Obchodům vládne bájný "Fénix" a Lucka Vondráčková

23.07.2008 22:29 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Řádně zakulacená třicítka u pořadového čísla aktuální prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI je zřejmě tou nejzajímavější informací dnešního reportu. Jasně, Morandi potřetí v řadě ovládli rádia a v obchodech se na trůn vytáhla Lucka Vondráčková, ale...
Starého psa novým kouskům nenaučíš... a tuzemské hitparády se tento týden pod svou nevalnou pověst podepsaly zlatým písmem.

Morandi - N3xt
© facebook interpreta
RÁDIA - Andělští Morandi kompletují pro Rumunsko zlatý hitparádový hat-trick, Švédka September pro nás pláče podruhé na stříbru a holky ze Sugababes již neodmítají brambory, ale bronz. Hořkosladké místo pod bednou tak za ně převzal Laurent Wolf, kterého to však mrzí pramálo, protože slaví velký návrat do první desítky - minulý týden byl až na dvanáctce. Stejně tak se do desítky vrací i tři dámy - Leona Lewis, Colbie Caillat a Estelle. Sečteno, podtrženo - čtyři návraty znamenají čtyři červené karty: Cherish, Lenny Kravitz, Madonna a Yaël Naïm. Minimálně stejně zklamaná ale může být i Kylie Minogue, která přetavila poslední bronz na zuby, nehty udrženou desítku.

Novinky? Co byste chtěli - vždyť jich posledně bylo třináct, ne? Tento týden bohužel jedna jediná - číslo sedmasedmdesát, Guru Josh Project a "Infinity 2008". Nu což, posledně se plán splnil na tři sta procent, takže tento týden je zřejmě ve znamení odpočinku a zahraničních dovolených. Mizíme do obchodů.

Top 10 - rádia:
  1. Morandi - Angels
  2. September - Cry For You
  3. Sugababes - Denial
  4. Laurent Wolf - No Stress
  5. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  6. Duffy - Mercy
  7. Leona Lewis - Better In Time
  8. Colbie Caillat - Bubbly
  9. Estelle - American Boy
  10. Kylie Minogue - In My Arms

Lucie Vondráčková - Fénix
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ačkoli dle známé pohádky o nezlomitelných třech prutech táhli bratři Ebenové za jeden pomyslný chlebíček, nic jim to nebylo platné. Pomyslnou femme fatale jejich úspěchu se stala posledně sedmá Lucka Vondráčková, která si po volnějším rozjezdu na Ebenovic novince řádně smlsla. Na trojku se až z jedenadvacítky vyhoupla kompilace "Kanikuly", takže Coldplay už oslavují život ne na stříbru, ale na bramborách a Madonna má z bronzu pětku. Do nejvyšší společnosti se vrací tichá Ewa Farna, ale zatím zůstává na vážkách, protože elitu uzavírá. Opačným směrem míří "Hot Summer Hits 2008" a stejně jako v éteru Lenny Kravitz.

Na rozdíl od rádií se obchody zmohly na novinky dvě, které navíc drží partu. Na patnáctce debutuje "Party Code" Code Red a na šestnáctce "Secret Voyage" Blackmore's Night. Zazvonil zvonec. Za sedm dnů se těším na počtenou... Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Vondráčková - Fénix
  2. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  3. Různí - Kanikuly
  4. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  5. Madonna - Hard Candy
  6. Jaromír Nohavica - Ikarus
  7. Duffy - Rockferry
  8. Dan Bárta - Animage
  9. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  10. Ewa Farna - Ticho

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY