drakea děje. Aniž by byl Drake nějak široce veřejně znám, jeho dva singly "Best I Ever Had" a "Every Girl" se dostaly souběžně do Top 10 amerického žebříčku. Druhá jmenovaná skladba je kolaborací s interprety z labelu Young Money (např. Lil Wayne), kam teď nyní patří. A že o něj byla tahanice.

Drake však dosáhl úspěchu ještě dříve, než podepsal s velkou společností: v roce 2007 vyšel jeho ceněný mixtape "Comeback Season" a single "Replacement Girl" byl představen na televizi BET, což se žádnému kanadskému rapperovi předtím nepodařilo. Po různých spoluprácích pak v únoru 2009 přišel mixtape "So Far Gone", z kterého je právě "Best I Ever Had", jehož videoklip režírovaný Kanye Westem jsme si minule představili. Nejnovější zprávou je, že mixtape vyjde v září jako EP.

Drake - Forever
© facebook interpreta
Největší šrumec však nastal po leaku skladby "Forever". Na ní totiž hostuje Kanye West, Lil Wayne a Eminem. Celý hiphopový internet "Forever" řešil. Například to, kdo dal nejlepší pasáž. Odkaz na stažení tu pochopitelně nemůžeme zveřejnit. "Forever" vzniklo původně v létě 2008 a bez většího povšimnutí uniklo ve verzi, kde je Drake a Lil Wayne. Na konci jara 2009 pak skladba oživla, když se Kanye rozhodl pro ni napsat sloku. Plánovaná verze s Drakem a Westem se pak rozšířila i o Eminema a Wayna.

Zajímavou poznámkou je, že "Best I Ever Had", "Replacement Girl" i "Forever" produkoval Boi-1da. Díky tomu je teď donedávna neznámý producent velmi žádaný. O Drakeovi se pak v srpnu psalo ještě z jednoho důvodu: zranil se při vystoupení v rámci tour America's Most Wanted Music Festival s interprety z Young Money. Na jeho kuriózní pád na jevišti se můžete podívat zde. K dalším štacím turné, kde je hlavní hvězdou Lil Wayne, se už nepřipojil.

Eminemův druhý "Relapse" tento rok asi nestihne
Eminem
© facebook interpreta
Je hodně pravděpodobné, že pokračovatel alba "Relapse", "Relapse 2", letos nevyjde. Hiphopoví interpreti jsou svými odklady pověstní, takže by to nebylo nic nenormálního. Stále nahrávají nový a nový materiál, aby posléze zjistili, že už ten starý na desku nechtějí , tak udělají další, který se tam hodí lépe, a proto to pak trvá tak dlouho. Na Eminema to ale příliš nesedí, přeci jen poslední roky hudbu téměř neprodukoval a až nedávno se zavřel s Dr. Drem do studia a vznikly tak desítky skladeb. Dle mého názoru nevalné úrovně, proto jsem v recenzi z pokračování nebyl příliš nadšen. Faktem je, že "Relapse 2" už mělo své datum: 17. listopad. To však dle zprávy XXL magazínu dementoval Emův dlouhodobý manažer a společník Paul Rosenberg. Pravdu se snad brzy dozvíme. Nepravdou pak byly zprávy o Eminemově smrti, které se po Twitteru šířily v polovině srpna. Prý měl zahynout v autobouračce. Eminem však žije. A jak rapoval na začátku 90. let, můžete zkontrolovat zde a zde.

Drobky z USA

Dr. Dre
Dr. Dre se spojil s Hewlett Packard, aby vytvořili speciální edici "Beats By Dre" notebooků, sluchátek a softwaru. Opravdu by mě zajímalo, čím konkrétně Dre vývojářům přispěje.
• Magazín VIBE je zachráněn. Nejspíše. Zkrachovalý časopis odkoupila skupina InterMedia Partners a Uptown Media Group. Očekává se jeho brzké zmrtvýchvstání.
• Rapeři/herci Ice Cube a Bow Wow se střetnou ve filmu "Lottery Ticket". Bow hraje mladíka, který chrání svůj milionový výherní tiket před svým sousedem. Ice Cube tam bude hrát bývalého boxera ze sousedství. A Bow Wow je nově součástí Cash Money Records (stejně jako Lil Wayne, Drake, Glasses Malone, Birdman, Freeway nebo Kevin Rudolf).
MC Hammer
"Can't Touch This". To asi říkal MC Hammer daňovému úřadu. Bohužel jistého prý člověk nemá na světě nic, jen smrt a daně, takže Hammer teď dluží přes 600 tisíc dolarů. Tak snad si to urovná.
Run-D.M.C. mají vlastní ulici. V Hollis, části newyorského Queensu, nyní existuje Run-DMC JMJ Way, podle přezdívek členů legendární formace.
• Protidrogové komando udělalo zátah na apartmán pronajatý newyorským rapperem Jadakissem a našlo tam plno drog a peněz. Spojení s Jadakissem však vyšetřovatelé nenašli, obviněni budou dva jiní pachatelé.
Nelly a Ashanti se rozešli. Ani o nich moc nebylo slyšet, největších úspěchů dosahovali už dávno.
Ja Rule
Ja Rulova sláva už je dávno pryč, nedávno na sebe ale upozornil v Austrálii. Když byl jako host v rádiu, tak mu při konverzaci o autech nabídli, aby si zkusil projet auto maminky moderátorky. Vše mohlo skončit katastrofou, protože Ja příliš nereagoval na světelné signály a fakt, že se tam jezdí na opačné straně silnice. Protinožci vše natočili a publikovali.
• Když už jsme v té Austrálii: The Game tam při show opět dissoval Jay-Zho. A šíří se fáma, že dokonce vyrábí trička Death Of Hova parodující design "Death Of Auto-Tune".
Trick Daddy, rapper z Miami, připravuje autobiografii. Dle jeho slov žádný film nebo hudba nedokáže vykreslit drogovu Floridu takovou, jaká doopravdy je, proto tedy kniha.
• U Floridy zůstaneme: tamější rapper Brisco (znám například z kolaborací s Flo Ridou) se stal obětí ozbrojeného přepadení v holičství. Ukradli mu mimo jiné šperky za téměř milion korun. Sledujte video z bezpečnostní kamery.
DJ AM (Adam Goldstein)
• Adam Goldstein alias DJ AM zemřel ve svém newyorském bytě. V apartmánu se našly drogy a dýmka a v jeho břichu osm pilulek analgetik (léky tišící bolest) a jedna ještě v puse. To tedy nasvědčuje, že šlo o sebevraždu. O jednu už se pokusil v roce 1997, zradila ho však pistol. Andělé při něm stáli v září roku 2008, kdy přežil pád letadla spolu s Travisem Barkerem, ostatní čtyři pasažéři ne. S bubeníkem Blink-182 často spolupracoval, byl oblíbený party DJ, scratchoval na albech Papa Roach, Madonny nebo Willa Smithe a také byl členem Crazy Town. Bylo mu 36 let.
• Smutní se i v Detroitu. Zemřel Baatin, člen Slum Village. Stalo se tak měsíc před vydáním alba, na kterém se podílel se zbývajícími členy Elzhim a T3. Okolnosti smrti jsou nejasné. V roce 2006 umřel producent Slum Village, J Dilla, na vzácnou nemoc krve.
Chris Brown
Chris Brown uslyšel finální verdikt za napadení Rihanny: pět let podmínky, roční docházení do programu o domácím násilí, odevzdání všech zbraní, 180 dní veřejně prospěšných prací, nutnost povolení pro odcestování ze země, hlásit se soudu každé tři měsíce, peněžní pokuta a také zákaz jakéhokoliv obtěžování Rihanny, navíc se k ní nemůže přiblížit na méně než 90 metrů, při společenských akcích na devět metrů. A má to!

NOVINKY Z ČESKA

DJ Wich v létě nezahálel
DJ Wich stařík
© facebook interpreta
DJ Wich neumí jen tak klidně sedět na židli jak na obrázku vlevo, takže stále něco kutí. Na přelomu července a srpna přišel s videoklipem k dvojici skladeb z "The Golden Touch": "On And On" a "Unstoppable". Na nich hostuje Rasco, který si taky v klipu zahrál boxera a Wich jeho kouče, který tam je zobrazen i o pár dekád později (proto na fotce díky maskérkám zestárnul). Pod námětem, scénářem a režií je podepsán Martin Kopp. Profesionálně natočené video sledujte zde, záběry z natáčení pak tady.

První zářijový den, což už defacto nepatří do tohoto vydání, pak Wich vydal track "Chléb náš vezdejší". Jeho tvorbu jste mohli sledovat na jednom z vysílání DJ Wich Live TV. Na sloky si pozval téměř půlku Bigg Bossu, jmenovitě Vladimira 518, Hugo Toxxxe a LA4. Skladbu, na které se Wich pořádně odvázal, si můžete oficiálně zdarma stáhnout.

A 1. října pak proběhne premiéra nejnovějšího filmu Tomáše Vorla "Ulovit miliardáře". A po dobré zkušenosti s "Gymplem" Vorel opět oslovil Wiche, aby mu udělal hudbu. Ukázku Wichovy instrumentálky si můžete poslechnout v traileru, kde taky zjistíte, že se ve filmu objeví samí známí herci. Wich si dokonce střihne malou roličku.

Deathmatch: Hip Hop Jam versus Hip Hop Kemp
Hip Hop Jam 2009 Poster
© facebook interpreta
Tak jaký ze dvou letošních největších open-air hiphopových festivalů v Česku se více povedl? Byl to druhý ročník Jamu, nebo osmý ročník Kempu? Na tuto otázku samozřejmě nelze najít definitivní odpověď, záleží na úhlu pohledu. Můžeme ale zmínit holá fakta.

Náštěvnost Jamu byla skoro stejná jak při premiéře před dvěma lety (v roce 2008 se open-air nekonal), tedy okolo sedmi tisíc. Na Kemp údajně dorazilo asi patnáct tisíc lidí, doteď nevyšla žádná závěrečná tisková zpráva, takže nevím. Kemp však určitě zaznamenal menší návštěvnost než v předchozím ročníku. Svojšický přírodní areál od Jamu byl útulný, ale oproti Festivalparku Kempu téměř miniaturní. Jde o počet obchodu, barů, atrakcí, doprovodných programů, kde v Kempu byl mnohem větší výběr. Oba festivaly ale nabídly drahé a ne příliš dobré pivo. Ani jeden festival nepřišel s nějakým press stanem, na Kempu byla možnost se podívat na net a nabít si mobil.

Xzibit, Hip Hop Jam, Svojšice, 11.7.2009
© Petr Doupal / musicserver.cz
VIP se nepovedlo ani jedné akci. "Skybox" od Jamu byl docela výsměch, ve VIP parkingu nebylo skoro místo, ale VIP vstup byl šikovný, stejně jako fakt, že parking a oddělený VIP kemp už byl v ceně 1500,- Kč. Na Kempu jsem dostal pásku, o které jsem až později zjistil, že mě opravňuje k VIP službám. VIP kemp jsem tak nezkusil, čímž jsem přišel o pevné sprchy a toalety a nafukovací bazény se špinavou vodou, které tam dovezli druhý den. Někteří VIP se kvůli zmatkům s páskami do kempu ze začátku ani nedostali. Za parking se platilo odděleně. Výhoda byl prostor za stagí pro VIP s bary a stanem a pevnými záchody, kde jste se mohli setkávat s interprety. Tribuna pro VIP by byla fajn, kdyby byla blíže k hlavní scéně a obsahovala více sedaček. Za tisícikorunový příplatek tedy moc muziky navíc nebylo.

Kemp si zakládá na své jedinečné atmosféře, kterou jsem tedy příliš neocenil. Masivní pařba před hlavním pódiem je unikátní a super, jinak ale byl všeobecný společenský bordel docela otravný, na Jamu bylo příjemněji. Velký vliv na to určitě má obrovský počet zahraničních návštěvníků na Kempu, nedá se však obecně svádět všechny prohřešky opilců a feťáků na Poláky nebo Němce.

Hip Hop Kemp 2009 poster
© facebook interpreta
Počasí se pokazilo u Pardubic i u Hradce. Začátek Jamu byl poznamenán krátkými, ale silnými bouřkami (i s kroupami), některé plochy tak do konce festivalu nestačily uschnout (parking, stanové městečko). Poté už bylo ideálně, teploty nad dvacet stupňů, pod mrakem, žádný pařák, v noci ale kosa. Na Kempu se naopak všichni potili vedrem, aby pak v pátek večer poprvé sprchlo. V poslední den, sobotu, pak pršelo až do odpoledne.

Line-upy se proti sobě postavit přímo nedají. Kemp má oproti Jamu více stagí, kde se vystřídají stovky interpretů z mnoha států, dostanou prostor i ti méně známí. Program na hlavním pódiu však srovnat lze, šlo by však o čistě subjektivní pocit. Na Jamu vystoupila téměř všechna důležitá jména z Česka a Slovenska, plus k tomu tři americká vystoupení: iCON The Mic King a Tash a nakonec v Česku neokoukaný Xzibit jako hlavní hvězda. Na Kempu se tolik významných Čechů a Slováků nesešlo, zato plejáda amerických a polských interpretů byla opravdu široká. Method Man je u nás až příliš provařený, přesto jeho show stále baví, sázka na Lady Sovereign se myslím povedla a La Coka Nostra jsou hodně svěží materiál. Myslím ale, že The Game jako headliner prvního ročníku Jamu zůstává, co se týče velikosti jména a exkluzivity, pro Česko nepřekonán.

Hip Hop Kemp, Festivalpark, Hradec Králové, 22.8.2009
© Petr Doupal / musicserver.cz
S organizačními nedostatky to dopadlo tak, že Jam lze kromě výše uvedených negativ pokárat pouze za (ne)organizaci parkoviště, problémy se zvukem a za dopravu z Pardubic, která fungovala, řekněme, pofidérně. Kemp si to projel například čekáním na akreditace, zmatkem s páskami, podivným přístupem security, toitoikami a festivalovými penězi.

Z reakcí ve fórech pak vznikl tento souhrnný komentář: "Jam byl fajn, ale první ročník to nepřekonalo." Ano, tady asi nemá smysl diskutovat, první ročník měl díky většímu areálu (na letišti) bohatší doprovodný program, takový breakdance byl v roce 2009 značně osekán (před dvěmi lety mu patřila celá aréna) a něco chybělo úplně (jako třeba skvělá snowboardová soutěž). Přesto byly dva dny na Hip Hop Jamu velmi příjemné. Názory na letošní Kemp se naopak značně různí: "Jó, to zas byla pařba, nic si nepamatuju, ale skvěle jsem si to užil." versus "Tohle byl nejhorší Kemp. Organizace katastrofa. Příště už nepřijedu." A teď hodnoťte. My hlavně doufáme, že se na příští rok sežene kapitál a oba festivaly se vytasí se skvělými hvězdami. A jsem zvědav, koho z Bigg Bossu pozvou na příští Kemp. Onen tisíckrát zmíněný incident komentoval i Honza Balušek.

ANKETA
Který letošní hiphopový festival se více povedl?




Podívat se na výsledky

Drobky z Česka a Slovenska

• Bigg Boss news: z Mike Trafikova "H.P.T.N." se připravují videa na "Rap biz summer mix" a "Kam mám jít?".
• Jihočeští Dezrechts jsou na scéně už od přelomu tisíciletí (jejich tehdejší webovky jsou stále online) a po jarním EP připravují dlouhohrající desku "Kostky jsou vrženy", z které je také pilotní singl B.O.R. (Banda organizovanýho rýmu) od DJ Fattea. Master má na starosti Risto Sokolovski.
• Liberečtí Básníci před mikrofonem, tedy BPM, tedy Paulie Garand, Lipo a Kenny Rough, vydají do konce roku svou druhou desku. A 9.9. vyjde videosingl "Chill". Na obě událostí láká povedený trailer.
The Regime, to jsou Emdee a Nironic, opět tvoří spolu. Po předchozích EPčkách je tu skladba "Chasing Dreams".
• Ve věku 26 let zemřel nejspíše na zástavu srdce bývalý člen ruské formace P-13 MC Molodoy (známý také jako Psycho MC nebo Tony P).
Rytmus z Kontrafaktu na listopad připravuje album "Král" a také natočil klip "Sto Percent", který má být prý sakra drahý.
• 12. září se v Žilině uskuteční slovenský křest "Tance sekyr", alba WWW, v rámci sympózia Streetart Summit 5.
• Léto vyžaduje letní písničky. Proto asi videosingl "Mám chuť na niečo chladené" od Tiny. Upřímně, nedá se to poslouchat a klip od profíka Vladimíra "Scuott" Okánika a jeho týmu to nezachrání.
• Slovenský Decko chystá sólovku "Utečenec" a předvojem je letní videosingl s AMO "Spokojný".
• Dalším videem ze Slovenska je "Nehaj hudbu hrát" od Kaidžase, který chystá debut "Klokočino".
• A pokud máte zájem, aby se zde objevila zmínka o vašem projektu, neváhejte napsat.

VIDEOKLIPY

Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town
Silná trojice Jay-Z, Rihanna a Kanye West vypustila asi nejvíce očekávaný klip léta - "Run This Town". Trailery lákaly na filmové zpracování s plno efekty, zajímavými kamerovými záběry a zvláštní rebelskou atmosféru s domorodými vojáky. Nakonec to není vyloženě na vypadnutí očí, ale celková úroveň je vysoká.


Mary J. Blige feat. Drake - The One
Ani klasická zástupkyně soulu a r'n'b Mary J. Blige se nevyhnula trendům: produkce do tanečna, zefektovaný vokál, používání slova "swagger"... její volba nebo diktát vydavatelství? Produkoval jí to Rodney "Darkchild" Jerkins a na featuringu je Drake (viz výše). Deska "Stronger" (již devátá!) vychází v listopadu.


Raekwon feat. Inspectah Deck, GZA, Ghostface Killah & Method Man - House Of Flying Daggers
Raekwon na září plánuje pokračovatele svého legendárního alba z roku 1995 "Only Built 4 Cuban Linx..." s překvapivým názvem "Only Built 4 Cuban Linx II". Sledujte netradiční animované video na skladbu s kolegy z Wu-Tang Clanu.


Clipse feat. Pharrell - I'm Good
Clipse (Malice a Pusha T) se po předvojích "Kinda Like A Big Deal" (s Kanye Westem) a "All Eyes On Me" (s Keri Hilson) hlásí s prvním oficiálním singlem "I'm Good". Produkce The Neptunes a Pharrell Williams jim do toho i zazpíval. Klasické letní video s jízdou v kabrioletu po nějaké Straße. Album "Till The Casket Drops" vychází v říjnu.


Termanology - I See Dead People
Pokud jste nebyli na Hip Hop Kempu nebo jste tam Termanologyho nestihli, máte možnost jej vidět alespoň ve videu, kde vidí mrtvé. Track se totiž jmenuje "I See Dead People" a produkoval mu ho The Alchemist. Na zářijové desce "Time Machine" se pak objeví i produkce od DJe Premiera.


Asher Roth feat. Keri Hilson - She Don’t Want A Man
I bílí muži rapují. Asher Roth je tak automaticky srovnávaný s Eminemem. V dubnu vydal debut "Asleep In The Bread Aisle", který dosáhl pátého místa v americké prodejní hitparádě. Nejnovějším singlem je "She Don't Want A Man" s Keri Hilson. Pohodovou píseň vyprodukoval (dosud) neznámý Oren Yoel.


Mya feat. Bun B - Show Me Somethin'
Mya, nebo Mýa, byla známou r'n'b zpěvačkou/skladatelkou/herečkou/tanečnicí ještě před tím, než s kolegyněmi nazpívala "Lady Marmalade". Po pěti regulérních deskách chystá na září mixtape "Beauty & The Streets Vol.1", z kterého je videosingl "Show Me Somethin'" s Bunem B z UGK (formace, kterou tvořil se zesnulým Pimpem C).


Jamie Foxx feat. Drake, Kanye West & The-Dream - Digital Girl Remix
Jamie Foxx má kromě filmu úspěchy i v muzice, i poslední deska "Intuition" měla milionové prodeje. Z ní pochází i skladba "Digital Girl", která pro video prošla malou úpravou. Jamieho doplňují Drake (ano, tuhle novou hvězdu dokážou procpat všude), Kanye West a The-Dream.


Jay Rock feat. Glasses Malone - Dollars Make Sense
Při procházení stovkami nových klipů a tracků většinou stačí pár sekund na rozpoznání kvality nebo alespoň zajímavosti. "Dollars Make Sense" od Jay Rocka mě hned zaujal. Co na track s Glasses Malonem (znáte z Wichova "What We Need") říkáte vy?


R. Kelly feat. Keri Hilson - Number One
Ve dvaačtyřiceti letech vydává R. Kelly své deváté album "Untitled". Opět je i producentsky podepsán pod celou deskou. Jako singl si vybral "Number One", který mu zkrášluje "Miss Keri Baby". Žádný odvaz nečekejte, je to klasický R. Kelly, nejlepší je stejně na featuringu "That's That Shit" od Snoop Dogga.


Flo Rida feat. Akon - Available
Flo Rida zfilmoval už polovinu alba "R.O.O.T.S.", poslední takovou peckou je Available s Akonem. Zábavný hudební podklad má na svědomí will.i.am a ženské vokály patří Natalie Cappuccini, kterou můžete znát například z featuringu na "They Talk Shit About Me" Matta Pokory pod pseudonymem Verbz. A aby toho nebylo málo, video dostalo i "Jump", kde je Nelly Furtado počítačově animována.

BONUSY

Beaterator - tvořte beaty s Timbalandem
Rockstar Games (mmj. tvůrci Grand Theft Auto) připravují ve spolupráci s Timbalandem hru pro PlayStation Portable a Network, ve které se stanete producentem. Hra vychází na konci září. Více prozradí toto video.


Jay-Z Rhapsody reklama
Rhapsody a MTV mají exkluzivní práva na streamování Jay-Zho třetího "Blueprintu" před jeho vydáním, a k tomu byla natočena i originální reklama: Hova v ní znovu nafotí všech deset předešlých coverů svých desek.


Kayne West - Can't Tell Me Nothing
Na akci jednoho výrobce hodinek Kanye prezentoval nezvyklou live verzi (mé oblíbené) písně z "Graduation". Pro srovnání: na stejné akci zazněla i v roce 2008, originální videoklip k původní verzi a ještě jeho parodie.


Bert & Ernie zkouší gangsta rap
Americký zábavně-výchovný seriál pro děti "Sesame Street" asi znáte (vysílá se nepřetržitě od roku 1969). Co byste ale nečekali, je, že jeho představitelé Bert a Ernie skvěle paří na gangsta track "Ante Up" od M.O.P.

NÁZORY
  • perfekt (raketak, 12.09.2009 21:26) Reagovat

    díky, super článek! a to sem byl jeden z těch co si minule ztěžovali na ty drby :-)

    • Re: perfekt (Doupik, 13.09.2009 12:54) Reagovat

      (autor článku) Děkuji za potěšující komentář :-). Samozřejmě si kritiku rád poslechnu a nad tou opodstatněnou přemýšlím... takže věřím, že se měsíc v hip hopu bude líbit i v dalších vydáních. Tři poznámky pro čtenáře mám: 1) MP3 jukebox jak byl v červenci už nebude, nemůžeme poskytovat odkazy na nelegální stažení, proto jsem rozšířil video sekci (která taky není zrovna z oficiálních zdrojů, ale není to takový problém), abych propagoval nějaké ty bangery. 2) Omlouváme se za zpoždění tohoto vydání, vždy se budeme snažit článek vydat úplně v prvních dnech následujícího měsíce. 3) Práce na každém čísle se pohybují okolo 50 hodin. Nejvíce času zabere sběr informací. Vždycky to ze začátku vypadá, že nebude o čem psát, ale nakonec je každé číslo větší a větší, srpnové vydání má o 75% více textu než (moje první) červnové :-)

  • Měsíc ve sračkách srpen 2009 (Johnny, 13.09.2009 18:38) Reagovat

    Já myslel že tohle je MUSICserver ale asi sem se spletl.

  • doporučuji: (Martin, 15.09.2009 17:59) Reagovat

    www.metancity.com/2100/affro-jen-ten-kdo-nic-nedela-nic-nezkazi-rozhovor-o-minulosti-soucasnosti-i-budoucnosti/

    • Re: doporučuji: (Doupik, 15.09.2009 18:04) Reagovat

      (autor článku) O tom článku vím, ještě jsem si nenašel čas si ho přečíst, ale příště tu moc neodkazuj na cizí weby.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu