Coldplay se v Británii vrací do čela žebříčku

27.07.2008 22:27 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Letní žebříček v Británii vypadá na první pohled líně, ale pod nudným povrchem se skrývá několik zajímavých pohybů. Dizzee Rascal vládne s "Dance Wiv Me" už celý měsíc, ale z dvojky útočí Kid Rock. V albovém žebříčku zase museli Coldplay odrážet útok letité kolekce hitů od ABBY.
Dizzee Rascal feat. Calvin Harris & Chrome – Dance Wiv Me
© facebook interpreta
Trio Dizzee Rascal, Calvin Harris a Chrome vládne s "Dance Wiv Me" britskému žebříčku už celý měsíc. Minulý týden odrazili McFly, teď se jim ale na druhém místě zjevilo další velké nebezpečí v podobě singlu "All Summer Long" Kida Rocka. Ten znovu vylepšil svoje maximum a z aktuální dvojky bude nejspíš za týden atakovat číslo jedna. Na bronz vyskočili Jordin Sparks a Chris Brown s "No Air", "Closer" od Ne-Ya zatím bere čtyřku. Polepšili si i The Ting Tings s "Shut Up And Let Me Go", když postoupili z devítky na šestku. Už 21 týdnů putuje žebříčkem Gabriella Cilmi se "Sweet About Me", tento týden se vrátila do Top 10, i když sedmička je o jednu příčku horší umístění než předchozí vrchol.

Další postup zaznamenali folkaři Noah & The Whale s "5 Year's Time", kteří jsou čtrnáctí, a až se v pondělí reedice jejich debutového singlu začne prodávat na CD nosiči, určitě dorazí do desítky. Nejvýše postavenou absolutní novinku má norská zpěvačka Ida Maria, jejíž "I Like You So Much Better When You're Naked" startuje na čísle osmnáct. Na třicítce debutují irští indie rockeři The Script se svým druhým singlem "The Man Who Can't Be Moved". Hodně vysoko by to mohla dosáhnout taneční pecka Ultrabeat vs Darren Styles "Discolights", které zatím patří číslo 31.

    Top 10 - singly:
  1. Dizzee Rascal Feat. Calvin Harris & Chrome - Dance Wiv Me
  2. Kid Rock - All Summer Long
  3. Jordin Sparks feat. Chris Brown - No Air
  4. Ne-Yo - Closer
  5. Basshunter - All I Ever Wanted
  6. The Ting Tings - Shut Up And Let Me Go
  7. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  8. Ironik - Stay With Me
  9. Rihanna - Take A Bow
  10. Madonna - Give It 2 Me

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
© facebook interpreta
Do čela albového žebříčku se vrátili Coldplay s "Viva La Vida". Ze sedmi týdnů jich šest strávili na vrcholu. Jejich potenciálním soupeřem je kolekce "Gold - The Greatest Hits" skladeb podepsaných švédským kvartetem ABBA. CD vyšlo poprvé v roce 1992 a díky sérii reedicí se ho už dohromady prodaly více než čtyři miliony kusů. Je to dokonce čtvrté nejprodávanější album britské historie, když aktuální reedice vydaná u příležitosti filmového muzikálu "Mamma Mia" jim pomohla dostat se před Dire Straits a jejich "Brothers In Arms". Na třetí Oasis s "What's The Story Morning Glory" jim v historické tabulce chybí zhruba 300 tisíc kusů. Ještě dodám, že takto vysoko se "Gold" dostalo naposledy v roce 1999, kdy pět týdnů trůnilo na čele. Za týden znovu? Nepředbíhejme a zpět do aktuálního pořadí.

Šampion z minulého týdne Basshunter klesá s "Now You're Gone" na trojku, na čtyřce se zuby nehty drží Duffy s "Rockferry". Sedmička vítá hitovou kolekci kapely Bachelors "I Believe". Irská kapela existující od roku 1957 si tak připisuje nejlepší umístění v žebříčku od roku 1964. Jen na devítku doputovali noví Primal Scream s "Beautiful Future". Je to horší než pětka pro "Riot City Blues", i tak ale manchesterská parta drží sérii všech studiových alb v Top 10. Na osmnáctku vystřelila Jordin Sparks s bezejmenným albem. Další novinku mají na svědomí na čísle 32 brazilští CSS s "Donkey" a seznam úspěchů završuje kolekce hitů Billyho Idola "The Very Best Of - Idolize Yourself", která je na příčce 37.

    Top 10 - alba:
  1. Coldplay - Viva La Vida
  2. Abba - Gold - Greatest Hits
  3. Basshunter - Now You're Gone
  4. Duffy - Rockferry
  5. Sharleen Spiteri - Melody
  6. The Ting Tings - We Started Nothing
  7. Bachelors - I Believe - The Very Best Of
  8. Chris Brown - Exclusive
  9. Primal Scream - Beautiful Future
  10. Nickelback - All The Right Reasons

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY