shop.musicserver.cz
Mylene Farmer - Point de Suture

Vždyť na světě je přece i krásně

Vydáno: 03.12.2008 05:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Francouzská zpěvačka Mylene Farmer téměř nekomunikuje s médii a svými fanoušky, nemá dokonce ani oficiální web, ale přesto je každé její album minimálně ve Francii netrpělivě očekáváno. A novinka "Point de Suture" všechny její příznivce rozhodně překvapila.

8/10

Mylene Farmer - Point de Suture

Vydáno: 25.08.2008 (ve Francii)
Celkový čas: 54:39

Skladby: Dégénération, Appelle mon numéro, Je m'ennuie, Paradis inanimé, Looking For My Name, Point de Suture, Reveiller le monde, Sextonik, C'est dans l'air, Si j'avais au moins..., Ave Maria (bonus track)

Když do rádií a na internet unikl první singl "Dégéneration", fanoušci vedli dokonce debaty o tom, že se jedná o remix, ne albovou verzi, protože skladba neobsahovala téměř žádný text. Když se ukázalo, že tato výrazně taneční píseň je opravdu nahrávkou, která desku uvádí na trh, nedá se říci, že by zavládlo nadšení. Taková je ovšem Mylene Farmer - překvapuje i hudebními cestami, u kterých by nikoho nenapadlo, že se po nich vydá, jakkoli to v tomto případě neznamená, že by se jala experimentovat. Právě naopak.

Pilotní singl ale vůbec necharakterizuje celou nahrávku, která je po hudební stránce velmi odlišná od všeho, co kdy zpěvačka natočila. Pryč je totiž temnota, melancholie a z každého tónu kapající deprese. "Point de Suture" je deska optimistická, plná barev a pozitivních nálad, což jsou označení, která by u hudby Mylene Farmer žádný její příznivec nečekal. Jako by se zpěvačka rozhodla pro jednou všechny chmury hodit za hlavu, dobrovolně zničit svou dosavadní image a natočit desku prostě jen pro radost, s příjemnými písničkami. Je tedy zcela logické, že se na nové desce vytratila temná atmosféra, tak charakteristická pro většinu minulých nahrávek. Ale slyšet Mylene jednou s optimismem v hlase také není k zahození. Jen ten obal k obsahu až tolik nepasuje.

Album osciluje od elektronických dupáren ("Dégénération", "C'est dans l'air"), přes diskotékové hitovky ("Sextonik") až po poprockové skladby (výtečný druhý singl "Appelle mon numéro"). Nechybí samozřejmě ani balady, tudíž barevnost nahrávky je zajištěna. Na jednotnou atmosféru se na téhle desce rozhodně nehraje. Samotnou kapitolou je pak duet s Mobym "Looking For My Name", který tak Mylene vrátil její pohostinské účinkování na jeho singlu "Slipping Away (Crier la vie)", který ve Francii dobyl první příčku hitparády. Nová společná skladba je však na albu tou nejobyčejnější, Mobyho nikterak zajímavý hlas jí nepomáhá.

Sběratelská edice

Mylene Farmer - Point de Suture (collector edition)
© facebook interpreta
U Mylene Farmer je běžné, že svá řadová alba i živáky vydává v několika edicích, včetně sběratelské, která je vyrobena jen v několika tisících kusech. U aktuální nahrávky se fandové dočkali plechové krabice, která kromě digipackové verze obsahuje i rádiový singl "Dégénération" a atrapy chirurgických nůžek a jehly, které korespondují s obalem.

Po hudební stránce učinila Mylene Farmer na "Point de Suture" zvláště oproti minulé "Avant Que L'ombre" nečekaný stylový kotrmelec, kdy se ze zpěvačky pomalých zadumaných písní stala interpretkou rychlých tanečních skladeb. Je to však jen jedna z tváří této dámy, která už si dávno se svým oddaným francouzským publikem může dělat cokoli ji napadne. Třeba i natočit takovouhle mainstreamovou popovou desku.

NÁZORY
  • Optimistická Mylene? (moutonka, 03.12.2008 15:16) Reagovat

    nezdá se mi, že by Mylene byla zas až tak optimistická, hudba je veselejší svižnější ale texty v sobě pořád mají určitou melancholii a pesimismus...Stačí si přečíst.

    • Re: Optimistická Mylene? (Jindra Kunc, 04.12.2008 08:26) Reagovat

      Zastávám tentýž názor. Nevím, zdali autor recenze vycházel jen z hudební stránky, když označil nové album Mylene Farmer přívlastky, jako oprimistické apod... Asi neumí francouzsky nebo se tím nechtěl zabývat. Ale texty s veselostí mají opravdu velmi málo společného. Chtělo by se to při psaní recenzí trochu více vnořit do posuzovaného materiálu. Ovšem album Mylene Farmer Point de Suture je ve výsledku báječným počinem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mylene Farmer se na "Remix XL" potřetí remixově ohlédne (19.03.2024 20:23)
- Naživo: Mylene Farmer na tour "Nevermore" poodhaluje tajemné poselství legendy jménem "Vrána" (14.06.2023 08:09)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)
- Video: V klipu "Rallumer les étoiles" se Mylene Farmer ohlíží za svými vzpomínkami (21.02.2023 08:25)
- Moby ohlašuje "Resound NYC". Sekundovat mu budou Nicole Scherzinger, Gregory Porter i Ricky Wilson (19.02.2023 17:11)
- Moby ohlásil na první lednový den nové album "Ambient 23" (21.12.2022 14:33)
- Audio: Muse si do klavírní balady "Ghosts" pozvali francouzskou Mylene a italskou Elisu. A je to nádhera (12.12.2022 11:30)
- Recenze: Mylene Farmer na albu "L'Emprise" uhrane temnou generační zpovědí (28.11.2022 00:00)
- Video: V klipu k "Rayon vert" se Mylene Farmer symbolicky toulá v budoucnosti (18.11.2022 11:03)
- Video: Mylene Farmer se pro klip "À tout jamais" inspirovala u Björk (18.09.2022 10:51)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu