shop.musicserver.cz
Support Lesbiens, Hala Vodova, Brno, 4.11.2008

Lesbičky se v Brně odhalily. Doslova

Vydáno: 06.11.2008 08:19 v sekci Naživo - Robert Hübner | foto: facebook interpreta

Svlečený zpěvák. Svíjející se zpěvák. Zpěvák jako komentátor fotbalového meče. To všechno byl Kryštof Michal během vystoupení Support Lesbiens v brněnské Hale Vodova ve středu večer. Kapela přijela s novou deskou "Lick It", aby popřela mýtus o tom, jak po bestofce skupiny startují slabší poločas své kariéry.

Support Lesbiens
© Tomáš Krs
Letos navštívili Support Lesbiens moravskou metropoli už podruhé. Počátkem léta tu odehráli solidní vystoupení na festivalu Majáles - tehdy s přehledem uvrhli do orgasmu desetitisícový dav a ještě se zdálo, že je to sakramentsky baví.

Tentokrát se předvedli v hale v rámci turné Lick It 2008. Jako předskokani zapracovali pražští Clou, jejichž výkon byl profesionální, zpěvák Lukemo se po hlasové stránce celkem vytáhl, to ale bylo tak všechno. Vystoupení snad pobavilo velké fandy, ale člověk znající pár jejich singlů z Óčka, případně něco málo z festivalů si párkrát pokýval hlavou, načež se přistihl s pocitem, že už by je radši viděl odcházet. Navíc mě iritovalo Lukemovo sebevědomí, s nímž uváděl některé nepříliš známé skladby jako slavné hity.

Když se Clou rozloučili, proběhla rychlá výměna nádobíčka, za pódiem se do tmy rozsvítila velká panelová obrazovka a za tajemných zvuků a světel intra se na pódium vplížili členové Support Lesbiens. Spustili a okamžitě uvedli publikum do varu. Propracovaná souhra světel a obrazu se prodírala umělým oparem a vytvářela skvělou vizuální atmosféru, která dodávala na komplexnosti jejich projevu. Od první vteřiny kapela dokazovala, že není zpopovatělý boyband, jak si o ní spousta lidí - i díky rádiu - myslí.

Frontman Kryštof Michal byl ve středu velmi komunikativní, během koncertu dokonce stíhal komentovat zápas Chelsea a AS Řím, který sledovali bedňáci v zákulisí. Vůbec neřešil, jestli to, co říká, je vtipné, nebo ne. Říkal, co chtěl, a dělal, co chtěl. Párkrát, když šaškoval, mi v hlavě blesklo něco jako "To je ale blbec!", ale mé sympatie i v těchto (a možná dokonce hlavně v těchto) chvílích rostly. On si to prostě neskutečně užíval. Podobně navíc působil i zbytek kapely, jenž kromě obsluhy svých nástrojů svorně odpěl s Kryštofem většinu setlistu.

Support Lesbiens
© Tomáš Krs
Ten obsahoval všechny stěžejní skladby z posledních tří řadových desek, pár starších věcí a také ukázky ze soundtracku k filmu "Máj", který se dostal na pulty pár dní po desce "Lick It". Přestože songy ze sotva dva měsíce starých počinů pochopitelně neprovázel takový les zdvižených rukou jako provařené pecky, rozhodně to byla kvalitní reklama na nové album a důkaz toho, že Supporti jsou ve formě i po patnácti letech hraní (s jednou "menší" pauzou, abych to upřesnil).

Kryštof řádil takovým způsobem, že u "Nothing Is Something" mikrofon odmítl další spolupráci. Zpěvák se ovšem svíjel na pódiu dál a okázale ignoroval bedňáka, který se mu snažil podat nový mikrofon. Těžko říct, jestli to byl další jeho divadelní kousek nebo jestli se na pódiu zvuk chová opravdu tak moc jinak, že zpěvák neslyší, co se z jeho majku leze, ale každopádně to působilo vtipně. Navíc se to rozhodně dalo poslouchat i bez zpěvu.

Jako už tradičně jsme se během koncertu několikrát dozvěděli, že v Brně je skvělé publikum... Ano, je to klišé, ale příjemné klišé a zvlášť od Supportů, kteří si večer zjevně užívali, to znělo celkem upřímně (jakkoli je zřejmé, že to říkají ve všech městech). Méně upřímně už znělo, když Kryštof prohlásil, že pro něho je koncert výborný proto, že je naostro. Nevěřil jsem mu to. Uvěřil jsem, až když si o dvě písničky dál shrnul kalhoty do půlky zadku a zařval: "Abyste viděli, že nekecám!" Sklidil ohromný aplaus a já mu ode té chvíle věřil vážně všechno.

Support Lesbiens
© Tomáš Krs
Když se po šťavnaté hodince a něco členové kapely poprvé rozloučili, začal pořádný dupot. Silnější dupání jsem zažil jen po vítězném utkání hokejového klubu Kometa Brno a to je téměř nepřekonatelný kalibr. Znovu se pak objevil Kryštof Michal v námořnickém triku, světlých plátěných kalhotách a fialových converskách a pak i zbytek kapely. Zahráli "English Stereo" a po další skladbě se opět s pozdravy odebrali ze stage, jenže diváci si vydupali druhý přídavkový nášup. Stala se jím správně nakvašená "Mother Fucker Stealing".

Asi nemá cenu se nad tím rozčilovat, ale nikdy nepochopím, jak nás třeba na Eurovizi může reprezentovat Tereza Kerndlová nebo Kabát, když tu máme kapely jako právě Support Lesbiens. No nic, pořád si myslím, že Support Lesbiens je jedna z nejlepších českých kapel a ještě dlouho mezi elitou zůstane. Kapela, která, minimálně svými koncerty předčí mnohé světové hvězdy. Jsem rád, že vás tu máme, hoši.

Setlist: Too Modern Life, On My Line, You Are My Star, Twice Shy, Seas, God On The Go, Still Love, Bet My Soul, Máj, We'll See, She's So Complicated, Lazy, The Beach, Sweet Little Something, Cliché, In Da Yard, Nothing Is Something, Once, Let's Dance, English Stereo, Gotta Get Home, M.F. Stealing

Support Lesbiens, Hala Vodova, Brno, 4.11.2008

NÁZORY
  • to snad (iq, 10.11.2008 18:49) Reagovat

    "Navíc mě iritovalo Lukemovo sebevědomí, s nímž uváděl některé nepříliš známé skladby jako slavné hity."
    jak jinak by mel ty pisnicky prezentovat??? jako : prominte, ted zahrajeme nejakou co neznate, ktera nebezela v radiu, ale kdybysme ji nedali tak nemame co hrat?"
    hloupy report, hrozne hloupy

  • vzpamatuj se (tojejedno, 13.11.2008 01:22) Reagovat

    Ano velmi hloupý report.Nemáš pravdu ani s CLOU ani se Supportama. Jestli jsi veliký fanda Supportů , musíš se od toho oprostit a hodnotit ostatní objektivně.
    Mimochodem toto:... ...." Vystoupení snad pobavilo velké fandy, ale člověk znající pár jejich singlů z Óčka, případně něco málo z festivalů si párkrát pokýval hlavou, načež se přistihl s pocitem, že už by je radši viděl odcházet. ".......je důkaz že hudbě asi nerozumíš a že jsi opravdový blbec.Já to CD mám doma.

    • Re: vzpamatuj se (Robert Hübner (autor), 13.11.2008 22:57) Reagovat

      Clou jsou silnější na nahrávce, než naživo a Supporti naopak. Mluvíte o tom, že máte CD Clou doma, ale já tady píšu o koncertě. Viděl jsem dva koncerty Clou a na obou jsem postrádal energii. A viděl jsem dva koncerty Supportů a na obou bylo energie vrchovatě (i u písniček, který jsem předtím nikdy neslyšel) Co se týče Vašeho tvrzení, že nemám pravdu, troufám si tvrdit, že ani já ani Vy nemáme žádný monopol na pravdu. Pocity z hudby sou subjektivní, tak to má být, por Vás možná Clou energii mají a Supporti ne. A pokud se Vám nelíbí, že soudím Clou, aniž bych měl doma jejich kompletní diskografii, tak si dovolím podotknout, že vy tu soudíte reportáž na koncert, na kterém jste nebyl...
      Pěkný den


      • Re: vzpamatuj se (tojejedno, 14.11.2008 22:44) Reagovat

        Prosímvás pěkně ...Příště si tedy rozmyslete jestli píšete recenzi a chvalospěv na Supporty nebo kritiku na Clou.Osobně si myslím že ten kdo vidí energii v Supportech (a je jejich fanda) nemůže hodnotit a ocenit Clou. Mimochodem logicky publikum přišlo na Supporty , že?? Ale i tak se Clou docela chytli. Jinak z těchto koncerů mám možnos vidět i pár záznamů. Za blbce se pane omlouvám ale objektivní stejně nejste.

      • Re: vzpamatuj se (tojejedno, 14.11.2008 22:49) Reagovat

        Jen ještě dodám že si kromě jiného dost protiřečíte když nejdřív napíšete že jejich výkon byl profesionální , chválíte Lukema a o pár řádků níž je odepíšete , to je fakt bomba.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Support Lesbiens oslavují temně zábavným klipem "White Lines" Halloween (28.10.2020 11:14)
- Video: Support Lesbiens jsou v klipu k "Here I Am" černobílí, ale hudebně barevní (25.11.2019 13:42)
- Video: Support Lesbiens v "New Generation" ukazují nefalšovanou koncertní energii (12.06.2019 13:38)
- Video: Support Lesbiens natočili klip k "Hazardérovi" na křtu. Zpívají v něm o uličníkovi v každém z nás (06.04.2019 16:41)
- Nominační listině Hudebních cen Evropy 2 vládnou Lipo a Support Lesbiens, na afterparty dorazí i The Rasmus (24.02.2019 18:45)
- Naživo: Support Lesbiens křtili album "Glow". Potvrdili, že nový směr jim svědčí (14.02.2019 23:41)
- Recenze: Support Lesbiens na "Glow" inklinují k popu a jednotvárnosti (22.11.2018 11:15)
- Rozhovory: Support Lesbiens - Chtěli jsme udělat hezký písničky, ne revoluci (02.11.2018 17:30)
- Nové desky 41/2018 - od Toma Morella přes Erica Claptona po Martu Jandovou (16.10.2018 08:00)
- Video: Support Lesbiens servírují v klipu "Ocean" emoce i vášeň prostřednictvím tance (02.10.2018 08:13)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Liam Gallagher Lady Gaga Linkin Park Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu