Bod Dylan slaví v Británii číslo jedna po 39 letech

03.05.2009 21:44 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nová deska Boba Dylana "Together Through Life" trůní na vrcholu britského žebříčku. Veterán vítězí v UK Chart po sedmé, naposledy se mu to ale povedlo v roce 1970. Favorizovaní The Enemy se musejí spokojit s dvojkou. Mezi singly si jedničku drží Tinchy Stryder s "Number One".
Tinchy Stryder ft. N-Dubz - Number 1
© facebook interpreta
Britští hudebníci kompletně ovládli Top 4. Jedničku si zopakoval Tinchy Stryder s N-Dubz a "Number One". 72 tisíc prodaných kusů za premiérový týden patří mezi nadprůměrné výkony. La Roux se musí už po třetí za sebou spokojit s druhým místem za "In It For The Kill". Na bronzové příčce vítáme novinku: rapper Ironik navazuje na svoje předchozí úspěchy skladbou "Tiny Dancer (Hold Me Closer)". Track sampluje hitovku Eltona Johna "Tiny Dancer" z roku 1971 a britský popový veterán si tak vysloužil "featuring" společně s rapperem Chipmunkem. Elton John je v britské Top 3 poprvé od roku 2005, kdy žebříček vedl "Ghetto Gospel" s jeho vokálem v refrénu. Pro Ironika je tento singl největším úspěchem v kariéře.

Ironik feat. Chipmunk & Elton John - Tiny Dancer (Hold Me Closer)

Špatná zpráva pro Girls Aloud. Jejich "Untouchable" se vyšplhalo v prvním fyzickém týdnu maximálně na jedenáctku a vypadá to, že třetí singl z "Out Of Control" se zapíše do historie jako první singl této dívčí kapely, který nebodoval v Top 10. Všech předchozích dvacet singlů to dokázalo. Dva singly v Top 40 má Miley Cyrus a oba stoupají. "The Climb" je třináctý, zatímco "Hoedown Throwdown" si polepšil na třicítku. Že by Disneyho hvězdičky zabraly i v Británii? Jako důkaz berme Demi Lovato na čísle 35 s "La La Land". O příčku níže bodují indie rockeři The Maccabees s "Love You Better".

    Top 10 - singly:
  1. Tinchy Stryder feat. N-Dubz - Number 1
  2. La Roux - In For The Kill
  3. Ironik feat. Chipmunk & Elton John - Tiny Dancer (Hold Me Closer)
  4. Calvin Harris - I’m Not Alone
  5. Lady GaGa - Poker Face
  6. Ciara feat. Justin Timberlake - Love Sex Magic
  7. A.R. Rahman & Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger - Jai Ho! (You Are My Destiny) (D)
  8. Eminem feat. Charmagne Tripp - We Made You (D)
  9. Lily Allen - Not Fair (D)
  10. Beyoncé - Halo

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bob Dylan - Together Through Life
© facebook interpreta
O jedničku v albovém žebříčku si to rozdaly dvě albové novinky. Domácí miláčky The Enemy a jejich "Music For The People" trochu překvapivě porazil veterán Bob Dylan s "Together Through Life". Dylan si tak připočítal sedmé vítězství v britském žebříčku v kariéře. Musel na ně čekat skoro čtyřicet let, poslední jedničku vybojoval v roce 1970 s albem "New Morning". Pokud album zvítězí ve čtvrtek i v USA, což je velmi pravděpodobné, bude to vůbec poprvé v jeho kariéře, kdy dosáhne na jedničku zároveň na obou březích oceánu.

S dvojkou se tedy musí spokojit kapela z Coventry The Enemy. Jejich "Music For The People" nezopakovalo úspěch debutu "We'll Live And Die In These Towns", který pořadí vládl předloni v červenci. Lady GaGa klesá z jedničky na trojku. Novinku v Top 10 mají na devítce Pussycat Dolls, které na "Doll Domination - The Mini Collection" posbíraly všechny dosavadní singly z poslední desky, úspěšný hit "Jai Ho!" a přidaly dvě novinky.

Další čerstvou desku najdeme až na začátku třetí desítky, kde bodují pohrobci Black Sabbath - kapela Heaven & Hell s "The Devil You Know".

    Top 10 - alba:
  1. Bob Dylan - Together Through Life
  2. The Enemy - Music For The People
  3. Lady GaGa - The Fame
  4. Beyoncé - I Am... Sasha Fierce
  5. Lily Allen - It's Not Me, It's You
  6. Pink - Funhouse
  7. The Prodigy - Invaders Must Die
  8. Kings Of Leon - Only By The Night
  9. The Pussycat Dolls - Doll Domination - The Mini Collection
  10. Akon - Freedom

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY