Do britské hitparády vtrhli jako uragán Coldplay

15.06.2008 20:27 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Albu "Viva La Vida Or Death And All His Friends" musely stačit jen čtyři dny, i tak se nová deska Coldplay suverénně vyhoupla do čela britského žebříčku. Za první týden se jí prodalo kolem 250 tisíc kusů. Mezi singly podruhé vládnou Mint Royale s reedicí "Singin' In The Rain".
Mint Royale - Singin' In The Rain
© facebook interpreta
Mint Royale se i v druhém týdnu vyhřívají na čísle jedna britského žebříčku. "Singin' In The Rain" se do minulé neděle prodalo 46 tisíc kusů. Tentokrát to bylo určitě méně, ale i to stačilo k tomu, aby se píseň proslavená čtrnáctiletým breakdancerem v televizní soutěži "Britain's Got A Talent" udržela na vrcholu. Druhá zůstává i nadále Rihanna s "Take A Bow". Do Top 3 už poskočil americký zpěvák Ne-Yo s "Closer". Singl vyjde na CD nosiči až za týden a je velmi pravděpodobné, že zopakuje úspěch skladby "So Sick", která v roce 2006 žebříček vedla. Sara Bareilles si s "Love Song" polepšila o jednu příčku a je pátá. Stejný výkon se povedl i Gabrielle Cilmi se "Sweet About Me" a po patnácti týdnech putování žebříčkem je aktuálně šestá. Chris Brown s "Forever" úspěšně zdolal hranici Top 10. Je osmý, ale může myslet ještě výše - singl se v kamenných obchodech začíná prodávat v pondělí. Taneční hit "Watch Out" Alexe Gaudina postupuje na šestnáctku a za týden s ním budeme muset počítat v desítce. Jen downloady stačili Jordin Sparks a Chrisi Brownovi a jejich "No Air" na číslo 22. O tři příčky níže startuje novinka Feeder "We Are The People" a je to už jejich devatenáctý singl v britské čtyřicítce. V digitálních obchodech už se prodává nový singl Madonny "Give It 2 Me" a zatím mu patří číslo 36. We Are Scientists bodují s "Chick Lit" o číslo níže a ještě o jednu příčku dolů se umístili The Music se "Strength In Numbers".

    Top 10 - singly:
  1. Mint Royale - Singin' In The Rain
  2. Rihanna - Take A Bow
  3. Ne-Yo - Closer
  4. The Ting Tings - That’s Not My Name
  5. Sara Bareilles - Love Song
  6. Gabriella Cilmi - Sweet Like Me
  7. Duffy - Warwick Avenue
  8. Chris Brown - Forever
  9. Sam Sparro - Black & Gold
  10. Will.I.Am feat. Cheryl Cole - Heartbreaker

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
© facebook interpreta
Ačkoliv nové album Coldplay vyšlo v Británii neobvykle až ve čtvrtek, stačilo to, aby se "Viva La Vida Or Death And All His Friends" vyšvihlo do čela. Neporušilo tedy tradici, že Coldplay v Británii automaticky berou číslo jedna. S "VLVODAAHF" je to už počtvrté v řadě. Ještě předtím než deska vyšla, zlomila rekord na iTunes v předprodeji a už v první den si ji domů z obchodů odneslo (nebo stáhlo) 125 tisíc Britů. Byl to obří nástup, když desky se prodalo více kusů než všech ostatních alb v Top 40 dohromady. Celkový výsledek za první týden bude pravděpodobně 250 tisíc, což je zhruba polovina toho, co Coldplay prodali za prvních sedm dní s "X&Y". Na dvojku poskočil Neil Diamond s "Home Before Dark", trojku bere Duffy, jejíž "Rockferry" nejspíše Coldplay brzy vystřídají na vrcholu žebříčku nejprodávanějších desek letošního roku. Paul Weller klesá s "22 Dreams" z jedničky na čtyřku. Nepříliš vhodný týden si k vydání desky vybrali skotští rockeři The Fratellis. Jejich druhé album "Here We Stand" nezopakovalo dvojku debutu a je páté. Až s dvacítkou se musí spokojit N.E.R.D. s jejich třetím albem "Seeing Sounds". Předchozí deska bodovala v Top 5. Rapper Lil Wayne hlásí z Ameriky milionový prodej "The Carter III", v Británii začíná skromně na čísle 23. Do čtyřicítky se ještě dostala Dolly Parton s "Backwoods Barbie", kolekce hitů Whitesnake a na samotném chvostu je i americká písničkářka Emmylou Harris s "All I Intended To Be".

    Top 10 - alba:
  1. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  2. Neil Diamond - Home Before Dark
  3. Duffy - Rockferry
  4. Paul Weller - 22 Dreams
  5. The Fratellis - Here We Stand
  6. Radiohead - Best Of
  7. Neil Diamond - The Best Of
  8. Usher - Here I Stand
  9. Scooter - Jumping All Over The World
  10. Cistercian Monks - Chant - Music For Paradise

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY