shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 23. srpna

Británie mění obě první místa

Vydáno: 24.08.2009 08:11 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Britští umělci si možná mohou oddechnout, kralování Michaela Jacksona v albové hitparádě konečně skončilo. Nahradil ho Calvin Harris se svojí novinkou "Ready For The Weekend". V singlech se s číslem jedna loučí i Black Eyed Peas, které vyšoupl David Guetta společně s Akonem a singlem "Sexy Bitch".

David Guetta Feat. Akon - Sexy Bitch
© facebook interpreta
Jeden týden s meziskokem na jednadvacítce potřebovali David Guetta s Akonem, aby svou "Sexy Bitch", respektive čistou verzi "Sexy Chicks" vystřelili na vrchol britského žebříčku. Guetta tak navázal na úspěch prvního singlu z právě vycházející desky "One Love". Klip k němu se točil na Ibize v několika verzích a s několika režiséry. "I Gotta Feeling" Black Eyed Peas se tak po týdnu opět stěhují na dvojku, s nimi o jedno místo níže i Tinchy Stryder s Amelií a jejich společné dílko "Never Leave You. Stejně tak klesají Calvin Harris a Mary Pearce s "Ready For The Weekend" a díky poklesu "Behind Closed Doors" Petera Andreho na devítku si Beyoncé udržela pátou pozici.

Poměrně hodně se čekalo od zahájení fyzického prodeje druhého singlu Little Boots. Kdo předpokládal alespoň Top 5, musí být zklamán, "Remedy" zůstalo těsně před jeho branami. Hned za ní ale najdeme první novinku tohoto týdne. Má ji na svědomí Holanďanka Esmée Denters, kterou si na internetu vyhlédl Justin Timberlake. "Outta Here" je jejím prvním singlem ze stejnojmenného alba. Další pořadí v první desítce už je v režii starých dobrých známých.


Esmée Denters - Outta Here

Skladby v Top 10 by se ale měly držet na pozoru, hned za její hranicí číhá další novinka - britský zpěvák Jack Allsopp alias Just Jack s "The Day I Died", kterému se tak daří lépe než prvnímu singlu z alba "All Night Cinema". "Embers" kulminoval o šest pozic níže. Pokud budeme chtít nalézt další singlové debutanty, musíme zabrousit až do třetí desítky, kde na pětadvacítce září "So Fine" Seana Paula a o pět pozic níže "Where Did All The Love Go?" Kasabian. Jak si povedou příští týden, je otázkou. Jisté je jen to, že Michael Jackson tento týden opustil Top 40.

    Top 10 - singly:
  1. David Guetta Feat. Akon - Sexy Bitch (D)
  2. Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  3. Tinchy Stryder feat. Amelle - Never Leave You
  4. Calvin Harris feat. Mary Pearce - Ready For The Weekend
  5. Beyoncé - Sweet Dreams
  6. Little Boots - Remedy
  7. Esmée Denters - Outta Here
  8. Mr. Hudson feat. Kanye West - Supernova (D)
  9. Peter Andre - Behind Closed Doors (D)
  10. The Ian Carey Project - Get Shaky (D

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Calvin Harris - Ready For The Weekend
© facebook interpreta
Jak Karel Veselý před týdnem předpověděl, tak se stalo. Více jak dva měsíce to trvalo, než Michael Jackson, respektive jeho "The Essential" opustilo vrchol albového žebříčku. Toto kralování připravilo nejednoho očekávaného premianta o první příčku. Ústup z pozic je ale relativně razantní, ihned na šesté místo. Na čele Krále popu střídá producent a remixér Calvin Harris se svým druhým počinem "Ready For Weekend". Za ním navíc skončila hned další novinka. Tinchy Strider evidentně vsadil na číslovku dvě. Desku nazval "Catch 22", je jeho druhá a tomu odpovídá i umístění. O jedno místo si tak pohoršilo hned trio desek v čele s dobře známým "I Am...Sasha Fierce" Beyoncé a následované aktuálními počiny Paola Nutiniho a Black Eyed Peas.

Na šestce se tedy zastavil Jacko a za ním si už pouze měnili různě místa Florence And The Machine, Kasabian, La Roux a Lady Gaga. Top 10 opustili Stone Roses a Noisettes. V druhé desítce se neodehrává nic zásadního, a tak je třeba zabrousit do té třetí. Tam zaujme mírný vzestup "Hands"Little Boots a především pak další z novinek tohoto týdne. Je na sedmadvacáté pozici, má jméno "You Don't Know The Half Of It" a v kolonce autor naleznete skupinu Vagabond, což je nová kapela, která ale na téhle desce spolupracovala s Xenomanií (Kylie Minogue, Gabriella Cilmi a jiní).

Další nováčci, konkrétné dva, jsou až ve čtvrté desítce. Prvními jsou The XX s eponymním debutem, které nejspíš uslyšíte, pokud vyrazíte na koncert Florence And The Machine, druhými pak remixérský tým Simian Mobile Disco a jejich druhá studiová záležitost "Temporary Pleasure".

    Top 10 - alba:
  1. Calvin Harris - Ready For The Weekend
  2. Tinchy Stryder - Catch 22
  3. Beyoncé - I Am...Sasha Fierce
  4. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  5. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  6. Michael Jackson - The Essential
  7. Florence And The Machine - Lungs
  8. Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  9. Lady GaGa - The Fame
  10. La Roux - La Roux

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Akon zavítá v květnu do pražského Fora Karlín (06.02.2024 10:11)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Naživo: David Guetta ve třetím dni Szigetu vzýval devadesátky, Mimi Webb si odbyla maďarskou premiéru a tajná toitoika byla nalezena (13.08.2023 21:23)
- Fotogalerie: David Guetta roztančil na Szigetu desítky tisíc lidí (13.08.2023 14:15)
- Audio: Calvin Harris a Ellie Goulding se v "Miracle" vracejí do trancových devadesátek (14.03.2023 18:25)
- Nové desky 45/2022 - od Louise Tomlinsona přes Bruce Springsteena po Black Eyed Peas (16.11.2022 17:30)
- Naživo: Lewis Capaldi vtipkoval o masturbaci, Kensington si na čtvrtý den Szigetu dovezli malý stadion a Calvin Harris rozjel retro diskotéku (15.08.2022 18:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu