shop.musicserver.cz
Byznys jako bič aneb život s Madonnou

Byznys jako bič aneb život s Madonnou

Vydáno: 18.08.2008 05:00 v sekci Komentované diskografie - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Madona oslavila v sobotu padesáté narozeniny. Navíc už se pohybuje pětadvacet let ve světě showbusinessu. Tedy dvě významná výročí. Přitom její nová alba jsou stále očekávána s velkou nervozitou, podobně jako každé její turné. Pojďme si připomenout její alba a s nimi vše, co dělá Madge popovou královnou.

Madonna
© last.fm
Madonna Louise Ciccone Ritchie se narodila 16. srpna 1958 v Bay City, postupně ale tíhla k New Yorku, kde se chtěla stát profesionální tanečnicí. Za svým cílem si šla velmi tvrdě a stala se z ní veleúspěšná obchodnice na popovém poli. Vždy měla správný čich na spolupracovníky - od producentů po návrháře provokativních kostýmů. Nemalou součástí dobývání fanoušků byla její rebelská povaha, časté změny image a různé excesy, které ji občas házely klacky pod nohy. Třeba nerozvážné erotické snímky z mládí nebo laškování se sexuální orientací. Byl by to dlouhý román na několik dílů, vše důležité však Madonna investovala do hudby a dnes stále platí její přelepka celosvětově nejprodávanější umělkyně. Na úplném začátku byly skupiny Breakfast Club a Emmy, aby se posléze v roce 1982 osamostatnila a začala budovat svou sólo dráhu. Vše podstatné začalo o rok později.

Madonna (1983)
Madonna - Madonna
Debut Madonny by klidně mohl být brán jako kolekce remixů. Ke každému z tracků totiž existuje celá řada alternativních verzí, což bylo důsledkem Madonniných snah vytěžit z natáčení s producentem Reggie Lucasem to nejlepší (alias její přemrštěný perfekcionismus). "Everybody" jako pilotní singl fungoval v klubech a odkazoval na detroitskou taneční scénu. Desce nejviditelněji pomohla hitovka "Holiday", ta zde ale původně neměla být (nahradila totiž "Ain't No Big Deal"). Napsala ji společně s Johnem Benitezem, který učesal i finální podobu celé nahrávky. "Madonna" se prodávala v mnoha rozličných vydáních, na kterých byly odlišné mixy skladeb "Lucky Star", "Borderline", "Holiday" a "Everybody".

Hodnocení: 7/10
Palba alba: Everybody, Burning Up, Holiday, Lucky Star, Borderline


Like A Virgin (1984)
Madonna - Like A Virgin
Více diska, rebelie v image a album věnované všem pannám na světě, takto stručně by se dalo charakterizovat "Like A Virgin" se stejnojmenným megahitem. Zároveň se jedná o jednu z nejprodávanějších položek v celé Madoninně diskografii, produkce se chopil uznávaný Nile Rodgers. Toho si vybrala sama Madge, jelikož se jí líbilo, jak zní "Let's Dance" Davida Bowieho, které též produkoval. "Like A Virgin" způsobilo šok puritánské Americe během jejího vystoupení na MTV Video Awards, kdy na pódiu Madonna dováděla v bílých svatebních šatech. Z tohoto všeho těžila i posléze vydaná parodie "Like A Surgeon" ("Weird Al' Yankovic). V Evropě deska vyšla se zpožděním až v roce 1985, ale na tuto edici se vtěsnal bonus singl "Into The Groove", který se nevešel na debut a zazněl i ve filmu "Desperately Seeking Susan".

Hodnocení:8/10
Palba alba: Like A Virgin, Material Girl, Angel, Dress You Up, Into The Groove, Love Don't Live Here Anymore


True Blue (1986)
Madonna - True Blue
Po čistě americkém The Virgin Tour a aféře s nahými fotkami v časopisech se Madonna vrátila v mnohem lepší formě a plná sil. Po jejím boku tehdy stál producent Stephen Bray, ten se točil i okolo předchozích desek. Prvně se však stala i spoluproducentkou a dala se dohromady s Patrickem Leonardem, s nímž vytvořila téměř dokonalý skladatelský team. "True Blue" je vesměs zamilovaná deska a reflektuje její vztah a manželství s hercem Seanem Pennem. "Live To Tell", její asi nejsrdceryvnější balada vznikla speciálně pro film "At Close Range" a stala se častou koncertní položkou. Každý singl bez problémů bodoval, silné texty a povedený vizuál Herba Rittse, to vše pomohlo tomu, že "True Blue" trumflo v prodejnosti "Like A Virgin" a je zaslouženě nejprodávanějším albem Madonny. Pecku "La Isla Bonita" u nás dokonale zpackala Ilona Csáková na svém albu "Modrý sen".

Hodnocení: 8/10
Palba alba: Live To Tell, Papa Don't Preach, True Blue, Open Your Heart, La Isla Bonita


Like A Prayer (1989)
Madonna - Like A Prayer
Po dvou filmech "Shanghai Surprise" a "Who's That Girl" se stejnojmenným hitem a shodně pojmenovaným celosvětovým turné se Madonna uzavřela do studia a natočila své vrcholné dílko konce osmdesátých let. Natáčel jej na chlup obdobný team jako "True Blue" a v mnoha all-time žebříčcích má svou stabilní pozici na předních místech. Kontroverzní video k "Like A Prayer" bylo těžce rozdýcháváno v silně věřící Americe a mělo za následek i ukončení sponzorské smlouvy s Pepsi, kterou tehdy Madonna měla.. V "Love Song" hostuje Prince a v "Promise To Try" poprvé otevřeně zpívala o smrti své matky. "Till Death Do Us Part" je plné paralel o konci manželství se Seanem. Madonna na "Like A Prayer" povýšila pop na umění, tak zněly nadšené recenze, fandům však nachystala horké chvilky a nálož hitů, mezi nimiž své pevné místo mají balady "Oh Father" a "Dear Jessie" s povedeným animovaným videoklipem. Svou pevnou oblibu má i poutavá "Pray For Spanish Eyes".

Hodnocení: 9/10
Palba alba: Like A Prayer, Express Yourself, Cherish, Oh Father, Dear Jessie, Keep It Together


Madonna
© last.fm
Celá osmdesátá léta na sobě Madonna tvrdě pracovala, aby ustála kritiky svých hereckých snah, k dnešnímu dni má na svém kontě dvaadvacet filmů, které vyvažovala nadprůměrnými alby. Několik skladeb se objevilo i na soundtracích. Album "I'm Breathless" doprovodilo biják "Dick Tracy", jako bonus zde byla vypilovaná pecka "Vogue", jejíž provedení na MTV Video Music Awards vyšlo i sólo na VHS. Posléze byla vydána první hitová kolekce "The Immaculate Collection", jejímž tahákem byla erotikou prosáklá "Justify My Love" v produkci Lennyho Kravitze. Již tento výběr naznačil, že i v budoucnu bude složité vydat všechny její singly, klipy v jednom celistvém kompletu, protože vyšla řada songů určených jen pro určitá teritoria. Další roky přinesly rozdílná alba a další sexuální provokace, to by prostě nebyla Madonna. Přesto jedna věc se změnila, za roli ve filmovém zpracování muzikálu "Evita" si po boku Antonia Banderase vysloužila uznání a Zlatý glóbus za svůj herecký výkon.

Erotica (1992)
Madonna - Erotica
Pokud singly "Like A Prayer", "Vogue" a hlavně "Justify My Love" byly jen o erotickém chvění, pak "Erotica" byla logickým vyvrcholením sexuální provokativnosti Madonny. Trojice skladeb ve složení titulní track, "Where Life Begins" a bonus "Did You Do It?" jsou plné sexuálních narážek a album se prodávalo s přelepkou upozorňující na nevhodné texty pro mladistvé (stejné označení posléze mělo i "American Life"). "Erotica" vyšla souběžně s knihou aktů Stevena Meisela "Sex" a i to bylo Madonně málo. Zahrála si totiž v erotickém thrilleru "Body Of Evidence" a náznaky tvrdších erotických hrátek se objevily i na turné The Girlie Show. Koncepční desku o různých stránkách lidské sexuality a lidských vztahů produkoval ostřílený Shep Pettibone a André Betts. "Erotica" nabídla tanečně orientované opusy, mezi hity se však objevily i pomalejší kompozice "Rain" a "Bad Girl".

Hodnocení: 9/10
Palba alba: Erotica, Deeper And Deeper, Bad Girl, Fever, Rain, Bye Bye Baby


Bedtime Stories (1994)
Madonna - Bedtime Stories
Pro fanoušky je to jedno z největších šlápnutí vedle, které během své dráhy Madonna udělala. Původně měl desku opět produkovat Shep Pettibone, na poslední chvíli došlo z její strany k změně a v bookletu mu jen děkuje za pochopení rozhodnutí. V případě "Bedtime Stories" prvně ukázala, že chce mít přesně to, co frčí. V produkčním teamu nechyběl Nellee Hooper, Dallas Austin, Dave "Jam" Hall a Babyface, který zpívá i v písničkách "Forbidden Love" (nemající nic společného se stejně pojmenovaným songem na "Confessions On A Dance Floor") a "Take A Bow". Na titulním tracku spolupracovala i Björk a je to nejsilnější věc na desce, která vybočuje z jejího celkového směrování k r'n'b. "Bedtime Stories" nemělo velký komerční ohlas, proto záhy vyšla kompilace ploužáků "Something To Remember".

Hodnocení: 8/10
Palba alba: Secret, Take A Bow, Human Nature, Bedtime Story


Ray Of Light (1998)
Madonna - Ray Of Light
Po úspěchu filmového muzikálu "Evita" se čekalo, s čím Madonna přijde, vyrojilo se i mnoho spekulací a pokusů, třeba opět natočit něco s Babyfacem. Nakonec však hlavní slovo dostal William Orbit, který byl pro Madonnu tou pravou výzvou. Autorsky pomohl osvědčený Patrick Leonard a nově Rick Novels (píšící třeba i pro Celine Dion, Stevie Nicks nebo Belindu Carlisle). U produkce se mihl i Marius De Vries a samotné album je tím nej, co kdy Madonna natočila. Tématický trojblok - mateřství, sláva a duchovní otázky - ji posunul dál. Mix klubové taneční hudby s výraznými melodiemi byl balzámem pro fandy. Nejenom singlové pecky "Frozen", "Ray Of Light" nebo "Nothing Really Matters", ale i výrazné "Skin" nebo "Sky Fits Heaven" ukázaly její cit pro objevování nových směrů. William Orbit používající při práci nástroje Pro Tools našel rovnováhu k proškolenému hlasu Madonny (to madam podstoupila právě kvůli "Evitě"). Bylo to ojedinělé spojení, jehož výsledkem bylo geniální a nadčasové dílo.

Hodnocení: 10/10
Palba alba: Frozen, Ray Of Light, Drowned World/Substitute For Love, Sky Fits Heaven, The Power Of Good-Bye, Little Girl, Nothing Really Matters


Madonna
© last.fm
Poslední roky jsou pro Madonnu plné nečekaných zvratů a změn, stala se z ní ekologická aktivistka a bojovnice proti Bushově politice. Na "Tsunami Aid" (leden 2005) obětem řádění tsunami zazpívala svou verzi nesmrtelné "Imagine" Johnna Lennona a v rámci Live Earth nabídla volně k stažení písničku "Hey You". Na povrch se taktéž začala drát nespokojenost s vydavatelem a na pořad dne přišlo uzavření nového kontraktu s Live Nation Artists. Na filmovém poli si vyzkoušela režii, její režisérský debut "Filth And Wisdom" byl však opět přijat rozpačitě. Během The Confessions Tour Madonna prvně koncertovala v Madonna-Sazka-Arena-Praha-6-9-2006/">Praze, o její dva koncerty byl enormní zájem a terminály Sazky si užily své. Jedenácté studiové album Madonna-Hard-Candy/">"Hard Candy" klasicky rozjíždí rozvášněné diskuse a pro samotou Madonnu je to další milník v její oslnivé kariéře.

Music (2000)
Madonna - Music
Album spíše přineslo smůlu a první vzdory Madonny vůči svému vydavateli. Williama Orbita doplnil Mirwais Ahmadzaï a desce předcházela pecka "American Pie" (v originále Don McLean) z filmu "The Next Best Thing". "Music" ovlivněné francouzským odérem elektroniky přineslo překvapivě málo singlů, za vše mohlo protlačování "Amazing", což bylo proti srsti samotné Madonně, která se prý při výběru písniček nechala ovlivnit svým manželem Guyem Ritchiem. Madonna se taktéž plně distancovala od výběru "GHV2", ten nepřinesl ani žádnou novinku. Místo toho vyrazila po dlouhé pauze (trvala osm let) na koncertní šňůru The Drowned World Tour, na němž připomenula i "Ray Of Light".

Hodnocení: 7/10
Palba alba: American Pie, Music, Don't Tell Me, What It Feels Like For A Girl, Amazing


American Life (2003)
Madonna - American Life HP
© facebook interpreta
Pokračování krize se podepsalo i na "American Life", na jehož obalu se Madonna nechala vyfotit jako jihoamerický revolucionář Che Guevara. Produkoval opět Mirwais Ahmadzaï, který se však začal opakovat, ani Madoninno rýpání do americké společnosti a rostoucí averze vůči prezidentu Bushovi nepomohly komerčnímu úspěchu. "American Life" je její nejméně prodávaná deska, vyžehlit tento průšvih mělo remixové épéčko "Remixed & Revisited", ale kýžený výsledek se nedostavil. Bondovská vypalovačka "Die Another Day" (ve stejné Bondovce měla Madonna i epizodní roličku) se dočkala dvojího "ohodnocení", dostalo se jí totiž nominací ve dvou rozdílných cenách: Zlatý globus za originální filmový song a Zlatou malinu za nejhorší písničku roku.

Hodnocení: 7/10
Palba alba: Die Another Day, American Life, Hollywood, Nothing Fails, Love Profusion


Confessions On A Dance Floor (2005)
Madonna - Confession On A Dancefloor
Velký návrat popové královny, na kterém Madonna zavrhla balady a nabídla nonstop taneční zábavu, ta měla za cíl zvednout lidi ze židlí. Produkoval Stuart Price, klávesák z předchozích dvou turné, kterého doporučil Mirwais. Future disco zafungovalo a následné turné bylo záhy vyprodané. Pilotní singl "Hung Up" byl napsán v rekordně krátkém čase a více prostoru zabralo vyjednávání se svolením použít originální samply hitu Abby "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)", bez kterého by to zkrátka nebylo ono. Mix tanečních beatů a disco prvků let minulých, ale v provedení, které právě umí jen Stuart - to vše mělo ten správný říz a účinek. Přesto je dnes zcela patrné, že nešlo o takovou nadčasovost, jako v případě "Ray Of Light", které asi zůstane pro Madonnu nepřekonatelnou metou.

Hodnocení: 8/10
Palba alba: Hung Up, Get Together, Sorry, Jump, I Love New York, Forbidden Love


Hard Candy (2008)
Madonna - Hard Candy
Historie se opakuje. Madonna zatoužila po všude deroucím se Timbalandovi, který automaticky přivlekl Justina Timbelakea a Natea "Danju" Hillse. Dále se tu mihnou Pharrell Williams, Kanye West, The Neptunes nebo kytaristka a skladatelka Wendy Melvoin, blízká spolupracovnice Prince. Hip hop a urban pop nesedl úplně všem a fanoušky rozdělil na dva tábory. Objevily se i zlí jazykové, kteří "4 Minutes" označují za Justinovu písničku, v které ona jen hostuje. Rozčarování je hodně podobné jako v případě "Bedtime Stories", z nichž na Sticky & Sweet Tour prý zahraje nemalou část. Turné startuje v Cardiffu 23. srpna, tedy týden po jejích padesátinách, a Česku se tentokráte vyhne. S touto deskou ukončila spolupráci s Warner Bros. Records po dlouhých pětadvaceti letech.

Hodnocení: 8/10
Palba alba: 4 Minutes, Give It 2 Me, Miles Away, Beat Goes On, Incredible

Další střípky do kolekce

Madonny" color="2">CD: "Who's That Girl" (1987 / soundtrack k filmu se čtyřmi písněmi od Madonny), "You Can Dance" (1987 / remixová kolekce), "I'm Breathless" (1990 / soundtrack), "The Immaculate Collection" (1990 / výběr hitů), "Something To Remember" (1995 / výběr pomalých písní), "Evita" (1996 / soundtrack), "GHV2" (2001 / výběr hitů 1993 - 2001), "Remixed & Revisited" (2003 / remixové ep)
DVD: "The Girlie Show - Live Down Under" (1998 / přepis koncertního záznamu z VHS), "Ciao Italia" (1999 / přepis koncertního záznamu z VHS), "The Immaculate Collection" (1999 / klipy, přepis z VHS), "The Video Collection 93:99" (1999 / klipy), "Drowned World Live" (2001 / koncertní záznam), "I'm Going To Tell You A Secret" (2006 / dokument + CD s částí záznamu z The Re:Invention Tour), "The Confessions Tour" (2007 / koncertní záznam)


NÁZORY
  • Hezký článek, (pistalka, 18.08.2008 08:25) Reagovat

    s mnohým souhlasím, průměr všech alb 8,1 - slušný! :-)
    Já bych dal hodnocení asi takhle: TFA 8/10, LAV 7/10, TB 7/10, LAP 9/10, E 10/10, BS 9/10, ROL 10/10, M 8/10, AL 9/10, COADF 9/10, HC 8/10

  • Happy Birthday (Libor, 18.08.2008 13:07) Reagovat

    I já se přidávám k obrovské gratulaci... Madonnu jsem popravdě začal zbožňovat až s návštěvou prvního pražského koncertu,po 14ti hodinovém čekání u haly jsem se dostal do prví řady a když jsem ji měl na dosah ruky a zažil tu atmosféru, věděl jsem, že ta mě jen tak nepustí, z haly jsem šel s jediným: sehnat vstupenku na druhý den, což se mi povedlo.. bylo to neopakovatelné...nikdy předtím ani potom(Kylie,Christina,Celine)se to neopakovalo... řeknu to lidově: ,,já už zkrátka jinou nechci:),, hrozně se těším na koncerty na které mířím v rámci Sticky Tour, jen mě mrzí, že ne do Čech ale i to se časem bude opakovat... Madonnou žiju, od rána když se probouzím s tony 4MINUTES až po návštěvy mých oblíbených discoték a klubů, kam když příjdu hned vědí čím mi udělat radost... Není to jen zpěv, obdivuji ji jako osobnost, to zapálení pro práci, kterou dělá, to s jakou grácií to dělá... je to vážně bohyně a kdo to neuzná tak lže... pro mě je toto paní ZPĚVAČKA a to navždy!!! HAPPY BIRTHDAY MY QUEEN

    • Re: Happy Birthday (Martin, 19.08.2008 18:37) Reagovat

      Vcelku souhlasím, já taky bez Madonny neudělám vůbec nic. Je se mnou při cvičení, venčení psa, cesta po Praze, totálně všude...

    • Re: Happy Birthday (bodion, 02.09.2008 12:18) Reagovat

      Pre mna je bohynou zase Celine, je to vec nazoru a vkusu, vela ludi aj od novinarov napr. tvrdi ze koncert Celine bol tym najlepsim co Sazka arena a aj cela Praha kedy zazila.

      • Re: Happy Birthday (Libor, 13.09.2008 18:55) Reagovat

        no já absolvoval oba pražské koncerty Madonny a nejen její ale byl jsem i na koncertech např. Kylie Minogue, Gwen Stefani, Christina Aguilera či zmíněná Celine Dion a řeknu, že ani jedna nesahala Madonně ani po kotníky...mluvím o koncertu jako celku...hodnotit pěvecké kvality, je jasné, že Celine či Christina sezpívají Madonnu do spodního prádla ale vezmeme-li v potaz celek tak Madonna odehrála nezapomenutelnou show a slušně odzpívanou, Kylie byla v obojím průměrná, ale Christina a Celine byly dobře odzpívané koncerty ale absolutní nuda jinak... koukat na prkennou Celine bylo pro mě celkem místy utrpení...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Justin Timberlake a The Tennessee Kids svůj Tiny Desk Concert naplnili energií a radostí z hudby (29.03.2024 19:58)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Lenny Kravitz získal svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu a vydává nový singl (26.03.2024 13:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Video: Justin Timberlake v show SNL odpremiéroval druhý song z chystané desky (29.01.2024 09:44)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Video: Sobecký Justin Timberlake je zpět! V klipu "Selfish" nahlíží sám na sebe (26.01.2024 09:31)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Télépopmusik Taylor Swift Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Paws Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu