shop.musicserver.cz
Nové desky pro 21. týden

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 18.05.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V nových deskách mimo Foxboro Hot Tubs, za kterými se ukrývají Green Day, žádná velká jména nečekejte. Musíte se spokojit s 3 Doors Down, Avishai Cohen Trio, Death Cab For Cutie, King's X, Moonspell, The Ting Tings, IMT Smile, Jenniffer Kae, Keith Sweat, Laďou Kerndlem, Samem Sparro a Scarlett Johansson.

Pokud se v pondělí 19. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Foxboro Hot Tubs - Stop Drop And Roll!!! (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock'n'roll / punk

Foxboro Hot Tubs - Stop Droll And Roll
Představte si: už notnou řádku let děláte punk, jste slavní, ale dostanete chuť udělat ve své podstatě rock'n'rollovou desku. Co uděláte? No přece vymyslíte si alter ego, které nemá vůbec nic společného s tím, co děláte obyčejně. Green Day, kterých se tyto řádky týkají, nejsou rozhodně první. Vzpomeňme z poslední doby například Sashu a jeho Dicka Bravea. Členové Green Day svoji skupinu nazvali Foxboro Hot Tubs a rozhodli se, že pod tímto názvem budou dělat podobnou hudbu jako Iggy Pop, Buddy Holly, The Smiths a The Kinks, zkrátka, že se na debutu "Stop Drop And Roll!!!" inspirují šedesátými léty. Velmi povedený výsledek můžete slyšet na jejich MySpace.com.

3 Doors Down - 3 Doors Down (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: post-grunge / rock

3 Doors Down - 3 Doors Down
Americká rocková kapela 3 Doors Down letos mírně mate své věrné fanoušky tím, že vydává eponymní novinku. Je to totiž již druhá deska, která nese pouze jméno kapely. Tu první vydala skupina v roce 1997, ale jen v omezeném množství na nezávislém labelu. Novinka ovšem nemá kromě názvu se svým předchůdcem nic společného, i když 3 Doors Down své rockové vyznání příliš nemění. O tom se můžete přesvědčit na MySpace.com této pětice, kde novinku reprezentuje několik krátkých ukázek.

Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní folk

Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head
Scarlett Johansson známe především z pláten kin, ale nyní by se to mělo změnit. Tato americká star je další herečkou, která by chtěla proniknout i do hudebního světa. Pomoci ji k tomu má debutové album "Anywhere I Lay My Head", které na první poslech nezní rozhodně prvoplánově. O hudební náplň se postaraly písničky Toma Waitse a o produkci pak člen TV On The Radio David Andrew Sitek, který remixoval i skladby Becka a Nine Inch Nails. Zajímavým hostem je pak David Bowie, který přispěl dvěma vokály. Kompletní náhled v krátkých ukázkách na toto album nabízí speciální web a čtyři kompletní písničky naleznete na MySpace.com.

Moonspell - Night Eternal (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Moonspell - Night Eternal
Portugalská knížata nechala své fanoušky na novou desku čekat dva roky, přičemž před rokem vyslali do obchodů příslib v podobě nahrávky "Under Satanæ", která obsahovala jedny z prvních písní skupiny. Nyní se však na pultech skví dílo "Night Eternal", na kterém muzikanti dělali společně s producentem Tuem Madsenem. Ten dříve pracoval pro The Haunted či Roba Halforda na jeho projektu Halford. Ze spolupráce vzešlo na devět nových skladeb, přičemž v jedné z nich ("Scorpion Flower") si zahostovala bývalá zpěvačka The Gathering Anneke van Giersbergen. K této skladbě je natočen i videoklip, na který jsme vás již upozornili. Nové písně si poslechnete na MySpace profilu kapely.

Avishai Cohen Trio - Gently Disturbed (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / rock

Avishai Cohen Trio - Gently Disturbed
Izraelská jazzová scéna není moc početná, ale může se pochlubit výtečnými muzikanty, kteří patří mezi světovou špičku současného jazzu. Jedním z nich je i geniální basista Avishai Cohen, který byl ve své době členem Chick Corea New Trio a zahrál si například s Bobbym McFerrinem a Herbiem Hancockem. Novinku "Gently Disturbed" natočil v osvědčené sestavě Avishai Cohen Trio, v němž kromě něj ještě hrají izraelský kreativní pianista Shai Maestro a americký bubeník Mark Guiliana. Několik ukázek z této desky si můžete poslechnout na Cohenově MySpace.com.

Death Cab For Cutie - Narrow Stairs (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop rock

Death Cab For Cutie - Narrow Stairs
Multiinstrumentalista Ben Gibbard dal dohromady novou desku svého projektu Death Cab For Cutie. Od vydání "Plans", díky které si muzikanti vydobyli renomé uznávané alternativní kapely, uplynuly tři roky a nyní chtějí v této tradici pokračovat. V pořadí už sedmá studiová nahrávka "Narrow Stairs" byla nahrána v Seattlu za pomoci producenta Chrise Wally. Ten dal společně s muzikanty dohromady jedenáct nových písní, jejichž ukázky si můžete poslechnout v internetovém obchodu Amazon.com a celou skladbu "I Will Possess Your Heart" kliknutím na MySpace stránky skupiny. Tento sedmiminutový song byl také prvním singlem.

IMT Smile - Hlava má sedem otvorov (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / funky

I.M.T.Smile - Hlava má sedem otvorov
K propagaci svého nového alba "Hlava má sedem otvorov" zvolili slovenští I.M.T. Smile ne zrovna běžný způsob. Jedna z nejpopulárnějších slovenských skupin nejprve vyjela s písničkami z tohoto alba na turné po Slovensku a Velké Británii a teprve nyní jej vydává. Tato deska je už sedmou studiovou záležitostí kapely kolem Ivana Táslera a mimo dvanácti nových písniček na něm najdete jako bonus ještě skladbu "My" z nedávné pocty Jarovi Filipovi. K tomu všemu navíc IMT Smile přidávají DVD se záznamem koncertu z Bratislavy a pět videoklipů. MySpace.com kapely přináší z této novinky dvě písničky.

King's X - XV (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

King's X - Xv
Uznávaná americká formace King's X nachystala pro své fanoušky novou desku, která by se mohla stát jedním z jejich klasických alb. Po slibném přijetí "Ogre Tones" z roku 2005 se muzikanti rozhodli dát naplno průchod své kreativitě. Nahrávání novinky probíhalo ve studiích Wireworld Studios v Tennessee za dohledu producenta Michaela Wagnera, který dříve spolupracoval se Skid Row či Alicem Cooperem. Vzniklo čtrnáct nových skladeb, které si alespoň z části můžete poslechnout na stránkách CD Universe. Tři celé písně "Blue", "Move" a "Alright" máte možnost okusit na MySpace.com King's X nebo návštěvou oficiálních stránek skupiny.

Keith Sweat - Just Me (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Keith Sweat - Just Me
Americký zpěvák, skladatel a producent Keith Sweat už okupuje tamější r'n'b scénu přes dvacet let. Album "Just Me", které nyní celosvětově vychází, ukončilo fanouškům dlouhé čekání na novou desku od roku 2002, kdy vyšlo album "Rebirth". Jako u jiných alb Keitha Sweata nemůže chybět producent Teddy Riley známější ze spolupráce s Michaelem Jacksonem, Athena Cage a po letech se Sweat setkává také s Kyeshiou Cole. Na zpěvákově MySpace.com jsou ke slyšení z "Just Me" dvě ukázky.

The Ting Tings - We Started Nothing (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

The Ting Tings - We Started Nothing
Britští elektroničtí The Ting Tings nachystali po dvou letech od založení první pořádnou řadovou desku. Debut "We Started Nothing" obsahuje celkem deset nových skladeb. Prvním singlem, jenž vyšel už v roce 2007, je "Great DJ" a další ze skladeb "Shut Up And Let Me Go" znáte z komerčních aktivit firmy Apple. Některé z nových písní si můžete poslechnout na MySpace.com a akustický set k "That's Not My Name / Great DJ" zhlédnete na internetovém obchodu Amazon.com.

Laďa Kerndl - Golden Evergreens (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Laďa Kerndl - Golden Evergreens
Český jazzový zpěvák Laďa Kerndl proslulý svým úspěšným bojem s rakovinou přichystal pro své věrné další desku s názvem "Golden Evergreens", kde nechybí standardy jako "Quando, Quando, Quando", "Sway" či "Hit The Road Jack". Vedle nich se na desce ale objeví i dvě původní skladby "Největší láska" a "Loving Me Like You Do" z pera Jana Gajdoše. V několika písních na "Golden Evergreens" hostuje i dcera Tereza.


Sam Sparro - Sam Sparro (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: eletrofunk / pop / soul

Sam Sparro - Sam Sparro
Z někdejšího dětského herce Sama Falsona se za několik let stal producent, skladatel a zpěvák Sam Sparro, který nyní vydává eponymní debut. Na něm míchá všemožné styly jako pop, soul, r'n'b a funk a vše to balí do elektronického hávu. Deska"Sam Sparro" už nějaký čas boduje v britské a irské hitparádě a samotný Sparro v těchto dnech dělá předskokana Robyn. Jeho hudbu vám přiblíží profil na MySpace.com.

Jenniffer Kae - Faithfully (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / neo-soul

Jenniffer Kae - Faithfully
Jenniffer Kae je se svojí deskou "Faithfully" další debutantkou na světové hudební scéně, která by se ráda svezla na neo-soulové vlně, již rozjela Joss Stone a později i Corinne Bailey Rae. Vnímání hudby Jenniffer Kae je ještě okořeněno jejím filipínským původem. První dvě skladby z alba nabízí tato dvacetiletá zpěvačka trvale žijící v Německu na svém MySpace.com.


Dále vychází:

Andre Rieu/Mirusia - Waltzing Matilda (Universal)
Barry White - Just For You (Universal)
Felix Slováček - Made In Czecho Slováček (Supraphon)
Hail Of Bullets - ...Of Frost And War (Mystic Production)
John Williams - Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull (Universal)
Maná - Arde El Cielo (Warner Music)
Maná - Arde El Cielo (CD+DVD) (Warner Music)
Marsyas - Jubilejní Edice 1978 - 2008 (Supraphon)
Mary J Blige - Live From The House Of... DVD (Universal)
Metallica - Kill Em All Vinyl (Universal)
Metallica - Kill Em All/Deluxe Vinyl (Universal)
Metallica - Ride The Lightning Vinyl (Universal)
Metallica - Ride The Lightning/Deluxe Vinyl (Universal)
Michal Prokop - Pořád to platí 1968 - 1989 (6Cd) (Supraphon)
Michal Viewegh - Krátké pohádky pro unavené rodiče (Supraphon)
No Angels - Very Best Of (Universal)
Různí - Forgetting Sarah Marshall (soundtrack) (Universal)
Různí - Guitar Heroes (Sony BMG)
Různí - Power & Glory (Mystic Production)
Různí - Krakonošské pohádky (Universal)
Různí - U mě dobrý (soundtrack) (Sony BMG)
Různí - Ultimate Voices (Universal)
Sex Pistols - Never Mind The Sex Pistols (Warner Music)
Stephen Sondheim - Company DVD (Sony BMG)
Sukovo Trio - Klavírní Tria (Supraphon)
Tom Petty & The Heartbreakers - Greatest Hits (Universal)
X-World 5 - New Universal Order (Mystic Production)

NÁZORY
  • spatny nazev kapely (zavert, 18.05.2008 11:24) Reagovat

    Urcite ne The Ting Things - ale Ting Tings ;-)

    • Re: spatny nazev kapely (Tomáš Parkan - autor, 18.05.2008 11:41) Reagovat

      Děkujeme za upozornění. Opraveno.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu