shop.musicserver.cz
Nickelback, Staind, Wembley Arena, Londýn, Velká Británie, 21.9.2008

Nickelback live: mnoho povyku pro nic

Vydáno: 23.09.2008 11:34 v sekci Naživo - Petr Adámek | foto: virginmedia.com

Kanadští sladcí rockeři Nickelback ani američtí skoro-metalisté Staind do Česka, zdá se, jen tak nezavítají. Zato v Londýně jsou jako doma. A proč potom nevyužít redaktora, který se v Albionu zrovna zdržuje? Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi.

Nickelback
© Petr Adámek / musicserver.cz
Možná si ještě leckdo vzpomene na úspěšné tažení českých reprezentantů fotbalovým Eurem před dvanácti lety. Tehdy jsme na londýnském stadionu Wembley, který bude mimochodem za čtyři roky hostit olympijské hry, získali stříbrné medaile. V blízkosti obří zrekonstruované stavby stojí Wembley Arena. A právě hala, která se by velikostí dala srovnat se sparťanskou arénou v Holešovicích, hostila poslední koncert německo-britského miniturné kanadských Nickelback.

Jelikož na oficiálních stránkách Nickelback vlastně nemají moc daleko k cukrové vatě Nickelback, jakkoliv jsou lepší. Druhou polovinu jejich vystoupení vyplnily zejména pomalejší, utahanější skladby a vůbec čtveřice působila před mohutnou sestavou od Marshalla jaksi ospale. No a stejným způsobem reagovalo samozřejmě i publikum. Abych splnil zpravodajskou povinnost: velký úspěch sklidila "Epiphany", která patří v portfóliu balad Staind mezi ty vydařenější; zpěvák Aaron Lewis sám s akustickou kytarou jasně ukázal, že svým charizmatickým hlasem strčí do kapsy většinu vokalistů z obdobných tvrdě rockových kapel. Zazněly také provařená "Outside" či na závěr "Mudshovel", tedy lahůdka pro milovníky starých dobrých Staind.

Nickelback
© Petr Adámek / musicserver.cz
Během pauzy se zaplnila poslední místa v patnáctitisícové hale, v sektorech k sezení proběhlo pár neúspěšných pokusů o mexickou vlnu. Kanaďané na sebe naštěstí nenechali dlouho čekat a v následující hodině a půl předvedli ohromující show. Stejně ohromující byla bohužel i prvoplánovost, s jakou odsýpaly jednotlivé etudy. Jindy bohatě kudrnaté, tentokrát pečlivě vyžehlené vlasy byste zpěvákovi Chadu Kroegerovi ještě odpustili. Zkrabatělé čelo a obočí při dojemných baladách už méně, avšak všechny ty umělé úsměvy a grimasy si říkaly o zásah kelímkem od piva. Člověk měl celý večer pocit, že si místo vstupenky na koncert koupil lístek do divadla, na pódiu se odehrávala skvěle promyšlená komedie. Naprostá většina děje měla svůj účelný důvod a předem daný efekt. Velký prostor dostaly pochopitelně pomalejší a jímavé skladby, kromě úsměvů do všech stran došlo na střílení triček do publika, trapnou scénku s růžovým kovbojským kloboukem, skladbu věnovanou zemřelému kamarádovi a mnoho přátelských a zábavných řečí mezi skladbami. Nemohly chybět hity, které kapelu v minulosti katapultovaly do výšin, zejména pak tři nejvýraznější singly: "How Do You Remind Me", "Someday"a "Photograph". Chad si tu a tam neodpustil nezbytné rockerské fuck, ale tak nějak skromně a pomálu - vždyť jsou přece Nickelback slušní chlapci!

Nickelback
© Petr Adámek / musicserver.cz
Na obřím plátně za kapelou se kromě jejích záběrů promítaly také fotky a v několika případech i videoklipy. Celá hala se náramně bavila, zejména pak ti hudebně méně nároční, kteří přišli zkrátka za tou kapelou z rádia a televize a všechnu její podbízivost sežrali i s navijákem. Ale: pokud vnímavější posluchači překousli levné a okaté fintičky, kterými se Nickelback uchází o úspěch, nespokojení nemohli být ani oni. Vždyť vedle několika opravdu skvělých písní se bylo i nač dívat. Za pozornost stálo třeba bubenické sólo nebo skvěle provedený světelně-ohnivý doprovod několika skladeb.

Nickelback to měli (či spíše mají) náramně dobře vymyšlené, takže nakonec to vlastně nebyl úplně špatný koncert. Vezmu-li v úvahu překrásnou moderní halu, perfektní zvuk a skvěle zvládnutou vizuální složku, tlačí se mi na jazyk: Co chtít víc? Odpověď je ale jednoduchá: méně pózy a alespoň trochu nehraného prožitku.

Nickelback, Staind, Wembley Arena, Londýn, Velká Británie, 21.9.2008

NÁZORY
  • Reportáž! (Radek, 23.09.2008 17:25) Reagovat

    Mooc vydařená reportáž! Až budu velký,chtěl umět taky tak psát!

  • Hah (Peap, 23.09.2008 18:14) Reagovat

    Nasmal jsem se. Prelozim recenzi do ponekud kratsi verze - "Ja jsem pan redaktor, ja posloucham jen fakt hustou muziku, sakra kam me to poslali". Joooo novinarsky ego, to je vec ;)

    • Re: Hah (Josh, 23.09.2008 19:27) Reagovat

      To neni egem.. Nickelback je jedna preslazena poza od zacatku do konce. To je bohuzel fakt..

  • divne trocha (iui, 23.09.2008 20:31) Reagovat

    ... stale mi vrta v hlave, preco sa seci redaktori navazaju prave do nich... ako, niezeby to bola nejaka extra originalne kapela, vlastne originalna nie je vobec, ale na rozdiel od garazovych p*covin typu Staind, a to este nehovorim o 99 percent britskej sceny a uplnych kokotin typu Fallout Boy, sa naucili pisat celkom zmysluplne skladby, ktore maju melodiu, solidnu stavbu a slusnu instrumentaciu... ako, ked chcem nater, tak si pustim Rollins Band alebo System Of A Down, ked chcem nieco intelektualne, tak siahnem po svojej vinylovej zbierke jazzrocku zo 70tych rokov (by ma zaujimalo, ci tento pseudointelektualny redaktor pozna mena ako Mahavishnu Orchestra alebo Return To Forever), a ked idem rano do prace, tak si napr. pustim posledny album Nickelback, pretoze im narozdiel od tych predchadzajucich(na ktorych sa aj tak vzdy naslo par fajn singlov) naozaj vysiel. Noooo, ale panovi redaktorovi asi treba nejakych tych fajnuckych The Strokes alebo nejaku inu kapelu, ktora travi minimalne tolko casu pred zrkadlom ako Nickelback, len by si pomedzi to mali dat aj nejake to stretnutie v skusobni, alebo rovno zacat chodit do hudobnej skoly (kedze sami sa hrat naucit nevedia).

    • Re: divne trocha (Kvetos, 28.09.2008 22:42) Reagovat

      Buzno do The STROKES se nenavazje!!!!!!!!!Delas ze sebe intelektuala a pritom jsi k...t

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nickelback přijedou v červnu do Prahy (27.11.2023 16:03)
- Recenze: Staind se na "Confessions Of The Fallen" zvukově vrátili ke kořenům. A vyplatilo se jim to (02.10.2023 00:00)
- Podívejte se na trailer k dokumentu "Hate to Love: Nickelback" (21.09.2023 16:47)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Video: Staind se vracejí se silnou emotivní baladou "Here And Now" (18.09.2023 18:39)
- Staind představují singl a klip "Cycle of Hurting" (14.08.2023 12:59)
- Albový comeback Staind je potvrzen, kapela vydává čerstvý singl (27.04.2023 20:44)
- Recenze: Nickelback na desce "Get Rollin' " ztrácejí odvahu (16.12.2022 18:30)
- Nové desky 46/2022 - od Nickelback přes Disturbed po Tokio Hotel (23.11.2022 16:30)
- Jubilejní desátá deska veleúspěšných rockerů Nickelback je tu (23.11.2022 09:45)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu