shop.musicserver.cz
Nové desky pro 19. týden

Nové desky pro 19. týden

Vydáno: 10.05.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky jsou tentokrát o něco chudší, ale i tak jistě potěší návrat Lene Marlin se čtvrtým počinem k intimnímu popu. Folkoví Žamboši si se svojí druhou deskou již brousí zuby na dalšího žánrového Anděla a zapadnout by jistě neměl unikátní, africko-rockový projekt Justina Adamse a Juldeha Camara.

Pokud se v pondělí 11. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lene Marlin - Twist The Truth (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: intimní pop / pop

Lene Marlin - Twist The Truth
Norské zpěvačce Lene Marlin se v poslední době poměrně dařilo. Předchozí album "Lost In A Moment" mělo velký úspěch v Asii, její duet s kapelou Lovebugs se stal hitem ve Švýcarsku a mimo to napsala Rihanně titulní song k jejímu poslednímu počinu. O její čtvrtém albu "Twist The Truth" se začalo špitat minulý rok a v této souvislosti vyplavalo i jméno jejího nového spolupracovníka, jímž je norský písničkář Even "Magnet" Johansen. Podle prvních dvou ochutnávek umístěných na jejím MySpace.com je patrné, že se Lene opět vrátila k intimnímu popu své druhé desky "Another Day". Zdá se, že tato volba byla šťastná - první singl "Here We Are" dobyl vrchol norské rozhlasové hitparády.


Žamboši - Přituhuje (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / folk-rock

Žamboši - Přituhuje
Vsetínské hudební formaci Žamboši vychází po třech letech druhá deska pod názvem "Přituhuje". Již za svůj debut získali Žamboši od Akademie populární hudby cenu Anděl 2006 a novinka tedy vzbuzuje velké očekávání. Folkové či "redlovsky" folkrockové album "Přituhuje" je plné osobních výpovědí. Nechybí ale ani humorné a ironické písně, jak je u Žambochů zvykem. Záměrem bylo udělat tentokrát jinak znějící album, více zvukově kompaktní, rozmáchlejší v aranžmá a přitom pohromadě držící tématy písní. Jestli se to povedlo, můžete zkoumat pomocí ukázek na stránkách vydavatelství Indies. CD obsahuje dvanáct písní, jejichž autorem je opět téměř výhradně Jan Žamboch, hudebním producentem je pak uznávaný kytarový mág Peter Binder.


Epica - The Classical Conspiracy (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Epica - The Classical Conspiracy
Holandská symfo-metalová formace Epica, v našich končinách oblíbená, posílá na pulty obchodů své vůbec první živé dvojalbum. Na "The Classical Conspiracy" čeká na posluchače koncertní záznam pořízený v polovině června minulého roku, kdy muzikanti v čele s charismatickou zpěvačkou Simone Simons odehráli show v Maďarsku. Vedle metalové šestice se na scéně našlo místo i pro čtyřicetičlenný orchestr a sbor o třiceti zpěvácích. Vedle skladeb z repertoáru Epiky dvojalbum obsahuje i klasická díla mistrů vážné hudby. Než tato koncertní nálož vyjde, můžete si poslechnout několik ukázek na MySpace.com skupiny.


Justin Adams & Juldeh Camara - Tell No Lies (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music / rock / blues

Justin Adams & Juldeh Camara - Tell No Lies
Fascinující kombinace arabského, afrického a evropského světa - to jsou Justin Adams (spolupracovník Roberta Planta) a Juldeh Camara, kteří za svoji první společnou desku získali prestižní BBC World Music Awards. Pokračování "Tell No Lies" vás opět provede šamanským Východem, staletými tradicemi Afriky a punk-rockem v podání jednoho z nejlepších kytaristů současnosti ve spojení s neméně vynikajícím hráčem na jednostrunné africké housle ritti. K nim se navíc připojil hráč na arabské perkuse Salah Dawson Miller. Toto trio na "Tell No Lies" přetavuje tradiční africkou hudbu do moderní podoby pomocí syrového rock and rollu a blues. Ukázky z této desky jsou jako již tradičně ke slyšení na stránkách vydavatelství Indies.


Hatebreed - For The Lions (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

Hatebreed - For The Lions
Američtí Hatebreed vydali za svou kariéru čtyři plnohodnotné desky a nyní nachystali kolekci osmnácti coververzí "For The Lions". Nahrávání probíhalo od konce minulého do začátku letošního roku a podle původních plánů měla deska vyjít už na konci roku 2008. Muzikanti se však rozhodli termín posunout s tím, že chtějí na CD umístit další písně. Posluchači se mohou těšit na předělávky například od Slayer, Metalliky, Agnostic Front, Obituary, Sepultury nebo Sick Of It All. Některé z nich najdete k poslechu na MySpace.com profilu formace.


Martina Janková - Recollection (Haydn Songs) (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba / opera

Martina Janková - Recollection (Haydn Songs)
Půvabná mladá sopranistka Martina Janková je vycházející hvězdou operního a klasického zpěvu u nás. Avšak v zahraničí se o ní ví již delší dobu - od roku 1998 je sólistkou curyšské opery a její jméno je uváděno v souvislosti s produkcemi takových dirigentů, jako Gardiner, Harnoncourt, Fedosejev, Herreweghe nebo Rattle. Po albu Bachových kantát se nyní vrátila k písničkové tvorbě, která má protentokrát v kolonce autor jediné jméno Franz Joseph Haydn. Na "Recollection" tak zní anglické canzonety či německé, skotské a velšské lidové písně pro hlas, klavír, housle a violoncello. Více informací se dozvíte na stránkách Supraphonu.


Bloc Party - Intimacy Remixed (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro-indie rock/ alternative dance

Bloc Party - Intimacy Remixed
O Bloc Party bylo slyšet především loni v létě v souvislosti s jejich třetí deskou "Intimacy" a u nás pak i relativně nedávno, když proběhla médii zpráva, že toto londýnské uskupení bude jednou z hlavních hvězd festivalu Rock For People. Ještě před tím, než se tak stane, se tato anglická trojice hlásí s remixovou deskou svého posledního počinu. Na "Intimacy Remixed" dostalo elektronický kabát třináct písniček a na jejich nových podobách se podíleli například Armand Van Helden, Filthy Dukes, Mogwai, Herve Is In Disarray a další. Část remixů je momentálně k dispozici na MySpace.com Bloc Party.


Bob Sinclar - Born In 69 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: house / disco

Bob Sinclar - Born In 69
Jen velmi málo houseových DJů a producentů se může momentálně měřit s francouzským Bobem Sinclarem. Jeho hity s disco prvky obletí většinou celý svět a za remix "World, Hold On" od E-Smoove byl dokonce nominovaný na Grammy. Nyní ale vydává nové album "Born In 69", které vychází pouhý jeden den po Sinclarových čtyřicátých narozeninách. Christophe le Friant, aneb jak se jmenuje vlastním jménem, pro tuto nahrávku připravil jedenáct skladeb ověřeného ražení a na svém MySpace.com ji prezentuje samplerem a prvním singlem "Lala Song".


Chairlift - Does You Inspire You (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop

Chairlift - Does You Inspire You
Aaron Pfenning, Patrick Wimberly a Caroline Polachek, relativně nové indie popové trio Chairlift, sice pochází z New Yorku, ale díky stylu osloví spíše britskou hudební scénu. Jejich první počin "Daylight Saving" spatřil světlo světa před dvěma lety, ovšem jednalo se pouze o vlastní náklad, a tak o skutečném debutu se můžeme bavit teprve až v případě novinky "Does You Inspire You". První singl "Bruises", který můžete společně se čtyřmi dalšími písničkami poslouchat na MySpace.com skupiny, zněl v loňské reklamě na iPod Nano.


Dále vychází:

Grateful Dead - To Terrapin: May 28, 1977 Hartford, CT (Warner Music)
Green Day - Know Your Enemy (singl) (Warner Music)
Jane's Addiction - A Cabinet Of Curiosities (Deluxe Limited Edition Boxset) (Warner Music)
Roxy Music - Thrill Of It All 72-82 (EMI)
Roxy Music - Thrill Of It All 79-82 (EMI)
Různí - Summer BBQ (Summer Songs) (Warner Music)
Různí - Summer Holiday (Summer Songs) (Warner Music)
Různí - Summer Lovin' (Summer Songs) (Warner Music)
Různí - Summer Nights (Summer Songs) (Warner Music)

NÁZORY
  • no :) (jarecek, 10.05.2009 13:29) Reagovat

    bloc party urcite neremixovali mogwai .. ale spis moguai :) a herve je herve .. to dalsi za tim je jen rozepsanej nazev remixu, jak to herve miva .. treba herve see you at the festival apod. :)

    • Re: no :) (Tomáš Tenkrát, 10.05.2009 18:25) Reagovat

      zremixovali je mogwai.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu