Melvins se vracejí do paláce Akropolis

25.07.2008 13:28 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Melvins
© silver-rocket.org
Hudební podzim si přichystal další lahůdku v podobě vystoupení jedné z opravdu skutečných legend. Do pražského Paláce Akropolis se po více než sedmi letech vrací hlučné sludgemetalové kvarteto Melvins.

Melvins začínali jako hardcoreová kapela již na začátku osmdesátých let minulého století. Jako kapela ale nikdy nezůstali stát na místě. O deset let později již hráli svou verzi grunge a stali se významným prvkem seattleské grunge komunity. Po fenomenálním úspěchu Nirvany s albem "Nevermind" často působili jako jejich support. Ale ani tenkrát kapela hudebně neustrnula a i nadále se vyvíjela. V současné době hrají ve složení Buzz Osborne (kytara, vokál), Dale Crover (bicí, vokál) a dva noví členové Coady Willis (bicí) a Jared Warren (basa, vokál) pocházející právě z Big Business. V této sestavě vydali i svá dvě zatím poslední alba Senile Animal (2006) a Nude With Boots (2008).

Každý kdo byl v roce 2001 na památném koncertu Melvins s předskakujícími GNU ví, o jak bouřlivou událost půjde. Možná vám bude pískat v uších ještě tři dny po koncertě, ale ty přívaly energie, které z kapely sálají, a vynikající koncertní forma jistě stojí za to. Takže nezapomeňte, 23. září v pražském paláci Akropolis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY