Oslava devadesátin Petea Seegera proběhne ve velkém stylu

20.03.2009 14:38 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pete Seeger
© wordpress.com
Americká legenda, zpěvák a skladatel Pete Seeger oslaví devadesáté narozeniny začátkem května, ale velké oslavy jeho přínosu hudební scéně budou pokračovat ještě v průběhu několika měsíců. Za vším stojí organizace Hudson River Sloop Clearwater, kterou muzikant založil v šedesátých letech, a letos tak slaví čtyřicáté výročí.

Hlavní show pojmenovaná The Clearwater Concert: Creating The Next Generation Of Environmental Leaders se bude konat přesně v den zpěvákových narozenin, tedy 3. května, a to v Madison Square Garden v New Yorku. Mezi potvrzenými hvězdami, které Peteovi Seegerovi zahrají, je například Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Tom Morrello, Billy Bragg či Dave Matthews. Výtěžek z této akce půjde na konto jmenované organizace.

Kromě tohoto koncertu se bude konat vystoupení také už 28. března, kdy Jeff Tweedy z Wilco odehraje akustický koncert. V rámci této show vystoupí i oba zpěváci společně. Další z chystaných akcí je Clearwater Festival, který proběhne v druhé polovině června a jehož headlinery jsou bluesová zpěvačka Susan Tedeschi, folkař Arlo Guthrie, newgrass senzace Old Crow Medicine Show a Alejandro Escovedo. Pete Seeger se na pódiu během tohoto festivalu ukáže hned několikrát.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY