shop.musicserver.cz

Sisa Sklovska si pouze splnila sen

Vydáno: 14.11.2000 05:00 v sekci Recenze - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Jméno slovenské krásky Sisy Sklovské budete znát pravděpodobně především díky jejímu účinkování v muzikálu "Krysař". Jak se operní a muzikálová zpěvačka na svém debutovém albu vypořádala s nástrahami popu, se dozvíte v této recenzi.

4/10

Sisa Sklovska si pouze splnila sen

Celkový čas: 62:28

Skladby: Jsem tvá, To se ti zdá, Jestli mě máš rád, Pro těch pár vět, Dál jen spíš, Toužím, Tvůj žár, Jeden život mám, Mě si nespoutáš, Vzpomínky, Môj kód, Nevěrná, Temný stín, Príbeh faraóna, Jsem tvá (dance), Môj kód (dance)

Kupte si debutové album Sisy Sklovske za skvělých 328,18 Kč na CD nebo 187,88 Kč na kazetě!

Pokud se těšíte na šestnáctiskladbový tracklist alba nazvaného prostě "Sisa Sklovska", musím vás hned v úvodu varovat, že ve čtyřech případech uslyšíte jednu a tu samou melodii. Předělávka evergreenu "You Never Love The Same Way Twice" se na albu totiž objevuje hned dvakrát: v české mutaci pod názvem "Jsem tvá" a ve slovenštině s titulem "Môj kód". V závěru desky si pak tvůrci neodpustili taneční verze obou zmiňovaných nahrávek. Nevím jak komu, ale mně tím naznačili první autorské rozpaky a donutili mě zauvažovat nad důvodem, proč deska vlastně vznikla. Pravdou ovšem zůstává, že se pilotní písnička skutečně vydařila a zcela po právu se jí dostává pozornosti českých rozhlasových stanic. Všechny verze mají k soudobému evropskému popu mnohem blíže, než se může na první poslech zdát. Skvěle zvládnuté aranže refrénu, kombinace soulových basů s kytarovým doprovodem a perkusní kulisou, to vše podpořené vynikajícím hlasovým projevem původně operní zpěvačky.

Debutová kolekce je plná přebraných písniček. Na rozdíl od některých českých hvězd se však Sisa spolu s tvůrci alba soustředila na vytvoření nového, neotřelého soundu. Sympaticky tak působí především druhá nahrávka "To se ti zdá", která je zřejmě největším konkurentem pilotního singlu a stejně jako předchozí píseň působí jako vyspělé popové dílko. Až potud je všechno v pořádku.

První z pěti originálních nahrávek je skladba Michala Davida "Jestli máš mě rád", ale přiznám se, že ani po několikerém poslechu nedokážu její kvalitu ohodnotit. Další čtyři originální skladby pro Sisu napsali Jiří Škorpík, Janek Ledecký a Daniel Landa, který se podílel muzikálovou melodií "Temný stín". Přesto, že si Landovi tvorby velmi vážím a i tahle skladba je bezpochyby kvalitativně na výši, mám pocit, že se naléhavostí svého sdělení jako jediná do atmosféry desky vůbec nehodí, což je však nutno přičíst k tíži tvůrců kolekce.

Sisa Sklovska vsadila na svém albu na pestrost. Jen těžko bude ale zapírat své hudební naladění, což je nejvýrazněji cítit z nahrávky "Dál jen spíš", která evokuje atmosféru muzikálového světa. Muzikálové motivy se však objevují na desce mnohem častěji. Skladba Andrew Lloyd Webera "A Pharao´s Story" se slovenským textem Kamila Peteraje je toho nejzářivějším dokladem. Písničkou, která tak může zaujmout popového posluchače, bude zřejmě melodie nazvaná "Jeden život mám" s českým textem Pavla Vrby. Právě v téhle písni mi Sisa svým pěveckým projevem velmi výrazně připomíná Helenu Vondráčkovou. Zpěv je ostatně v těchto fázích pro posluchače tím jediným, co zaujme. Jen se obávám, že je to trochu málo.

Od poloviny desky se vám zřejmě bude při poslechu dobře usínat, zejména "Vzpomínky" z repertoáru Barbary Streisand zapůsobí i na nejmenší členy vaší rodiny. Nudu z druhé části alba vyženou až obě taneční verze pilotního singlu. Znějí sice pěkně, ale v kombinaci s náznaky recitálu trochu vybočují z kontextu sdělení.

Nedá se říci, že by byl debut dlouhonohé krásky špatně provedený, ale jako celek vyvolá spíš pochybnosti o smyslu takového počinu. Vypadá to, jako kdyby si chtěla zpěvačka splnit svůj dětský sen a přezpívat melodie, které má ráda. Deska je stylově i tématicky příliš roztříštěná a právě nepřítomnost společného tématu jí výrazně ubírá. Nové album Sisy se tak bude zřejmě líbit příznivcům muzikálů a věčně zelených melodií, ale považovat se dá (až na výjimky) jen za slabší průměr domácí produkce. To mě mrzí o to víc, že v samotném úvodu naznačuje pravý opak.

CD k recenzi poskytla firma BMG

Album: Sisa Sklovska - Sisa Sklovska
Celkový čas: 62:28
Hodnocení: 4/10
Skladby: Jsem tvá, To se ti zdá, Jestli mě máš rád, Pro těch pár vět, Dál jen spíš, Toužím, Tvůj žár, Jeden život mám, Mě si nespoutáš, Vzpomínky, Môj kód, Nevěrná, Temný stín, Príbeh faraóna, Jsem tvá (dance), Môj kód (dance)


NÁZORY
  • Naprosto souhlasím!!! (Roman, 14.11.2000 22:53) Reagovat

    Byl jsem tak naivní a taky jsem si koupil album Sisy Sklovske. Bohuzel... Ted hluboce lituji a souhlasim s autorem recenze. Hudebni vydavatelé by se měli v budoucnu zamyslet, které interprety podpoří a kterým vystaví červenou kartu. Kristýnu sice taky nemam rad, ale jeji deska je o hodne lepsi. Proč u nás stále vznikají desky umělců, kteří nemají co říct???

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: X Factor našel svého vítěze (26.05.2014 14:18)
- Naživo: Druhé finálové kolo X Factoru přineslo divákům nejedno překvapení (19.05.2014 13:45)
- Naživo: První živý přenos X Factoru dech nebral, alespoň však příliš neurážel (12.05.2014 11:57)
- Poslechněte si debutový singl Sisy Sklovske (10.11.2000 05:00)
- Sisa Sklovska vydává album (27.08.2000 19:44)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu