shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 14. prosince

Take That ovládají Vánoce v britských žebříčcích

Vydáno: 14.12.2008 21:18 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Na vrcholu obou britských žebříčků zůstali staří známí - Take That s "The Circus" v albovém pořadí a Leona Lewis s "Run" v singlovém. Jak pěvecký kvartet, tak i hvězda z X Factoru slaví nevídané prodejní úspěchy, které hýbají historickými žebříčky. Za nimi zuří souboj vánočních hudebních artiklů.

Leona Lewis - Run
© facebook interpreta
Leona Lewis vládne britské hitparádě i v druhém týdnu. "Run" se v minulém týdnu prodalo ve vysokém nákladu 131 tisíc a určitě bude v úhrnu patřit mezi tři nejprodávanější singly roku. Více letos v jednom týdnu prodali jen finalisté X Factoru zpívající "Hero". Jedinou konkurencí pro Leonu byl nový singl Kings Of Leon "Use Somebody", který doputoval na číslo dvě. Klip k singlu amerických rockerů, kteří slaví druhý Top 3 singl v kariéře, připojujeme níže.

Trojka patří prvnímu opravdu velkému vánočnímu hitu - charitativnímu singlu s coververzí vánoční skladby "Little Drummer Boy / Peace On Earth" podepsanému projektem Bandaged. Pod jeho hlavičkou se skrývají sedmdesátiletá persona britského rozhlasu Terry Wogan a welšský operní pěvec Aled Jones. Píseň byla napsaná ve čtyřicátých letech (podle některých badatelů je dokonce okopírovaná z české koledy) a v singlovém žebříčku byla šestkrát. Trojka je nejvyšší umístění, kterého v roce 1982 dosáhli také David Bowie a Bing Crosby.

Zpět do aktuální desítky, kde se postupem vzhůru může pochlubit už jen Akon, jehož "Right Now (Na Na Na)" máme na šestce. Na dostřel desítky už jsou vánoční trvalky "All I Want For Christmas Is You" Mariah Carey a "A Fairytale Of New York" od The Pogues feat. Kirsty MacColl. Dorazí tam příští týden? Malým zklamáním je v prvním "fyzickém" týdnu jen osmnáctka pro duet Jamese Morrisona a Nelly Furtado "Broken Strings".

Třetí desítka vítá nový singl Boyzone "Better". Navrátivší se klučičí kapela možná doufala, že by s ním mohla zasáhnout do boje o vánoční číslo jedna, nakonec si ale s coververzí Toma Baxtera zadělala na svůj zdaleka nejhůře umístěný singl. Zatímco všech jejich sedmnáct předchozích singlů se umístilo v Top 5, "Better" patří až číslo 22 a těžko očekávat, že to v druhém týdnu výrazněji vylepší. Vzhůru na číslo 24 se posouvá Beyoncé s "Single Ladies (Put A Ring On It)", který se stále prodává jen na internetu. To stejné platí i o Gabrielle Cilmi a její novince "Warm This Winter", která je na chvostě třetí desítky.

V poslední desítce je debut electro-písničkářky Ladyhawke se singlem "My Delirium" na čísle 33 a pak spousta vánočních trvalek, které si Britové kupují v digitálních obchodech. Vykopávky jako "Last Christmas" Wham!, "I Wish It Could Be Christmas Everyday" od Wizzards nebo "Merry Christmas Everybody" od Slade zažijí patrně vrchol příští týden a klidně by se mohly podívat i do Top 20.

Co bude letošní vánoční singl číslo jedna? Za týden to bude velmi pravděpodobně coververze "Hallelujah" Leonarda Cohena v podání Alexandry Burke, čerstvé vítězky britského X Factoru. Burke píseň zpívala ve finálovém večeru, singl se začal digitálně prodávat už dnes (tedy v neděli 14. prosince) a ve fyzické podobě dorazí na pulty obchodů ve středu. Potenciálním soupeřem Burke je snad jedině zesnulý americký písničkář Tim Buckley, jehož verze "Hallelujah" stoupá žebříčkem vzhůru (tento týden je třicátá) a těší se z podpory internetových nadšenců, kteří vyhlásili konec vánoční dominance rychlokvašných hvězdiček z televizních estrád Simona Cowella. Nejspíše neuspějí, ale mohli by jedenáct let mrtvého zpěváka dostat do singlové Top 10.

    Top 10 - singly:
  1. Leona Lewis - Run (D)
  2. Kings Of Leon - Use Somebody
  3. Bandaged - Little Drummer Boy / Peace On Earth
  4. Britney Spears - Womanizer
  5. Take That - Greatest Day
  6. Akon - Right Now (Na Na Na)
  7. The Killers - Human
  8. Katy Perry - Hot N Cold
  9. Beyoncé - If I Were A Boy
  10. T.I. feat. Rihanna - Live Your Life

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Take That - The Circus
© facebook interpreta
Ani v albovém žebříčku není na vrcholu žádná změna. Take That budou nejspíše s "The Circus" vládnout i příští týden. Za zmínku rozhodně stojí fakt, že desky se v prvním týdnu prodalo 432 tisíc kusů, což album zařadilo na třetí místo v historické tabulce největších prodejů v prvním týdnu. Jen "Be Here Now" Oasis a "X&Y" Coldplay se prodávalo rychleji. Na dvojku poskočila Leona Lewis se "Spirit", The Killers se s "Day & Age" odporoučeli na trojku.

Pořadí samozřejmě dominují očekávané vánoční dárky - nemálo Britů nejspíše dostane "The Promise" od Il Divo, kteří se vrací na číslo pět z druhé desítky. Vzhůru stále stoupá Seal, jehož "Soul" je už dvanáctý. Ne všem očekávaným vánočním trhákům se ale daří - Guns N' Roses ve třetím týdnu prodejů uzavírají druhou desítku, skutečným propadákem je ale novinka Dido, jejíž "Safe Trip Home" je po čtyřech týdnech na úplném konci Top 40. A to přitom určitě mnozí čekali, že Dido bude přesně na opačném konci žebříčku.

    Top 10 - alba:
  1. Take That - The Circus
  2. Leona Lewis - Spirit
  3. The Killers - Day & Age
  4. Kings Of Leon - Only By The Night
  5. Il Divo - The Promise
  6. Stereophonics - Best Of - Decade In The Sun
  7. The Priests - The Priests
  8. Girls Aloud - Out Of Control
  9. Rhydian - Rhydian
  10. Pink - Funhouse

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Zemřel Daniel Vali z Maxim Turbulenc. Bylo mu pouhých 53 let
Zemřel Daniel Vali z Maxim Turbulenc. Bylo mu pouhých 53 let Velmi smutnou zprávu dnes musela na sociálních sítích sdělit kapela Maxim Turbulenc. V pouhých třiapadesáti letech totiž v noci zemřel Daniel Vali, zpěvák a asi nejznámější tvář tohoto seskupení. Podle informací CNN Prima News... čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 17:00 v sekci Novinky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Audio: The Killers nadělili fanouškům pod stromeček píseň "We Did It In The Name Of Love" (02.01.2024 12:37)
- Audio: The Killers představují hymnickou novinku "Spirit". Je prodchnutá synth popem 80. let (12.12.2023 11:37)
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- The Killers budou znovu rekapitulovat. V prosinci vydají bestofku "Rebel Diamonds" (09.11.2023 13:48)
- Video: Take That jsou v klipu k "Windows" za (padlé) anděly (25.10.2023 10:39)
- Take That se po šesti letech vracejí s deskou "This Life" (23.09.2023 12:53)
- Audio: The Killers mají novou písničku. V "Your Side of Town" se inspirovali osmdesátkami (25.08.2023 16:06)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu