Leona Lewis ovládla oba americké žebříčky

17.04.2008 11:07 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Britové dali světu spoustu kvalitních zpěvaček, žádná z nich ale ještě nevedla současně singlový i albový žebříček v Americe. Až teď Leona Lewis. Singl "Bleeding Love" a album "Spirit" si vyšláply na všechny konkurenty a zapsaly vítězku soutěže X Factor do historie.
Leona Lewis - Bleeding Love
© facebook interpreta
Leona Lewis se vrací do čela amerického žebříčku. Vydání jejího alba "Spirit" na americkém kontinentně výrazně pomohlo i singlu "Bleeding Love", který ze dvojky poskočil na číslo jedna, kde už figuroval před třemi týdny. Znovu připomínám, že Leona je teprve třetí britskou sólovou zpěvačkou v historii, které se podařilo dobýt hlavní americký žebříček. "Bleeding Love" už také od konce března vede United World Chart. Pro příští týden má ale Leona velkou konkurenci - Lil Wayne a jeho "Lolipop" se už dostal na dvojku a dařilo se i duetu Jordin Sparks a Chrise Browna "No Air", který poskočil na trojku. Jim posloužil fakt, že "No Air" mohli zahrát v televizním charitativním pořadu "Idol Gives Back". Nic ještě nevzdal Usher, jehož "Love In This Club" poskočilo z pětky na čtyřku. Obětí lítých bojů je tentokrát Mariah Carey, když "Touch My Body" spadlo z jedničky na pětku, "4 Minutes" Madonny také klesá a je na sedmičce. Novinky ovládl charitativní telecast z American Idol. Z nuly na osmnáctku poskočil nový singl Daughtry "What About Now". Je to už pátý track z jejich bezejmenného alba, který se dostal do americké stovky, všechny navíc do její nejvyšší čtvrtiny. Stejně jako Jordin Sparks i Daughtry patřili mezi interprety "Idol Gives Back" a aby žádná hvězda z American Idol nezůstala ošizená, zazpívala i Carrie Underwood, jejíž verze "Praying For Time" George Michaela díky tomu boduje na čísle 27. "Shout To The Lord" v podání poslední osmičky finalistů aktuálního ročníku American Idol telecast uzavírala a patří jim číslo 43 a na osmdesátce se ještě objevuje Annie Lennox s "Many Rivers To Cross". Do americké stovky pronikl i nový singl Rihanny "Take A Bow", už pátý z poslední desky.

    Top 10 - singly:
  1. Leona Lewis - Bleeding Love
  2. Lil Wayne - Lolipop
  3. Jordin Sparks & Chris Brown - No Air
  4. Usher ft. Young Jeezy - Love In This Club
  5. Mariah Carey - Touch My Body
  6. Ray J ft. Yung Berg - Sexy Can I
  7. Madonna ft. Justin Timberlake - 4 Minutes
  8. Chris Brown - With You
  9. Sara Bareilles - Love Song
  10. Flo Rida ft. T-Pain - Low

Leona Lewis - Spirit
© facebook interpreta
Útok Leony Lewis na Ameriku je dokonán - její "Spirit" je na čísle jedna albového pořadí se slušným výsledkem 205 tisíc prodaných kusů. Leona je první britskou ženskou zpěvačkou, které se podařilo získat zároveň jedničku v singlovém i albovém žebříčku a prvním britským interpretem od roku 1990. Britská zpěvačka naposledy vedla americký albový žebříček v roce 1986, když vyšlo album "Promise" od Sade. Leona se nebude na vrcholu vyhřívat dlouho, v pondělí vyšlo nové album Mariah Carey a už teď hlásí minimálně půlmilionové prodeje. Na dvojku klesl George Strait s "Troubadour", malým překvapením je číslo tři pro neortodoxního country zpěváka jménem James Otto a jeho druhé album "Sunset Man". Sedmička vítá v žebříčku mladšího bratra zpěvačky Brandy, r'n'b vokalistu, který si říká Ray J a jeho "All I Feel". Devítku si oblíbili křesťanští rockeři P.O.D., debutovaly na ní obě předchozí desky, stejně jako novinka "When Angelss & Serpents Dance". Čtrnáctku berou Nine Inch Nails s "Ghosts I-IV", zpěvačka Marie Digby se od zpívání "Umbrella" na YouTube.com propracovala během půl roku až k debutové desce "Unfold" a číslu 26 v Billboard Top 200.

    Top 10 - alba:
  1. Leona Lewis - Spirit
  2. George Strait - Troubadour
  3. James Otto - Sunset Man
  4. Různí - NOW 27
  5. R.E.M. - Accelerate
  6. Různí - Alvin & The Chipmunks (OST)
  7. Ray J - All I Feel
  8. Rick Ross - Trilla
  9. P.O.D. - When Angels & Serpents Dance
  10. Danity Kane - Welcome To The Dollhouse

    Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY