shop.musicserver.cz
Flo Rida - R.O.O.T.S.

Takhle zní moderní hip hop!

Vydáno: 04.05.2009 05:00 v sekci Recenze - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Flo Ridův "Low" byl nejprodávanější internetový singl, s "Right Round" svůj vlastní rekord nyní překonal. Nového alba "R.O.O.T.S."se ale v prvním týdnu prodalo směšné množství. Vydává snad Flo Rida desky s jen pár slušnými písničkami? Právě naopak, "R.O.O.T.S." je téměř klenotem moderní černé produkce.

8/10

Flo Rida - R.O.O.T.S.

Vydáno: 6.4.2009
Celkový čas: 51:54

Skladby: Finally Here, Jump feat. Nelly Furtado, Gotta Get It (Dancer), Shone feat. Pleasure P, Right Round feat. Ke$ha, R.O.O.T.S., Be On You feat. Ne-Yo, Mind On My Money, Available feat. Akon, Touch Me, Never, Sugar feat. Wynter, Rewind feat. Wyclef Jean

Vydavatel: Warner Music

Jim Jonsin, Bangladesh, Polow da Don, Drumma Boy, Danja, Dr. Luke, Stargate - pokud vám tato jména nic neříkají, asi nebudete z nové Flo Ridovy desky nadšeni tolik jako já. "R.O.O.T.S." alias "Route Of Overcoming The Strugle" totiž zní přesně jako vyjmenovaní producenti. Ne úplně přesně stejně, ale kdybyste si zmonitorovali mainstreamovou černou scénu za poslední dva roky, zjistíte, že nový Flo Rida je díky vlivu těchto lidí výsledkem post-timbalandového vývoje.

Na rozdíl od "Elevatoru" z Flo Ridova debutu "Mail On Sunday" totiž Timbaland na nové desce neprodukoval nic. Na jeho (bývalé?) místo überproducenta se tlačí právě jména zmíněná v úvodu. A tito stále ještě čerství tvůrci hudebních podkladů mají rádi trochu jiný sound, lákají je hravé zvuky, znělky jak z olympiády, taneční tempo, samplování všeho možného. Pokud se podíváte do Měsíce v hip hopu na můj žebříček nejlepších počinů amerického urban mainstreamu loňského roku, bude vám jasné, proč mi právě "R.O.O.T.S." tak sedlo. Nálepky "dance", "pop", "hip hop", "r'n'b" nebo "electro hop" znamenají moderní podobu černé hudby podle mého gusta.

Hit "Right Round" však očividně sedl nejen mně, ale více méně celému světu, rychlost vyškrábnutí se na přední místa žebříčků byla neskutečná. Taneční hip hop s vysamplovaným starým flákem jede! A takových "Right Roundů" je na desce fůra. Producenti si hrajou s Eiffel 65, Benny Benassim, Tinou Turner. Trapas? Zločin? I takto to někdo může brát. Předně to však jsou zábavné věci do klubů. Tam Flo Rida patří nejvíce, ve videoklipech to rodák z Miami vždy řádně rozpaří a jeho energické servírování textů nikdy nenudí.

I na "R.O.O.T.S." se najdou pomalejší věci: "Be On You" s Ne-Yem nebo skvělá "Rewind" s Wyclefem Jeanem, využívající zvuky z "Where Is The Love?" Black Eyed Peas, která majestátně zavírá album. Popovější "Touch Me" nebo "Sugar" nejspíše uspokojí mladé publikum, které má ještě v nohách eurodisko. Překvapením je Nelly Furtado, jíž patří hook ve skladbě "Jump" - přeci jen zpívání těchto opakujících se hlášek je doménou spíše černošek... a Akona, který samozřejmě nesmí chybět - objevuje se ve will.i.amem produkované "Available". Poslední dvě jmenované považuji za nejpovedenější kousky na desce spolu s pohodovou titulní "R.O.O.T.S" a elektricky taneční "Gotta Get It (Dancer)".

Když to Flo Ridovi sečteme, tak třináctka skladeb rozhodně není nešťastná. Flo Ridovo rapování baví, rozmanité produkce taktéž. Jen se vám musí trefit do v kusu, jinak tento současný směr hip hopu asi těžko vstřebáte. Pro mě je to zatím nejpovedenější deska roku a pokud jej nepřekoná pro změnu rockový Lil Wayne, tak snad už jenom banda z Shady/Aftermath.

NÁZORY
  • Souhlas (doma, 04.05.2009 13:36) Reagovat

    Jednoznačně souhlasím s recenzí. Pro mě taky zatím deska roku. Hodně lidí Flo Ridu odsuzuje, že dělá jenom tzv. letní hity. Ale právě jeho písničky se poslouchají v rádiích, ne nějakej underground. Prostě je poslouchá hodně lidí. A prolínání hudebních stylů a tvoření hitů je taky umění, který neumí každej. Proto děkuju Flo Ridovi za skvělý CD, který budu ještě dlouho poslouchat.

    • Re: Souhlas (Doupik, 04.05.2009 13:55) Reagovat

      (autor článku) Dík za pozitivní komentář. Momentálně bych desce dal i 9/10, ale musím být trošku objektivní, nechávám volný prostor pro vyšší hodnocení pro další releasy, ale nějak pochybuju, že nový Em, 50, Dre, Wayne, Busta budou lepší, než ROOTS ;-).

      • Re: Souhlas (Miar, 04.05.2009 19:55) Reagovat

        Mě by dost zajímalo, jak chcete srovnávat Flo Ridu třeba zrovna s Bustou, který dělá úplně jiný žánr. Vždyť je spojuje jen rap, jinak je to úplně o něčem jiném. To bych spíš s Flo Ridou srovnával třeba Lady GaGu (jejíž hudba zní dost podobně) nebo nové Black Eyed Peas.
        Co se týče hodnocení alba vcelku souhlasím, ale je dobře, že ta devítka padla, tak úžasné to zas není. Chytlavost není všechno.

        • Re: Souhlas (Doupik, 04.05.2009 20:07) Reagovat

          Busta mě napadl jako jeden z mnoha jmen, ale proč nesrovnávat, dyť Arab Money nebo We Made It by klidně mohly být i na Flo Ridově desce.

      • Re: Souhlas (bugaboo, 04.05.2009 21:59) Reagovat

        No, já taky souhlasím s recenzí, dokonce mám i stejný názor na největší pecky, ale třeba si myslím, že Relapse bude bomba největší..co jsme slyšel singly, viděl klipy, nemůžu od Eminema čekat nic jiného než desku pololetí..klasika Em a ten baví jeho flow je pecka a klasiky od Dreho bývají taky chytlavé..jinak R.O.O.T.S. je super CD, produkce od předních beatmakerů výborné, moc mě baví Jonsinův track Shone, Never, a už tebou zmíněné Jump a především Available od will.i.am(a), který se veze na jeho současné producentské vlně a lá Boom Boom Pow BEP singl USA nr.1..jen mám akorát trošku pocit, že tomu CD chybí koncept (možná trošku kvůli made by StarGate Be On You,ta se mi tam vyloženě nehodí)..jinak dobré CD, a samozřejmě trefná recenze..;-)jsem zvědavý na tvoje hodnocení Rick Rosse, jestli bude..kolik dostane pts..:-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Akon zavítá v květnu do pražského Fora Karlín (06.02.2024 10:11)
- Video: Timbaland, Nelly Furtado a Justin Timberlake si v "Keep Going Up" zavzpomínali na staré časy (04.09.2023 14:33)
- Nové desky 28/2022 - od Lizzo přes Interpol po Christinu Perri (20.07.2022 18:30)
- Nelly Furtado připomíná dvacetileté výročí svého debutu "Whoa, Nelly!" reedicí (25.10.2020 18:11)
- Armin van Buuren nadělil fanouškům dvojalbum. Těšit se mohou na téměř třicet písní (27.10.2019 17:58)
- Nové desky 23/2018 - od Lykke Li přes Karla Gotta po Lily Allen (12.06.2018 13:28)
- Recenze: Nelly Furtado chce být indie umělcem, na "The Ride" to ale manifestuje jen napůl (12.04.2017 09:00)
- Nové desky 13/2017 (03.04.2017 08:59)
- Nové desky 11/2017 (19.03.2017 09:27)
- Video: Nelly Furtado se připravuje na velkou jízdu, dalším singlem je balada "Pipe Dreams" (22.12.2016 15:45)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu