shop.musicserver.cz
Nové desky pro 4. týden

Nové desky pro 4. týden

Vydáno: 25.01.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Nahrávací společnosti už konečně začaly po velkých mrazech rozmrzat a my se po čase dočkáme desek velkých jmen. Tím největším je bezesporu Bruce Sprigsteen a jen mírně v pozadí se novými tituly chlubí Franz Ferdinand, John Frusciante a Sepultura. The Police přichystali živák a české hvězdy charitativní singl.

Pokud se v pondělí 26. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bruce Springsteen - Working On A Dream (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Bruce Springsteen - Working On A Dream
Bruce Springsteen se po svém návratu na hudební scénu v roce 2002 opravdu činí. Od této doby vydává v průměru jednu desku za dva roky. Od vydání alba "Magic" uběhlo sotva něco přes rok a už je tu s další studiovou nahrávkou "Working On A Dream". K nahrávání alba novinky si jako k drtivé většině předchozích alb pozval E-Street Band, tentokrát v plném složení. První reakce označují novinku ve srovnání s předchozí deskou jako méně deprimující a naopak se v Bossově hudbě více odráží naděje. Produkce alba se ujal Brendan O'Brien, známý ze spolupráce s Pearl Jam, Incubus, Stone Temple Pilots a dalšími. Album jako bonus obsahuje i písničku "The Wrestler" ze stejnojmenného filmu, s kterou před pár dny získal Springsteen Zlatý Glóbus. Jak si poslechnout "Working On A Dream" v celé své kráse, jsme vám prozradili v tomto článku.


Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand (Day After)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / taneční hudba

Franz Ferdinand - Tonight
Skotská parta Franz Ferdinand slibuje své třetí album již od září loňského roku. "Tonight: Franz Ferdinand" nakonec vychází po půl roce odkladů a Franz Ferdinand o ní hovoří jako o více taneční desce než rockové nahrávce. Společně s producentem Brianem Higginsem, který jinak dává tvář albům Sugababes, obou sester Minogue, Texas, Rachel Stevens či aktuálně Pet Shop Boys vytvořili zvuk charakterizující spojením: těžký dub sound jamajských reggae hvězd. K nahrávání kapela použila i velmi neobvyklých nástrojů - ruských syntetizátorů Polyvox nebo lidské kostry jako perkusí. Albem jsme se již zaobírali v Čerstvě (ne)staženo a vy můžete naše postřehy konfrontovat se skutečností na MySpace.com kapely.


Sepultura - A-Lex (Mystic production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash metal

Sepultura - A-Lex
Temperamentí Brazilci ze Sepultury připravili další koncepční album, tentokrát inspirované dílem "Mechanický pomeranč" od Anthonyho Burgesse. Novinka pojmenovaná "A-Lex" (podle hlavního protagonisty Alexe) se k posluchačům dostane hned v několika verzích. Fanoušci budou moct zvolit klasické CD, luxusní digipack a nebo edici na vinylu. Na nahrávání nástupce tři roky staré desky "Dante XXI" dohlížel Stanley Soares. Společně s ním dali členové kapely dohromady osmnáct písní, které si můžete poslechnout na oficiálních stránkách kapely. Dodejme, že v rámci promo turné k albu se Sepultura ukáže i u nás. Společně s kapelami Sorrow a X-Core vystoupí 11. února ve zlínském klubu Masters Of Rock Café a dva dny na to zahraje v Plzni v KD Šeříkovka.


John Frusciante - The Empyrean (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / progresivní rock

John Frusciante - The Empyrean
Díky akci šest alb v jednom roce, kterou uskutečnil John Frusciante v letech 2004 až 2005 je jeho novinkové "The Empyrean" již desátým sólovým počinem mimo Red Hot Chilli Peppers. "The Empyrean" je koncepční deskou vyprávějící jeden příběh dvojím způsobem. Frusciante si celé album produkoval a hlavně napsal sám vyjma jedné skladby, kterou je "Song To The Sirens" Tima Buckleyho z jeho alba "Starsailor". Hudebně se tentokrát John Frusciante pustil do vod experimentálního až progresivního rocku a k tomu mu pomáhali Flea z jeho domovské kapely, Johnny Marr z The Smiths a kolega a kamarád Josh Klinghoffer. Celé "The Empyrean" hraje na Frusciantově MySpace.com.


Óčko AllStars Band - Ty jsi jako já (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Óčko AllStars Band - Ty jsi jako já
Je to nějaký čas, co médii proletěla zpráva o velmi špatném zacházení s lidmi v léčebnách dlouhodobě nemocných. Vedení televize Óčko nelenilo a připravilo projekt Óčko AllStars Band. Michal Hrůza napsal text a hudbu a výsledkem je charitativní singl "Ty jsi jako já", kde si vedle autora zazpívali Radoslav "Gipsy" Banga, Ewa Farna, Michal Malátný, Aneta Langerová, Iva Frülingová, David Koller, Divokej Bill, Helena Zeťová, Anna K., Markéta Jakšlová z Verony a Marek Ztracený. Stejnojmenná deska pak obsahuje samozřejmě zmíněný singl a po písničce od každého z účastněných. Veškerý výtěžek z tohoto alba poputuje na konto Nadačního fondu Veselý senior. Klip k písničce "Ty jsi jako já" naleznete na YouTube.com


The Police - Certifiable (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / new wave

The Police - Certifiable
Po mírném zpožděním oproti zbytku světa se k nám dostává album "Certifiable" The Police. Deska nese podtitul "Live In Buenos Aires", který jasně napovídá, jaký obsah můžeme na ní čekat. Jedná se o záznam koncertu, který se uskutečnil v prosinci 2007 na koncertu v rámci reunionového turné The Police, jež se nám bohužel vyhnulo. "Certifiable" přináší hned podobu koncertu ve dvou formátech - na CD audio a samozřejmě i video na DVD. Je trošku škoda, že se k nám nedostala americká verze, kde najdete disky hned čtyři. Internetový obchod BestBuy nabízí ke shlédnutí kompletní přídavek koncertu a MySpace.com The Police zvukovou podobu alba.


Kiss - Ikons (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Kiss - Ikons
Americká rocková formace Kiss vydala už velké množství nejrůznějších kompilací a výběrů, ale nyní míří na pulty obchodů opravdová lahůdka pro sběratele. Kompilační set "Icons" obsahuje čtyři desky, přičemž každá je věnovaná jednomu členu kapely a barevně odlišená. Dohromady se fanoušci mohou těšit na téměř šedesát skladeb a čtyřiadvaceti stránkový booklet s klasickými fotografiemi kapely. Členové formace tímto setem oslavují svou plodnou kariéru a vyzdvihují přínos každého z muzikantů.


The Bird And The Bee - Ray Guns Are Not Just The Future (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / alternativa

The Bird And The Bee - Ray Guns Are Not Just The Future
Od vydavatelství Blue Note Records většinou představujeme hlavně jazzové nahrávky, ale v případě producenta Grega Kurstina (The Bird) a zpěvačky Inary George (The Bee) tedy dua The Bird And The Bee, to je o jiném stylu. Tahle dvojice z L.A. se vyžívá v indie popu, avšak i v něm nalezneme odkazy na jazzovou hudbu. Jejich styl může mírně připomínat například Rilo Kiley, což ale rozhodně není náhoda. Greg Kurstin právě s touto skupinou spolupracuje. Mezi jeho další ovečky patří například Sophie Ellis-Baxtor, Beck, Lily Allen, The Flaming Lips, Kylie Minogue a řada dalších. Jejich druhé LP "Ray Guns Are Not Just The Future" reprezentuje první singl "Love Letter To Japan", který si můžete poslechnout třeba na MySpace.com dua.


The Bronx - The Bronx (Universal)
web / MySpace.com psali jsme
žánr: hardcore punk / hardrock

The Bronx - The Bronx
Američtí The Bronx si s názvy svých desek vrásky nedělají. Jak tomu bylo již dvakrát, i nyní vydávají řadové album prostě pojmenované "The Bronx". Někteří posluchači se z novinky radovali už na konci minulého roku, avšak u nás vychází až teď. Album přináší jedenáct písní, jež v sobě snoubí odkazy na rock se solidním punkovým základem. Sami se můžete přesvědčit na MySpace.com profilu kapely, kam muzikanti umístili k náslechu všechny své nové skladby. Skupina nyní chystá další řadové album "El Bronx". Na tom se podílí nový kytarista Ken Horne a baskytarista Brad Magers (oba pánové jsou součástí sestavy od minulého roku). Naživo se můžete přesvědčit 21. února, kdy The Bronx dorazí do strahovského klubu 007.


Joshua Redman - Compass (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Joshua Redman - Compass
Jazzový saxofonista Joshua Redman je mezi příznivci žánru známý díky svým spolupracím s ještě o něco slavnějšími muzikanty jako Pat Metheny, Brad Mehldau či Christian McBride. Jeho novinková deska "Compass", třináctá v pořadí je v podstatě dílem tria ačkoli se na ní podílelo muzikantů pět. Vedle samotného Redmana to jsou dva bubenící - Brian Blade a Gregory Hutchinson a dva basisti Larry Grenadier a Rueben Rogers. Jak zní výsledná podoba alba, můžete v krátkých ukázkách zjistit na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Sarah Connor - Sexy As Hell (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Sarah Connor - Sexy As Hell
Po soulových coververzích na albu "Soulicious" se německá zpěvačka Sarah Connor na poslední desce "Sexy As Hell" vrátila zpět k svému mixu popu a r'n'b. V německy mluvících zemích album vyšlo již v srpnu, a tak čeští příznivci této sexy blondýnky budou mít mírný skluz. Sarah Connor se na tomto albu ke spolupráci povedlo přemluvit vedle poměrně neznámých jmen i producenta J.R Rotema. Několik ukázek a dvě videa přinášejí oficiální stránky Sarah Connor.


Dále vychází:

Akon - Trouble (Universal)
Andre Rieu - Andre Rieu On His Way To New York (Universal)
Andre Rieu - Dancing Through The Skies (Universal)
Andre Rieu - Live In Maastricht II (Universal)
Andre Rieu - Romance (Universal)
Cure - Trilogy 03/Live In Berlin /Blue (EMI)
Deathlike Silence - Saturday Night Evil (Universal)
Genesis - Nursery Cryme /Pal (EMI)
Genesis - Trespass/Pal (EMI)
Hilary Duff - Best Of Hilary Duff (EMI)
James Harvest Barclay - BBC In Concert (EMI)
Paul Stanley - One Love Kiss (Universal)
Různí - Factory Records: Communications 1978-92 (Standard) (Warner Music)
Různí - Hotel For Dogs (Universal)
Různí - Ked pride laska (Universal)
Různí - Taneční liga 110 (Universal)
Různí - The Curious Case Of Benjamin Button (soundtrack) (Universal)
Různí - Zima zima (Universal)
Sirenia - 13th Floor (Warner Music)
Sirenia - 13th Floor - Ltd. Digipak (Warner Music)
Stefanie Heinzmann - Masterplan (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku (06.03.2024 13:02)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu