MP3 Jukebox 21/2009

03.06.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Patrick Wolf - Vulture (9/10)
MP3 ke stažení

Patrick Wolf - Hard Times (Alec Empire Remix) (8/10)
odkaz na MP3 ke stažení
žánr: indie pop

Patrick Wolf - The Bachelor
Vypadalo to, že Patrick Wolf má namířeno na špicu hitparády (jak kdysi zpívala Zona A). Po úspěšném albu "The Magic Position" ho ulovili v Universal Records, ale Patrick se s nimi během natáčení nové desky rozhádal. Nedostatek financí při dokončení alba vyřešil furiantsky, skrze službu Band Stocks požádal fanoušky, aby mu za desku zaplatili dopředu a nakonec udělal hned dvě - "The Bachelor" a "The Conqueror". První jmenovaná vyšla 1. června a Wolf u příležitosti té slávy umístil na svůj web první singl "Vulture". Jedná se o trochu švihlý electropop, který Wolf natočil společně s Alecem Empirem z Atari Teenage Riot (jejichž byl prý vždy velkým fanouškem). Zvukový extrémista Empire se také postaral o remix k druhému singl "Hard Times", který nese výrazné znaky jeho lásky k hudební destrukci.


Nosaj Thing - Coat Of Arms (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: wonky, abstraktní hip hop

Nosaj Thing - The Drift
Dubstep, wonky, electrosynth... Už se mi z těch všemožných škatulek začíná trochu točit hlava, a tak radši nebudu zabíhat do podrobností: losangelský producent Nosaj Thing vydal právě debutové album "The Drift", které spojuje abstraktní hip hop s elektronickým skřípáním. Je to hodně povedená deska a všichni fanoušci Flying Lotuse by měli zbystřit zrak. Ehm... uši, samozřejmě. "Coat Of Arms" je internetová ochutnávka. Při jejím poslechu jsem měl pocit, že se z mých reproduktorů snaží někdo nebo něco zoufale dostat ven.


Nosaj Thing - Aquarium


YACHT - Psychic City (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie pop, dance-punk

YACHT - Psychic City
Nad bezstarostným popěvkem "Summer Song" kapely YACHT jsem na tomto místě slintal vloni na podzim. Tehdy podepsali The DFA a začali natáčet novou desku. Ta je už hotová, bude se jmenovat "See Mystery Lights" a vyjde někdy v létě. Aktuální promosingl "Psychic City" je stejně rozverný, i když text je o temných zážitcích z života v různých divných městech. Jo a taky o lásce, samozřejmě. Jona Bechtolt má po skvělých nahrávkách s The Blow našlápnuto na další zářez.


YACHT - Psychic City Live


These Are Powers - Life Of Birds (8/10)
MP3 ke stažení

These Are Powers - Adam's Turtle (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: noise rock

These Are Powers - All Aboard Future
Některé kapely je třeba poslouchat opatrně. A These Are Powers jsou jednou z nich. Založil je před třemi lety bývalý basák Liars Pat Noecker a patří do brooklynské experimentální scény. Tím by to mohlo pro většinu posluchačů skončit. Jejich neučesaná hudba s maximálně deformovanou baskytarou v popředí škrábe na duši, ale pod vším tím hlomozem se skrývá katarze. Nejnovější album se jmenuje "All Aboard Future" a představují ho dvě skladby - "Life Of Birds" a "Adam's Turtle". Nekompromisnější Gang Gang Dance a experimentálnější Animal Collective.


These Are Powers - Life of Birds


Mountains - Choral (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: ambient

Mountains - Choral
Pokud potřebujete po These Are Powers nějaké uklidnění, pak zkuste ambientní duo Mountains. Jejich letošní album "Choral" vznikalo převážně naživo v jejich studiu a přináší vyklidněný ambient odkazující se na Briana Ena i kosmické krautrockery ze sedmdesátých let. Titulní skladba "Choral" má třináct minut a provede vás horskými útesy i říčkami.


The Sight Below - With Her Kiss (I'd Pass The Sky)
MP3 ke stažení
žánr: ambient, ambient techno

Americký hudebník The Sight Below vystoupí příští pátek (12. června) v Paláci Akropolis, kam přiveze svoje zasněné zvukové plochy na pozadí techno bucharu. Ukázka je z letos vydaného internetového EP "No Place For Us".

The Vaselines - Son Of A Gun
MP3 ke stažení
žánr: indie rock, surf rock

Oblíbená kapela Kurta Cobaina, dnes už neexistující The Vaselines vydávají retrospektivu "Enter The Vaselines". Nechybí na ní ani "Son Of A Gun", kterou Nirvana nahrála na EP "Hormoaning" (skladbu najdete i na kompilaci "Incesticide".

Andrew Bird - Oh No
MP3 ke stažení
žánr: folk

Americký písničkář Andrew Bird má nové EP "Fitz And The Dizzy Spells", naše ukázka je ale ještě z lednového alba "Noble Beast".

Magnolia Electric Co. - Josephine
MP3 ke stažení
žánr: folk

Jason Molina (alias Songs: Ohia) dal dohromady svoji kapelu Magnolia Electric Co. a po delší době se připomínají novým albem "Josephine". Z něho je i naše stejnojmenná skladba.

MP3 Jukebox si dává týden dovolenou. Na stránky musicserveru se vrátí 17. června.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY