shop.musicserver.cz
Nové desky pro 20. týden

Nové desky pro 20. týden

Vydáno: 17.05.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po minulém chudším týdnu to v Nových deskách vypadá, že se chystá All-Star Game. S horkými novinkami přicházejí Green Day, Manics Street Preachers, Eminem a Tori Amos. Po deseti letech se vracejí společně Method Man a Redman a po pěti talentovaná jazzová zpěvačka Renee Olstead.

Pokud se v pondělí 18. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Green Day - 21st Century Breakdown (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Green Day - 21st Century Breakdown
Už v říjnu se do médií dostaly první informace o novém počinu amerických punkerů Green Day. A to zcela náhodou díky zpěvačce Shirley Manson, která se prořekla v pořadu hudební televizní stanice MTV. Fanoušci Green Day se tak v předstihu dověděli, že za produkcí nového materiálu bude stát Butch Vig, jenž pracoval také s grungerockovou formací Nirvana. Vědomi si tohoto úniku informací, drželi muzikanti další detaily následující dva měsíce pod pokličkou. Poté na své chystané dílo, v únoru pojmenované "21st Century Breakdown", upozorňovali vcelku pravidelně. Nyní si všechny nové písně můžete i poslechnout, podívat se na videoklip k úspěšnému singlu "Know Your Enemy" a zamyslet se nad konceptem desky. Jak členové formace prozradili v polovině března, očima dvou hlavních postav Glorie a Christiana varují před současnými politickými vůdci.


Eminem - Relapse (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Eminem - Relapse
Od roku 2005 až do loňska si nejslavnější bělošský rapper Eminem vybíral ve své kariéře oddech a jednu chvíli to už dokonce vypadalo, že žádný návrat nebude. Tyto domněnky se ale nakonec nepotvrdily - Eminem je zpět a aby odměnil své fanoušky za dlouhé čekání, vydá letos hned dvě alba. Obě pojmenuje "Relaps", akorát druhé s sebou ponese číslovku 2. Zatímco ostatní v branži spolupracují na deskách s nepřeberným množstvím lidí, Eminem sází především na jednoho člověka ze své stáje - producenta a občasného rappera Dr. Dre. K němu se v jedné skladbě připojil ještě 50 Cent. K vydání desky sice vznikl speciální web, ale více ke slyšení je na oficiálních stránkách Eminema.


Manic Street Preachers - Journal For Plague Lovers (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Manic Street Preachers - Journal For Plague Lovers
Manic Street Preachers se ve velkém stylu vracejí na hudební scénu. Do obchodů totiž dorazí jejich nová a v pořadí devátá studiovka "Journal For Plague Lovers" a pro muzikanty bude v jistém směru zásadní. Písňové texty na novince použité pochází z rukou kytaristy Richeyho Edwardse, který v roce 1995 záhadně zmizel a na konci minulého roku byl prohlášen za mrtvého. Zbylí členové kapely měli tyto texty k dispozici po celé roky, ale až nyní se cítí připraveni je ukázat světu. Žánrovou pestrost naznačil i Petr Bláha v Čerstvě staženo, ale sami se můžete o tom přesvědčit pouze poslechem dvou ze třinácti nových písní na MySpace.com profilu formace. Dodejme, že výtvarné zpracování přebalu desky pochází z rukou Jenny Saville. Její dílo mohli fanoušci obdivovat už na "The Holy Bible" z roku 1994.


Tori Amos - Abnormally Attracted To Sin (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / piano rock

Tori Amos - Abnormally Attracted to Sin
Ani to tak dlouho netrvalo a fanoušci excentrické pianistky Tori Amos se mohou těšit z její desátého alba "Abnormally Attracted To Sin". Dva roky jí trvalo než nahrála následovníka "America Doll Posse", avšak tentokrát jej vydává nezávisle na velkém labelu a vydavatelství Universal požívá pouze k distribuci. Album, jak je jejím zvykem, sama napsala a produkovala a opět využila služeb bubeníka a perkusisty Matta Chamberlaina. Pro své fanoušky pak přichystala i limitovanou edici "Abnormally Attracted To Sin", na němž najdou DVD s dokumentem z předchozího turné v režii Christiana Lamba, jenž v minulosti pracoval s Madonnou, Incubus nebo Ozzy Osbournem. Její novinka přináší hned sedmnáct skladeb a Tori Amos je všechny nahrála na své MySpace.com.


Renee Olstead - Skylark (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / swing

Renee Olstead - Skylark
Když vydala v roce 2004 Renee Olstead svoji eponymní desku, stala se ve svých patnácti letech jedním z největších jazzových pěveckých talentů; vystupovala na festivalu v Montreux a třeba i na Live 8. Pokračování jejího bezejmenného alba bylo ohlášeno už o rok později, ale nakonec se dostalo na pulty obchodů letos v lednu a k nám ještě o něco později. Dohled nad "Skylark" si vzal, stejně jako na minulé desce, David Foster s Humbertem Gaticou a Renee Olstead si přivedla na výpomoc Chrise Bottiho a Roberta Randolpha. Podstatnou část nahrávky samozřejmě tvoří jazzové, swingové a popové standardy. Ty ale navíc Renee doplnila o tři vlastní písničky. Oficiálně na svých stránkách nabízí Renee Olstead prozatím jen několik ukázek.


Method Man & Redman - Blackout! 2 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: east coast hip hop

Method Man & Redman - Blackout! 2
Je to už dlouhých deset let, co se spojili člen Wu-Tang Clan Method Man s Redmanem z Def Squad a přestože jejich debut "Blackout!" před lety slavil velký úspěch, zůstalo jen u tohoto jednoho počinu. Tedy až do letošního roku, kdy se dali znova dohromady a natočili přímé pokračování prvotiny s názvem "Blackout! 2". Pro zachování kontinuity se na natáčení podílela i část producentů z "Blackout!". O deset let zpět se tak vrátili například Eric Sermon, Mathematics, DJ Scratch nebo Rockwilder. K nahrávání si duo pozvalo například dalšího členy Wu-Tang Clanu Reakwona a Ghostface Killah. Jestli jejich východo-pobřežní hip hop funguje stále tak dobře jako před deseti lety, zjišťujte například na MySpace.com Method Mana.


Chrisette Michele - Epiphany (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / jazz

Michele Chrisette - Epiphany
Americká r'n'b zpěvačka Chrisette Michele u nás zatím příliš neprorazila, ale za Velkou louží už vybojovala jednu cenu Grammy a její hlas bývá přirovnáván k Sarah Vaughn, Macy Gray či Jill Scott, což je možná způsobené i tím, že se ve svém r'n'b ve velké míře inspiruje jazzem. Stejně jako Method Man s Redmanem i ona patří pod křídla Def Jam, a proto nikoho nepřekvapí, že jsou pod jejím druhým albem "Epiphany" podepsáni tací lidé jako Ne-Yo, Rodney Jerkins, Cloude Kelly nebo Chuck Harmony. Jinak se ale proti trendu dnešní doby zcela oprostila od featuringů. Tento týden dokonce novinkou přeskočila v prodejích Ciaru a sebrala jí tak první místo na americkém albovém žebříčku. Několik ochutnávek na jejím webu může napovědět proč.


Kleerup - Kleerup (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elecktropop / club music

Kleerup - Kleerup
Andreas Kleerup je švédský producent, bubeník a člen skupiny The Meat Boys, bez kterého by byla Robyn chudší o jeden ze svých hitů "With Every Heartbeat". Kleerup, jak si zkráceně říká, nyní vydává své vlastní debutové album a objeví se na něm i zmíněný hit Robyn. Ta ale není na desce jediným hostem. S Kleerupem si zazpívaly ještě další zpěvačky jako Lykke Li, Titiyo, Lisa Millberg, Neneh Cherry či Marit Bergman. O tom, že se jeho styl veze na současné vlně severského electropopu, se můžete přesvědčit na webu zpěváka


Old Man's Child - Slaves Of The World (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Old Man's Child - Slaves Of The World
Norští symfoničtí deathmetalisté o sobě čtyři roky nedali vědět a skladatel Galder nyní připravil pro své fanoušky nové album. Nahrávání "Slaves Of The World" probíhalo na podzim minulého roku v nahrávacích studiích Studio Fredman a produkce se ujal ostřílený Fredrik Nordström, známý ze spolupráce například s Dimmu Borgir (zde hlavní postava kapel také působí), Arch Enemy nebo In Flames. S Galderem pod nálepkou Old Man's Child také pracoval na několika předchozích albech "In Defiance Of Existence" z roku 2003 a "Vermin", jež vyšla dva roky poté. Skoro všechny nástroje na novince nahrál sám Galder, ale bubenickou stoličku přenechal Peteru Wildoerovi. Výsledek, kterým má být bombastická deathmetalová smršť, můžete ohodnotit na MySpace.com profilu kapely.


Khaled - Liberté (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music / rai

Khaled - Liberté
Jeden z nejslavnějších představitelů arabské hudby, potažmo world music jako takové Cheb Khaled se s novou deskou "Liberté" hlásí po poměrně dlouhé době. Poslední řadovka "Ya-Rai" vyšla už před dlouhými pěti lety. Novinku produkoval Martin Meissonier, známý ze spolupráce s Fela Kuti a Khaled se na ní opět vrací ke svým kořenům, tedy k době, kdy vzniklo jeho přízvisko "King Of Rai". Nechybí ani egyptský smyčcový orchestr či rytmická sekce s basou a ručními bubny. Náslech desky nabízí francouzský internetový obchod Virginmega.fr.


Stratovarius - Polaris (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Stratovarius - Polaris
Když se finská formace Stratovarius rozhodla pokračovat dál i bez ústřední postavy, skladatele a kytaristy Tima Tolkkiho, fanoušci s napětím čekali na výsledek, na kterém muzikanti pracovali celý loňský rok. Čekání je u konce a někteří se z nové desky už radují, ale my si musíme počkat do pondělí. Na "Polaris", jenž obsahuje dvanáct skladeb včetně japonského bonusu, se podíleli i dva noví členové - kytarista Matias Kupiainen a baskytarista Lauri Porra, který se ke kapele přidal v roce 2005. Zpěvák Timo Kotipelto slíbil fanouškům energickou desku, kterou si určitě zamilují.


Passion Pit - Manners (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / electro-pop

Passion Pit - Manners
V každoroční anketě BBC Sound Of ... se letos Passion Pit umístili na devátém místě, a tak je jejich debut "Manners" jedním z velmi očekávaných alb minimálně v Británii. A to i přes to, že tato electro-popová pětice pochází z amerického Massachusetts. Skupina o sobě prohlašuje, že jejich hudba funguje vlastně jako jejich vlastní antidepresivum a zřejmě tak působí i na kritiky - za "Manners" sklízí samé pozitivní ohlasy. Bude stejně působit i na vás? Odpověď vám může poskytnout MySpace.com skupiny.


The Maccabees - Wall Of Arms (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alterativní / indie rock

The Maccabees - Wall Of Arms
Britská indie rocková formace The Maccabees působí na hudební scéně od roku 2004 a vydala dvě alba. Debutovou "Colour It In" nadchli své posluchače a nyní, po dvou letech, vydávají druhé dílo "Wall Of Arms". Vědomi si velkých očekávání, povolali muzikanti jako producenta Markuse Dravse, známého ze spolupráce například s Arcade Fire, Björk nebo Coldplay. Nahrávalo se v rozličných městech a ve finále vzniklo jedenáct nových písní a jako pilotní singl vybrali členové The Maccabees hned první skladbu "Love You Better", jež dorazila do rádií týden před řadovou deskou. Nyní ale naleznete všechny nové skladby na MySpace.com profilu londýnské pětice.


Sia - TV Is My Parent DVD (Universal))
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Sia - TV Is My Parent
Australská zpěvačka a stále ještě členka Zero 7 Sia Furler, nebo-li jenom Sia si po letech sólové kariéry nadělila konečně první koncertní DVD "TV Is My Parent". Vystoupení, které je na něm zachycené, se odehrálo v září 2007 v newyorském Hiro Ballroom a mimo něj na disku naleznete i čtyři videoklipy z posledního alba a zákulisní záběry z turné. Více vám prozradí speciální stránka titulu s trailerem jako její hlavní obsah.


The Rippingtons - Modern Art (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: smooth jazz

The Rippingtons - Modern Art
Smooth jazzová skupina The Rippingtons působí na hudební scéně už od roku 1986 a z jejích řad vzešli i další silní představitelé tohoto žánru jako Kenny G či Dave Koz. Uskupení momentálně funguje v šestičlenném složení s vedoucím Russem Freemanem, přičemž se k novince "Modern Art" do sestavy vrátil i Jeff Kashiwa. Kdo má rád nenáročnou formu jazzu a táhlé tóny saxofonu, nechť navštíví ministránku tohoto titulu.


Dále vychází:

69 Chambers - War On The Inside (Mystic Production)
Andre Rieu - You'll Never Walk Alone (Universal)
Beach Boys - Summer Love Songs (EMI)
Beastie Boys - Ill Communication/Remastred (EMI)
Boy Will Drown - Fetish (Mystic Production)
Count Basie - Basie Swings Standarts (Universal)
Death Angel - Sonic German Beatdown (Live In Germany) (Warner Music)
Die Toten Hosen - In Aller Stille (Warner Music)
Doro - Live 2-CD (25th Anniversary) (Limited Edition) (Mystic Production)
Eisregen - Bühnenblut – Live In Leipzig (Mystic Production)
Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters (Mystic Production)
Helstar - Burning Star /Re (EMI)
Helstar - Remnants Od War /Re (EMI)
Impelliteri - Stand In Line /Re (EMI)
Iné Kafe - Live In Praha (Warner Music)
Megadeth - Killing Is My Business /Re 09 (EMI)
Mercury Rev - The Essential (Universal)
Queen - A Kind Of Magic (Vinyl) (EMI)
Queen - Flash Gordon (Vinyl) (EMI)
Queen - Innuendo (Vinyl) (EMI)
Queen - News Of The World (Vinyl) (EMI)
Queen - Queen (Vinyl) (EMI)
Roxxcalibur - Nwobhm For Muthas (Mystic Production)
Různí - Motown Love (Universal)
Různí - The Masters Series: 90's RnB (Sony Music)
Různí - The Masters Series: Hip Hop (Sony Music)
Různí - The Masters Series: Mellow Groove (Sony Music)
Různí - The Masters Series: Rare Groove (Sony Music)
Různí - Thrash 'Til Death (Mystic Production)
Různí - True Blood: Music From And Inspired By The Hbo® Original Series (International) (Warner Music)
Seal - Soul (CD/DVD Special Edition) (Warner Music)
Snow Patrol - A Hundred Million Suns (Universal)
Stratovarius - Polaris (Warner Music)
The Baseballs - Strike! (Warner Music)
Tim Ripper Owens - Play My Game (Mystic Production)

NÁZORY
  • ? (Red, 17.05.2009 14:49) Reagovat

    Green Day je alt rock? :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu