shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 27. listopadu

Rozdvojená Beyoncé ovládla americký albový žebříček

Vydáno: 27.11.2008 12:01 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nová deska Beyoncé "I Am...Sasha Fierce" podle předpokladů debutuje na čísle jedna amerického žebříčku. Chybělo jen málo, aby jí patřila i jednička mezi singly. Skladba "Single Ladies (Put A Ring On It)" poskočila na dvojku a atakovala duet T.I. a Rihanny "Live Your Life".

T.I. ft. Rihanna - Live Your Life
© facebook interpreta
V první desítce amerického žebříčku se dějí hodně zajímavé věci, ale T.I. a Rihanna na vrcholu zůstávají. "Live Your Life" vede už měsíc v řadě a k tomu si můžeme připočíst ještě jeden týden v polovině října. T.I. už s malými přestávkami ovládá vrchol singlového pořadí tři měsíce a už porazil jiného rappera Flo Ridu, který na začátku roku posbíral deset vítězství. Vláda atlantského rappera se ale velmi pravděpodobně blíží ke konci. Na vrcholu ho totiž brzy vystřídá Beyoncé, která už ovládla zbytek Top 3. Zatímco balada "If I Were A Boy" zůstává na trojce, druhý promo track "Single Ladies (Put A Ring On It)" se začal prodávat na iTunes a vyskočil na dvojku. Rychlejší skladba vládne r'n'b žebříčku a vypadá to, že k dobytí vrcholu má větší předpoklady než výše zmíněná balada.

V postupu vzhůru pokračuje Kanye West, jehož "Love Lockdown" poskočilo na šestku, od dvojky - svého maxima - je ale ještě pořád daleko. Na sedmičce vítáme nováčka v Top 10, balíček "Just Dance (Remixes)" od Lady Gaga, do jehož výsledků za zpočítává i hraní skladby v rádiích. Z upravených pravidel stejně těžila v létě M.I.A., která dlouho figurovala v desítce s EP balíčkem "Paper Planes (Homeland Security Remixes)". Nemusím asi dodávat, že pro Lady Gaga je sedmička zatím životním úspěchem. V desítce je nově také Ne-Yo s "Miss Independent", který se tam ale jen vrací po krátké přestávce.

Nejvýše postavenou absolutní novinku mají The Fray s "You Found Me". Do vod Top 30 se poprocková kapela vrací po dvou letech od úspěchu "How To Save A Life". Velký skok se povedl Rihanně, jejíž Timbalandem produkovaný a Timberlakem opepřený "Rehab" poskočil ze sedmé desítky na číslo 34. Zpěvačka z Barbadosu si připisuje už dvanáctý Top 40 hit a už sedmý z "Good Girl Gone Bad" (počítaje v to i bonusy z "Reloaded"). Čerstvý klip zkontrolujte níže:

Novinku na čísle 44 mají také Nickelback, kteří do hry vysílají "Never Gonna Be Alone", už třetí singl z nedávno vydané desky "Dark Horse". Čtvrtý "I'd Come For You" navíc debutuje na konci sedmé desítky. Ze zajímavých novinek v poslední desítce jmenujme třeba "No Me Doy Por Vencido" portorické popové hvězdičky Luise Fonsiho. Skladba, která šéfuje žebříčům v celé latinské Americe, je jeho prvním hitem v Hot 100 Billboardu.

    Top 10 - singly:
  1. T.I. ft. Rihanna - Live Your Life
  2. Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It)
  3. Beyoncé - If I Were A Boy
  4. T.I. - Whatever You Like
  5. Katy Perry - Hot N Cold
  6. Kanye West - Love Lockdown
  7. Lady Gaga - Just Dance (Remixes) EP
  8. Pink - So What
  9. Ne-Yo - Miss Independent
  10. Akon - Right Now (Na Na Na)

Beyoncé - I Am... Sasha Fierce
© facebook interpreta
Pohled na špici albového žebříčku určitě nikoho nepřekvapí. Číslo jedna poměrně podle očekávání bere Beyoncé s "I Am...Sasha Fierce". Je to její třetí deska a třetí vítězství. Malým zklamáním ale budou prodejní čísla, 482 tisíc je výrazně méně, než minulý týden zvládla Taylor Swift, Beyoncé navíc nedosáhla ani na předloňský výsledek svého "B-Day". Připomínám, že deska se prodávala ve dvou různých edicích, v konečném výsledku jsou započítané všechny verze.

Slušně si vedli kanadští rockeři Nickelback s novinkou "Dark Horse", která startuje na dvojce s 326 tisíci kusy. Pro srovnání - "All The Right Reasons" debutovalo před třemi lety na jedničce a dodnes se ho prodalo bezmála sedm milionů. Kompletně novou Top 3 uzavírá David Cook, vítěz posledního ročníku American Idol, s bezejmenným debutovým albem. Časy, kdy televizní talenty bortily žebříčky, jsou pryč, Cook alespoň prodal o sto tisíc alb v prvním týdnu více než předchozí vítězka Jordin Sparks. "Fearless" Taylor Swift klesá z jedničky na čtyřku a v Top 5 zůstává jediným starým známým. Číslo pět totiž obsadili Il Divo s "The Promise". Po domácí prohře s Leonou Lewis nemáme dobré zprávy pro Dido ani zpoza oceánu. Její "Safe Trip Home" startuje skromně na třináctce, když obě předchozí desky dosáhly na čtyřku. Sedmnáctka vítá country kapelu Zac Brown Band s deskou "The Foundation".

Pro pořádek dodám, že prodejní čísla "Chinese Democracy" Guns N' Roses, jež odstartovalo na iTunes a v řetězci Best Buy už v neděli 23. listopadu, statistici Soundscanu tají. Podle interních pravidel Billboardu deska technicky vychází až v pondělí a výsledky z nedělní "předpremiéry" se připočítají k číslům z celého prvního týdne. Souboj Kanye West vs. Axl Rose zatím vypadá na vítězství černého interpreta, který s "808s & Heartbreak" podle prvních odhadů aspiruje na půlmilionový prodej.

    Top 10 - alba:
  1. Beyoncé - I Am...Sasha Fierce
  2. Nickelback - Dark Horse
  3. James Cook - James Cook
  4. Taylor Swift - Fearless
  5. Il Divo - The Promise
  6. Různí - Twilight (OST)
  7. Různí - Now 29
  8. Různí - High School Musical 3: Senior Year
  9. Enya - And Winter Came
  10. AC/DC - Black Ice

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: Beyoncé dosáhla svého. Countryové album "Act II: Cowboy Carter" je další ukázkou jejího perfekcionismu (10.04.2024 18:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Nickelback přijedou v červnu do Prahy (27.11.2023 16:03)
- Podívejte se na trailer k dokumentu "Hate to Love: Nickelback" (21.09.2023 16:47)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Audio: Beyoncé vypustila remix songu "America Has A Problem". Přizvala na něj rappera Kendricka Lamara (26.05.2023 10:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu