shop.musicserver.cz
X Factor - Top 9, 13.4.2008

X Factor: Nedělní šok! Končí Pavlína Ďuriačová

Vydáno: 14.04.2008 07:19 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Reality show dost často přinášejí zcela nečekané situace a X Factor v tomto není jiný. I tak ale bylo hodně lidí překvapených, mezi kterými soutěžícími se nedělní večer, tématicky věnovaný Karlu Gottovi a Karlu Svobodovi, nakonec rozhodoval. Porotci si mohli vybrat: vyhodit talent, nebo talent?

X Factor
© nova.cz
Ačkoli téma čtvrtého finálového večera X Factoru, tedy Karlova noc na počátku zavánělo stejným průšvihem jako onehdá v SuperStar večer divadla Semafor, nakonec se z toho vyklubala celkem příjemná zábava. Navíc měl námět jednu velkou výhodu: všichni museli konečně zazpívat česky, což nám opět umožnilo lepší rozhled po zbývajících soutěžících. Bohužel, svoji roli zase nezvládli páni zvukaři, takže se z reproduktorů znovu linul nevyrovnaný poměr zpěvu a nástrojů. I proto pochází řada mých postřehů z generálky.

Xfactor, Karel Gott, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Měl to tedy být večer Karla, respektive Karlů Gotta a Svobody. První dorazil s nonšalantností sobě vlastní, druhý jmenovaný ze zřejmých důvodu ne (jak říká Werich, když se rozkládají bílkoviny, těžko se dá chodit po restauracích, v tomto případě po televizních show). Dorazivší mistr předvedl na playback "Jdi za štěstím" a "Lady Carneval", načež zasedl v publiku, odkud sledoval ty, kteří se mu snažili přinejmenším vyrovnat.

Xfactor, Kamila Nývltová, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Večer začala opravdu velkolepě Kamila Nývltová. Tahle holčina doslova rozkvétá. Ještě v castinzích působila jako šedá myška, pak se z ní stala sexy dračice, ale nyní se stále více a více ukazuje jako velmi dobrá zpěvačka. Tentokrát zazpívala "Nechte zvony znít", kterou Svoboda složil pro Martu Kubišovou, a ačkoliv mám tuhle zpěvačku rád, musím říct, že Kamila se jí vyrovnala. Neztratila atmosféru původní písničky, ale přitom do toho dokázala vložit i cosi svého, takže to neznělo ve výsledku jako obyčejná coververze. Kamila Nývltová nasadila ostatním laťku hodně vysoko. To ovšem diváci u televize nemohli posoudit, protože zvláště v jejím případě byl zvuk katastrofální, což se zřejmě podepsalo na její nominaci na vyřazení.

Xfactor, Ondřej Ruml, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Ondřej Ruml se ovšem jejím skvělým výkonem vůbec nenechal rozhodit. Sáhl po Gottově "Stokrát chválím čas" a byl jako vždy vynikající, i když tentokrát jiným způsobem. Nechal jazz a swing na pokoji, čímž sice možná ztratil kousek své výjimečnosti, ovšem na druhou stranu ukázal jinou svoji tvář, což je v téhle soutěži nesmírně důležité. Dokázal, že ani čeština mu nedělá problémy, předvedl, jak umí hrát na piáno, a potvrdil tak, proč ho většina lidí začala pasovat za černého koně soutěže.

Xfactor, Pavlína Ďuriačová, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
To, co se povedlo Ondřeji Rumlovi, se bohužel nepodařilo Pavlíně Ďuriačové. Ano, souhlasím, má ze všech finalistů nejlepší hlas a i v "Jsi můj pán", kterou známe v podání Lucie Bílé, to potvrdila, ale bude to za jedno dvě kola ještě někoho zajímat? Obávám se, že za chvíli dojede na to, že bude sterilně perfektní. Snad s malou výjimku minulého kola, jsou její výkony stále stejné a začíná to být nudné. Navíc od Pavlíny postrádám jakýkoliv osobní vklad. Mimochodem - tato slova jsem měl připravená po jejím večerním kole a sám jsem netušil, jak moc mám pravdu.

Xfactor, Za 5 dvanáct, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Vokální skupiny jsou už jen dvě, a tak musí bojovat o svoji existenci s daleko větším úsilím. Za 5 dvanáct se s tím poprali opravdu srdnatě společně s "Lady Carneval", jež díky tomu zněla už podruhé. Aby nedošlo k situaci z minulého týdne, začátek si střihli acapella a následně to pořádně rozjeli. A co téhle trojici vytknout? No, zřejmě nic. Jejich podání neztratilo ani šťávu, ani energii či drive. Prostě to mělo vše, co tam být mělo.

Xfactor, Jiří Zonyga, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Když Leoš Mareš ohlásil Jiřího Zonygu a především jméno písničky, kterou bude zpívat, chvíli jsem přemýšlel, jestli to je, co si myslím. Ve chvíli, kdy pak Zonyga spustil, naplnily se mé nejčernější obavy. Proč si proboha vybral Kolářovu "Ještě že tě lásko mám"? Při vší úctě ke Karlu Svobodovi, tohle je neskutečně kýčovitá písnička, takže i kdyby Jiří Zonyga zazpíval jako Caruso, stejně by to vyznělo děsně slabě. Z jeho výkonu mám proto velmi rozporuplné pocity.

Xfactor, Anna Ungrová, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
A nedařilo se ani Anně Ungrové, která dle mého názoru už týden nemá v soutěži co dělat. Během "Tří oříšků" se neproměnila ani v Popelku, natož pak v princeznu a naopak zůstala stále tou naivní Aničkou ztracenou ve světě světel, ramp a velkých sálů. Ivetě Bartošové nesahala ani po kotníky a opět to celé znělo jako ve školním kole soutěže Zazpívej slavíčku v kategorii mladší žáci.

Xfactor, Martina Pártlová, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Podobně jako Jiří Zonyga dobře nevybrala ani Martina Pártlová. Na svůj naturel si v podobě "Říkej mi" vzala moc silné sousto a u téhle písničky se prostě srovnání neubráním. Petra Janů je - kromě toho, že je to zpěvačka par excelence - především rockerka duší a na jejích písničkách je to znát. I když je "Říkej mi" v podstatě romantická skladba, tak se musí jednoduše napálit a vložit do ní všechno, jinak vyzní přesně jako v podání Martiny. Tak nějak nemastně neslaně.

Xfactor, AllX, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Naopak opět bodovali All X a jestlipak víte proč? Ano, správně - nezpívali. Otázkou pak je, jak moc naplnili téma večera. Sice kombinovali excelentní Svobodovu melodii ze seriálu "Návštěvníci" a úryvky, respektive texty Gottových písniček, ale poznal to v půlce ještě někdo? Nicméně opět to mělo nápad, bylo to jiné, přesněji řečeno jejich vystoupení doslova trčelo mimo (ne nad) výkony všech ostatních a i o tom tahle soutěž je. Tudíž - All X jsou zpět ve hře, i když daleko víc by jim seděla show typu America's Got A Talent.

Xfactor, David Gránský, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
David Gránský si sice nevybral vysloveně špatnou písničku, ale mohl sáhnout po něčem jiném než po Gottově "Jdi za štěstím". Gránský má tu výhodu, že díky svým vlastnostem, které jsem popsal třeba v minulém kole, bude znít vždy jinak než originál, ale přesto tento večer působil hodně průměrně. A to je ta nejzrádnější pozice, protože nikdo neposílá smsky z nadšení a nikdo ve snaze udržet v soutěži.

Xfactor, Ondřej Soukup, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
I když to z textu nevyplývá, myslím, že se večer dvou Karlů poměrně vyvedl a ukázal, jak je důležité vybrat si dobrou písničku. Moje osobní pořadí je jasné. Nejlépe si vedli Kamila Nývltová, Ondřej Ruml a Za 5 dvanáct, zatímco na opačném konci tentokrát stála samotná Anna Ungrová, na kterou o pár pater výš shlíželi Martina Pártlová s Jiřím Zonygou. Nikdo se zřejmě nebude divit mému rozčarování, když v Kdo s koho skončily nakonec Pavlína Ďuriačová, majitelka nejlepšího hlasu, a Kamila Nývltová, která je naprosto všestranná a kolo od kola roste. Obě holky navíc i podruhé bojovaly, seč mohly a já jsem porotcům tentokrát opravdu nezáviděl. Na Ondřeji Soukupovi bylo vidět, že už je tak nějak smířený se ztrátou Anničky Ungrové, ale toto nečekal ani v nejčernějších představách. Nakonec ale i on musel rozhodnout, které se vzdá. Volba v jeho případě padla na Pavlínu Ďuriačové a po verdiktu Petra Jandy už bylo rozhodnuto. Gábina Osvaldová ani nemusela nikoho tipovat. X Factor opustil její největší hlas - Pavlína Ďuriačová. Avšak, pokud se volilo z těchto dvou, pak to byla volba správná. Jak jsem napsal výše - Pavlína nepřinášela žádnou vlastní invenci, jen ten skvělý hlas.

Příští kolo dostalo podtitul "Noc zlomených srdcí", tedy přeloženo do češtiny - zamilované písničky, což si klidně mohla Nova nechat až na první květnový týden. Co třeba jednou zkusit lidové písničky? Co vy na to? Sdělte mi své mínění v názorech pod článkem.

X Factor - Top 9, 13.4.2008

Kompletní fotogalerii z čtvrtého finálového večera X Factoru naleznete zde.

NÁZORY
  • .... (Gužu, 14.04.2008 10:01) Reagovat

    Nova sází dalším kolem na jistotu, bylo to ve všech řadách Superstar tak jsou si téměř jisti, že to zaboduje i nyní. Nejlepší byl dle mého názoru Ondřej Ruml a Kamila Nývltová. Jinak autor přesně vystihl můj názor na Ďuriačovou, na jednu stranu byli horší ale na stranu druhou, lidé zřejmě nemají rádi perfekcionismus.

  • SUPER (Android.D-Bill, 14.04.2008 10:07) Reagovat

    Tak se na to podívejme... dne 12.4 odehráli vůbec svůj první český koncert v pražské Akropoli Kaizers orchestra, jedna z nejzajímavějších kapel severu. To by jsme měli.

    Dne 13.4 byl v televizi X-Factor, soutěž, která nemá co nabídnout a která čerpá pouze ze studánky zvratků a sraček, které čeští "talenti" a úžasní dramaturgové dokáží nabídnout.

    A výsledek na musicserveru? O Kaizers 0 reportů, o x-factoru 1 report a 1 fotogalerie.
    (musím dodat, že věřím v to, že se tu nakonec nějaký kaizerovský report objeví)

    To už si z nás děláte totální prdel? Chlubíte se vlastní čteností a počtem návštěv za den a týden, ale polovina z nich je jen proto, že sem koukají "náročnější" čtenáři a sledují, jestli jste stále banda tupců. A to stále jste.

    Nevím, jaký má smysl se rozčilovat, ale už mi přestává rozum stát proč a jak chcete psát o hudbě. Tohle je naprosto jasný důkaz, že vaše zaměření je omezené vašemi schopnostmi a ty jsou skoro nulové. Nevím, jaký význam má se na "dle vás nadprůměrnými" rozplývat nad "fenoménem" X-factoru, nebo si myslíte, že o té píčovině tu někdo něco čte? Co takhle trochu serióznosti? Bulváru je u nás už moře a když dojdu na seriózní stránky, nechci číst o takových nulových uměleckých akcích jako je sračky ze země vyhrabavájící X-factor. Zamyslete se nad tím co je žurnalistika a co je bulvár, nad tím ,co má cenu tu popisovat a co ne. Tohle je vážně masakr, kterým dáváte najevo, že jste vážně debilové.

    Autorovi doporučuji místo psaní o takovýchto píčovinácz raději dvouhodinovou kvalitní mastrubaci.

    • Re: SUPER (Honza, 14.04.2008 10:55) Reagovat

      Bohužel jsi tady napsal píč.viny jen ty. O Xfactoru čte hodně lidí, kdežto o tý skupině nebo co to je ví tak možná 1000 lidí. To je úspěch co? To že napsali o Xfactoru článek (pro mě je docela dobrej, a to ne s každým článkem souhlasím), tak to má co dočinění s bulvárem? Zamysli se prosím tě a uděláš nejlíp. K Tvému poslednímu příspěvku. Neprovádíš masturbaci ty sám? Uvědom si, že ty tvoje kecy (a sprostý slova) nikoho nezajímaj.

      Jinak k článku. Musím souhlasit s autorem. Anna už tam nemá co dělat. Ondřej byl podle mě nejlepší.

    • Re: SUPER (Koki, 14.04.2008 11:50) Reagovat

      Když jsi takovej megafanoušek jekési norské skupiny tak jsi určitě na jejich jediném koncertě v ČR byl. Tak proč potřebuješ report?

    • Re: SUPER (amadeus, 14.04.2008 14:56) Reagovat

      Teda takovou myšlenkovou menstruaci už jsem dlouho necetl:-))))

      Autorovi doporučuji si text uložit, založit a za nějakých deset let vytáhnout a přečíst. Třeba už dokáže rozlišit mezi bulvárem (píše se někde na music serveru o tom, že šarka Vaňková má nového přitele?) a hudební žurnalistikou určenou pro mainstreamoveho čtenáře (Kaizers zná v čechách málokdo a ještě méně lidí zajímají, kdežto na xfactor zírají 2mil. lidí)...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Fifth Harmony na "7/27" postupují směle vpřed (03.10.2016 14:00)
- K(r)ávoviny: ostudy týdne - Shakira, Steven Tyler a X Factor (27.05.2014 08:00)
- Přípravy na souboj Hlasu a X Factoru vrcholí (08.01.2014 09:50)
- Desátou vítězkou britského X Factoru se stala Sam Bailey (16.12.2013 10:54)
- Kylie a Dannii Minogue budou společně porotcovat v X Factoru (26.06.2013 10:12)
- Na okraj: Odsunuli Šeherezádu, třeba odsunou i SuperStar (21.03.2011 00:00)
- Příští rok nás čeká Česko Slovenská SuperStar i X Factor (25.10.2010 09:42)
- Nejprodávanější album v Británii mají Girls Aloud (09.11.2008 22:00)
- Finalisté X Factoru přepsali v Británii letošní statistiky (02.11.2008 22:39)
- Publicistika: Co (ne)přinesl X Factor (07.07.2008 05:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu