shop.musicserver.cz
Nové desky pro 24. týden

Nové desky pro 24. týden

Vydáno: 08.06.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Bez zářivých jmen se musí obejít nová nabídka hudebních novinek, což ale neznamená, že v ní není nic zajímavého. S novými alby přichází Cassandra Wilson, Weezer, Jakob Dylan, Jana Lota, Lil Wayne, N.E.R.D, Seňor Coconut, Fratellis, Yann Tiersen, New Order, Whitesnake, Venom, Revolution Renaissance a Jorn.

Pokud se v pondělí 9. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

N.E.R.D - Seeing Sounds (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: funk rock / hip hop / alternativní rock

N.E.R.D - Seeing Sounds
Po druhé desce žánrových experimentátorů N.E.R.D její člen Pharell Williams prohlásil, že už žádná další nebude. Titul s názvem "Seeing Sounds" ovšem napovídá, že tomu tak nakonec není a slavná formace se opět vrací. I když album už prosáklo na internet, není o něm moc informací. Dá se ovšem očekávat, že se N.E.R.D. ve vlastní produkci opět nebudou svazovat styly, ale budou je míchat, jak se jim zamane. Oficiálně je k mání pouze první singl "Everyone Nose", jenž uslyšíte na MySpace.com skupiny.


Cassandra Wilson - Loverly (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: vokální jazz / jazzové standardy

Cassandra Wilson - Loverly
V uších příznivců americké jazzové zpěvačky Cassandry Wilson stále ještě doznívají ozvěny předloňského alba "Thunderbird" a už se na ně chystá další porce její muziky. Na jazzové standardy si tato Grammy oceněná umělkyně nesáhla už hodně dlouho, konkrétně od roku 1988 a alba "Blue Skies", nyní to napravuje novinkou "Loverly", kterou nahrála společně s malou kompaktní kapelou. Jak známe Cassandru Wilson, nebude se jednat o standardy v jejich klasické podobě, ale můžeme se naopak těšit na velmi invenční zpracování. Letmý přehled o desce si můžete udělat na stránkách jejího vydavatelství Blue Note, kde je album prezentováno v krátkých ukázkách.


Jorn - Lonely Are The Brave (Mystic Production)
Jorn / MySpace.com / psali jsme
žánr: hardrock / metal

Jorn - Lonely Are The Brave
Zpěvák Jorn Lande, známý jako bývalý frontman metalové formace Masterplan, nachystal nové a v pořadí už páté řadové album. Práce na novince probíhaly v dánských studiích Jailhouse Studios Tommyho Hansena, kde se uskutečnil mix desky. Fanoušci Jorna Landeho doufají v podobný trhák, jako byla jeho alba "The Duke" a "Out to Every Nation", a už měli první možnost posoudit. Zpěvák totiž umístil na svůj MySpace.com profil titulní skladbu "Lonely Are The Brave".


Lil Wayne - Tha Carter III (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jižanský hip hop / gangsta rap

Lil Wayne - Tha Carter III
Jeden z top amerických rapperů Lil Wayne opravdu dlouho napínal své příznivce, než vydal svoji desku "Tha Carter III". Její vydání sliboval tento rapper, který v minulých dvou letech hostoval snad na všech zásadních hiphopových deskách, již na konec minulého roku, nicméně vychází až nyní. "Tha Carter III" je doslova napěchovaná hosty - ať už producentskými nebo i pěveckými. Z nich nejzářivější bude jistě Kanye West, zde pouze v roli producenta, will.i.am, Babyface či Wyclef Jean. Na Wayneově MySpace.com najdete několik ukázek, včetně aktuální jedničky amerického singlového žebříčku singlu "Lollipop".


Revolution Renaissance - New Era (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: powermetal

Revolution Renaissance - New Era
Nový projekt finského kytaristy Tima Tolkkiho, který rozpustil slavnou metalovou skupinu Stratovarius kvůli neshodám se zpěvákem Timem Kotipeltem, dostal konkrétních podob. Prvotina nese příznačný název "New Era" a je výsledkem mezinárodní spolupráce. Na desce se podíleli pánové Tobias Sammet, Michael Kiske (ex-Helloween) a Pasi Rantanen. Pánové dali dohromady deset nových, jejichž ukázky si můžete poslechnout na YouTube.com nebo na MySpace.com profilu kapely.


Jana Lota - Lidi (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop

Jana Lota - Lidi
Debutové album nové české zpěvačky Jany Loty se periodicky objevovalo v edičním plánu vydavatelství od konce minulého roku a nyní už snad opravdu vyjde. Debut Jana pojmenovala podle svého prvního hitu, tedy "Lidi" a dopřála si na něm vskutku zajímavý tým. Celá deska vznikla v produkci Yardy Helešice, autorsky je pod ní podepsán mimo jiné Matěj Homola z kapely Wohnout a uslyšíte na něm Otu Klempíře z kapely J.A.R. Hudebně se na albu podíleli ještě i Roman Vícha (Toxique) a Martin Švec (Vltava). První dvě skladby přináší její MySpace.com a další dvě potom hledejte na stránkách jejího vydavatelství.


Venom - Hell (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Venom - Hell
Britští Venom, mistři svého metalového řemesla, vydávají s napětím očekávaného nástupce "Metal Black" z roku 2006. Novinka, která obsahuje třináct nových skladeb včetně titulní "Hell", se do obchodů dostane hned v několika verzích. Kromě klasického CD se posluchači mohou těšit ještě na speciální edici na vinylu a také na limitovanou verzi alba. Aby se milovníci metalu měli na co těšit, umístili muzikanti na své stránky kompilaci ukázek z připravených skladeb.


The Fratellis - Here We Stand (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock'n'roll / brit pop

The Fratellis - Here We Stand
Na nové album trojice The Fratellis z Glasgow, objev britské kytarové scény (v roce 2007 získali Brit Award za objev roku), se již netrpělivě čeká. Po veleúspěšném debutovém albu musí dokázat, že úspěch "Costello Music" nebyl náhodný. První singl "Mistress Mabel" ale naznačuje, že pokračují tam, kde skončili s prvním albem - inspirací jsou pro ně stále The Beatles, The Who, T-Rex, The Kinks či Mark Bolan. Hudebně se tedy pořád pohybují někde mezi klasickým rock'n'rollem a britpopem. To si ostatně můžete ověřit na jejich profilu na IMEEM.com, kde najdete celou desku v půlminutových ukázkách.


Whitesnake - 30th Anniversary Collection (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hardrock

Whitesnake - 30th Anniversary Collection
Britská rocková legenda Whitesnake vydala nedávno novou řadovku "Good To Be Bad" a ještě než novinka vyšla, rozhodli se muzikanti oslavit třicetileté výročí, které uplynulo od vydání jejich prvního řadového alba "Snakebite". Do obchodů se tak dostane zremasterovaná edice o třech CD. Kromě pohledu na vývoj kapely se fanoušci mohou těšit na sólový materiál zpěváka Davida Coverdalea. Celkově tedy členové kapely nachystali na dvaapadesát skladeb a z čistě Coverdaleových písní použili písně nahrané s Jimmym Pagem z Led Zeppelin a také kousky "Walking In The Shadow Of The Blues" a "Take Me With You".


Yann Tiersen - Tabarly / Bof De Yann Tie (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / klasická hudba / folk

Yann Tiersen - Tabarly / Bof De Yann Tie
Francouzský muzikant a skladatel Yann Tiersen se ve světě proslavil jako autor hudby k filmu "Amelie z Montmartru" a i jeho aktuální počin "Tabarly" je soundtrackem k filmu, jenž nese stejný název jako album. Tento snímek vypráví o zakladateli francouzského jachtingu Éricu Tabarlymu, který zahynul před deseti lety na moři nedaleko Walesu. Tiersen jej doprovodil instrumentálními melodiemi v minimalistickém pojetí, z nichž tři můžete slyšet na jeho MySpace.com.


New Order - Live In Glasgow DVD (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synthpop / new wave

 New Order - Live In Glasgow
Anglická skupina New Order nevydala poměrně dlouho žádný záznam svého koncertu, a tak novinkové DVD "Live In Glasgow" je v řadách fanoušků velmi očekávané. New Order jsou si toho vědomi a přináší hned dva disky najednou. První z nich nese koncert z roku 2006 v Carling Academy v Glasgow čítající osmnáct skladeb a druhý, neméně zajímavý kotouček je naplněn částmi vystoupení na různých akcích, na kterých v průběhu své kariéry New Order vystoupili. Vedle sebe tu tak narazíte na jejich koncert v Glastonbury 1981, v Torontu 1985 či v Hyde Parku před dvěma roky.


Weezer - Weezer (The Red Album) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power pop / rock

Weezer - Weezer (The Red Album)
Americká rocková partička Weezer jde v mystifikaci fanoušků ještě dál než jejich kolegové z 3 Doors Down, o kterých jsme se tu zmiňovali před časem. Weezer vydávají již své třetí eponymní album, ale aby fanoušky přece jen nemátli, má po modré a zelené toto album přízvisko červené. K produkci se jim povedlo přemluvit Ricka Rubina a Jacknife Leeho, který například produkoval ještě horké album R.E.M. "Accelerate". Autorství všech skladeb zůstalo na kytaristovi a zpěvákovi skupiny Riversi Cuomovi. První dva singly zaslechnete na MySpace.com kapely.


Jakob Dylan - Seeing Things (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / folk

Jakob Dylan - Seeing Things
Nosíte-li příjmení Dylan a ještě ke všemu děláte muziku, je to svým způsobem zavazující. Jakob Dylan toto příjmení nenosí náhodou, jeho otcem je opravdu Bob Dylan a v muzice se už nějaký čas pohyboval se skupinou Wallflowers. Ovšem nyní přichází se sólovým počinem "Seeing This", k jehož produkci si přizval Ricka Rubina, jehož není dnes už třeba představovat. Společně v domácím studiu v Hollywood Hills dali dohromady syrově upřímné, dynamické a převážně akustické album, z něhož dvě skladby hrají na MySpace.com Jakoba Dylana.


Seňor Coconut - Around The World (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / latin

Seňor Coconut - Around The World
Seňor Coconut proslul po celém světě mírně či více bizarním propojením latinsko-amerických nástrojů a rytmů (cha cha, cumbia, merengue či mambo) s elektronikou ve stylu Kraftwerk a předělávkami nejrůznějších rockových i popových hitů - od Michaela Jacksona až po Deep Purple. V podobně slunně-tanečních úpravách se na nové desce objeví mimo jiné titulní píseň "Around The World" od kapely Daft Punk a "Sweet Dreams Are Made Of This" od Eurythmics. Seňor Coconut nahrál na své MySpace.com jednu skladbu z této desky a jako ukázku tvorby několik dalších z předchozích nahrávek.


Dále vychází:

Ashley Tisdale - Headstrong (Limited Deluxe Edition) (Warner Music)
Busta Rhymes - The Best Of (Warner Music)
Disturbed - Indestructible (Special Edition) (Warner Music)
Harem Scarem - Hope (Mystic Production)
Journey - Revelation 2008 (EMI)
Karel J. Erben - Pohádky (Supraphon)
Keep Of Kalessin - Kolossus (Mystic Production)
Land Of Tales - Land Of Tales (Mystic Production)
Micky Green - White T-Shirt (Universal)
Monrose - Strike The Match (Singl) (Warner Music)
Polemic - Best Of (Sony BMG)
Revolution Renaissance - New Era (Mystic Production)
Richie Kotzen - Live In Sao Paulo (Mystic Production)
Různí - Methods Of Dance (EMI)
Různí - Music Box Hity 8 (Sony BMG)
Různí - Taneční Liga 105 (Universal)
Seal - The Right Life (Singl) (Warner Music)
Silent Rage - Four Letter Word (Mystic Production)
Yazoo - Upstairs At Erics/Remastered (EMI)
Yazoo - You And Me Both/Remastered (EMI)
ZZ Top - Live From Texas Ed.08 (EMI)


NÁZORY
  • NERD (petr pliska, 09.06.2008 09:29) Reagovat

    "neni o nem moc informaci?" pan Parkan neumi bud googlovat nebo neumi anglicky. Mluvi se o nem ted snad ve vsech (prevazne americkych) internetovych hudebnich magazinech.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Fotogalerie: Yann Tiersen v obrazech (09.03.2024 11:42)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu