Jonas Brothers vládnou Americe, prodeje ale zklamaly

25.06.2009 16:45 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nové album teenagerských hrdinů Jonas Brothers "Lines, Vines And Trying Times" mává konkurenci z čela amerického žebříčku, ale prodalo se ho sotva polovina výsledku jejich minulé desky. V singlech znovu vládne duet skladeb Black Eyed Peas, na čele je už podvanácté v řadě "Boom Boom Pow".
Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
© facebook interpreta
Singl "Boom Boom Pow" Black Eyed Peas udržel číslo jedna ještě na jeden týden. Završil tak už celé tři měsíce v čele Hot 100. Další singl BEP "I Gotta Feeling" znovu hlásí vyšší digitální prodeje, ale na jedničku to ještě pořád nebylo. Nečekaný soupeř kvarteta se zjevil na trojce, kam vyskočil kanadský rapper Drake se singlem "Best I Ever Had". Už teď se stal druhým neúspěšnějším rapperem s kanadským pasem. Aby porazil kolegu Snowa, musel by doputovat do čela žebříčku, kam jeho protivník dostal v roce 1993 skladbu "Informer". Skladba zatím zabrala hlavně v USA, doma v Kanadě jí patří číslo 47.

Drake už má v desítce hned dva singly. Tím druhým je jeho společná kolaborace s Lil Waynem, Jae Millzem a dalšími pod hlavičkou labelu Young Money. Skladba se jmenuje "Every Girl". Nejvýše postavenou novinkou je na čísle 32 track "You're A Jerk" podepsaný hiphopovými debutanty New Boyz.

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  2. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  3. Drake - Best I Ever Had
  4. Keri Hilson - Knock You Down
  5. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
  6. Lady GaGa - Love Game
  7. Sean Kingston - Fire Burning
  8. Jeremih - Birthday Sex
  9. Shinedown - Second Chance
  10. Young Money - Every Girl

Jonas Brothers - Lines, Vines And Trying Times
© facebook interpreta
Do čela amerického albového žebříčku se vřítili Jones Brothers. Nové album teenagerského tria nazvané "Lines, Vines And Trying Times" zopakovalo vítězství jejich loňské desky "A Little Bit Longer", ale v prvním týdnu prodalo o méně než polovinu kusů. Čísla se vyšplhala jen k 247 tisícům, což budou v Disneyho korporaci určitě hodnotit jako velký neúspěch. Black Eyed Peas tak vydrželi na čele s "The E.N.D." jen jeden týden. V druhém týdnu prodali o sto tisíc kusů méně než bratrské trio a hranici zlaté desky za prodaný půlmilion budou atakovat až ve třetím týdnu, což je další špatná zpráva pro nahrávací průmysl.

Další dvě místa zaujímají bývalé jedničky - Dave Matthews Band a Eminem. Top 5 uzavírá novinka - sbírka největších hitů Incubus "Monuments And Melodies". Zatím se jedná o dražší deluxe verzi, normální verze vyjde až v polovině července.

Koncertní album Michela Bublého "Meets Madison Square Garden" je na čísle 14, první umístění v Top 20 slaví na devatenáctce country zpěvák Hank Williams Jr. s "127 Rose Avenue". Na čísle 22 je soulový veterán Will Downing s "Classique" a o dvě příčky níže je výběr hitů George Harrisona "Let It Roll". Sbírka klipů a remixů "Above And Beyoncé" od r'n'b zpěvačky se prodává v síti Wal-Mart a patří jí číslo 36, o číslo níže je společné album Toma Morella a Bootse Rileyho "Street Sweeper Social Club".

    Top 10 - alba:
  1. The Jonas Brothers - Lines, Vines And Trying Times
  2. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  3. Dave Matthews Band - Big Whiskey And The GrooGrux King
  4. Eminem - Relapse
  5. Incubus - Monuments And Melodies
  6. Lady GaGa - The Fame
  7. Chickenfoot - Chickenfoot
  8. Různí - Hannah Montana: The Movie (OST)
  9. Green Day - 21st Century Breakdown
  10. Taylor Swift - Fearless

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY