Britové v obchodech potvrdili, že milují Alexe Turnera

27.04.2008 21:46 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Britové milují Alexe Turnera z Arctic Monkeys a na vrchol žebříčku dostali i jeho boční projekt The Last Shadow Puppets s albem "The Age Of The Understatement". V singlech jsou druhý týden na čele Madonna a Justin s "4 Minutes", ze zadních pozic ale budou už za týden útočit novější singly.
Madonna & Justin Timberlake - 4 Minutes
© facebook interpreta
Madonna a Justin Timberlake a jejich společná píseň "4 Minutes" si připisují na vrcholu britského žebříčku druhý týden. Na číslo dva se vrací Sam Sparro s "Black And Gold", naopak sestup o jednu příčku zaznamenali bronzoví Estelle a Kanye West s "American Boy". Prvního velkého žebříčkového úspěchu se dočkal britský producent a rapper Wiley, jehož "Wearing My Rolex" trochu překvapivě boduje na čísle čtyři aktuálního pořadí. Jeden z pionýrů žánru grime ale dobyl Top 5 se skladbou, která spíše spadá do škatulky electro. "Wearing My Rolex" dokonce minulý týden vedly v žebříčku britských iTunes a až za dva týdny vyjde na CD singlu, může jít ještě výše. Útok na Top 3 ale chystají další dvě novinky, které se umístily na číslech sedm a osm jen díky digitálnímu prodeji - jmenovitě Usher a Young Jeezy s "Make Love In The Club" a Will.I.Am s "Heartbreaker". Na desítku nakonec dosáhl i nový singl Scouting For Girls nazvaný "Heartbeat". Je to třetí singl v jejich kariéře, který to dotáhl takhle vysoko. Klubovým singlům se daří, novozélandští drum'n'bassoví producenti Pendulum jsou s "Propane Nightmares" na šestnáctce. Umístění singlu "Cold Shoulder" o dvě příčky níže určitě příliš nenadchne příznivce Adele. Ve třetí desítce je několik singlů prodávaných zatím jen na iTunes, na čísle 27 si tam ale také svůj vrchol zažívá australská zpěvačka Gabriella Cilmi. Doma singl "Sweet About Me" dokonce žebříček vedl, v Británii se musí spojit s číslem 27.

    Top 10 - singly:
  1. Madonna feat. Justin Timberlake - 4 Minutes
  2. Sam Sparro - Black & Gold
  3. Estelle feat. Kanye West - American Boy
  4. Wiley - Wearing My Rolex
  5. September - Cry For You
  6. Flo-Rida feat. T-Pain - Low
  7. Usher feat. Young Jeezy - Love In This Club
  8. Will.I.Am feat. Cheryl Cole - Heartbreaker
  9. Duffy - Mercy
  10. Scouting For Girls - Heartbeat

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
© wikipedia.org
Kooks vydrželi na čele albového žebříčku jediný týden, sesadil je boční projekt Alexe Turnera z Arctic Monkeys The Last Shadow Puppets s nahrávkou "The Age Of The Understatement". Společně s dvěma deskami jeho domovské kapely je to už třetí album podepsané Turnerem, které si připisuje číslo jedna UK Album Chart. Kooks klesají s "Konk" na dvojku a já jen pro pořádek dodám, že v prvním týdnu prodali 66 tisíc kusů, což je z britských kapel letos zatím nejvíce (překonali tak Radiohead, The Feeling i Scouting For Girls). Leona Lewis je třetí, Duffy čtvrtá. Novinku mají na sedmičce rockoví veteráni Whitesnake s "Good To Be Bad". Je to jejich nejvyšší umístění na britském žebříčku od roku 1981. Dobrý první týden zažil i dvanáctý Chris de Burgh, který musel na takto vysoké umístění čekat od roku 1984. "Now And Then" je jeho hitová kolekce. Tři týdny po vydání se do dvacítky vyšplhala i Gabriella Cilmi s "Lessons To Be Learned".

    Top 10 - alba:
  1. The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
  2. The Kooks - Konk
  3. Leona Lewis - Spirit
  4. Duffy - Rockferry
  5. Mariah Carey - E=MC2
  6. Scouting For Girls - Scouting For Girls
  7. Whitesnake - Good To Be Bad
  8. Adele - 19
  9. Nickelback - All The Right Reasons
  10. Amy Winehouse - Back To Black (The Deluxe Edition)

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY