shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 06.04.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Už vás nebaví vaše domácí diskografie? Chtělo by ji trošku oživit? Pak máte možnost s novinkami Ashes Divide, Brad Mehldau Trio, Chrisem Bottim, senzací Duffy, Erasure, Nicelandem, Georgem Straitem, No Name, Sergio Mendesem, Xuefei Yang, In Flames, Ill Niño, James, Camille, Elephant Manem a Rouge Wave.

Pokud se v pondělí 6. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Duffy - Rockferry (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul

Duffy - Rockeferry
Asi nikdo v poslední době nezacvičil britskou hudební scénou tak mocně jako welšská zpěvačka Duffy. Ta se svými singly a především albem "Rockferry" již několik týdnů drtí britské žebříčky a nejen ty. Po celé Evropě sbírá první místa a nyní se konečně dostává i k nám. A čím si vlastně získala takovou pozornost? Zřejmě směsí soulu, popu a indie rocku, zahalenou v silném retro stylu šedesátých let. Koneckonců posoudit to můžete sami na jejím MySpace.com, které nabízí tři písničky. Zbývá snad jen dodat, že autorsky se na albu podílel i spolupracovník Jamese Blunta, Bond či KT Tunstall Jimmy Hogarth a desku produkoval zakládající člen kapely Suede Bernard Butler, jinak producent alb Aimee Mann, Heather Nova či Sophie Ellis-Bextor.
Chris Botti - Italia (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: smooth jazz / jazzový crossover

Chris Botti - Italia
Trumpetistu a jednoho z předních představitelů nastupující jazzové generace Chrise Bottiho už není třeba představovat. Od jeho poslední studiové desky "To Love Again" uplynuly již tři roky, a tak nyní přichází Botti s novinkou "Italia". Již název napovídá, kde našel pro toto album inspiraci a nebyl by to Botti, kdyby si nepozval i nějakého hosta. Italský tenor Andrea Bocelli byl logickou volbou a toho pak doplnila ještě Paula Cole a v posmrtném duetu i Dean Martin. Několik ukázek z "Italie" si můžete poslechnout na webu Chrise Bottiho.
James - Hey Ma (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

James - Hey Ma
Manchesterský rockový band James vydává už své desáté studiové album, které má potvrdit jejich reunion. Vloni vydali "Fresh As A Daisy", ale to byla jen kolekce singlů, poslední studiové album "Pleased To Meet You" už má sedm let. Desku v jejich novém studiu ve Francii nahráli s producentem Lee 'Muddy' Bakerem. Prvním singlem je skladba "Whiteboy", kterou si můžete poslechnout na jejich MySpace.com, druhým bude pravděpodobně titulní track desky.
Erasure - Live At The Royal Albert Hall DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro-pop / syntetizátorový pop

Erasure - Live At The Royal Albert Hall
Velmi populární syntetizátorový pop z přelomu osmdesátých a devadesátých let přinesl spoustu skupin a do jeho špičky se vedle Pet Shop Boys řadili i Erasure. V dnešní době už přeci jen tenhle styl tolik neletí, ale Erasure si stále drží své fanoušky, což ostatně dokáží i svým novým DVD "Live At The Royal Albert Hall". Kde se zaznamenaný koncert konal, asi není třeba dodávat, a tak pouze doplňujeme, že tomu bylo 25. září minulého roku. Záznam tohoto koncertu vyšel před časem už na dvou CD, nyní si mohou fanoušci vychutnat i vizuální stránku. Seznam skladeb je s CD na chlup stejný, DVD přináší navíc pohled do zákulisí společně s oběma členy Erasure. Na jejich webu naleznete ukázku z tohoto dévédéčka.
Elephant Man - Let's Get Physical (Warner)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dancehall, hip hop

Elephant Man - Let's Get Physical
Jamajský dancehallový bourák si udělal za posledních deset let stejně fanoušků jako nepřátel a střídavě slaví úspěchy na domácím poli i v Americe. K tomu druhému by mu mělo pomoci nové album, které výběrem producentů i hostů jednoznačně naplňuje ambice prorazit na hiphopový trh. Wyclef Jean, Swizz Beatz a Diddy se postarali o beaty, mezi hosty za mikrofonem jsou Rihanna, Chris Brown nebo Busta Rhymes. Album mělo vyjít už v září loňského roku, ale pozdrželo se. O tom svědčí fakt, že první singl z alba "Five-O" s Wyclefem je venku už přes rok. Druhý singl "Jump" hrála rádia v listopadu. Na jeho MySpace.com najdete hned pět skladeb z alba.
Brad Mehldau Trio - Live (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní jazz / post-bop

Brad Mehldau Trio - Live
Není to až tak dlouho, co jazzový pianista Brad Mehldau, konkrétně tedy jeho trio, oblažilo svým výborným muzikantským uměním pražské Rudolfinum. Nyní si toto umění mohou vychutnat či připomenout všichni jazzoví fanoušci. Záznam koncertu ve Village Vanguard klubu v New Yorku dostal jednoduchý název "Live" a vzhledem k délkám Mehldauových koncertů není překvapením, že obsahuje hned dva disky. Na svých oficiálních stránkách Mehldau nabízí z "Live" tři skladby k poslechu a to včetně "Wonderwall" od Oasis a "Black Hole Sun" od Soundgarden.
Camille - Music Hole (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / pop

Camille - Music Hole
O zpěvačce a hudebnici Camille se někdy říká, že to je francouzská Björk. Její hudba se odvážně pohybuje od avantgardy, jazzu až k popu a obě předchozí studiové desky slavily úspěchy u kritiků (je loňskou držitelkou ceny BBC3 za World Music). Po koncertním albu "Live au Trianon" přichází s novinkou "Music Hole", kterou ohlásil únorový singl "Gospel With No Lord". Píseň zní na jejím MySpace.com, stejně jako další nová skladba "Money Note".
Sergio Mendes - Encanto (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: latin / samba / hip-hop

Sergio Mendes - Encanto
Legenda brazilské hudební scény a Grammy oceněný Sergio Mendes se před dvěma lety deskou "Timeless" plnou hostů rozhodl, že přiblíží svoji hudbu širšímu a mladšímu publiku. Novinkou "Encanto" teď v nastoleném proudu pokračuje. Svoji sambu konfrontuje s muzikou takových osobností, jako jsou Fergie, will.i.am, Sideah Garrett, Ledisi, Natalie Cole, Jovanotti či Juanes. Mendesovo MySpace.com nabízí dva samplery z tohoto velmi atraktivního alba.
Rogue Wave - Asleep At Heaven's Gate (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Rogue Wave - Asleep At Heaven's Gate
Americká indie kapela vydává své třetí album s půlročním zpožděním i v Evropě. "Asleep At Heaven's Gate" si za oceánem nevysloužilo příliš dobré recenze, přesto to bylo album, s nímž prorazili k větší slávě. Desku produkoval Roger Moutenot z Yo La Tengo a pilotním singlem byla skladba "Lake Michigan", která v USA zněla hned z několika televizních reklam. Bylo to také první album, na kterém hraje nový basák Patrick Abernethy. Jejich MySpace.com streamuje zmíněný hitový singl i sklabu "Chicago X 12".
Niceland - Little Black Book (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / folk / indie

NIceland - Little Black Book
Soutěž Coca-Cola Popstar u nás nikdy neměla takovou prestiž jako na Slovensku, ovšem vypadá to, že její poslední vítěz Niceland by mohl její reputaci o něco vylepšit. Tento charismatický zpěvák nyní vydává svůj debut "Little Black Book", jenž se ihned zařadil mezi nejočekávanější alba tohoto roku. Hudebně se pohybuje někde na pomezí popu, folku a indie písničkářství, které může někomu připomínat styl sólového Marka Owena a někomu Damiena Rice. Několik ukázek z "Little Black Book", se kterou mu pomáhal Yarda Helešic, umístil Niceland na své MySpace.com. Musicserver se téhle desce věnoval už v rubrice Čerstvě (ne)staženo. Album by se v obchodech mělo objevit v pátek 11. dubna, kdy bude pokřtěno na Jarním SázavaFestu.
Xuefei Yang - 40 Degrees North (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Xuefei Yang - 40 Degrees North
Klasickou hudbu v této rubrice příliš často nezmiňujeme, avšak čínská rodačka z Pekingu Xuefei Yang, respektive její kytarové umění, jistě za zmínku stojí. Svoji hudební kariéru započala samozřejmě v Číně, ale už ve čtrnácti letech koncertovala po celém světě, poté už následovalo studium v Anglii a řada prestižních cen. Novinka "40 Degrees North" je inspirována dvěma odlišnými směry - čínskou a španělskou tradiční hudbou. Deska se navíc nahrávala v kostele v jedné anglické vesničce nedaleko Londýna.
No Name - V rovnováhe (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

No Name - V rovnováhe
Po pár dnech průtahů konečně vychází i nová deska slovenských No Name. Podle prvních reakcí novinka "V rovnováhe" inklinuje více k popu a vzdaluje se od poprocku, jaký skupina hrála dřív. Album se nahrávalo ve studiu Propast Petra Jandy a produkoval jej Martin Gašpar, jenž má na svědomí třeba alba Petera Lipy a "Modrou" Jany Kirschner. Na musicserveru jsme album recenzovali už před dvěma týdny, kdy mělo původně vyjít, a vy můžete náš názor alespoň částečně konfrontovat pomocí ukázek na stránkách kapely.
Ill Niño - Enigma (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal / nu-metal

Ill Nino - Enigma
Tři roky čekali příznivci americké nu-metalové šestice z New Jersey Ill Niño na jejich nové album, které nyní přichází v podobě "Enigmy". Deska měla vyjít už před rokem, ale kapela i díky změně vydavatelství její vydání pozdržela. "Enigma" má ve svém výčtu třináct skladeb a tři z nich si můžete poslechnout na MySpace.com kapely. V Evropě vychází deska i v limitované edici s pěti písněmi z předloňského EP "The Under Cover Sessions".
George Strait - Troubadour (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / tradiční country

George Strait - Troubadour
Amerického country zpěváka George Straita můžeme s klidem nazývat matadorem zámořské hudební scény. Novinka "Troubadour" je jeho sedmatřicátým albem a jistě rozšíří jeho sbírku platinových a multiplatinových desek. Strait nikdy nepodlehl modernímu trendu country-rocku ala Garth Brooks, a tak se jeho pojetí dá označit za tradičně tradiční. Strait si na desku, kterou produkoval společně se zkušeným Tony Brownem (Reba McEntire, Vince Gill a další), pozval i Patty Loveless a Deana Dillona. První singl "I Saw God Today" umístil Strait na své MySpace.com.
Ashes Divide - Keep Telling Myself It's Allright (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / alternativní rock

Ashes Divide - Keep Telling Myself It's Allright
Jelikož je superskupina A Perfect Circle momentálně u ledu, připravil její zakládající člen nový projekt Ashes Divide. Vedle Howerdella se na něm podílí ještě bubeník Josh Freese známý například ze spolupráce s Nine Inch Nails, The Vandals či The Offspring a čelista Devo Keenan, syn Maynarda Jamese Keenana z Tool a Puscifer. Album "Keep Telling Myself It's Allright" je jejich debutem a už složení kapely a jejich dřívější projekty napovídají, že půjde o zajímavou syntézu rocku a řady dalších stylů. To ostatně potvrzují i dvě skladby z jejich MySpace.com. Kapela se podílí společně s Linkin Park i na akci Project Revolution 2008, ovšem návštěvníci brněnského koncertu Ashes Divide neuvidí - účastní se pouze americké části turné.
In Flames - A Sense Of Purpose (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

In Flames - A Sense Of Purpose
Deváté studiové album vydává švédská kapela In Flames patřící k zakladatelům stylu zvaný melodický death metal. Kdo si chce tedy poslechnout propracovanou, lehce progresivní a originální podobu tvrdé muziky, měl by v obchodech hledat desku s názvem "A Sense Of Purpose". Z alba je na MySpace.com In Flames k dispozici první singl "The Mirror's Truth".

V krátkosti

  • Golden Kids měli na tento rok naplánované velké vzpomínkové turné končící v pražské O2 Aréně. Z jistých důvodů, které dostatečně propral bulvár, se ovšem neuskuteční, a tak jejich příznivci musí vzít zavděk výběrem "24 Golden Hits".
  • The Doors, respektive jejich vydavatelství, pokračují ve vydávání koncertních desek. Nejnovější přírůstek je album "The Live In Pittsburgh 1970", o němž jsme vás nedávno informovali.
  • Vydavatelství Universal přichází s řadou reedic pro fajnšmekry a řadu úspěšných desek několika posledních let plus starší alba Rolling Stones nyní vydává na vinylu. Nahlédněte do seznamu pod článkem, jestli některý z kousků nechybí vašemu gramofonu.

Dále vychází:

Beastie Boys - Licensed To Ill (Universal)
Blondie - Collection (EMI)
Blue Mitchell - Blue Soul (Universal)
Bruce Springsteen - Live In Dublin (Blu-Ray) (Sony BMG)
Buddhist Monks - Live Mantra (Sony BMG)
Buddhist Monks - Live Mantra (Cd+Dvd) (Sony BMG)
Carla Bruni - Quelqu'nn m'a dit (Universal)
Debauchery - Continue To Kill (Mystic Production)
Dolly Parton - Dolly Parton Slipcase (Sony BMG)
Epicurean - A Consequence Of Design (Mystic Production)
Golden Kids - 24 Golden Hits (Supraphon)
Iveta Bartošová - Blesk (EMI)
James Carter - Present Tense (Universal)
Jamie Cullum - Catching Tales (Universal)
Johnny Cash - Johnny Cash Slipcase (Sony BMG)
Mission - Children (Universal)
Mission - God's Own Medicine (Universal)
Mission - The First Chapter (Universal)
Mourn - Mourn (Mystic Production)
Nasum - Doombringer (Mystic Production)
Různí - Relax Vol.I: Smooth Classics (Sony BMG)
Tammy Wynette - Stand By Your Man: The Very Best Of Tammy Wynette (Sony BMG)
The Doors - The Live In Pittsburgh 1970 (Warner Music)
Thelonious Monk - Brilliant Corners (Universal)
UB40 - The Lost Tapes (EMI)
Waylon Jennings - Waylon Jennings Slipcase (Sony BMG)
Willie Nelson - Willie Nelson Slipcase (Sony BMG)

Reedice na vinylu:

Beastie Boys - Licensed To Ill (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Exodus 30Th Anniversary (Universal)
Diana Krall - The Very Best Of (Universal)
Dire Straits & Mark Knopfler - The Best Of (Universal)
Herbie Hancock - River:The Joni Letters (Universal)
Jack Johnson - In Between Dreams (Universal)
James Brown - Greatest Breakbeats (Universal)
Jamie Cullum - Catching Tales (Universal)
John Fogerty - Revival (Universal)
Morrissey - Greatest Hits (Universal)
Rolling Stones - Aftermath (Universal)
Rolling Stones - Beggars Banquet (Universal)
Rolling Stones - Between The Buttons (Universal)
Rolling Stones - Big Hits (Universal)
Rolling Stones - Get Yer Ya Ya's Out (Universal)
Rolling Stones - Hot Rocks 1964 - 1971 (Universal)
Rolling Stones - Let It Bleed (Universal)
Rolling Stones - Metamorphosis (Universal)
Rolling Stones - Out Of Our Heads (Universal)
Rolling Stones - Rolled Gold (Universal)
Rolling Stones - Their Satanic Majesties (Universal)
Různí - James Brown's Funky.... (Universal)
Různí - Motown Remixed (Universal)
Různí - Verve Remixed 3 (Universal)
Scissor Sisters - Ta Dah (Universal)
Sting - Songs From The Labyrinth (Universal)
The Killers - Sawdust (Universal)
Van Morrison - Keep It Smile (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: Abstraktním klipem "Studený štart" lákají No Name na brzy startující turné (21.03.2024 14:26)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: No Name zvou klipem "Ak nejde o všetko" na jarní turné (08.03.2024 08:14)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu