shop.musicserver.cz
Indy & Wich, LA4, Nironic, Abaton, Praha, 30.1.2009

Výborná koncertní derniéra Indyho & Wiche

Vydáno: 31.01.2009 22:48 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Indy & Wich dva roky objížděli republiku s deskou "Hádej kdo...", teď se vrátili domů a plnému Abatonu v rámci narozenin rádia Spin předvedli, že jejich materiál rozhodně nestárne. Na koncertě, podporovaném LA4 a Nironicem, ale nezazněly jen věci z jejich poslední desky. A křtila se nová Wichova placka.

Indy & Wich, LA4, Nironic, Abaton, Praha, 30.1.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Na týden přesně před dvěma lety proběhl v Roxy křest "Hádej kdo...", druhého alba Indy & Wiche. Tehdy to byl jejich první koncert s novou deskou v Praze. Tento víkend, 30. ledna 2009, tu je opak - koncertní derniéra. Další show už bude s novou deskou... údajně, snad. V rámci druhých narozenin Spin rádia se nám Indy & Wich představili v Abatonu. Jak se show za dva roky změnila?

Překvapivě v repertoáru. Vzhledem k tomu, že v hip hopu je hodně hostovaček, tak většině tracků pak několik slok na koncertech chybí, takže všechny věci z "Hádej kdo..." se dají naskládat do 30 minut a je hotovo. Naštěstí promotéři slibovali full-time show a tu jsme také dostali. Během více než hodiny a půl trvajícího koncertu zaznělo obrovské množství skladeb.

LA4 - nová písnička, "Přítel" a "Čo tu máme dnes"

"Hádej kdo..." tedy zaznělo téměř celé, nesměly chybět oblíbené "Operace Grill Bill", "8 Promile" nebo "Hádej kdo". Lavora využili maximálně, kromě slok s I&W předvedl své části "Blejt Runnera" z Hugova "Rok Psa", "Čo tu máme dnes?" od Drvivé Menšiny nebo skvělého "Přítele" z "Interview" PIO Squad. Ze sóla LA4 zazněla třeba "Mánie" a "Hurikán". Z tohoto výčtu je zřejmé, že se Wich se rozhodně neomezil na hraní jen svého vlastního producentského materiálu, což je dobře.

Indy & Wich, LA4, Nironic, Abaton, Praha, 30.1.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Velký prostor dostal Nironic, s kterým vystupovali ještě další dva černoši, bohužel jsem nezjistil, kdo byli, ani jsem nerozeznal některé písničky. Zvuk totiž převratně skvělý nebyl. Určitě jsem ale poznal třeba "In This" z Chronicles Of Nomad nebo "Much Higher" z "The Golden Touch". Škoda, že skvělé EP "Let's Go (To The Top)" bylo přehlíženo. Zajímavá určitě byla Nironicova, respektive Wichova, verze "Swagga Like Us". Existuje ještě rapper, který nemá verzi tohoto tracku?

Cirka v polovině koncertu se na stage vyrojilo pětadvacet lidí, z čeho bylo patnáct fotografů a desítka byli performeři s hosty, kteří dostali za úkol pokřtít "The Golden Touch". V rámci labelu Skoop Entertainment přišel Wichovu producentskou desku pokřtít sám majitel Little Big Rob a jeden ze signed artists: mezi hiphopery "extrémně populární" Dara Rolins. Předvedla metaforu s porodem dítěte-desky, polila placku šampaňským a sklidila sprosté poznámky od publika. Hurá, a šlo se hrát dál.

Křest alba "The Golden Touch" DJ Wiche v podání Dary Rolins

Nevím, jestli znáte Prostor Abaton - výhodou je první prostor, taková odpočinková zóna, kde při koncertu běžela projekce show, takže jste se nemuseli tlačit v hlavním sále a stále jste koncert viděli ze střihové kamery. Nevýhodou Abatonu je rozhodně dostupnost (ten kilometr od metra prostě není moc pohodlný), úroveň toalet, lepivá zem, cena občerstvení, stísněnost hlavního prostoru.

Indy & Wich, LA4, Nironic, Abaton, Praha, 30.1.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
A, asi se už opakuji, nevýhodou hiphopového publika jsou cigarety a hulení. Tentokrát kromě únavy z kouře jsem to naštěstí akorát schytal dvakrát cigaretou do ruky, před dvěma lety v Roxy mi propálili moji Snoop Dogg mikinu, což jim nikdy neodpustím. A taky jsem si všiml toho, že hiphopeři jsou, statisticky nedokázáno, průměrně vyšší lidé, takže ti menší (překvapivě naopak typicky hiphopové holky) nic moc nevidí. Ještě že jsem ten vyšší. A to mám ještě v záloze speciální koncertní zimní boty přidávající něco málo k výšce.

Ale skvělá klubová atmosféra se dá nasát, i když nic nevidíte. Já jsem viděl dění na stage dostatečně. A viděl jsem interprety, kteří mají po letech svoji show už hodně vypracovanou, jde jim to jak po másle, a přitom se nezdá, že by byli nějací unavení. A když to lidi baví, tak energie míří oběma směry. A tak to v Abatonu bylo. Bonusem ke skladbami napráskanému koncertu bylo ještě taneční vystoupení holek z Dance Station a velkoformátová premiéra dle mého názoru skvělého videoklipu "Rockstar" od Indyho a Clou z desky "20ers".

Video "Rockstar" Indyho a Clou

Po koncertu, po jedné hodině v noci, jsem byl už velmi unaven, takže jsem zamířil domů. Vtipné zážitky s opilými interprety tedy nemám, stejně ani nepovím, jak moc dobře hráli DJové Abdul52 a Rawal. Můžu vám ale říct chvalozpěv na pražský noční rozvoz. No, Brňáci prý mají ještě lepší, tam ale Indy & Wich moc nejezdí. Takže nic.

Fotogalerii z koncertu najdete ZDE.

Indy & Wich, LA4, Nironic, Abaton, Praha, 30.1.2009

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich (09.12.2022 15:46)
- Úspěšný hudební projekt glorchestra pokračuje na Flédě a v Roxy (04.11.2021 11:11)
- Nové desky 30/2021 - od Billie Eilish přes Bleachers po Prince (03.08.2021 08:10)
- Miley Cyrus a Marpo jsou novými vládci českých hitparád (21.07.2021 18:00)
- Ca$hanova Bulhar má podruhé nejžádanější album, v rádiích bodují Kryštof, The Weeknd i Alicia Keys (03.06.2020 22:10)
- Nové desky 20/2020 - od Lenny přes The 1975 po Blakea Millse (27.05.2020 08:00)
- Recenze: Paulie Garand a DJ Wich utopili na desce "Mezi prsty" svůj potenciál (24.05.2020 12:00)
- Paulie Garand a DJ Wich vydávají novou desku "Mezi prsty" (22.05.2020 08:28)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu