shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 31. srpna

Nejprodávanější album v Británii mají The Verve

Vydáno: 01.09.2008 08:23 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Comeback The Verve se povedl, jejich "Forth" je po prvním týdnu na čísle jedna britského albového žebříčku. Povedlo se jim to po jedenácti letech od "Urban Hymns". V singlech je počtvrté v čele Katy Perry s "I Kissed Girl", ale na číslo jedna si už dělá zálusk švédský mág Erik Prydz.

Katy Perry - I Kissed A Girl
© facebook interpreta
Celý srpen okupovala číslo jedna v britském singlovém žebříčku Katy Perry s "I Kissed A Girl" a nic se nemění ani v poslední den měsíce. Americká zpěvačka si připsala už čtvrté vítězství a skladba si klidně může nárokovat titul hit léta 2008. Alespoň podle žebříčků. Na nejvyšší příčku si brousí zuby švédský eurodance producent Eric Prydz s "Pjanoo". Singl je už na dvojce a zatím se prodává jen na internetu. Prydz možná za týden zopakuje úspěch "Call On Me" a "Proper Education", které na vrchol žebříčku doputovaly. Skladbě výrazně pomohlo, že ji stanice BBC Radio 1 používala celé léto v upoutávce na svůj večírek na Ibize. Podle Wikipedie Prydz skladbu natočil před rokem a zkusmo ji pustil v klubu. Vlažný ohlas tanečníků ho zklamal a nahrávku pustil k vodě. Netušil ale, že si ji někdo nahrál na mobil a následně připíchl na YouTube. Skladba si na internetu získala fanoušky a Prydz se rozhodl vydat ji na oficiálním singlu. Na rozdíl od obou předchozích hitů není "Pjanoo" postavené na noticky známém samplu. Tady je k nejvýše postavené novince týdne videoklip:

Na medailových příčkách je už také Rihanna s "Disturbia". Její šestý Top 3 singl se ale prodává jen na internetu a velmi pravděpodobně už na CD nevyjde. Biffy Clyro poskočili s "Mountains" z desítky na pětku a poprvé v kariéře si užívají umístění v Top 5. Dočkali se ho po devíti letech kariéry. Další novinky máme až v druhé desítce. Skotský rockový objev Glasvegas si vylepšuje svůj žebříčkový osobák, nová verze jejich průlomového singlu "Daddy's Gone" startuje na čísle dvanáct. Skladba původně vyšla vloni v listopadu a ačkoliv do UK Chart nepronikla, všimli si ji hudební novináři a třeba v NME ji umístili na druhé místo pořadí nejlepších skladeb roku 2007. Nechme se překvapit, jestli píseň propagující albový debut Glasvegas půjde ještě výše.

Na čtrnáctku doputovali Little Jackie s "The World Should Revolve Around Me" a singl nového projektu zpěvačky Imani Coppola slaví zatím nejlepší umístění. Dostane se nakonec do desítky? Patnáctí jsou dánští Alphabeat s "Boyfriend". Skladba se doma dočkala žebříčkových ovací už vloni v říjnu, v Británii se hraje a prodává maličko pozměněná verze. Na devatenáctku postoupila Metallica s "The Day That Never Comes", ale singl se zatím stále prodává jen na internetu. Růžky i v Británii vystrkuje americká hvězdička Miley Cyrus, její novinka "See You Again" figuruje na čísle 23 jako vůbec první singl v ostrovní čtyřicítce (jako Hannah Montana se dostala maximálně na příčku 43). Veterán Paul Weller boduje na čísle 28 s dalším staromilským singlem s dvěma A-stranami "All I Wanna Do (Is Be With You) / Push It Along". Poslední novinku ve čtyřicítce má Ne-Yo, jehož "Miss Independent" je zatím díky downloadům na čísle 39.

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry - I Kissed A Girl
  2. Eric Prydz - Pjanno (D)
  3. Rihanna - Disturbia (D)
  4. The Script - The Man Who Can’t Be Moved
  5. Biffy Clyro - Mountains
  6. Kid Rock - All Summer Long
  7. Madcon - Beggin’
  8. Dizzee Rascal feat. Calvin Harris & Chrome - Dance Wiv Me
  9. The Verve - Love Is Noise
  10. Noah & The Whale - 5 Years Time

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Verve - Forth
© facebook interpreta
Na číslo jedna albového žebříčku se podle očekávání vyhoupli The Verve s comebackovým diskem "Forth". Navázali na úspěch své poslední desky "Urban Hymns", která vedla žebříček v letech 1997 a 1998. Z vrcholu se usmívala celkem dvanáct týdnů. Prodejní výsledky "Forth" v prvním týdnu bohužel ještě neznáme, jisté je jen to, že porazili maskované americké metalisty Slipknot a jejich novinku "All Hope Is Gone". Jejich minulé album "Vol. 3: (The Subliminal Verses)" bralo pětku, ale předchozí "Iowa" dosáhla v roce 2001 na vrchol. Na trojku spadli The Script s "The Script", ale jako jediní z Top 5 minulého týdne odolali smršti novinek. Další z nich je na čtyřce posmrtně vydané album zpěvačky Evz Cassidy "Somewhere". Je to už sedmá kolekce vydaná po její smrti v roce 1996 a tři z nich dosáhly na vrchol UK Album Chart. Na pětce se umístil Michael Jackson s výběrem hitů "King Of Pop". Zdá se, že je ještě pořád dost Britů, kteří si nekoupili "Number Ones" nebo "The Essential".

Poprvé od března z Top 5 vypadla Duffy s albem "Rockferry", těšit ji ale může, že už překonala milionovou hranici. Dvě novinky jsou ještě na chvostu desítky - rapper The Game tam boduje s "L.A.X", což je o dvě místa hůře než u jeho debutu "Documentary". Desítka patří londýnskému písničkáři Teddu Thompsonovi. "A Piece Of What You Need" je jeho čtvrté album, ale britský žebříček registruje jeho jméno vůbec poprvé. Mimochodem, Thompson vystoupí v Praze jako předskokan Jamese Blunta. Osmnáctí jsou britští metalisté Dragonforce, kteří jsou se svým čtvrtým albem "Ultra Beatdown" vůbec poprvé v britské Top 20. Shaggy hrál tento víkend v Brně a v Británii se vrací do žebříčků díky kolekci "Best Of - The Boombastic Collection", která je na čísle 22. Výrazně pod očekávání dopadli The Automatic s novým albem "This Is A Fix", které najdeme až na čísle 44.

    Top 10 - alba:
  1. The Verve - Forth
  2. Slipknot - All Hope Is Gone
  3. The Script - The Script
  4. Eva Cassidy - Somewhere
  5. Michael Jackson - King Of Pop
  6. Abba - Gold - Greatest Hits
  7. Duffy - Rockferry
  8. Coldplay - Viva La Vida
  9. The Game - L.A.X
  10. Teddy Thompson - A Piece Of What You Need

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Pjanoo (J.P, 01.09.2008 10:50) Reagovat

    Pjanoo take zaznelo jako kickoff tune na ASOTu 341 (28.02.2008). (Nejen) pro fanousky trance asi nejznamejsi radioshow, ktera tehle skladbe taky velmi pomohla. Mimochodem, Prydzova produkce byla na sklonku minuleho roku pomerne bohata - napr. Europa, Ironman nebo Balaton.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Beats for Love vytahují další eso z rukávu - legendární Eric Prydz zahraje poprvé v Česku na festivalu (19.03.2024 12:12)
- Video: Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art (23.10.2023 08:13)
- Naživo: Rock For People odstartoval. Simple Plan a I Prevail zazářili, skupinu Lorna Shore pohřbil zvuk (09.06.2023 18:43)
- Naživo: Slipknot přejmenovali hradecký festival na Metal for People (09.06.2023 11:39)
- Nejvíc nej: Noční můry, krev a bolest aneb pět nejlepších klipů od Slipknot (28.04.2023 09:00)
- Startuje Thunderflix, streamovací služba zaměřená na heavy metal (19.04.2023 13:32)
- Video: Slipknot překvapili fanoušky novým singlem "Bone Church" - i se znepokojivým videoklipem (03.02.2023 07:53)
- Recenze: Slipknot na "The End, So Far" uzavírají jednu éru (10.10.2022 00:00)
- Vinylová verze nových Slipknot nese chybný název (09.10.2022 09:32)
- Nové desky 39/2022 - od Björk přes Joss Stone po Slipknot (05.10.2022 20:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu