shop.musicserver.cz
(Někdy) lepší než originál: Lady GaGa - "Poker Face"

(Někdy) lepší než originál: Lady GaGa - "Poker Face"

Vydáno: 31.08.2009 05:00 v sekci Publicistika - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

YouTube.com skrývá nepřeberné množství hudebních pokladů. Jedněmi z nich jsou coververze, do kterých se pouští známí hudebníci, ale i ti, co jsou drobnohledu ušetřeni. musicserver se jimi probere za vás. Tentokrát jsme zapátrali po těch, kteří si pohráli s písní "Poker Face" od Lady GaGa.

Lezou vám některé písně už krkem? Nebo se vám prostě tak nelíbí, že jen když slyšíte jejich úvodní tón, vypínáte rádio? Dejte jim novou šanci v naší nové rubrice. Zalovíme pro vás na YouTube.com a vybereme pro nejlepší předělávky známých hitů. A vězte, že někdy opravdu bývají lepší než originál.

Lady GaGa
© myspace.com/ladygaga
Letní diskotéky mají letos jedinou královnu, excentrickou Lady GaGa. Její song "Poker Face" téměř rok po svém vydání drtí všechny světové hitparády, prestižní Billboard a britskou singlovku nevyjímaje. V Evropském žebříčku dokonce zlomila rekord v počtu týdnů strávených na čísle jedna.

Na vlně úspěchu singlu se rozhodlo svézt hned několik umělců, zpěváků i recesistů, kteří si píseň o bisexualitě zpěvačky (než se song proflákl, proklamovala v rozhovorech, že je o její, ehm, vagíně) vzali do parády a oblékli ji do jiného, nezřídka lepšího kabátu.

Pět nejvydařenějších coververzí, plus jeden bonus si můžete nyní poslechnout. Pro ty, kteří se kolem rádia dlouho neprošli a neví, o jaké písni je řeč, máme tento link.


Cover 1: DAUGHTRY

Daughtry
Americký účastník páté série tamější SuperStar Chris Daughtry si z vypadnutí z klání nedělal těžkou hlavu. Založil si kapelu, vydal v červenci druhou desku, se kterou se opět umístil na prvním místě amerického žebříčku, a je považován po Kelly Clarkson za nejúspěšnějšího účastníka soutěže. Cover písně zazpíval letos 2. července v rámci promo aktivit k desce "Leave This Home".


Cover 2: PIXIE LOTT

Pixie Lott
Angličanka Pixie Lott, která vtrhla na hudební scénu jako uragán se singlem "Mama Do", s nímž dobyla čelo britského písničkového žebříčku, krátí - pro někoho neúnosné - čekání na desku "Turn It Up", jež vyjde druhý zářijový týden. Činí tak pro své fanoušky mimo jiné coververzemi, jež uveřejňuje na svém YouTube.com kanálu. A tam umístila i předělávku "Poker Face".


Cover 3: FAITH NO MORE

Faith No More
Trendům se nebrání ani znovuzrození Faith No More. A k údivu a nadšení všech návštěvníků festivalu Download vystřihli refrén z Gaginy písně před svým starým songem "Chinese Arithmetic". O tom, jestli se píseň umístila nastálo v jejich setlistu, nemám ponětí, vědět to ale jistě budou fanoušci, kteří navštívili před pár dny pražský koncert Faith No More.


Cover 4: YOU ME AT SIX

You Me At Six
You Me At Six jsou v našich končinách neznámá kapela, změnit to ale může kontrakt se známým labelem Epitaph, pod nímž mají letos vydat svou druhou desku. A po Pixie Lott jsou dalšími na řadě, kteří docela často hrábnou do strun, aby si pohráli s některou z notoricky známých písní. Zatím se v jejich hledáčku objevovaly hlavně jejich inspirační zdroje - Donots a Fall Out Boy. Ani s Lady GaGa jim to ale nehraje špatně.


Cover 5: VIOLA TRIO

Viola
Viola Trio je jedna z rarit portálu YouTube.com. Nebo spíš jedni z těch nadšenců, kteří rádi něco vylepšují a všelijak renovují . Jejich coververze "Poker Face" v podání tří viol je kouzelná a ze všech dnešních předělávek do toho tito maníci vložili největší kus sebe, proto jim patří pomyslné číslo jedna. Pro ty, kterým se to zalíbí, doporučuji navštívit jejich YouTube.com kanál.


Cover 6: POKERGESICHT

Pokergesicht
No a na závěr si dáme něco pro pobavení. Aneb kdo říká, že Němci jsou studení, nevtipní čumáci? Megafonová předělávka, která nese i poněmčený název Pokergesicht a text o pivu a obnažených roštěnkách, je prostě opravdu k popukání. Kdoví jestli tohle Lady GaGa a její producenti viděli. No, ale ona ta ironie a sarkasmus přece ke slávě patří, ne?


ANKETA
Která coververze "Poker Face" se vám líbí nejvíc?







Podívat se na výsledky


NÁZORY
  • + (telekom, 31.08.2009 11:52) Reagovat

    skvělej nápad!

  • :-) (jane, 31.08.2009 13:11) Reagovat

    no přijdou mi všechny lepší než orginal :-)

  • super článek (maca89, 31.08.2009 14:45) Reagovat

    já mám jakýmsi zvrhlým způsobem rád i originál, ale asi to bude tím, že neposlouchám rádio, takže to neslyšim pětkrát denně :-)

    příště by mohly být covery na womanizer - těch je myslim taky hodně ;-)

  • Chris Daughtry (Pat, 31.08.2009 15:36) Reagovat

    Chris Daughtry rozhodně není druhý nejúspěšnější účastník po Kelly Clarkson. Jasné že Kelly je prostě hvězda první velikosti, ale Carrie Underwood a Jordin Sparks se dostali ještě dál než Chris Daughtry, i když je to fakt talent !!

    A třeba Fantasia také na tom není špatně s Jennifer Hudson !!

  • Výborné! (MyShelly, 31.08.2009 19:54) Reagovat

    Skvělý nápad. Sice jsem nejdřív váhala, jestli si ty videa mám pustit, jelikož tenhle song nemůžu slyšet a nedej bože, když ještě vidím klip. Ale covery jsou opravdu výborné!
    Těším se na další část!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Konec jedné éry: You Me At Six vyjíždějí na poslední turné. Zastaví se i v Praze (03.03.2024 13:26)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Naživo: You Me At Six byli v Praze jen dezertem za zničujícími The Hunna (07.03.2023 21:24)
- Fotogalerie: You Me At Six přivezli do Roxy novou desku (07.03.2023 18:16)
- You Me At Six zahrají už v pondělí v pražském Roxy. Jako support je doplní aktuální fenomén The Hunna (06.03.2023 09:31)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Nové desky 6/2023 - od Paramore přes Rolling Stones po You Me At Six (14.02.2023 17:30)
- Video: Skupina You Me At Six v oranžovo-černém klipu "heartLESS" utápí své staré já (10.12.2022 10:59)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu