Jason Mraz a Black Eyed Peas trhají za oceánem vytrvalostní rekordy

20.08.2009 12:09 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Black Eyed Peas jsou už dvacátý týden na čele Hot 100 a "I'm Yours" Jasona Mraze dokonce slaví už sedmdesátý týden na žebříčku. To jsou velké novinky zpoza oceánu, které zastínily i další vítězství country veterána George Straita v albovém pořadí.
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Black Eyed Peas můžou otevírat šampaňské. Na vrcholu amerického žebříčku se drží už neuvěřitelných dvacet týdnů, a podařilo se jim tak zlomit pět let starý Usherův rekord. "Boom Boom Pow" vedlo dvanáct týdnů, aktuální hit "I Gotta Feeling" osm, což znamená, že s Black Eyed Peas na vrcholu Hot 100 jsme strávili už pět z osmi měsíců letošního roku. Tento týden by přitom klidně mohl být poslední. Nahoru se totiž dere nový singl Miley Cyrus "Party In The USA", jenž celý týden vedl žebříček iTunes. BEP mají velký náskok v rádiích, tudíž se Miley zatím musela spokojit jen s dvojkou, což je i tak její nejlepší umístění v kariéře. Skladba propaguje EP "The Time Of Our Lives", které vyjde exkluzivně v síti Wal-Mart na konci srpna.

Další vyzyvatelem "I Gotta Feeling" bude Jay-Z a jeho nový singl "Run This Town", v němž hostují Rihanna a Kanye West. Trio se tento týden raduje z postupu na trojku. Pro hlavního interpreta je to dokonce žebříčkově nejúspěšnější skladba kariéry, pokud ovšem nepočítáme zástup jeho hostovaček na hitech Mariah Carey, Beyoncé i Rihanny, které dobyly vrchol.

Na dvacítce startuje ekologický singl "Disney's Friends For Change", který nazpívaly hvězdy z Disneyho televize, takže mezi nimi nechybí Miley Cyrus, Jonas Brothers ani Demi Lovato. Zajímavý je postup o třicet příček pro country písničkáře Jessieho Jamese a jeho "Wanted", jež figuruje na čísle 40. Na čísle 54 debutuje r'n'b zpěvák Jason Derulo se skladbou "Whatcha Say", která sampluje skladbu Imogen Heap "Hide And Seek". První úspěch za oceánem slaví i německá Cascada s "Evacuate The Dancefloor", zatím jim patří číslo osmdesát.


Jason Derulo - Whatcha Say

O další vytrvalostní rekord se postaral Jason Mraz, jehož "I'm Yours" se v první stovce singlového pořadí Billboardu drží už sedmdesátý týden. Předchozím držitelem rekordu byla LeAnn Rimes s "How Do I Live" v letech 1997 a 1998. Podstatným faktorem v Mrazově úspěchu je nadžánrový útok skladby. Ta už vedla ve čtyřech žebříčcích - Mainstream Top 40/Pop Songs, Adult Contemporary, Adult Top 40 a Triple A (Adult Alternative). Navíc se objevila i v tak rozdílných žebříčcích, jako jsou Latin Pop a Smooth Jazz. Tento týden ji dokonce najdete i v žebříčku zvaném Rhythmic. V hlavním pořadí dosáhla skladba maximálně na šestku, přesto je už čtyřikrát platinová a patří jí třetí příčka v historické tabulce nejprodávanějších downloadů.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  3. Jay-Z - Run This Town
  4. Taylor Swift - You Belong With Me
  5. Kings Of Leon - Use Somebody
  6. Drake - Best I Ever Had
  7. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  8. Keri Hilson - Knock You Down
  9. Cobra Starship - Good Girls Go Bad
  10. Pitbul - Hotel Room Service

George Strait - Twang
© facebook interpreta
Král popu přenechal vrchol královi country. Veterán ve stetsonu George Strait vybojoval s albem "Twang" svoje páté číslo jedna a se 155 tisíci prodaných kusů se celkem pochopitelně dostal na číslo jedna i v Top Country Albums. Je to jeho už dvacáté třetí vítězství na žánrovém žebříčku. Strait po šesti týdnech sesadil z pozice absolutního vítěze Michaela Jacksona. Jeho "Number Ones" by v neredukovaném pořadí nejprodávanějších desek v USA stačily na dvojku, minulý týden si je koupilo dalších 80 tisíc lidí.

V oficiálním pořadí patří dvojka další novince - CD/DVD balíčku Neila Diamonda "Hot August Night/NYC", který se prodává výhradně v řetězcích Wal-Mart. Pro Diamonda je to šestnácté album v Top 10 v kariéře, čímž dohnal Johnnyho Mathise, Eltona Johna a Bruce Springsteena v historické tabulce. Před ním je už jen osm dalších interpretů.

Radovat se můžou i Cobra Starship, kteří se svým "Hot Mess" konečně slaví výraznější úspěch. Díky hitu "Good Girls Go Bad" si tak výrazně vylepšili nejlepší umístění, které předtím brali za číslo osmdesát. Do desítky se vešel i country písničkář Justin Moore se svým bezejmenným debutem.

    Top 10 - alba:
  1. George Strait - Twang
  2. Neila Diamond - Hot August Night/NYC
  3. Black Eyed Peas - The E.N.D
  4. Cobra Starship - Hot Mess
  5. Kings Of Leon - Only By The Night
  6. Různí - Now 31
  7. Maxwell - BLACKsummers'night
  8. Daughtry - Leave This Town
  9. Taylor Swift - Fearless
  10. Justin Moore - Justin Moore

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY