shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 30. listopadu

The Killers porazili v Británii Guns N' Roses

Vydáno: 30.11.2008 21:16 - Karel Veselý | foto: MySpace.com

Britský žebříček si na konci listopadu užil hodně silný týden. V albovém pořadí zvládli The Killers s "Day & Age" prodat více kusů než Guns N' Roses s "Chinese Democracy" a startují na jedničce. V singlech se Take That dočkali s "Greatest Day" jedenáctého hitu číslo jedna v kariéře.

Take That - The Greatest Day
© facebook interpreta
Beyoncé si britskou jedničku užívala jen sedm dní. Přehnali se přes ni Take That s novinkou "Greatest Day". Pro britský boyband je to jedenácté číslo jedna v kariéře, což je v historickém žebříčku řadí na sedmé místo. Jsou už jen jeden hit na dostřel od The Shadows. Z aktivních interpretů jsou před nimi už jen Madonna (13) a Westlife (14). Skladba "If I Were A Boy" Beyoncé klesla na dvojku, třetí jsou T.I. a Rihanna s "Live Your Life".

Do kamenných obchodů dorazil nový singl Britney Spears "Womanizer", ale na vyšší umístění než na sedmičku už to nebylo. Brit si tak za pilotní singl k albu "Circus" zapíše do statistik čtyřku z prvního digitálního týdne. Do desítky se vyhoupl Akon s "Right Now (Na Na Na)". Patří mu číslo devět a ve statistikách je to jeho osmý Top 10 hit.

Jen na dvanáctku nakonec doputoval nový singl Pussycat Dolls "I Hate This Part" a po šesti Top 10 hitech děvčata poprvé desítku minuly. Třinácté místo patří sourozenecké popové dvojici Same Difference a jejich debutu "We R One". Skončili třetí ve čtvrté sezóně X Factoru. Kings Of Leon poskočili s "Use Somebody" na patnáctku, ale singl se stále prodává jen na internetu. Obrovským neúspěchem skončil třetí singl McFly z jejich poslední desky. "Do Ya / Stay With Me" patří až osmnáctka a je to vůbec poprvé, co se singl klučičího tria nedostal do Top 10. Šňůru přerušili po patnácti singlech (sedm z nich bralo jedničku), když tomu nejnovějšímu nepomohlo ani to, že se stal hymnou charitativní kampaně Children In Need. Je to konec éry McFly?

O jednu příčku pod nimi boduje novinka N-Dubz "Papa (Can U Hear Me)". Pro britskou r'n'b senzaci je to zatím největší žebříčkový úspěch. Novinku na třicítce hlásí čtrnáctiletý breakdancer George Sampson objevený televizní soutěží Britain's Got Talent. Jeho první a prý i poslední singl se jmenuje "Get Up On The Dance Floor / Headz Up".

Jestli budou McFly tento týden z žebříčku smutní, Madonna si bude rovnou trhat vlasy z hlavy. "Miles Away" - třetí singl z "Hard Candy" - se v prvním fyzickém týdnu dostal jen na číslo 39. Ani se nenamáhejte hledat hůře postavený singl Madonny v UK Singles Chart, takový neexistuje. Jejím dosavadním největším neúspěchem pro oficiálně vydané singly byla reedice "Oh Father" v roce 1995, které patřílo číslo 16. Britové jí patrně dávají pořádně sežrat rozvod s Guyem Ritchiem.

    Top 10 - singly:
  1. Take That -Greatest Day
  2. Beyoncé - If I Were A Boy
  3. T.I. feat. Rihanna - Live Your Life
  4. The Killers - Human
  5. Katy Perry - Hot N Cold
  6. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
  7. Britney Spears - Womanizer
  8. The X Factor Finalists - Hero
  9. Akon - Right Now (Na Na Na)
  10. Girls Aloud - The Promise

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Killers - Day & Age
© facebook interpreta
V albovém žebříčku ve velmi sledovaném souboji porazili The Killers své krajany Guns N' Roses. Přesná čísla ještě nemáme, nicméně je jisté, že "Day & Age" pokořilo "Chinese Democracy", která v Británii vyšla normálně v pondělí (v USA měla premiéru v neděli). Pro kapelu z Las Vegas je to skvělý zářez do statistiky - tři studiové desky a třetí číslo jedna (loňská kompilace "Sawdust" byla navíc sedmá). Guns N' Roses se vrátili do britského žebříčku s novým a původním materiálem po sedmnácti letech, když v září 1991 vedli s dvěma díly "Use Your Illusion". Před čtyřmi lety vítězství zopakovaly jejich "Greatest Hits", "Chinese Democracy" ale stačila jen na dvojku. Mimochodem v sousedním Irsku je to dokonce až trojka a Axl se nemůže spolehnout ani na domácí trh, kde ho velmi pravděpodobně porazí Kanye West.

Zpátky do aktuální albové desítky, kde trojka patří velšskému zpěvákovi, který si říká Rhydian. Jeho bezejmenné debutové album plné coververzí za vysoké prodeje vděčí tomu, že se jedná o poraženého finalistu posledního ročníku X Factoru. Leona Lewis klesá s novou verzí "Spirit" z jedničky na čtyřku, v prvním týdnu se reedice prodalo slušných 76 tisíc kusů. Na pátém místě boduje trio římskokatolických kněží ze severního Irska nazvané prostě The Priests s eponymním debutem. Pokud už máte po krk pěveckých sborů a televizních soutěží, na patnáctce je něco, co vás nepotěší - velšský pěvecký sbor Only Men Aloud z Cardiffu, který vyhrál televizní soutěž Last Choir Standing. Jen o tři příčky níže je další sbor, zaměstnanci britské Armády spásy (The Salvation Army) a jejich "Together". Blíží se konec světa, nebo co?

Teď ještě rychle zpátky na jedenáctku, kde startuje startuje nový Kanye West s "808s & Heartbreak". Oproti poslední desce "Graduation" je to pohoršení o jednu příčku a první velké zklamání týdne. Tím druhým je Alesha Dixon, jejíž "The Alesha Show" stačilo jen na číslo 26. A radostí nebudou zářit ani Coldplay. EP "Prospekt's March" je v Británii zařazeno do albového žebříčku a patří mu 38. příčka, což je vážně docela slabota.

    Top 10 - alba:
  1. The Killers - Day & Age
  2. Guns N’ Roses - Chinese Democracy
  3. Rhydian - Rhydian
  4. Leona Lewis - Spirit: The Deluxe Edition
  5. The Priests - The Priests
  6. Stereophonics - Best Of - Decade In The Sun
  7. Kings Of Leon - Only By The Night
  8. Pink - Funhouse
  9. Girls Aloud - Out Of Control
  10. Il Divo - The Promise

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • inu (sakuL, 01.12.2008 08:52) Reagovat

    neni se cemu divit, The Killers jsou ted medialne znami vsude po svete, zatimco Axl mel tak dlouhou pauzu a poradne to album ani nereklamoval. Kazdopadne dulezite je, ze GNR porazili v prodejnosti Mettalicu i AC/DC. Holt si vybrali jenom nespravny tyden kvuli mainstreamovym posluchacum (ne-ze by GNR nebyli taky mainstream)

  • Madonna (U-Roxx, 01.12.2008 09:10) Reagovat

    Tak nevim, ale podle wikipedie (ne že by to bylo jistý), byly ještě dva hůře postavené singly, a to Borderline a Hey You...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: Beyoncé dosáhla svého. Countryové album "Act II: Cowboy Carter" je další ukázkou jejího perfekcionismu (10.04.2024 18:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Audio: The Killers nadělili fanouškům pod stromeček píseň "We Did It In The Name Of Love" (02.01.2024 12:37)
- Audio: The Killers představují hymnickou novinku "Spirit". Je prodchnutá synth popem 80. let (12.12.2023 11:37)
- Audio: Singl "The General" od Guns N’ Roses je sice velkolepý, ale ne zrovna povedený (11.12.2023 15:00)
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu