Žádná laciná show, tahle Anastacia

17.07.2009 15:33 - Matěj Vaněček | foto: facebook interpreta

Charismatická americká popová zpěvačka Anastacia přijela po čtyřech letech opět do Prahy, aby zde propagovala nové CD "Heavy Rotations". Její koncert přivítala sportovní hala na výstavišti. Kdo tam ve čtvrtek přišel, rozhodně nemusel litovat času ani peněz.

Live: Anastacia

support: Popcorn Drama
místo: Tesla Aréna, Praha
datum: 16. července 2009
Fotogalerie

Anastacia, Tesla Aréna, Praha, 16.7.2009
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
V osm nastoupila na pódium slovenská kapela Popcorn Drama. Pokud ji neznáte, není se čemu divit, jedná se totiž o nezáživnou směsici popu, rocku a bigbítu. Svými skladbami jen slepě vyplňovala hluché místo před vystoupení americké zpěvačky. Poměrně mile ale překvapilo publikum. To se oproti tradicím nespokojilo s utahaným výkonem vezoucím se na vlně dřívějších úspěchů Elánu. Naposledy jsem se takhle nudil při pohledu na Petera Nagyho, kterého bohužel frontman kapely napodoboval nejen vzhledem a chováním na pódiu, ale i hlasovým projevem.

Naštěstí scénář večera jim nedovolil trápit sluchovody více než už tak těžce vydýchatelných šest písní. Většina lidí pak tleskala spíš z radosti z odchodu, než že by se jim rozpačitý program líbil. Jaký je vlastně smysl takovéto předkapely? Zvláště, když je po ní další pětačtyřicetiminutová pauza!

Anastacia, Tesla Aréna, Praha, 16.7.2009
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Po deváté se poprvé rozsvítila multifunkční scéna s výsuvnou plošinou, dvěma schodišti a třemi panely pro vizuální performance. Anastacia přišla na pódium jako vycházející slunce a hned začala naplno zářit, konkrétně v písni "One Day In Your Life", kterou vystřídal další ze starších věcí "I Can Feel You". Publikum reagovalo na Anastaciu opravdu vděčně. Její bezprostřednost byla odzbrojující. Ať již děkovala za příval dárků, plyšáků, vlajek a proklamací lásky nebo za zlatou desku, kterou získala za prodej více než tří tisíc kusů své novinky "Heavy Rotation" v Česku.

Opravdu skvělá byla i doprovodná show: výborní tanečníci a propojení audiovizuálních nahrávek s realitou. Jednou tak tanečník během svých pohybových kreací vykouzlil díky světelným efektům kresbu Anastacie v nadživotní velikosti, jindy se tanečník/striptér/akrobat koupal ve spodním prádle ve vaně, zavěšen přitom na dvou stuhách, díky kterým pak ve vzduchu předváděl roztodivné figury (na skladbu "Cowboys & Kisses"). Když se zpěvák či zpěvačka mohou opřít o silný a kvalitní hlas, koncert pak plyne jedna radost. A hlas má Anastacia opravdu výjimečný. Speciálním hostem vystoupení byla Anastaciina matka, zpěvačka hudebního divadla na Broadwayi, Diane Hurley alias Mamastacia, takže si fanoušci mohli udělat představu, kde hlavní hvězda ke svému hlasu přišla. Po sóolovém představení operní árie "Ave Maria" zazpívala matka spolu s dcerou duet "In Your Eyes".

Došlo i na obyčejné fans, Anastacia přivítala na pódiu jednoho z diváků, kterého po chvíli přemlouvání svedla k taneční kreaci. Mladík si vedl opravdu dobře, za což ho umělkyně ocenila podepsaným albem.

Anastacia, Tesla Aréna, Praha, 16.7.2009
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
V druhé polovině vystoupení zazněly ty největší hity, jako jsou "Paid My Dues" či "Sick And Tired", na které se Anastacia vybavila jiným outfitem. Pozadu samozřejmě nezůstával ani její doprovod. Při skladbě "Sick And Tired" předvedl tanečník Tom variace moderního baletu, byly skoro dechberoucí. Jedna z vokalistek pak převzala part Erose Ramazzotiho v duetu "I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)". Anastacia vyjela na plošině na bílém křesle otočená k divákům zády, dopředu se otočila až s prvními slovy. Mezi lidi vyrazil salva sentimentu.

Vrcholem ale byla přídavková pasáž, která byla oděna do hávu rave party. Žádná laciná show á la Madonna, ale skvělý remix písní podpořený stále vynikajícím hlasem, jenž hnal všechny přítomné, aby ze sebe vymáčkli úplné maximum v závěrečném tanečním reji.

Po koncertu zůstala jediná nezodpovězená otázka: Proč, proboha, byl bubeník po téměř celou dobu v tom akváriu?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY