shop.musicserver.cz
Nové desky pro 14. týden

Nové desky pro 14. týden

Vydáno: 30.03.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jestliže se příští týden vydáte do obchodů, nová CD nabídnou jména Diamanda Galás, Gnarls Barkley, Joe Satriani, The Presidents Of The United States Of America, R.E.M., Frank Black, Cavalera Conspiracy, Moby, Vec, Foals, Does It Offend You, Yeah?, Get Cape. Wear Cape. Fly, MGMT a Young Knives.

Pokud se v pondělí 31. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

R.E.M. - Accelerate (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Accelerate
Hudební novinky tohoto týdne mají zcela jasnou hlavní hvězdu - americké R.E.M. Jejich poslední deska "Around The Sun" byla skutečným propadákem, nepřijali ji ani kritici ani posluchači. R.E.M. mají tedy co napravovat. Pomoci jim k tomu má novinka "Accelerate" a třeba i nový, Grammy oceněný producent Jacknife Lee, který za svoji relativně krátkou kariéru nahrával už s U2, The Hives, Snow Patrol či Editors. Že se fanoušci mohou tentokrát těšit na povedenou desku, naznačuje i první singl "Supernatural Superserious", jehož videoklip můžete shlédnout na speciálním webu. Více informací o "Accelerate" nabízí ministránka alba. Největší fanoušci zřejmě sáhnou po limitované edici s přiloženým DVD, na kterém se mohou dozvědět vše o vzniku alba a poslechnout si i dva bonusové songy.
Moby - Last Night (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance

Moby - Last Night
Tři roky po nepříliš povedeném albu "Hotel" se vrací jeden z nejznámějších producentů elektronické hudby posledních patnácti let a tentokrát se prý dočkáme více klubové produkce. Jeho deváté studiové album "Last Night" uvedl singl "Alice", jehož klip jsme vám nabídli zde. Druhým singlem budou "Disco Lies". Mezi hosty alba najdete rappera jménem Grandmaster Caz či exotickou nigerijskou skupinu 419 Squad. Tady najdete zmixovaný sampler z desky, které jsme věnovali podrobného průvodce.
Gnarls Barkley - The Odd Couple (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní soul

Gnarls Barkley - The Odd Couple
Producent a multiinstrumentalista Danger Mouse a rapper Cee-Lo Green, tedy skupina Gnarls Barkley, kterou proslavil hit "Crazy", se po velmi úspěšném debutu "St. Elsewhere" hlásí s novým albem "The Odd Couple". Opět se můžete těšit na různé soulové variace v moderním pojetí a těžko napodobitelném stylu Gnarls Barkley. První singl dostal název "Run" a spolu s dalšími dvěma skladbami jej můžete slyšet na MySpace.com kapely.
The Presidents Of The United States Of America - These Are The Good Times People (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / punk / pop-punk

The Presidents Of The United States Of America - These Are The Good Times People
Americká prezidentská volba pomalu graduje a se svojí troškou do mlýna přichází i skupina, která má výhru v podstatě dlouhodobě v kapse - The Presidents Of The United States Of America, zkráceně PUSA. Tahle punková kapela se v roce 1996 proslavila singlem "Peaches" a od té doby čeká na nějaký výraznější úspěch. Tím by mohla být i novinka "These Are The Good Times People", při jejímž nahrávání PUSA změnili kytaristu. Reakce na novinku jsou veskrze pozitivní a skupina ji nabízí k poslechu celou na svém webu pod položkou PUSARADIO.
Vec - Funkčný veterán (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Vec - Funkčný veterán
Slovenský rapper Vec má právo mluvit o sobě jako o veteránovi. V 90. letech byl členem první slovenské hiphopové skupiny Trosky a jeho debut "Dobré ráno" byl před třemi lety jednou z prvních vlaštovek komerčně úspěšného hip hopu. Nové album uvádí singl "První milion", na kterém hostuje James Cole. Poslechnout si ho můžete na jeho MySpace.com. Vec si jako obvykle obstaral všechny produkce, o mikrofon se podělil s Hugo Toxxem, Tinou, Delikem z kapely Moja reč a překvapivě také Richardem Müllerem, který zpívá v "Nikdy nevieš". "Funkčný veterán" vychází i ve formátu USB.
Různí - Příběhy včelích medvídků (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo / dětské

Různí - Příběhy včelích medvídků
Soubor oblíbených pohádek, známých z televizního Večerníčku, obsahuje na čtyřech CD vše, co dosud Supraphon se včelími medvídky vydal, tedy "Příběhy včelích medvídků", "Další příběhy včelích medvídků", "Nové příběhy a písničky včelích medvídků" a "Pučmeloud a včelí medvídci". Najdeme tu i písničky Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala, jež okouzlily dětské i dospělé posluchače, některé z nich jako například "Chvátám, chvátám" zlidověly a žijí již svým vlastním životem. Zpěváky původních písní Josefa Dvořáka, Pavla Zedníčka, Aťku Janouškovou a dětský sbor doplňuje vypravěč Václav Vydra.
Foals - Antidotes (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance-punk

Foals - Antidotes
Britští Foals surfují na pomezí punku a funku a jejich debut "Antidotes" vzbudil velkou pozornost. Debutové singly "Mathletics" a "Hummer" uložili k ledu, na albu najdete až prosincové promo "Balloons" a aktuální "Cassius", číslo 26 aktuálního britského žebříčku. Foals album natáčeli v USA s Davidem Sitekem z TV On The Radio, ale výsledný mix si nakonec udělali sami v Londýně. Na musicserveru už na desku vyšla recenze, přečíst si ji můžete zde.
Joe Satriani - Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Joe Satriani - Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock
Vynikající rockový kytarista Joe Satriani servíruje po dvou letech svým fanouškům jedenáctou studiovou desku s podivným názvem "Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock". V instrumentálních kytarových orgiích tentokrát zaslechnete i tenor saxofon Satrianiho syna ZZ Satrianiho. Téměř kompletní album Satriani nabízí na svých stránkách formou podcastu. Desku vycházející i v speciální edicí s DVD podpoří světovým turné, které zavítá i do České republiky.
Does It Offend You, Yeah? - You Have No Idea What You're Getting Yourself Into (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro / rock

Does It Offend You, Yeah?
Britská electro-rocková kapela byla na začátku roku často citována jako potenciální kandidáti na velkou slávu. Jestli se jim to opravdu podaří, prozradí debutové album se sáhodlouhým názvem. Kapela ho nahrála pod vedením producenta Riche Costeyho (Muse, Interpol, Franz Ferdinand). Na desce nechybí trojice zatím vydaných singlů "Weird Science", "Let's Make Out" a aktuální "We Are Rockstars". Dva poslední jmenované si můžete poslechnout na jejich MySpace.com, kde navíc visí i úvodní track alba "Battle Royale".
Diamanda Galás - Guilty! Guilty! Guilty! (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: avantgardní jazz

Diamanda Galás - Guilty! Guilty! Guilty!
Málokterá hudebnice na světové hudební scéně je avantgardnější než zpěvačka a pianistka Diamanda Galás. Ta se po pěti letech rozhodla, že by bylo dobré se fanouškům připomenout a nachystala hned dvě živá alba - jedno na letošní rok s názvem "Guilty! Guilty! Guilty!" a druhé hned na rok příští. Podle prvních ukázek, které můžete slyšet na jejím profilu MySpace.com, se zdá, že Galás poněkud uklidnila svůj hudební projev, na což má jistě velký vliv i repertoár, ze kterého se novinka skládá. Rozhodla se totiž přezpívat jazzové, bluesové a country standardy.
Get Cape. Wear Cape. Fly - Searching For The Hows And Whys (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / folkotronika

Get Cape. Wear Cape. Fly - Searching For The Hows And Whys
Sam Duckworth, mozek kapely Get Cape. Wear Cape. Fly na sebe upozornil před dvěma lety pozoruhodným debutem "The Chronicles of a Bohemian Teenager". Na druhém albu jsou slyšet také Kate Nash či Billy Bragg a spoluprodukoval ho Nitin Sawhney. Prvním singlem z alba byla skladba "Find The Time", která se vyšplhala na číslo 33 britského žebříčku. Poslechnout si ji můžete na jeho MySpace.com.
Frank Black - Svn Fngrs (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Frank Black - Svn Fngrs
Pokud ze sousloví seven fingers odeberete všechny samohlásky, vznikne vám název nového mini-LP rockového experimentátora a někdejšího člena slavných Pixies Franka Blacka. Název alba se odkazuje na irského mýtického hrdinu Cúchulainna, o kterém se říká, že měl na rukou i nohou sedm prstů. "Svn Fngrs" obsahuje celkem sedm skladeb a vy můžete jednu shlédnout na Blackově MySpace.com.
MGMT - Oracular Spectacular (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: psychedelický rock / indie pop

MGMT  - Oracular Spectacular
Své debutové album natočila newyorská dvojice MGMT už vloni v létě, teprve teď ale "Oracular Spectacular" oficiálné vychází po celém světě. Stalo se to po úspěchu singlu "Time To Pretend" a jejich originální fúze rocku, elektroniky a popu jim na začátku roku vynesla vrchní příčky v tipovacích anketách o největší objev letošního roku. Album produkoval Davem Fridmannem z Mercury Rev a s "Time To Pretend" deska samozřejmě začíná, po něm následuje druhý singl "Weekend Wars". V playlistu jejich MySpace.com účtu je doplňuje ještě "Pieces Of What".
Cavalera Conspiracy - Inflikted (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash metal / groove metal

Cavalera Conspiracy - Inflikted
Stýská se vám po staré Sepultuře? Pak nezoufejte, skupina Cavalera Conspiracy vydávající svůj debut "Inflikted", by mohla váš stesk zahnat. Skupinu totiž tvoří bratři Cavalerové, zakládající členové Sepultury, kytarista Marc Rizzo, kterého Max přetáhl ze Soulfly a bassák Joe Duplantier z Gojiry. Už podle prvních dvou skladeb umístěných na MySpace.com skupiny je jasné, že deska bude plná hutných kytarových rifů a drsného zpěvu.
Young Knives - Superabundance (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Young Knives - Superabundance
Britští rockeři z Leicestershiru přichystali své druhé dlouhohrající album, rok a půl po svém debutu "Voices of Animals And Men". Skladby "Terra Firma" a "Up All Night" už vyšly na singlu, ale oba britskou čtyřicítku těsně minuly. Favoritem na třetí promo je "Turn Tail". Hned pět skladeb z nové desky zní na jejich MySpace.com účtu, kde jsou samozřejmě k vidění i videoklipy k singlům.

V krátkosti

  • Americká metalová kapela Dream Theatre rekapituluje svých dlouhých více jak dvacet let existence. Dvoudisková kolekce dostala humorný název "Greatest Hit (...And 21 Other Pretty Cool Songs)" odkazující se na jediný velký hit skupiny. Zbytek tvoří dalších dvacet jedna nejlepších písniček.
  • Ačkoli Joy Division vydali jen dvě studiové alba, jejich výběry stále vychází. Ten s názvem "The Best Of Joy Division" má dva disky a obsahuje například nahrávky z "Peel Sessions" a interview s Ianem Curtisem a s Stephem Morrisem.
  • Patrně nejslavnější album Simply Red "Stars" nyní vychází v opravdu luxusní sběratelské edici. Dvě CD a jedno DVD ukrývají vedle původní verze desky řadu bonusových skladeb, živých verzí, remixů, videoklipů a především koncert k tomuto albu v Montreux.

Dále vychází:

A. Dumas - Hrabě Monte Christo (Supraphon)
Anti-Flag - The Bright Lights Of America (Sony BMG)
Ashley Tisdale - There's Something About Ashley: The Story Of Headstrong (Warner Music)
Basshunter - Lol (Special Edition) (Warner Music)
Bauhaus - Go Away White (Panther)
Boine Mari - It Ain't Necessarilly... (Universal)
Circle II Circle - Every Last Thing (Mystic Production)
Divinity - Allegory (M.A.B.Records)
Does It Offend You, Yeah? - You Have No (EMI)
Dream Theater - Greatest Hit (...And 21 Other Pretty Cool Songs) (Warner Music)
Gossip - Live In Liverpool (Sony BMG)
Heidevolk - De Strijdlust Is Geboren (Mystic Production)
Heidevolk - Walhalla Wacht (Mystic Production)
Illdisposed - The Prestige (Mystic Production)
Incubator - Liebisslieder (Mystic Production)
Johnny Hallyday - Le Coeur D'Un Homme (Warner Music)
Joy Division - The Best Of (Warner Music)
Kamelot - Ghost Opera - The Second Coming (Mystic Production)
Karel Ančerl - Gold Edition 43 (Supraphon)
Karel Kryl - Plaváček + bonus Vůně (Supraphon)
King's X - Go Tell Somebody (Mystic Production)
Lacrimas Profundere - Songs For The Last View (Mystic Production)
Ligabue - Primo Tempo (Warner Music)
Meat Loaf - 3 Bats Live (Universal)
Midnattsol - Nordlys (Mystic Production)
Residents - Duck Stab (Hardbook Version) (EMI)
Residents - Eskimo(Standart Version) (EMI)
Royal Hunt - Collision Course ... Paradox 2 (Mystic Production)
Různí - Relax (Universal)
Různí - Starke Stimmen Gegen Rechts (Warner Music)
Různí - Unforgettable (Universal)
Seventh Avenue - Terium (Mystic Production)
Simply Red - Stars - Collector's Edition (Warner Music)
Stuck Mojo - Southern Born Killers (Mystic Production)
Udo Lindenberg - Stark Wie Zwei (Warner Music)
Until June - Until June (Sony BMG)
Willie Nelson - One Hell Of A Ride (Sony BMG)

NÁZORY
  • nejlepší rubrika mezi hudebními magazíny (Bo X Be, 30.03.2008 08:06) Reagovat

    vše co jsem chtěl říct, sleduji pravidelně

  • Paráda (Honza, 30.03.2008 11:05) Reagovat

    Konečně týden v kterým vychází mnoho super novinek. Určitě za to stojí R.E.M., Moby, Gnarls Barkley, Joe Satriani, Presidents... .
    Jen tak dál.

  • super (CZNeo, 30.03.2008 21:40) Reagovat

    Skvělej přehled, každou neděli netrpělivě čekám...no a tenhle týden ještě lepší - Gnarls, Moby, R.E.M, Simply Red...naaajs

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Kytaroví velmistři Joe Satriani a Steve Vai spojili síly v bizarním klipu "The Sea Of Emotion, Pt.1" (05.04.2024 12:19)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Recenze: Deska "Loss of Life" od MGMT je jejich doposud nejintimnější a nejhlubší zpovědí (08.03.2024 18:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu