shop.musicserver.cz
Nové desky pro 7. týden

Nové desky pro 7. týden

Vydáno: 15.02.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky jsou ve znamení návratů a připomínání. Po čtyřech letech se vracejí thrashmetaloví God Forbid i američtí Living Things a po třech Morrissey. Paul McCartney připomene své vystoupení v Amoeba Records, řada současných hvězd charitativní organizaci War Child a Michael Foret zase SuperStar.

Pokud se v pondělí 16. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Morrissey - Years Of Refusal (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Morrissey - Years Of Refusal
První Morriseyho sólové album vyšlo před více jak dvaceti lety, rok po rozpadu The Smiths. Letos se s novinkou "Years Of Refusal" dostal k číslu devět. Toto album, třetí po jeho comebacku v roce 2003, mělo vyjít již loni v září, ale finální úpravy se nakonec protáhly, takže vychází až rok po dokončení nahrávání. S Morrisseym na něm spolupracoval Jerry Finn, známý producent Blink-182 a podle prvních ohlasů se jim novinka velmi povedla. Svůj podíl na tom nesou i studioví muzikanti poměrně zvučných jmen. Na albu uslyšíte například někdejšího bubeníka The Smashing Pumpkins Matta Walkera, klávesistu Rogera Manninga, vynikajícího jazzového trumpetistu Marka Ishama, v jedné ze dvanácti skladeb pak kytaru Jeffa Becka a v další třeba vokál Chrissie Hynde. První singl "I'm Throwing My Arms Around Paris" hraje na Morrisseyho MySpace.com.


Michael Foret - Uvnitř (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Michael Foret - Uvnitř
Zřejmě měli pravdu ti, kteří tvrdili, že se po finalistech televizní show Česko hledá SuperStar nakonec slehne zem. Je ale pár těch, kteří se snaží tomu vzepřít. Do těchto řad nyní opět po čase vstupuje Michael Foret, který se po desce "Forte" a rozpadu kapely ForetGump uklidil do ústraní. Před časem se ovšem dal dohromady s Filipem Gemrothem a Matějem Portešem ze skupiny Toneless a s nimi vytvořil autorskou desku "Uvnitř", která se pohybuje v pop-folkových vodách pramenících na britských ostrovech. Jak tedy zní kombinace Foret a Toneless, zjistíte na webu tohoto zpěváka.


God Forbid - Earthsblood (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický thrash / death metal

God Forbid - Earthsblood
Fanoušci poctivého thrashmetalu si na novou desku amerických God Dethroned museli počkat dlouhé čtyři roky. Novinka "Earthsblood" obsahuje deset nových písní, které produkoval Eric Rachel za pomoci baskytaristy kapely Fear Factory Christiana Olde Wolberse. Mix dostal na starost Jens Bogren, jenž pracoval také s Opeth nebo Amon Amarth, výtvarné zpracování přebalu má na svědomí zatím neznámý umělec Gustavo Sazes. Jak sám kytarista kapely Doc Coyle prozradil, použitý motiv není pro moderní metalovou kapelu příliš typický. Svou atmosférou ale věrně vystihuje náladu celé desky, která je temná, organická a také emocionální. Muzikanti zpřístupnili fanouškům svou novinku ještě před vydáním a vy si ji můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely nebo na oficiálních stránkách. Server YouTube.com nabízí trailer k albu.


Vanessa Hudgens - Identified (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Vanessa Hudgens - Identified
Vanessu Hudgens budou více znát spíše mladší ročníky, ti kteří sledují "High School Musical", jehož produktem tato americká herečka a zpěvačka je. Dva roky po debutu "V" vydala v Americe již loni desku "Identified", která se nyní dostává i do Evropy. O tom, že její druhé album míří do velmi hitových vod, vypovídá už jen seznam autorů a producentů. Jména jako JR Rotem, Cathy Dennis, Max Martin momentálně se svými ovečkami zabírají často vrcholky hitparád a k nim se samozřejmě připojili i pánové stojící za zmíněným muzikálem. Několik z těchto potenciálních hitů nahrála Vanessa Hudgens na své MySpace.com.


Living Things - Habeas Corpus (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alernativní rock

Living Things - Habeas Corpus
Američtí Living Things vydávají po čtyřech letech druhé velké album "Habeas Corpus". Nástupce debutového díla "Ahead Of The Lions" přinese fanouškům opět politicky laděné písně, pojednávající ale také o životě, lásce, penězích, náboženství a válce. Jako první ochutnávku vyslali členové kapely do éteru skladbu "Let It Rain", jež je dostupná i na jejich MySpace.com. Nahrávání materiálu probíhalo v berlínských studiích Hansa Studios, což podle muzikantů dodalo albu unikátní feeling. Kvartet se v Berlíně na devět měsíců zabydlel a nechal se inspirovat tamější atmosférou.


Různí - War Child: Heroes (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Různí - War Child: Heroes
Charitativní organizace War Child se věnuje dětem v oblastech postižených válkou, jako jsou Irák, Afgánistán, Kongo, Uganda a další oblasti. Album "War Child: Heroes" mající za úkol podpořit tuto organizaci s sebou přináší skladby velikánů rockové hudby nazpívané současnými umělci. Tak třeba Beck si vzal na paškál Boba Dylana, The Kooks The Kinks, Lily Allen s Mickem Jonesem The Clash, Franz Ferdinand Blondie, Duffy Paula McCartneyho a jeho bondovku "Live And Let Die", Estelle Stevieho Wondera, Elbow U2 či Scissor Sisters Roxy Music. "War Child: Heroes" si můžete poslechnout v celé kráse na MySpace.com tohoto hudebně zajímavého projektu.


Mando Diao - Give Me Fire (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Mando Diao - Give Me Fire
Po úspěšném singlu "Dance With Somebody" vydávají švédští rockeři Mando Diao řadovku "Give Me Fire". Produkci ochutnávky i páté desky měl na starosti Salla Salazar z hiphopových The Latin Kings, přičemž svou troškou přispěl i jeho bratr Masse. K této spolupráci došlo náhodou. Jeden z přátel skupiny znal oba bratry a představil jim frontmana Mando Diao Gustafa Noréna. Ten chtěl původně dostat jen autogram, ale jeho návštěva skončila nahráním jedné písně. Poté, co všichni společně na songu ještě nějakou chvíli pracovali, se rozhodli, že jim Salle & Masse pomohou s dalšími písněmi. Fanoušci se mohou těšit na chytlavé album se silným důrazem na bicí, basu a perkuse. Sami se můžete přesvědči na MySpace.com profilu kapely, kam muzikanti umístili několik písní k náslechu.


Paul McCartney - Amoeba's Secret EP (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Paul McCartney - Amoeba's Secret EP
O EP obvykle moc nepíšeme, nicméně v případě Sira Paula McCartneyho uděláme výjimku, obzvláště jedná-li se o jeho vystoupení v obchodě s hudbou Amoeba, za které byl dvakrát nominován na cenu Grammy. Vystoupení se odehrálo 27. června předminulého roku a McCartney zde zahrál čtyři písničky - dvě z tehdy aktuálního "Memory Almost Full", "C Moon" od Wings a klasiku od Beatles "I Saw Her Standing There". Na CD se záznam tohoto koncertu objevuje poprvé a fanouškům Paula McCartneyho se tak do ruky dostává záznam velmi speciálního vystoupení s neobvykle intimní atmosférou. Alespoň nástin toho, jak to tam vypadalo, přináší tento klip na YouTube.com.


Psyopus - Odd Senses (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: avantgardní metal

Psyopus - Odd Senses
Američtí techničtí metalisté Psyopus působí na metalové scéně od roku 2002 a na svém kontě mají už tři desky. Na pulty obchodů nyní míří jejich čtvrtá nahrávka "Odd Senses". Novinka obsahuje jedenáct skladeb (včetně posledního bezejmenného kousku), jejichž produkci obstaral Doug White. Jak se jim výsledek jejich spolupráce povedl, můžete sami ohodnotit na MySpace.com, kam členové kapely umístili k náslechu dvě nové písně. Dodejme, že Psyopus jsou nyní na koncertním turné "The Ice Ain't Nice Tour", kde jim společnost dělají kapely jako Deicide či Vital Remains.


Různí - Líbáš jako bůh (soundtrack) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soundtrack

Různí - Líbáš jako bůh (soundtrack)
Název nového filmu "Líbáš jako bůh" jste už jistě někde zaslechli. Scenáristkou a režisérkou není nikdo menší než Marie Poledňáková a ačkoli novinka opět spadá do kategorie rodinná komedie, na rozdíl od jejích nejslavnějších si tentokrát více všímá dospělých. Hlavní role ve filmu ztvárnili Jiří Bartoška, Oldřich Kaiser, Eva Holubová a Kamila Magálová. Co se týče soundracku k tomuto filmu, najdete na něm především titulní písničku od Lucie Bílé, dále skladby Norah Jones, Miro Žbirky a Marthy, Divokýho Billa a scénickou hudbu Petra Maláska.


This Ending - Dead Harvest (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

This Ending - Dead Harvest
Švédskou formaci This Ending znají fanoušci temné deathmetalové scény a také příznivci vikingů Amon Amarth, protože tyto dvě skupiny spojuje bubeník Fredrik Andersson. Kapela datuje svůj vznik v roce 1991, kdy působila na metalové scéně jako A Canorous Quintet. Pod názvem This Ending vydávají muzikanti své druhé CD "Death Harvest", které obsahuje deset nových písní. Muzikanti k jedné z nových skladeb "Parasite" natočili i videoklip. Ten si svou premiéru odbyl 17. ledna a společně s několika skladbami z nového CD ho najdete na MySpace.com profilu formace.


V krátkosti - Nice Price DVD

  • Nahrávací společnost Sony Music přichází s dalším dílem levné edice již léta zvané Nice Price. Tento týden se v ní objevují například koncert Westlife a Jamiroquai, MTV Unplugged Rickyho Martina, vystoupení v Madison Square Garden Marca Anthonyho, výběr klipů Celine Dion a řada dalších.

Dále vychází:

B.J. Kramer With Dakotas - Do You Want (EMI)
Bat For Lashes - Two Suns/Promo (EMI)
Bullet For My Valentine - The Poison - Live At Brixton DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Celine Dion - A Decade Of Song & Video DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Christina Aguilera - Genie Gets Her Wish DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Danny Elfman - Milk (Universal)
G3 - G3 Live In Denver DVD (Nice Price) (Sony BMG)
God Forbid - Earthsblood/Ltd.Edi.Digipac (EMI)
Helloween - Hellish Videos DVD (Universal)
Helloween - High Live DVD (Universal)
Holki - Best Of + Bonus (EMI)
Jamiroquai - Live In Verona DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Jeff Buckley - Live In Chicago DVD (Nice Price) (Sony BMG)
John Legend - Live At The House Of Blues DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Judas Priest - Live Vengeance '82 DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Marc Anthony - The Concert From Madison Square Garden DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Metallica - Metallica (Black Album) (LP) (Universal)
Ricky Martin - Ricky Martin: MTV Unplugged DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Rory Gallagher - Live At Cork Opera House DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Různí - Best Of Dance 1/2009 (Universal)
Různí - Jemné Melódie (Sony BMG)
Simply Red - Love And The Russian Winter (Warner Music)
Swing Out Sister - Beautiful Mess + Greatest Hits Live (Warner Music)
U 2 - Get On Your Boots (singl) (Universal)
Ultravox - Monument/Remastered (EMI)
Ultravox - Quartet/Remastered (EMI)
Westlife - The Number Ones Tour DVD (Nice Price) (Sony BMG)
Zimmers Hole - Bound By Fire (EMI)
Zimmers Hole - Legion Of Flames (EMI)

NÁZORY
  • give me fire (moncika, 15.02.2009 08:50) Reagovat

    doufám, že bude recenze nových mando diao ?!

  • God Forbid (mudvayner, 15.02.2009 11:34) Reagovat

    Doporučoval bych autorovi, aby si znovu přečetl odstavec o God Forbid (nebo snad God Dethroned?) + Perex: "...se vracejí thrasmetalový God Forbid i američtí Living Things..."

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Audio: MikAel se vrací s netradičním lovesongem "Take A Chance" (12.04.2024 09:16)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu