shop.musicserver.cz
Nové desky pro 14. týden

Nové desky pro 14. týden

Vydáno: 05.04.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příznivci indie a alternativních, respektive okrajových žánrů třeste se. Druhé album přichystala Bat For Lashes, deathmetalová smršť je v režii Debauchery, indie rock se dostaví s Doves, pop rapem se prezentuje Flo Rida a česko-slovenskou scénu si vychutnáte s Wohnout, Cocotte Minute a Peterem Nagym.

Pokud se v pondělí 6. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bat For Lashes - Two Suns (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativa / indie pop

Bat For Lashes - Two Suns
Zhruba dva a půl roku trvalo alternativní písničkářce Natashe Khan říkající si Bat For Lashes než společně s producentem Davidem Kostenem upekla svému debutu "Fur And Gold" bratříčka. Novinka dostala název "Two Suns" a už ten uvádí hlavní myšlenku desky založenou na dualitách - dva milenci, dvě planety, či dvě stránky osobnosti. Natasha Khan to na "Two Suns" dotáhla tak daleko, že vytvořila svoje druhé opačné já - destruktivní blonďatou femme fatale Pearl. Co všechno to znamená v hudebním pojetí a jak se na desce podepsala spolupráce se Scottem Walkerem a formací Yeasayer, již dnes můžete zkoumat na MySpace.com Bat For Lashes, kde je celé album připravené k poslechu.


Debauchery - Rockers And War (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / death metal / metal

Debauchery - Rockers And War
Řezníci Deabuchery vydávají obsáhlé dvoj CD o jedenácti skladbách. První část "War" potěší šesticí typických písní kapely v deathmetalovém duchu a druhý disk "Rocker" čítá pětici ryze rockových písní ve stylu AC/DC. Jedná se o úplně první záznam s čistějším zpěvem frontmana Thomase "The Bloodbeast" Gurratha a muzikanti do kompozice začlenili i klávesy. MySpace.com kapely nabízí z každé části alba jednu skladbu a navíc i trailer k desce. Dodejme, že Debauchery jsou nyní na turné ve společnosti kapel Ektomorf, Drone a dalších. Svou novinku tak představí i u nás, kdy 10. dubna vystoupí v Ostravě v klubu Bumerang.


Doves - Kingdom Of Rust (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / brit pop

Doves - Kingdom Of Rust
Výčet skupin, kteří se hlásí k anglickému Manchesteru, by byl dosti obsáhlý, avšak vedle Oasis, The Stone Roses, či třeba Take That, jsou to i Doves, o kterých bylo před pár lety hodně slyšet, především díky albu "Some Cities", avšak pak se po nich na nějaký čas slehla zem. Nyní se konečně vracejí na hudební scénu s "Kingdom Of Rust" a podle prvních ohlasů v plné síle. Doves na novince kombinují indie rock s prvky brit popu a k tomu jim pomáhali začínající producent Dan Austin a o něco zkušenější John Leckie, který se už podílel na nahrávkách Radiohead či již zmiňovaných The Stone Roses. Že by příznivcům žánru neměla tato deska uniknout, můžete zjistit například na MySpace.com Doves, kam ji trio nahrálo v celé své kráse.


Cocotte Minute - Sado Disco (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punk rock

Cocotte Minute - Sado Disco
Tuzemští Cocotte Minute se vyznačují svérázným hudebním projevem a také charakteristický frontmanem Martinem Zellerem. Nyní vydávají nové a v pořadí třetí oficiální album "Sado Disco". Novinka přnáší fanouškům osm nových skladeb, jejichž ukázky najdete na oficiálních stránkách kapely. Pilotním singlem se stal kousek "Nenávist" a nejen ten, ale i spoustu dalších songů předvede kapela naživo. Cocotte Minute totiž chystají netradiční "trojturné". Během třech měsíců vystoupí v rozličných klubech a následně jako headliner povedou Českou rockovou ligu 3. Po skončení tohoto maratonu se muzikanti ukáží jako speciální host na koncertech Divokýho Billa. Dodejme, že 28. dubna v pražském Paláci Akropolis proběhne křest novinky.


Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz! (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance-punk / avant pop

Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz!
Nestává se příliš často, abychom v Nových deskách psali o titulu, na který už máme recenzi, ale v případě "It's Blitz!" Yeah Yeah Yeahs, musíme udělat výjimku. Deska totiž téměř s měsíčním předstihem vyšla digitálně, její fyzická se chystá na příští týden a my tedy její hodnocení již shrnuli v tomto článku. "It's Blitz!", které je ke slyšení na MySpace.com skupiny, nabízí v deseti skladbách opět různorodou směsici popu, punku, taneční hudby a jistou dávku avantgardy a první ohlasy na ni jsou veskrze nadšené. Produkčně se na nahrávce vyřádili matador Nick Launay známý z desek Nicka Cavea, INXS, Midnight Oil a dalších a Dave Sittek z kapely TV On The Radio. Yeah Yeah Yeahs přijedou 1. července do pražského Roxy představit novinku naživo.


Candlemass - Death Magic Doom (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: doom metal

Candlemass - Death Magic Doom
Epická doom metalové formace Candlemass vydává od začátku své kariéry nové desky s železnou pravidelností a čerstvá "Death Magic Doom" není vyjímkou. Nahrávka, jež se původně mela jmenovat "Hammer Of Doom" podle jedné z nových písní, čítá celkem osm skladeb (devět v případě verze pro americký trh). Jejich autorství náleží baskytaristovi formace Leifu Edlingovi. Nahrávání probíhalo na podzim minulého roku a album mělo vyjít na konci března. Jak se muzikanti poprali s nástupcem dva roky starého díla "King Of The Grey Islands" můžete ohodnotit na jejich MySpace.com, kam umístili k náslechu hned první skladbu "If I Ever Die".


Flo Rida - R.O.O.T.S. (Route Of Overcoming The Struggle) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / electro-hop / pop rap

Flo Rida - R.O.O.T.S.
Americký rapper Flo Rida už před časem vyslal ze svého druhého alba "R.O.O.T.S." do hitparád tvrdý direkt v podobě singlu "Right Round" a nyní se konečně dostává i na zmíněné album. Jeho název je v podstatě akronym, pod kterém se skrývá heslo Route Of Overcoming The Struggle. Flo Rida desku pojal jako velký hotel, kam se sjelo hodně hostů a většina V.I.P. Mezi producenty se to blýská jmény jako Max Martin, Dr. Luke, Danja či will.i.am, se svými vokály přispěchali Nelly Furtado, Akon, Kesha, Ne-Yo, Keri Hilson, Wyclef Jean a další a v písničkách zaslechnete fragmenty "Private Dancer" Tiny Turner, "You Spin Me Round (Like A Record)" Dead Or Alive, "Blue (Da Ba Dee)" Eiffel 65 a hned dvě písničky Black Eyed Peas. Všechny písničky z "R.O.O.T.S." jsou ke slyšení na rapperově MySpace.com.


Neil Young - Fork In The Road (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punk rock

Neil Young - Fork In The Road
Kanadský zpěvák a skladatel Neil Young má na kontě již třicet řadových desek a svým novým počinem "Fork In The Road" si na pažbu může udělat další hodnotný zářez. Muzikant na své novince nyní reflektuje dění kolem sebe včetně ekonomické krize a klimatických změn. Přípravám "Fork In The Road" podřídil i osatní plány - obzvláště vydání prvního dílu jeho kolekce "The Archives Vol. 1". Snahu Neila Younga mohli posluchači ocenit už v předchozích dnech na jeho MySpace.com profilu, kam umístil celé dílo k náslechu. Tato speciální akce trvá do termínu vydání. Pokud jste této nabídky nestihli využít, na stránkách Amazon.com najdete ukázky skladeb a trailer.


Arcade Fire - Miroir Noir DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Arcade Fire - Miroir Noir
Kanadská indie-rocková formace Arcade Fire má za sebou dvě poměrně velmi úspěšná alba, přičemž poslední "Neon Bible" sklidilo nadšené reakce i u kritiků. Už na sklonku minulého roku tento septet nabídl svým fanouškům formou downloadu koncertní dokument "Miroir Noir", který nyní vydávají i fyzicky na DVD. Do regálů obchodů se dostanou hned dvě verze - klasická a limitovaná s vystoupeními v Saturday Night Live a v BBC a s panoramatickým bookletem. Něco z toho, co na tomto DVD můžete čekat, nastiňují Arcade Fire na speciálních stránkách "Miroir Noir".


Wohnout - Karton Veverek (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Wohnout - Karton Veverek
Tuzemská kapela Wohnout jako první dorazila na trh pouze s digitální podobou svého novinky. Za jejich "Karton veverek" mohou fanoušci zaplatit libovolně zvolenou cenu a nutno dodat, že muzikantům se prodejní koncepce po vzoru Radiohead a jejich "In Rainbows" vyplatila. Nyní, zhruba po měsíci, vychází deska i fyzicky. Připoměňme, že úvodním singlem se stala píseň "Kapela na šňůře", ke které vznikl během zimních měsíců i videoklip režírovaný Jakubem Kohákem. Nyní čeká Wohnout koncertní turné po boku UDG, které se bude konat v druhé polovině dubna.


Peter Nagy - Labute a havrany (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Peter Nagy - Labute a havrany
Ač se to může zdát neuvěřitelné, Peter Nagy se pohybuje na česko-slovenské hudební scéně již čtvrt století. Toto jubileum se rozhodl oslavit dvojalbem "Labute a havrany". První disk s sebou přináší zbrusu nový materiál a druhý unplugged koncert s jeho největšími hity, jenž odehrál na počátku března tohoto roku. Novinkový materiál se nese v klasickém duchu hudby Petera Nagyho, založeného na kytarovém zvuku s lehkou podporou retro kláves. Jako bonus je na první CD zařazena pocta Pavlu Novákovi "Pihovatá dívka". Ukázky všech skladeb z obou disků se nacházejí na stránkách vydavatelství Supraphon.


Adagio - Archangels In Black (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický metal

Adagio - Archangels In Black
Francouzští metalisté Adagio již několikrát vydání své čtvrté studiovky odsunuli, ale nyní jejich "Archangels In Black" doopravdy míří do na pulty obchodů. Jak muzikanti již dříve své nové dílo charakterizovali, balancují přesně na hraně melodického a extrémního metalu. Vůbec poprvé kapela nahrávala s novým zpěvákem Christianem Palinem, který se ke skupině přidal v minulém roce. Jak se v line-upu zabydlel můžete otestovat už nyní na MySpace.com formace, kam umístili tři nové písně. Na stejné adrese naleznete i videoklip k jedné ze skladeb "Fear Circus".


Edin Karamazov - The Lute Is A Song (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba / historická hudba

Edin Karamazov - The Lute Is A Song
Edin Karamazov patří momentálně k nejlepším loutnistům na světě. Jeho talent dokonce zaujal i Stinga, když se rozhodl s tímto bosenským muzikantem natočit album "Songs From The Labyrinth". Nyní ale vydává sólovou nahrávku "The Lute Is A Song" pod svým jménem se skladbami Johanna Sebastiana Bacha, George Frederika Handela a v největší míře barokního skladatele Giovanni Zamboniho. Mezi dalšími autory najdeme ještě další jména včetně Stinga, který přispěl i svým hlasem. Vedle něj přijali pozvání ještě světoznámá operní pěvkyně Renee Fleming, německý specialista na barokní hudbu a pěvec Andreas Scholl a makendonská zpěvačka Kaliopi.


Mims - Guilt (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Mims - Guilt
Americký rapper Mims, jehož kořeny sahají do Jamajky, měl do této chvíle na svém kontě jediné CD, ale už to mu vyneslo možnost spolupracovat s Kylie Minogue. Druhé album "Guilt" přichází prakticky po dvou letech a stejně jako na prvotině se i tentokrát obešel bez profláklých jmen, i když hostů hlavně z řad zpěváků a zpěvaček tu najdeme dost. Mims nahrál celé album naa href="http://www.myspace.com/mimsfanclub">své MySpace.com.


Lira - Soul In Mind (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / soul / world music

Lira - Soul In Mind
Africká hudba je sice u nás k sehnání, ale spíše přes menší labely, a tak každý umělec, který se sem probojuje přes majors, je tak trochu zjevení. Jihoafričance jménem Lira se to povedlo a svůj třetí počin "Soul In Mind" dostala až k nám. Možná je to i díky jejímu stylu, který v sobě míchá jazz a soul se slunnou Afrikou. Jak tento hudební exotický mix zní, zjistíte prostřednictvím oficiálních stránek téhle zpěvačky.


Filthy Dukes - Nonsense In The Dark (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electropop / synth pop

Filthy Dukes - Nonsense In The Dark
Londýnské Filthy Dukes budete znát spíše jako remixéry písniček The Macabees, Bloc Party či White Lies a především jako DJs. Nyní se ale toto trio rozhodlo pustit i do vlastní tvorby a díky tomu vznikl jejich debut "Nonsense In The Dark", jež míří do vod electropou a synthpopu osmdesátých a devadesátých let. Malý výlet do minulosti, ale i současnosti jejich remixů si můžete udělat pomocí MySpace.com skupiny, kde naleznete ukázky z CD, ale i předchozí tvorbu.


Dále vychází:

Anne Sophie Otter - Arias (Universal)
Beastie Boys - Check Your Head /R (EMI)
Black Sabbath - Born Again (Universal)
Black Sabbath - Live At Last (Universal)
Black Sabbath - Never Say Die! (Universal)
Black Sabbath - Seventh Star (Universal)
Black Sabbath - The Complete 70s Replica (Universal)
Black Sabbath - The Eternal Idol (Universal)
Black Sabbath - The Singles (Universal)
Blut Aus Nord - Memoria Vetusta Ii (Mystic Production)
Catrin Finch - Goldberg Variations (Universal)
Cauldron - Chained To The Nite (Mystic Production)
Centaurus-A - Side Effects Expected (Mystic Production)
Cliff Richard - Japan Tour 74 (EMI)
Cliff Richard - Lost&Found (From Archiv) (EMI)
Cliff Richard - Rare B (EMI)
Depeche Mode - Wrong (singl) (EMI)
Edith Piaf - Best (EMI)
Eyes Of A Traitor - A Clear Perception (Mystic Production)
Filter - The Very Best Things [1995-2008] (Warner Music)
Flo Rida - Right Round Feat. Ke$Ha (International) (Singl) (Warner Music)
Gory Blister - Graveyard Of Angels (Mystic Production)
Il Giardino Armonico - The Virgin's Lament (Universal)
B.B King - One Kind Favor Vinyl (Universal)
Laura Pausini - Primavera In Anticipo (It Is My Song) (Singl) (Warner Music)
Luciano Pavarotti - Celeste Aida-Verdi Album (Universal)
Milan Lieskovsky - Milan Lieskovsky (Universal)
Pooh - Eyes Scream In Cream (EMI)
Ray Charles - Genius-The Ultimate Coll (Universal)
Různí - Blue Note 3CD (EMI)
Stiff Little Fingers - Guitar And Drum/D (EMI)
Success Will Write Apocalypse Across The Sky - The Grand Partition And The Abrogation Of Idolatry (Warner Music)
T.I. - Dead And Gone [Feat. Justin Timberlake] (Singl) (Warner Music)
Vinicio Capossela - Da Solo (Warner Music)
Warren Cuccurullo Aka Doubleyousee - Playing In Tongues (Feat. Terry Bozzio) (Warner Music)

NÁZORY
  • Charakteristický? (Loli, 05.04.2009 17:39) Reagovat

    Cocotte Minute se vyznačují svérázným hudebním projevem a také charakteristický frontmanem Martinem Zellerem

    spíš charismatickým frontmanem ne?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Bat For Lashes v klipu "The Dream Of Delphi" odhaluje zranitelnost mateřství (26.02.2024 10:15)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Cocotte Minute vyrážejí na "Vostrý jaro" tour (09.02.2024 19:22)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu