Ne-Yo doputoval s "Closer" na čelo britského žebříčku

29.06.2008 22:53 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Americký r'n'b hitmaker Ne-Yo se spojil s norským týmem Stargate a je z toho další britské číslo jedna. Jejich "Closer" sesadilo Coldplay, kteří s "Viva La Vida" figurují na dvojce. V albech je ale samozřejmě britské kvarteto znovu na čele, pronásledováno Duffy a Neilem Diamondem.
Ne-Yo - Closer
© facebook interpreta
Singlový žebříček hlásí nové číslo jedna. Dostal se na ně podruhé v kariéře americký r'n'b zpěvák Ne-Yo se skladbou "Closer". Singl putoval žebříčkem sedm týdnů, což je pro britskou hitparádu velmi neobvyklé. Žádný jiný singl z čísla jedna už deset let takhle dlouho nemusel čekat na vítězství. Ne-Yo poprvé vládl singlům v Británii před třemi lety se svým debutem "So Sick", od té doby posbíral další dva Top 5 hity a navíc jedno číslo jedna jako autor "Take A Bow" Rihanny. Za "Closer" stojí norský hitový tým Stargate, když na ní samozřejmě nechybí ani podpis Ne-Yo osobně. Stejně jako za oceánem i v Británii museli Coldplay s "Viva La Vida" z vrcholu už po jednom týdnu, tentokrát jsou na dvojce. Jinak je ovšem zbytek Top 5 čistě v držení americké r'n'b. Třetí je duet Jordin Sparks a Chrise Browna "No Air", čtvrtý je Chris Brown sám s "Forever". Na pětce se ještě drží "Take A Bow" Rihanny. Do desítky pronikla společná skladba Busty Rhymese a Linkin Park "We Made It". Pro rappera je to sedmý Top 10 hit, pro rockery pátý.

Překvapením je jedenáctka pro londýnského grime rappera jménem Ironik, jehož "Stay With Me" se prodává jen na internetu. Za úspěch pravděpodobně může použití (zrychleného) refrénu z jedné skladby Westlife. Na třináctku poskočili Jonas Brothers s "SOS" a šestnáctka vítá v žebříčku kapelu Glasvegas a jejich "Geraldine". Pro skotský rockový objev je to debut v Top 75. Vzhůru se vydal nový singl The Ting Tings "Shut Up And Let Me Go", kterému zatím patří číslo 24. Jen na třicítku do dotáhl nový singl Mariah Carey "Bye Bye" a v poslední desítce ještě máme novinky od MGMT ("Electric Feel"), Freemasons feat. Katherine Ellis ("When You Touch Me") a indie rockových kapel The Courteeners ("No You Didn't, No You Don't") a Black Kids ("Hurricane Jane").

    Top 10 - singly:
  1. Ne-Yo - Closer
  2. Coldplay - Viva La Vida
  3. Jordin Sparks feat. Chris - Brown No Air
  4. Chris Brown - Forever
  5. Rihanna - Take A Bow
  6. Sara Bareilles - Love Song
  7. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  8. The Ting Tings That's Not - My Name
  9. Duffy - Warwick Avenue
  10. Busta Rhymes Feat. Linkin Park - We Made It

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
© facebook interpreta
V albovém žebříčku i nadále vládnou Coldplay. "Viva La Vida" nenašla ani potřetí žádného vyzyvatele a v závěsu za ní se i nadále drží Duffy s "Rockferry". V absolutním žebříčku pro rok 2008 je to ale stále ještě naopak. Třetí je Neil Diamond s "Home Before Dark". Nejvýše postavenou novinku mají Sigur Rós díky albu "Meo Suo I Eyrum Vio Spilum Endalaust". Islandská kapela tak poprvé slaví singl v takto vysokých patrech. Maximem pro ně zatím byla šestnáctka pro "Takk". Na šestku vyskočila reedice "Exclusive" Chrise Browna a na devítce debutují americké teenagerské hvězdy Jonas Brothers se svým bezejmenným albem. V Top 40 samozřejmě nechybí ani pravidelná dávka nových best-of výběrů - Herman's Hermits jsou s "The Best Of" na čísle 24. Číslo 38 berou američtí rockeři usazení v UK Cage The Elephant s bezejmenným debutem.

    Top 10 - alba:
  1. Coldplay - Viva La Vida
  2. Duffy - Rockferry
  3. Neil Diamond - Home Before Dark
  4. Darren Styles - Sky Divin'
  5. Sigur Ros - Meo Suo I Eyrum Vio Spilum Endalaust
  6. Chris Brown - Exclusive
  7. Paul Weller - 22 Dreams
  8. Scooter - Jumping All Over The World
  9. Jonas Brothers - Jonas Brothers
  10. The Fratellis - Here We Stand

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY