Slyšeno v předstihu: Lily Allen - It's Not Me, It's You

30.01.2009 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Lily Allen - It's Not Me, It's You
© facebook interpreta
Karel Veselý v recenzi na její první album napsal, že "o Lily už příští léto budou vědět jen nevyléčitelní nostalgikové". To ovšem nemohl tušit, že se Lily Allen naplno vrhne do radostí života a stane se další velkou oblíbenkyní bulvárního tisku. Tomu ostatně napomáhá i její proříznutá pusa, kterou neváhá urazit kohokoli (a pak následně prohlásit, že to tak vůbec nemyslela). Důležitější ovšem je, že její bouřlivý soukromý život nijak nezasáhl do hudebních schopností, a tak se 9. února můžeme těšit na další povedenou nahrávku.

Lily Allen se na ní vydala novým směrem, k němuž jí dopomohl hlavně producent Greg Kurstin (z kapely The Bird And The Bee), se kterým zpěvačka téměř celé album nahrála. Téměř pryč jsou vlivy ska, reggae a hip hopu, jež definovaly její velké hity "Smile" či "LDN", deska je jako celek více popová a elektronická, avšak stále velmi osobitá. Jednoduše řečeno na novince retro vystřídala současnost, ksicht hlavní představitelky ale zůstal.

Lily Allen
© lilyallenmusic.com
Několikeré odložení vydání desce prospělo, protože se tak vyvarovala vaty, která z debutu občas probleskovala. Elektronika a bohatá produkce je patrná hlavně v počátku nahrávky v původně plánovaném pilotním singlu "Everyone’s At It" a skutečném pilotním singlu "The Fear". "The Mean" nabídne úkrok téměř k country, "Never Gonna Happen" se zase nebojí akordeonu. Debut nejvíce připomene hudebně rozverná, textově politicky zaměřená "Fuck You", které se pod jejím původním názvem "Guess Who Batman" nedávno chytila česká rádia a udělala z ní největší český hit Lily Allen. Budou ji nyní hrát pod skutečným názvem? Vypiplaný zvuk je nakonec zcela rozbořen v zahuhlané barovce "He Wasn't There", která nikterak pozitivně pojednává o Lilyině otci.

Nové album Lily Allen "It's Not Me, It's You" bude bezpochyby důstojným nástupcem "Alright, Still" jak komerčně, tak kvalitou. V obchodech ho hledejte od 9. února, obsahovat bude těchto dvanáct skladeb: Everyone's At It, The Fear, It's Not Fair, 22, I Could Say, Go Back To The Start, Never Gonna Happen, Fuck You, Who'd Have Known, Chinese, Him, He Wasn't There.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY