The Chancers zvou na oslavu novým songem zdarma

14.11.2008 10:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Chancers flyer
© facebook interpreta
Do oslav desátých narozenin populární česko-britské 2 tone kapely The Chancers zbývá jen pár dní a kapela se hlásí s novou písničkou nazvanou "Skanking Praha". Jde o vůbec první song, jehož značnou část odzpíval charismatický frontman a rodilý Brit Simon Ruffskank v češtině. Mimo jiné v ní opěvuje pražské buchty.

Písničku, která získala jméno podle známého pražského ska festivalu, produkoval Martin Ledvina, který si tak odskočil od svých popových projektů, s nimiž v současné době ovládá české hitparády. "Je to naše pocta českému ska publiku, které tu za ta léta, co hrajeme, vyrostlo a zvládá to základní: bavit se," říkají The Chancers. "Za deset let objíždění klubů a festivalů po celé Evropě jsme na pódiích zažili nespočet nezapomenutelných okamžiků, do téhle skladby jsme je prostě nacpali. Protože, jak jsme se shodli, i s lidmi z kapel jako Skarface nebo The Big, české publikum je jedno z nejlepších vůbec."

A proč vlastně zpívá Simon o buchtách? "V jedný mojí třídě to pořád křičeli kluci na jednu holku. Tak jsem se zeptal: Co je to buchta? A jeden z těch kluků vytáhl svačinu, ta holka na ni ukázala a říká: No jo, to jsem já, to je buchta. Mám prostě rád slovo buchta," směje se Simon Ruffskank. Skladba Skanking Praha je zdarma ke stažení exkluzivně ze serveru idnes.cz na této adrese.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY