shop.musicserver.cz
Masters Of Rock, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7 2009

Když Nightwish selžou, přichází Europe

Vydáno: 14.07.2009 15:37 v sekci Naživo - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Snad každý si z letošní nabité festivalové sezóny vybere své nej a čtyřdenní open-air festival Masters Of Rock si vybralo před dvacet tisíc fanoušků tvrdé muziky. Jestli se jim pouť za headlinery Nightwish, Edguy, Blind Guardian a Europe vyplatila, se dozvíte v našem reportu.

Masters Of Rock

vystoupili: In Extremo, Rage, Nightwish, Dragonforce, Edguy, Stratovarius, Blind Guardian, Europe a další
místo: Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice
datum: 9.-12. července 2009
Fotogalerie

Skoro souběžně (letos na den přesně) probíhají v Česku dva velké hudební festivaly. Ten první láká na hudebními barvami protkaný program do Ostravy a druhý open-air Masters Of Rock zase otevírá brány rockerům a metalistům. Letos pořadatelé slibovali spoustu novinek, nejednu bombastickou show a hlavně na tučně natištěné jméno headlinera. Záměr v podstatě vyšel, protože velká show Nightwish (coby hlavního tahouna) nenechala nikoho chladným. Bohužel, v tom špatném slova smyslu.

Den první: čtvrtek
Fleret, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7 2009
© Zdeněk Němeček
Hned na úvod se festival rozjel ve velkém stylu. Po rozehřívadlech Bethrayer a Nil metaláci spořádaně nastoupili na Jarmilku Šulákovou a Fleret. Dáma v kroji letos oslavila osmdesátiny a publiku připravila štědrou porci lidovek i kultovních songů jako "Zafúkané" a "Šak máte nalété". Na konci setu na ni čekal květinový pugét z rukou kytaristy Victora Smolskiho z Rage, kteří ten den vystoupili po výtečné show německých In Extremo. Frontman "Das Letzte Einhorn" ve slušivém oblečku představil společně s ostatními muzikanty poslední novinku "Sängerkrieg" a ze starších alb vzpomněl na "Mein Rasend Herz" či "Ave Maria". In Extremo nešetřili pompou a proti rozzářenému nebi vyprskli červené a stříbrné konfety a nejeden ohnivý gejzír. To Rage vsadili na pestrost osazenstva a v rámci oslav pětadvaceti let na hudebním nebi přivedli na scénu řadu hostů. Po úvodním výpalu "Carved In Stone" se na pódiu objevila zpěvačka Jen Majura, frontman Destruction Schmier a také lídr In Extremo.

Rage a nová deska

Poslední nahrávka této formace "Carved In Stone" vyšla sice teprve nedávno, ale na tiskové konferenci mi to nedalo a Peavyho jsem se zeptala, jestli plánují vydat podobné album jako orchestrální "Speak Of The Dead". Pokud jste se do tohoto alba zamilovali, pak hned další nahrávka by mohla být přesně podle vašeho gusta. Podle slov muzikantů totiž nebude nouze o pasáže s orchestrem a fanoušci budou moct tuto novinku ocenit možná už příští rok.

In Extremo, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7 2009
© Zdeněk Němeček
Po tomto energickém zážitku se návštěvníkům tajil dech a s napětím vyčkávali příchodu Nightwish. A možná právě ti, kteří se těšili nejvíc, se hned při první písničce otočili na patě a dali se na úprk. Pro nejstatečnější kapela s novou zpěvačkou Anette Olzon - obarvenou na blond - přichystala songy z poslední řadovky "Dark Passion Play". Z dob Tarji Turunen zazněla třeba "Wishmaster", "I Wish I Had An Angel" a "Dead To The World". Ani jednu z těchto písní však dav neocenil, protože Anette žádnou z nich nezvládla. Staré songy jí nešly ani upravené, se změněným frázováním a drasticky přetransponované. Pódiová produkce byla naopak skvělá, plná krásně sladěných světel a pyroefektů, čímž ale bohužel nikoho zpívat nenaučíte. Asi nejlépe tuto "show" vystihl jeden Slovák slovy Takto nám dojebať štvrtok! a nedaleká skupinka fandů skandující Tarja! Tarja! Jen malou útěchou se pak stali brazilští Shaman. S českým orchestrem a tureckým dirigentem předvedli návštěvníkům trochu progresivní show, která neznalým mohla připadat nudná. Jakožto poslední hvězda toho dne však splnili úlohu kapely na dobrou noc na výbornou.

Den druhý: pátek
Kreyson, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7. 2009
© Zdeněk Němeček
Festivalové menu ten den nabídlo pestrou směsici interpretů. Jako první měla v jednu odpoledne vystoupit Callejon. Ta však ze zdravotních důvodů jednoho ze členů účast na festu odřekla. Proto se nástrojů chopili Blowsight a namísto Němců pořádně protáhli repráky. Muzikanti trochu připomínali vzhledem zástupce emo menšiny a díky jejich tvorbě byste je spíš než ke Švédům přiřadili k ostrovním sousedům. Ke konci jejich setu ale atmosféra začala houstnout a publikum si vzali do parády Keep Of Kalessin. Drobný blonďatý zpěvák klamal vzhledem a z návštěvníků začal pomalu ždímat první hrozivá gesta a skandování. Žánrově skvěle zapadli k další z hvězd line-upu Death Angel. Mezi těmito dvěma skupinami však dostali prostor Kreyson. Tato naše stálice se rázem stala miláčkem publika a rockeři se s Láďou Křížkem a jeho družinou po necelé hodině vůbec nechtěli rozloučit.

S příchodem naspeedovaných thrasherů Death Angel diváci doslova zešíleli. Američani přivezli aktuální album "Killing Season" a kromě něj se s potleskem setkaly i kousky "Voracious Souls" a "Evil Priest" z debutu "The Ultra-Violence". Kataklysm žánrově na tuto formaci skvěle navázali. Nebyli sice tak dynamičtí a na pódiu zběsilí, ale jejich výkon fanouška určitě neurazil. S první večerní skupinou Korpiklaani se do předních řad nahrnuli milovníci folk-rocku a jak bývá na koncertech této skupiny zvykem, strhla se pořádný pařba. Po hodinovém hopsání se diváci nechali bavit od Dragonforce. Tato smečka předvedla nejvtipnější show z celého festu, plnou veselých grimas a špičkování kytaristů. Ti se v rychloprstých sólech předváděli na přidaném machrovacím stupínku a díky celému tomu cirkusu se postarali o jedno z nejpřekvapivějších vystoupení.

Edguy, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7. 2009
© Zdeněk Němeček
Skvěle naladění fanoušci se netrpělivě nahrnuli do kotle na hlavní hvězdu, německé Edguy. Tobias Sammet není českému publiku nijak cizí a díky pravidelným předchozím návštěvám mnozí jen skepticky kroutili hlavou. Muzikanti však nyní vyrazili na turné k poslední desce "Tinnitus Sanctus" a přichystali pompézní show. Jakmile vtrhli na scénu a spustili spršku skladeb, posluchači se rázem nechali strhnout a kapele věnovali vřelé reakce. Ze starších kousků zazněly songy jako "Lavatory Love Machine", "Babylon" a neodmyslitelná balada "Save Me". Publikum ji zpívalo skoro za Tobyho a prostor pod pódiem ozdobily plamenné světlušky. Ty byste u finální formace Deathstars jen těžko hledali. Show těchto šílenců byla ledová a chladná, a přitom po čertech dobrá. Celý dojem umocňovaly skvělé kostýmy a pečlivý výběr repertoáru, sestavený nejen ze skladeb poslední desky "Night Electric Night", ale i ze starších kousků jako "Tongues".

Edguy vs. Avantasia

Tobias Sammet, lídr a zakladatel jedné z nejúspěšnějších skupin současné metalové scény Edguy, má na svědomí i projekt Avantasia. Nyní chystá další díl této metalové opery a netají se tím, že do chystaného CD investoval velkou část svých peněz. Zajímalo mě, jak zvládá rozdělit svůj čas mezi svá dvě působiště. On s lehkostí odpověděl: "Není to tak těžké. Jiní lidé třeba produkují album, odehrají několik koncertů a pak za čtyři roky řeknou, že byli tak vyčerpaní, že si museli dát pauzu. Den má čtyřiadvacet hodin, rok tři sta šedesát pět dní a já chci využít každé volné chvilky. V práci si musíme dát také pauzu a když tato situace nastane, věnuji se Avantasii. Příští rok začneme s produkcí nového alba Edguy, přičemž do konce tohoto roku budu mít tři měsíce volné."

Den třetí: sobota
Crucified Barbara, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7. 2009
© Zdeněk Němeček
Oproti předchozím dnům se předposlední festivalový den začínalo už o půl desáté ve společnosti Gate Crasher a Už jsme doma. První zahraniční formace Kissin' Dynamite se na publikum vrhla před polednem. Zpěvák vypadal z dálky jako drobná čtrnáctiletá slečna, ale spolu s ostatními kumpány se postaral o pořádný randál, který si později nejeden metalák u klobásky pochvaloval. Po této sympatické rockové náloži se na scéně vystřídala trochu nesourodá hrstka kapel - Mňága a Žďorp a Legion Of The Damned. Druzí jmenovaní byli publiku rozhodně bližší a nutno dodat, že tito Nizozemci hroziče rozhodně nešetřili. Špatně na tom nebyli ani The Sorrow, kteří se na festivalu Masters Of Rock ukázali loni a začátkem tohoto roku k nám přijeli i jako support Sepultury. Podle mého byla jejich show nyní nejlepší.

Pokud fandíte ryzímu hardrocku, vystoupení Axxis je pro vás tím pravým ořechovým. Oproti koncertu před dvěma lety přijeli muzikanti bez zpěvačky Kerstin Bischof, což však skupině energii neubralo. S podobným nasazením se na scénu vyřítila Crucified Barbara. Před třemi lety jejich show působila hodně kýčovitě, ale nyní se dámy už vybouřily a o dost zlepšily. Na scéně předvedly vyspělou rockovou show. Večerní část programu zahájili něco před osmou Evergrey. Českému publiku se poprvé předvedli na stejné scéně v roce 2006 a nyní svůj repertoár obohatili o songy z aktuální desky "Torn". Kromě nových kousků, jako je titulní song novinky nebo "Broken Wings", zahráli publiku i starší díla. S obzvláště velkým ohlasem se setkaly songy "Blinded" a "A Touch of Blessing". Stejně jako před třemi lety se ani letos nedostalo na žádnou z balad a pokud fanoušci přece jen doufali, že se zpoza pódia vynoří manželka Toma Englunda, aby spolu zapěli třeba překrásnou "For Every Tear That Falls", nedočkali se a pravděpodobně se už ani nedočkají. Jak mi prozradil bubeník Jonas Ekdahl, je to žena a má jiné věci na práci, než se chlubit publiku svým hlasovým rejstříkem.

Stratovarius, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7. 2009
© Zdeněk Němeček
Headlinerem sobotního večera byla pro mnohé kromě formace Blind Guardian také kapela Stratovarius. Hlavně skalní fanoušci této skupiny byli zvědaví, jak se jí daří po nedávném odchodu zakladatele, kytaristy a hlavního mozku Tima Tolkkiho. Podle energie, která z pódia tryskala do publika, bylo jasné, že Stratovarius konečně volně dýchají a mohou si hraní naplno užívat. Temperamentní nástup s "High And Low" vystřídal podmanivý "Kiss Of Judas" a ke konci "Black Diamond". Z balad se do playlistu dostala "Winter Skies" z aktuální desky "Polaris". Blind Guardian se tedy do rukou dostalo skvěle naladěné publikum a za zvuků "Another Holy War" fanoušci vydatně kapelu podpořili. Už od prvního songu show s každým dalším kouskem gradovala k pohádkové jízdě, kterou završila kultovní "The Bard's Song". Muzikanti ji hrají na každém koncertě a ještě nikdy je tato skladba nenudila. Jak by vám jistě sami řekli, vnímají ji jako výzvu: "Hansi nám udává tempo a my se musíme přizpůsobit. Není to tak lehké, jak se může zdát. Je to ale nádherný song a nejen pro fanoušky, ale i pro nás je to událost večera." Po této výtečné show, která byla pro mnohé vrcholem celého dne a možná i festivalu, se na dobrou noc posluchačům představili metaloví gothici Tiamat.

P.S.: Ti, kteří by chtěli slyšet zpěváka Hansiho Kürsche zpívat s nějakou zpěvačkou nebo zpěvákem, budou možná překvapení jeho tajným snem. Na tiskové konferenci se přiznal, že by si rád střihl duet s Tori Amos. Jak ale vzápětí dodal, na žádnou z desek Blind Guardian by nepasovala.

Den čtvrtý: neděle
Eluvieitie, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7. 2009
© Zdeněk Němeček
Až poslední festivalový den byl konečně trochu prosluněný a bez deště. Finální místa v programu měly rezervované nejprve české kapely Innocens a Interitus. Ke grilovanému kuřátku nebo propečenému prasátku se z reproduktorů linula tvorba Audrey Horne. Oproti předchozí show v kavárně Masters Of Rock Café se muzikanti setkali s daleko příjemnějšími reakcemi. Frontman Toschie nadšeně komunikoval s publikem a nebál se ani sestoupit ke hrazení. Se stejným nasazením se na scénu naskládali osmičlenní Eluveitie a poté Tleskač, jejichž "Doktorka práv" rozhýbala nejednoho stokilového řízka.

Němečtí Schaundmaul byli velkým překvapením, protože je většina fanoušků neznala a sami muzikanti měli obavy, jestli publikum zaujmou. Nakonec se ale báli zbytečně. Jejich vystoupení a hudební tvorba bude nejbližší milovníkům folk-rocku se středověkými nástroji, ve stylu In Extremo nebo Subway To Sally. Po Heaven Shall Burn, kteří svým melodickým death metalem rozproudili rozdováděné publikum, se chystala scéna pro Martu Jandovou a Die Happy. Posluchači tentokrát zpěvačku ušetřili nejapných poznámek a ona s nadšením publiku naservírovala své "Peaches", následované "Easy Come, Easy Go". Muzikanti do playlistu zařadili i zbrusu nový kousek "Rebel", který najdete na aktuální kolekci "Most Wanted". Do našich obchodů dorazí 20. července.

Marta Jandová a SuperStar

Dcera uznávaného českého rockera Petra Jandy českému hudebnímu nebi pořád trochu unikala, a to jak jako osobnost, tak i jako frontmanka formace Die Happy. Na scéně působí šestnáct let a v sousedním Německu, kde je pro skupinu doma, si jejich texty opakují i šestileté holčičky. Nyní se Marta Jandová - jako správná Češka - rozhodla dát věci do pořádku a upozornit na sebe i u nás. Dostala totiž nabídku stát se jedním z porotců nadcházejícího ročníku Česko Slovenská SuperStar: "Dlouhé roky jsem to odsuzovala a sama jsem to nějak moc nesledovala. Když jsem ale viděla ten průběh, rozhodla jsem se, že se to musím pokusit zlepšit." Jak mi Marta sama řekla, vybírat z tolika uchazečů není žádný med a mnohdy je velmi těžké poslat domů člověka, který by na nepopové scéně, třeba v čele nějaké sympatické kapely mohl uspět. Jenže SuperStar je právě o tom popu a o komerci.

Arch Enemy, MoR, Areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 9.-12.7. 2009
© Zdeněk Němeček
Postavit vedle sebe dvě thrashové skupiny a rockovou skvadru osmdesátých let budí trochu zvláštní dojem. Voivod a Arch Enemy by svou drsnou show publikum připravili nejlíp na koncert Slayer, ovšem těšit se po nich na Europe je nejméně úsměvné. Ti, kteří se s Arch Enemy seznámili poprvé až na festivalu, nevěřili uším a očím. Angela Gossow je na pohled křehké blonďaté stvoření, nicméně do mikrofonu zvracela za uplynulé čtyři dny snad nejlíp. Živě se snažila posluchače zapojit do dění a v tomto směru strčila do kapsy i hochy z Europe (a že by v tom za ty roky mohli mít praxi). Jakmile vkročili na pódium, jakoby s sebou přitáhli ona osmdesátá léta. Trochu nevýrazné songy středního tempa sem tam vystřídal vypálený kousek jako "Seven Doors Hotel" a až na konci se splnily všechny modlitby a zazněly "Cherokee" a "Final Countdown". Ostatně kvůli těm možná někteří vydrželi až do konce.

Zdárně jsme si prošli všechny čtyři dny, které se díky chladnému počasí zdály obzvláště v noci nekonečné. Co se týče zázemí festivalu, pořádající agentura Pragokoncert slíbila zpevnění pravé strany hlediště a časté vyprazdňování kadibudek Toi Toi. Obojí se povedlo na jedničku. Někteří návštěvníci určitě ocenili i druhou Coca-Cola Stage, kde dostaly prostor české kapely. Hrály zde však v hlavní hrací čas, kdy pódium drancovaly večerní formace. Nikdo ale určitě nepohrdl rozmístění velkoplošných obrazovek, kdy se jedna přesunula na lešení za zvukaře, kde také přibyla další sada závěsných reprobeden. Co ale až tak úplně nevyšlo, byly kohoutky s pitnou vodou. V areálu se sice nacházely, ale bez kohoutku - jeden žíznivý metalák chtěl ventilek dokonce povolit i zubama. Smysl postrádalo i vnášení / nevnášení plastových kelímků do areálu. Pokud jste si nechali kdekoliv ve stánku mimo areál načepovat pivo do no-name kelímku, sekuriťáci vás beze slova pustili. S Kofolou v tom samém kelímku to ale tak lehce nešlo. I přesto ale můžu říct, že se letošní ročník festivalu Masters Of Rock povedl. A jeho motto? "Hovnoooooooooooooooooooooooooo!!"

NÁZORY
  • Shit (Doupik, 14.07.2009 16:50) Reagovat

    Soutěž ve zvyšujícím se vyřvávání HOVNO je snad na všech festivalech ;-)

  • ad hovno a průběh festu (Zdenda, 14.07.2009 17:38) Reagovat

    No, na letošním MORu to místy nebyla soutěž, ale už rovnou kolektivní sport :-D

    A co se týče průběhu festu, myslím že report to vystihuje dokonale (za mě tedy určitě), své srdcovky Stratovarius a Blind Guardian jsem si užil, DragonForce byla také paráda a vůbec mi to přišlo letos takové žánrově pestré, což chválím.

    Areál byl letos o poznání čistější a uklizenější - jen nechápu, proč zmizely záchodky vedle podia ... dalo se tam krásně odskočit během kapel.

    A ty zmatky při vnášení kelímku do areálu (nepopsaný kelimek plný piva ano (Kozlík u přejezdu :-) ), tentýž plný kofoly ne, kelimek s jinou značkou piva než Plzeň také ne) a zmíněné kohoutky bez ventilků radši ani nebudu komentovat ...

  • ou jee (2men, 14.07.2009 19:06) Reagovat

    HOVNOOOOOOO !!!

  • ad Stratovarius (First Girl, 15.07.2009 01:13) Reagovat

    Předem chci pochválit report - docela se ztotožňuji. Jen mám malé upozornění, otevírací píseň od Stratovarius nenesla název "High and low", ale"Hunting High and Low". Ale jinak HOVNOOOOO :D

  • dobrý článek (tupolev, 15.07.2009 01:27) Reagovat

    ...myslim že celkem výstižné, názor většiny. Jen bych nesouhlasil s tim, že Anette pokazila všechno. Wishmaster byl sice obrovsky tragický, ale třeba I wish I had an angel, Sahara nebo Nemo byly v poho. Ale určitě dost chladné a daleko pod očekávání. Pro mě nejlepší BLIND GUARDIAN, publikum zpívalo, neuvěřitelná atmosféra. Možná bych ještě zmínil dost dobrou SHOW Mardyho z vypsané fixy, kterej byl dost zfetovanej, ale taky dost vtipnej. Mazec :)))) takže za rok hovoooooooo

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Z Mňágy a Žďorp odešel základní pilíř - kytarista Martin Knor (10.01.2024 07:57)
- Naživo: Mlčenlivá Mňága a Žďorp hrála v Praze o sto šest (21.12.2023 10:14)
- Na Basinfirefestu 2024 vystoupí Blind Guardian nebo In Extremo (27.11.2023 09:26)
- Video: Mňága a Žďorp po dvaceti letech natočila klip k písni "Nic složitýho". Hlavní role obsadili dva skalní fanoušci (02.11.2023 08:15)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Recenze: Floor Jansen si od Nightwish odskočila k popové sólovce "Paragon" (29.04.2023 08:00)
- Naživo: Mňága a Žďorp přenesla svoji melancholii i do předvánočně laděné Prahy (22.12.2022 19:26)
- Floor Jansen z Nightwish porazila rakovinu (22.11.2022 09:48)
- Nové desky 39/2022 - od Björk přes Joss Stone po Slipknot (05.10.2022 20:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu