V Británii prodává nejvíce desek Usher

01.06.2008 21:16 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Americký hitmaker Usher zvládl potřetí za sebou dostat své album do čela britského žebříčku. "Here I Stand" ale v posledním květnovém týdnu konkurovaly jen stálice z minulých týdnů Duffy a Neil Diamond. V singlech podruhé vládne Rihanna s "Take A Bow", The Ting Tings jsou druzí, Duffy třetí.
Rihanna - Take A Bow
© facebook interpreta
Rihanna si i v druhém týdnu drží s "Take A Bow" číslo jedna britského žebříčku. Jedničku pro skladbu hlásí už i Brazílie, Irsko a Kanada. Tam dokonce Rihanna posunem ze sedmdesátky na jedničku vytvořila nový rekord v žebříčkovém skoku. The Ting Tings se s "That’s Not My Name" drží na dvojce, na číslo tři poskočila Duffy s "Warwick Avenue". Pro momentálně nejprodávanější britskou interpretku roku 2008 je to druhý singl v Top 3 v kariéře, určitě si pamatujete, že "Mercy" několik týdnů žebříček vedlo. Na cestu vzhůru se vydal Ne-Yo s "Closer". Zatím mu patří sedmička, ale stále se prodává jen na internetu a brzy si kromě čtvrtého britského Top 10 hitu možná připíše ještě výraznější úspěch.

Postup zaznamenala i nastupující australská hvězdička Gabriella Cilmi, jejíž debutový singl "Sweet About Me" pomalu stoupá ve Top 40 už od dubna a nyní je čtrnáctý. Druhý singl dánských Alphabeat "10,000 Nights" to dotáhl na šestnáctku, pod nimi se na útok na Top 10 připravuje Chris Brown s "Forever". Nový singl Paula Wellera "Have You Made Up Your Mind / Echoes Around The Sun" bere devatenáctku. Britský rockový veterán si Top 20 hit připsal poprvé po třech letech. Reedici singlu Mint Royale "Singin’ In The Rain" patří číslo 28 (a za týden půjde určitě velmi vysoko), pod ním se už objevuje další singl The Ting Tings "Shut Up And Let Me Go". Britská odpověď na americký emo rock se jmenuje Go:Audio a jejich debutový singl "Made Up Stories" stačil na číslo 33. Premiéru v Top 40 zažívají Vampire Weekend, když jejich "Oxford Comma" poskočilo na číslo 38. Ze zajímavých novinek mimo první čtyřicítku vybíráme čerstvého amerického Idola Davida Cooka, jehož "The Time Of My Life" je na čísle 61. Britský propadák z Eurovize "Even If" popeláře Andyho Abrahama se do Top 75 nedostal vůbec.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna - Take A Bow
  2. The Ting Tings - That’s Not My Name
  3. Duffy - Warwick Avenue
  4. Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland - 4 Minutes
  5. Will.I.Am feat. Cheryl Cole - Heartbreaker
  6. Sam Sparro - Black & Gold
  7. Ne-Yo - Closer
  8. Usher feat. Young Jeezy - Love In This Club
  9. September - Cry For You
  10. Wiley - Wearing My Rolex

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Usher - Here I Stand
© facebook interpreta
Dlouho odkládané album amerického r'n'b zpěváka Ushera sbírá první úspěch. "Here I Stand" si připisuje číslo jedna ve Velké Británii a ve čtvrtek velmi pravděpodobně přidá i jedničku v USA. Usher zopakoval vítězství předchozích studiových alb "8701" a "Confessions". Uvidíme, jestli nové album vydrží v žebříčku 62 týdnů jako v UK šestkrát platinové "Confessions". Na dvojku se posunuje Duffy s "Rockferry", když si vyměnila příčku s Neilem Diamondem a jeho "Home Before Dark". "We Started Nothing" The Ting Tings klesá z jedničky na čtyřku, pětka vítá další novinku - anglické indie rockery Pigeon Detectives a jejich druhé album "Emergency". Loňský debut "Wait For Me" to zvládl až na trojku. Rakouští Cisterciáci ze Stift Heiligenkreuz se s "Chant - Music For Paradise" posunují na sedmičku.

První album Spiritualized po pěti letech "Songs In A&E" registrujeme na patnáctce, což je o deset příček výše než předchozí "Amazing Grace", ale o dvanáct příček níže než "Let It Come Down" z roku 2001. Lepší umístění určitě čekali The Futureheads, jejich "This Is Not The World" patří sedmnáctka - ani se třetím albem se jim nepodařilo prolomit hranici první desítky. Výběr "The Voice - The Ultimate Collection" britského tenora Russella Watsona je devatenáctý. Pokud si ještě někdo vzpomenete na one-hit-wonder Sandi Thom, tak vězte, že jejímu druhému albu "The Pink & The Lily" patří číslo 25. Její debut "Smile... It Confuses People" před dvěma lety albový žebříček vedlo. Poslední novinku v Top 40 mají na chvostu třetí desítky welští pop-punkeři Kids In Glass Houses s debutem "Smart Casual". Špatně dopadla Ashlee Simpson, jejíž "Bittersweet World" je až na čísle 57, což je ještě o sedm příček níže než předchozí "I Am Me".

    Top 10 - alba:
  1. Usher - Here I Stand
  2. Duffy - Rockferry
  3. Neil Diamond - Home Before Dark
  4. The Ting Tings - We Started Nothing
  5. The Pigeon Detectives Emergency
  6. Scooter - Jumping All Over The World
  7. Cistercian Monks Chant - Music For Paradise
  8. Pendulum - In Silico
  9. Neil Diamond - The Best Of
  10. Beth Rowley - Little Dreamer

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY