shop.musicserver.cz
Nové desky pro 32. - 33. týden

Nové desky pro 32. - 33. týden

Vydáno: 03.08.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V novinkách trvá nepříliš plodná sezóna, a tak se budete muset spokojit většinou s méně známými jmény. Z nich tento týden vyčnívají američtí rockeři Extreme, americký skladatel Radny Newman, Kanaďanka Avril Lavigne se svým koncertním DVD a fanoušky kytary jistě zaujme tribute Jimiho Hendrixe.

Pokud se v pondělí 4., respektive 11. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Avril Lavigne - The Best Damn Tour (Live In Toronto) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / punk pop

Avril Lavigne - The Best Damn Tour (Live In Toronto)
Není to tak dávno, co kanadská hvězda Avril Lavigne předvedla své koncertní umění v pražské O2 Areně, a teď si ji mohou její fanoušci vychutnat znovu na DVD "The Best Damn Tour (Live In Toronto)" a ti, kteří na koncert nedorazili, na něm zhodnotit, o co vlastně přišli. Záznam vznikl, jak název napovídá, v její domovině v dubnu letošního roku. Disk obsahuje vedle pětasedmdesátiminutového koncertu, natočeného patnácti HD kamerami, pochopitelně i několik bonusů, mezi nimiž najdeme například všechny doposud natočené videoklipy z aktuální desky "The Best Damn Thing".


O.A.R. - All Sides (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / jam

O.A.R. - All Sides
Pětičlenná kapela z amerického Marrylandu O.A.R. alias Of A Revolution vznikla jako středoškolská skupina v roce 1996, postupně vyrostla ve vysokoškolskou a nyní již pánové vydávají šesté studiové album "All Sides". Že už O.A.R nejsou pouhou studentskou kapelou, ale vyzrálým rockovým uskupením, potvrzují například jména producentů, kde nechybí Matt Wallace (Maroon 5, Chantal Kreviazuk a další) a především Rob Cavallo (Green Day, Goo Goo Dolls, Dave Matthews Band). Tři skladby z "All Sides" nabízí skupina na svých stránkách.


Extreme - Saudades De Rock (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Extreme - Saudades de Rock
Američtí rockeři Extreme se po třinácti letech hlásí o slovo s novým řadovým albem. Titul desky "Saudades De Rock" by se z portugalštiny dal volně přeložit jako nostalgické tesknění po rocku, což by přesně mohlo vyjadřovat situaci ve skupině. Na nahrávání, které probíhalo od listopadu minulého roku do dubna 2008 v Los Angeles, se sešla nejsilnější sestava Extreme čítající Nuna Bettencourta a Garyho Cheronea. Kromě basáka Pata Badgera se příprav účastnil ještě nový bubeník Kevin Figueiredo. K dostání budou dvě verze desky; ta evropská bude navíc obohacená o bonusový kousek "Americocaine". Na MySpace.com Extreme si můžete poslechnout dvě z nových písní.


Carolina Liar - Coming To Terms (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: americana / rock

Carolina Liar - Coming To Terms
Příběh skupiny Carolina Liar by mohl být námětem pro hollywoodský film. Jejím hlavním představitelem je americký zpěvák, skladatel a kytarista Chad Wolf, který si svůj skladatelský um vybrušoval i u takové persony, jakou bezesporu je Diane Warren. Ostatní muzikanti už ale pocházejí převážně ze Švédska, stejně jako producent jejich debutu "Coming To Terms". Oním producentem není nikdo slavnější než samotný Max Martin. Jak zní evropská podoba hudebního stylu odkazující se na kořeny americké hudby, zjistíte na MySpace.com skupiny.


From The Inside - Visions (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický rock

From The Inside - Visions
Zpěvák Danny Vaughn se vrací se svým bočním projektem From The Inside. Dal dohromady nástupce čtyři roky starého debutu, který se dočkal skvělého přijetí fanoušků i kritiky, má našlápnuto dostat se ještě více do povědomí. Danny totiž na novince spolupracoval s producentem Fabriziem Grossim a oba pánové posunuli hranice kvalitního melodického rocku o kousek dál. Na albu se podílela řada známých muzikantů, pro příklad jmenujme Jimiho Bella z House Of Lords. O závěrečný mix se postaral Tommy Hansen. Ukázky všech písní si můžete poslechnout na stránkách Nehrecords.com.


Různí - Běž domů, Ivane! (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / folk / bigbít

Různí - Běž domů, Ivane!
"Běž domů, Ivane" - ač píseň s tímto názvem vlastně neexistuje, těžko nalézt titul příhodnější! Vomáčkova častuška o kýženě rychlém návratu Ivana k Nataše stojí v záhlaví sestavy písniček o roce 1968, tedy také o zklamaných nadějích a zradě. Jiří Černý jako sestavovatel výběru nahlédl na tuto dobu se zkušeností rádiového pamětníka a péčí o všechny podoby jejího hudebního vyjádření. Vedle skladeb zařaditelných do nejlepšího středního proudu ("Rekviem" Evy Pilarové nebo "Modlitba" Marty Kubišové) tu najdete také skladby rockové ("Balada o smutnom Jánovi" od Prúdů, Synkopy 61 a jejich "Válka je vůl" nebo "Den štěstí" Petra Nováka). Nepředstavitelná by byla absence mužů s kytarou: Karla Kryla, Jaroslava Hutky a dalších.


Late Of The Pier - Fantasy Black Channel (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Late Of The Pier - Fantasy Black Channel
Britská čtyřčlenná skupina Late Of The Pier připravila společně s producentem Erolem Alkanem, který má na svědomí i produkci předchozích singlů "Bathroom Gurgle" a "The Bears Are Coming", nové album "Fantasy Black Channel". Nahrávání celkem třinácti skladeb včetně schovaného bonus probíhalo ve studiu samotných muzikantů v Nottinghamu a ve studiích Miloko Studios v Londýně. Některé z nových songů si můžete poslechnout na MySpace.com skupiny.


Randy Newman - Harps And Angels (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: tradiční pop / blues / dixieland

Randy Newman - Harps And Angels
Randy Newman je známý jako proslulý skladatel filmových melodií. Jeho muziku můžete slyšet například u prvních čtyř filmů studia Pixar, včetně "Toy Story" nebo "Monsters Inc.", či ve filmu Miloše Formana "Ragtime". Jednou za čas si ale natočí svoje album pod svým jménem. Tento čas nastal nyní po devíti letech s novinkou "Harps And Angels", na níž nahrál deset kompozic, z nichž tři jsou předělávky starších věcí a zbytek je zbrusu nový. Desku, jak je jeho zvykem, ladil někam mezi bluesový a dixielandový styl s odkazem na tradiční pop. "Harps And Angels", které si v krátkých ukázkách můžete poslechnout na speciálních stránkách, nejen složil, ale i z části nahrál a nazpíval.


Různí - Experience Hendrix (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Různí - Experience Hendrix
Kenny Wayne Shepherd, Living Colour, Paul Rodgers, minulý týden zmiňovaný Buddy Guy a mnoho dalších hvězd vzdalo hold legendárnímu kytaristovi Jimimu Hendrixovi na novém kompilačním disku "Experience Hendrix". Tento tribute byl natočený v San Diegu a v Paramount Theater v Seattlu, kde se narodil právě Hendrix. Posluchači se na DVD mohou těšit na skladby jako "Voodoo Child", "Foxy Lady", "Hey Joe", "All Along the Watchtower", "Purple Haze" a "Fire". Na portálu Amazon.com nebo na Last.fm si můžete poslechnout ukázky.


The Republic Tigers - Keep Color (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / new age

The Republic Tigers - Keep Color
Přijde vám poněkud bizarní spojení indie popu a new age, tedy něco jako Air ve spojení s Enyou? Pak si poslechněte debut "Keep Color" od kansaských The Republic Tigers. Jejich muzika je totiž založená na počítačem vytvořeném podkladu s éterickými vokály evokujícími zmíněné spojení. Trošku více si můžete přiblížit jejich muziku na MySpace.com téhle kapely.


Starbreaker - Love's Dying Wish (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metal

Starbreaker - Love's Dying Wish
Americká heavymetalová skupina Starbreaker připravila po třech letech svoji novou řadovou desku. Na nástupci debutového alba "Starbreaker" pracoval Tony Harnell, známý například z Westwood či Mourning Wood a Magnus Karlsson, který se zase podílel na projektech Allen/Lande a posluchači ho mohou znát ještě z Primal Fear. Produkci mixu měl na starost Tommy Hansen od Jorna Landeho. Nahrávání se účastnil nový baskytarista Jonni Lightfoot, jehož jméno je na rockové a metalové scéně velice dobře známo. Kombinace těchto muzikantských mozků slibuje nadčasové album. Na MySpace.com si můžete poslechnout několik skladeb.


V krátkosti - Elvis Presley

Čtyřicet let uplynulo nejen od pražského jara, ale i od legendárního koncertu Elvise Presleyho "Elvis: '68 Comeback Special", který nyní vychází na DVD ve speciální výroční edici. Ta čítá hned tři disky, sedm hodin materiálu včetně tři a půl hodiny doposud nezveřejněného. Vedle tohoto koncertu vychází na DVD další speciální Elvisův koncert "Elvis: Aloha From Hawaii", jež byl prvním globálně vysílaným koncertem přes satelit.

Dále vychází:

Anthony Green - Avalon Deluxe Edition (Warner Music)
Dalibor Janda - Páté poschodí (EMI)
Elvis Presley - Elvis: '68 Comeback Special Deluxe Edition DVD (Sony BMG)
Elvis Presley - Elvis: Aloha From Hawaii (Sony BMG)
Elvis Presley - The Complete '68 Comeback Special- The 40Th Anniversary Edition (Sony BMG)
Gilberto Gil - Banda Larga Cordel (Warner Music)
Herman's Hermits - The Mickie Most Years (EMI)
Kate Ryan - Essential (EMI)
Madonna - Give It 2 Me (singl) (Warner Music)
Olivia Newton John - Olivia Newton (EMI)
Olympic - Kanagom (Supraphon)
Paul Young - No Parlez (Sony BMG)
Různí - Cars Sing A Long (EMI)
Různí - Disney Boy (EMI)
Různí - Disney Girl (EMI)
Různí - Little Mermaid And Friends (EMI)
Různí - Ultimate Song Collection (EMI)
Shalom - Bon Soir,Mademoiselle/Bonus (EMI)
Strauss,R./Martinů,B./Mozart,W.A - Koncerty pro hoboj a orchestr (Supraphon)
Tchaikovsky / Dvořák - Klavírní trio A moll, op. 50 / Klavírní trio, č. 2 (Supraphon)
Tom Waits - Live In Concert (Panther)

NÁZORY
  • SoB (m4D, 03.08.2008 09:36) Reagovat

    Zda se mi to, nebo tu nevidim Scars on Broadway? To vychazi jen v Americe? (29. cervenec pro informaci)

  • Experience Hendrix (e42, 04.08.2008 11:24) Reagovat

    U DVD Experience Hendrix máte naprosto nesmyslné odkazy na Amazon a Last.fm, které vedou k best of kompilaci z roku 1998. Totéž platí i pro obrázek obalu.
    Znovu a lépe pánové..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu